Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1864)

 

 

Γίνεται Προπαρασκευή προς Πόλεμο στη Μ. Ανατολή;

 

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι η εθνική επέτειος στην οποία μνημονεύεται το θάρρος, η γενναιότητα  και η αυτοθυσία των Ελλήνων κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 – 1941. Λίγοι όμως  αναγνωρίζουν και κυρίως αναφέρουν την προς πόλεμο προπαρασκευή της χώρας σε στρατιωτικό  επίπεδο. Η εποποιΐα οφείλεται όμως και σε μια οργάνωση που προηγήθηκε και φυσικά σε μια  πεφωτισμένη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Η Νίκη του Ελληνικού Στρατού στο σύνολό των πολεμικών επιχειρήσεων του μετώπου 1940 – 1941,  δεν είναι αποτέλεσμα μόνον ηρωισμού και γενναιότητας των Ελλήνων μαχητών. Είναι το γινόμενο  πολλών επιμέρους παραγόντων, οι οποίοι είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και λεπτομερούς  προεργασίας των τελευταίων ετών σε εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό και στρατιωτικό  επίπεδο.
Η Ελληνική Κυβέρνηση ευρισκόμενη μπροστά στο ερώτημα Ουδετερότητα ή Πόλεμος, προέβη  προληπτικά και σε μία Πολεμική Προπαρασκευή προς Πόλεμο. Προσπάθησε να ενεργοποιήσει το  Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων, συμμάζεψε τα κατάλοιπα των όπλων προηγούμενων πολέμων,  οργάνωσε - μετά τον τορπιλισμό της Τήνου - μυστικές προ- επιστρατεύσεις πυρήνων εφέδρων και οργάνωσε την άμυνα στα βόρεια σύνορά μας. Γενικά προετοιμάστηκε, ώστε να είναι έτοιμη η  Πολεμική Μηχανή να αντιμετωπίσει τυχόν επίθεση της Ιταλίας του Άξονα και πέτυχε.
Βλέπω τι συμβαίνει γύρο μας και συγκεκριμένα στη Μέση Ανατολή. Η Χαμάς γνώριζε ότι η επίθεσή  της θα έκανε τους Ισραηλινούς να οργιστούν, ενώ παράλληλα ήτ αν σίγουρη ότι το Ισραήλ θα  αντεπιτεθεί με βία, προκαλώντας τεράστιο πόνο στους Παλαιστίνιους.
Η κωδική ονομασία της Χαμάς στην επιχείρησή της είναι: al-Aqsa Tufan. Η λέξη “tufan” σημαίνει  κατακλυσμός. Όπως ο βιβλικός κατακλυσμός που είχε σκοπό να καθαρίσει τον κόσμο από την  αμαρτία,  ακόμη και με το κόστος της σχεδόν εξολόθρευσης της ανθρωπότητας.
Έτσι και η επίθεση της Χαμάς είχε αυτό τον στόχο. Όταν βλέπω πολλά κράτη να επαναπατρίζουν το  προσωπικό των Πρεσβειών μακριά από τη Μέση Ανατολή, να προσορμίζονται στα νερά της Αν.  Μεσογείου δύο “χιλιάρμενα” Αεροπλανοφόρα με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων και στολίσκων του  ΝΑΤΟ και της απέναντι πλευράς ανησυχώ. Το ίδιο ακόμα κι όταν γίνονται αλλεπάλληλες μεικτές πολεμικές Ασκήσεις στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και αναρωτιέμαι.
Αν όλα αυτά που συμβαίνουν δεν προοιωνίζουν μια Προετοιμασία Μεγάλου και ανεξέλεγκτου  Πολέμου, τότε τι είναι;
Μήπως “Μωραίνει ο Θεός, ον βούλεται απωλέσαι;” Μήπως έχουμε ξεφύγει τελείως από τον δρόμο  του Θεού και μας χρειάζεται ένας ακόμα Πόλεμος για να αναμορφωθούμε; Μήπως γίναμε “ Σόδομα και Γόμορα” ;


Ο “ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια