Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1864)

Πότε και πού θα γίνουν οι νέες διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Από hmerisia

To Πρόγραμμα Διανομής αγαθών για τους Δικαιούχους του ΤΕΒΑ/Fead ανακοίνωσε ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων που ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κορινθίας υλοποιώντας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών, καλεί τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead), να προσέλθουν για την παραλαβή προϊόντων: Κρέας Χοιρινό, Κρέας Βόειο, Ελαιόλαδο, Φασόλια, Φακές, Τυρί Φέτα, Ζυμαρικά, Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας, Γάλα Εβαπορέ, γραβιέρα, ζάχαρη, ρύζι, κρέμα δημητριακών, ρυζάλευρο, γάλα σκόνη για μωρά, υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, βρεφικές πάνες.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://loutraki.gov.gr/…/programma-dianomis-agathon…/


Έλαμψαν και φέτος οι Φιλαρμονικές μας την 28η Οκτωβρίου!

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν γι’ ακόμη μια χρονιά οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου τόσο στο Δερβένι, όσο και στο Ξυλόκαστρο.

Ακόμη μεγαλύτερη αίγλη προσέδωσαν στην ξεχωριστή αυτή για τους Έλληνες ημέρα οι Φιλαρμονικές του Ξυλοκάστρου και του Δερβενίου, με τις μελωδικές τους πινελιές, που εξήραν το ελληνικό μας αίσθημα.

Κάθε χρόνο, σε κάθε σημαντική στιγμή, οι Φιλαρμονικές μας δείχνουν ένα μοναδικά επαγγελματικό πρόσωπο, προσφέροντας τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο. Τις ευχαριστούμε θερμά!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που μας έστειλε η Φιλαρμονική Δερβενίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Στις 10:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο καθ' ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και τον Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος, οι Δ/ντές των σχολείων, εκπρόσωποι από Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμούς, Σωματεία, Συλλόγους κλπ.

Μετά την δοξολογία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.

Ακολούθησε η παρέλαση, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής, καθώς και των μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου, παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

 Κατά τη διάρκεια της παρέλασης η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου παιάνισε το πατριωτικό εμβατήριο "Κορόιδο Μουσολίνι - Μπράβο Κολονέλο" σκορπώντας ενθουσιασμό και ρίγη συγκίνησης στον κόσμο καταχειροκροτούμενη.

Μπορείτε να βρείτε στιγμιότυπα στο παρακάτω βίντεο: https://www.youtube.com/embed/DLFUHlB8uT8?si=8ZQ-njKBN2IaEnnU

 

Δήμος Σικυωνίων


Με τις υποτροφίες Μαυρούλια τιμήθηκαν και φέτος οι αριστεύσαντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 


Το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο Κιάτο για μία ακόμη χρονιά, οι απονομές των υποτροφιών του Ιδρύματος Μαυρούλια. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον 1ο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σικυωνίων, έναν χώρο-κόσμημα των γραμμά-
των και της γνώσης, που γέμισε από τους υπότροφους, τις οικογένειες και τους φίλους τους.
Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της διεκδίκησης της περιουσίας Μαυρούλια, έναν αγώνα που ξεκίνησε το 2011 και αντιμετώπισε με επιτυχία τον τραπεζικό κολοσσό JP Morgan. Τελικά, ο αγώνας δικαιώθηκε και το 2016 η περιουσία Μαυρούλια πέρασε οριστικά στον δήμο Σικυωνίων και ξεκίνησε η διαδικασία απονομής των υποτροφιών, των οποίων η πρώτη απονομή, μετά την διευθέτηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων, έγινε το 2018.
Ο σκοπός αυτών των υποτροφιών, σύμφωνα με την διαθήκη του αείμνηστου Γεωργίου Μαυρούλια, είναι να ενισχύσουν την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων ανθρώπων, που κατάγονται από τον δήμο Σικυωνίων και αντιπροσωπεύουν το μέλλον του τόπου.
Συνολικά απονεμήθηκαν 17 υποτροφίες, εκ των οποίων οι 4 αφορούσαν συνέχιση των υποτροφιών που είχαν δοθεί το 2021 και οι υπότροφοι αρίστευσαν στις επιδόσεις τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι 13 αφορούσαν τους αριστεύσαντες επιτυχόντες του 2022.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια