Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1865)

 

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - 3ος  Όμιλος

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΟΥ  1-0

Για πρώτη φορά μοναχός στο ρετιρέ της βαθμολογίας



  Μεγάλη νίκη και τρίποντο πέτυχε την Κυριακή ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ στην έδρα του με σκορ 1-0 επί της Ελλάδας Σύρου. Το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το μπαράζ ισοπαλιών των άλλων ομάδων έφερε για πρώτη φορά την ομάδα του Αλέξη Κούγια στην πρωτοπορία της βαθμολογίας με 5 βαθμούς διαφορά από τον  δεύτερο ΑΣ Ρόδο, που έχει όμως 8 αγωνιστικές έναντι 9 όλων των άλλων ομάδων.  Η Ελλάς Σύρου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην έδρα της Κορίνθου, έχασε πέντε μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 για την 9η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής.

    Η ομάδα της Κορίνθου πήρε τη νίκη χάρη στον γκολκίπερ Διασσινό που απέκρουσε τρία φαρμακερά σουτ των φιλοξενουμένων και στο γκολ του Δερμιτζάκη στο 35'. Ο δεύτερος αφού έγινε μία μακρινή μπαλιά από τη δεξιά πλευρά διεκδίκησε με λεβεντιά την μπάλα και με ένα δυνατό εύστοχο δυνατό συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή την έστειλε στα δίκτυα της Ελλάδας κάνοντας το 1-0. Το γκολ που ήταν το μοναδικό του αγώνα πανηγυρίστηκε μέσα σε έξαλλο ενθουσιασμό της κερκίδας, αφού έφερε τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ μοναχικό καβαλάρη στην κορυφή με 22 βαθμούς.

    Στην περιγραφή του αγώνα μπορούμε να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Οι φίλαθλοι της Κορινθίας που είχαν κατακλύσει το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου πέρασαν ένα δύσκολο απόγευμα.

    Η ομάδα των Κυκλάδων παίζοντας για την επιβίωσή της μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και με εναλλαγή της μπάλας σε χαμηλό παιχνίδι στρίμωξε την άμυνα των Κορινθίων. Κι αυτό γιατί οι Σύριοι ήρθαν στην Κόρινθο και κατέβηκαν να παίξουν έχοντας κατοχή μπάλας επί ημίωρο και να κάνουν παιχνίδι επιθετικής υπεροχής, ενώ οι «Κορίνθιοι» κατέβηκαν να παίξουν συντηρητικά πίσω, κλέβοντας μπάλες στη μεσαία γραμμή, βγάζοντας ελάχιστες φαρμακερές αντεπιθέσεις και όχι να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής.

    Η μπάλα στο τέλος δικαίωσε τον γηπεδούχο που δεν έχει ακόμη ξεκολλήσει από το 1-2 γκολ, που έτσι κι αλλιώς, αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του.

    Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν  εξαιρετική εμφάνιση στην έδρα της Κορίνθου. Έχασαν πέντε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 για την 9η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Βρήκαν μπροστά τους έναν κέρβερο τερματοφύλακα που κράτησε ανέπαφα τα δίκτυα του και μία άμυνα που με νύχια και με δόντια πέτυχε στη δύσκολη αποστολή της.

    Στο ποδόσφαιρο λέμε ότι «Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα». Και σε αυτόν τον αγώνα δεν δικαιώθηκαν οι επιθετικοί παίκτες πέραν του νικητήριου γκολ, αφού έμειναν στην «συνταγή» του ενός. Όσο για τη μεσαία γραμμή και την άμυνα οι μεν πρώτοι δεν κράτησαν την μπάλα, δεν μοίρασαν παιχνίδι οι δε δεύτεροι πέτυχαν τον σκοπό τους και κράτησαν ανέπαφα τα δίκτυα της ομάδας. Θα ήταν προτιμότερο να μοιράζουν την μπάλα στο συρτό παρά μπαλιές στα περιστέρια στην απέναντι πλευρά που η αντίπαλη άμυνα είναι σε πλεονεκτική θέση στο ψηλό παιχνίδι.

    Ο Προπονητής της ομάδας είναι βέβαιο πως έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά του. Οι παίκτες γενικά έπαιξαν ψηλά την μπάλα και με μακρινές μπαλιές προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο στις επιθέσεις τους. «Πούλησαν» πολλές φορές την μπάλα, ενώ μερικές φορές προσπαθούσαν να μπουν εγωιστικά  μόνοι τους στην αντίπαλη εστία μπλοκαριζόμενοι από δύο και τρεις αμυντικούς χάνοντας την μπάλα από τα πόδια τους, ενώ είχαν διπλανό συμπαίκτη αμαρκάριστο να πλασάρουν. Η ομαδικότητα σ΄αυτόν τον αγώνα δεν φάνηκε στα μέτρα των δυνατοτήτων όπως και η υποδοχή της μπάλας που ξέφευγε μέσα από τα πόδια τους σε σκληρό μαρκάρισμα των αντιπάλων.

    Η διαιτησία με τους Διαιτητή Παναγιωτάρα Γεώργιο και βοηθούς τους Κουκόπουλο Βασίλειο – Κατελανάκη Δημήτριο, Σ.Δ. Αθηνών, χωρίς πολλές αδικίες, ανέχτηκε τα σκληρά μαρκαρίσματα και των δύο ομάδων. Θα μπορούσε όμως να δώσει πέναλτι στον ΠΑΣ Κόρινθος στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα σε σκληρό μαρκάρισμα αμυντικού της Ελλάδας μέσα στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής.

    ΠΑΣ Κόρινθος: Διασσινός, Παπαχρήστος, Καλούσης, Αργυρόπουλος, Μερκούρης (89' Χατζής), Χαλάτσης, Ζαχαράκης (78' Παπανικολάου), Παπουλής (63' Κοτσιανούλης), Γεωργίου, Δερμιτζάκης (63' Κουιμελης), Νικολάου

    ΕΛΛΑΣ Σύρου: Παπαδόπουλος, Ζαφείρης, Οικονομόπουλος, Αγιώτης, Ζάχι (72' Παράβαλός), Καρμοίρης (90' Συριανός), Μπακατσέλος (72' Παυλόπουλος), Μούντριχας (80' Κασάπης), Μηνάς, Κόντσι (80' Λαντίκας), Μελισσόπουλος

 

    Γ΄ΕΘΝΙΚΗ – 30ς Όμιλος

Βαθμολογία 9ης Αγωνιστικής

 

1.ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ            22

2.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ          20

3.ΑΣ ΡΟΔΟΣ                    18

4.ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ            17

5.ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ      16

6.ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ               14

7.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ            14

8.ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ       14

9.ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ                14

10.ΜΑΡΚΟ                       12

11.ΙΑΛΥΣΟΣ                     12

12.ΑΟ ΠΥΛΙΟΥ ΚΩΣ         10

13.ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ            10

14.ΑΦΑΝΤΟΥ                   10

15.ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ         7

16.ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ       6

17.ΕΡΑΒΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ     5

18.ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ      2

 

 

΄Εγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: 300 νίκες, 50+ για τέταρτη σεζόν και 15ος ημιτελικός Masters

Μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει περισσότερους ημιτελικούς Masters από τους εν ενεργεία παίκτες – Έφτασε τις 300 νίκες καριέρας ο Τσιτσιπάς, που ξεπέρασε τις 50 για τέταρτη σεζόν και τρίτη συνεχόμενη!

Σύνταξη ΙΝ

     Την καλύτερη περίοδό του στη φετινή σεζόν διανύει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο συμπατριώτης μας, μετά από αρκετό καιρό, παίζει και πάλι εκπληκτικό τένις και πετυχαίνει σπουδαίες νίκες, κάνοντας χαρούμενους τους θαυμαστές του. Όπως αυτή πριν από λίγες ώρες απέναντι στον φορμαρισμένο και εξαιρετικό στα indoors τουρνουά, Κάρεν Κατσάνοφ, με τον Έλληνα τενίστα να κυριαρχεί στο κορτ και να φτάνει σε μια επιβλητική νίκη, που του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Masters του Παρισιού.

    Η 8η νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πριν τον Κάρεν Κατσάνοφ είχε αποκλείσει στον δεύτερο γύρο τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (2-0) και στον τρίτο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (2-0). Εξαιρετικές εμφανίσεις και μεγάλες νίκες απέναντι σε τενίστες κορυφαίου επιπέδου, με τον συμπατριώτη μας να φτάνει για 15η φορά σε ημιτελικό επιπέδου Masters και να βρίσκεται πλέον μόνο πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη σχετική κατηγορία (17 ο Σέρβος).

    Σε εκπληκτική κατάσταση ο Έλληνας τενίστας, μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο στο Παρίσι 

Δεύτερος ημιτελικός Μasters για φέτος

    Ο Τσι τσίπας μέσα σε πέντε χρόνια (2018-2023) έχει 15 συμμετοχές σε ημιτελικά ATP-1000, με τον Έλληνα τενίστα να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του τένις. Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για τον 25χρονο, που παράλληλα ξεπέρασε τις 50 νίκες στη σεζόν. Για τέταρτη φορά στην καριέρα του και τρίτη συνεχόμενη: Το 2019 σταμάτησε στις 54, το 2021 στις 55, το 2022 στις 61, νούμερο που αποτελεί μέχρι τώρα το career high του.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τσιτσιπάς για δεύτερη φορά φέτος θα αγωνιστεί σε ημιτελικά Masters, μετά το αντίστοιχο που είχε γίνει στη Ρώμη τον περασμένο Μάιο. Εκεί είχε ηττηθεί από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 7-5, 7-5. Αυτή τη φορά βρήκε απέναντι του τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ από τον οποίον αποκλείστηκε.

 

NBA

Γιάννης και Λίλαρντ πήραν το «θρίλερ» για τους Μπακς,

στο πρώτο ματς του In-Season Tournament

In 04/11/2023

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκαν οι Μπακς στο In-Season Tournament, του... Κυπέλλου του NBA, καθώς τα ξημερώματα. Οι Μπακς «ζορίστηκαν» στο πρώτο παιχνίδι για το In-Season Tournament του NBA, όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ «μίλησαν» στο τέλος και επικράτησαν 110-105 των Νικς στο Μιλγουόκι. πικράτησαν 110-105 των Νικς στο Μιλγουόκι. Το παιχνίδι στο «Fiserv Forum» είχε τρομερή εξέλιξη και στο φινάλε λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να χάσουν το ματς, αλλά εκεί ήταντης Ελλάδας Σύρου παρόντες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ.
΅   Ο Έλληνας σταρ πραγματοποίησε μία «γεμάτη» εμφάνιση με 22 πόντους (3/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 7/13 βολές), 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο 33χρονος πλέι μέικερ πρώτος σκόρερ των Μπακς με 30 πόντους (4/7 τρίποντα), ενώ μάζεψε 4 ριμπαόυντ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ.  Τρομερή εμφάνιση, από την άλλη, είχε ο Τζέιλεν Μπράσον για τους Νικς, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 45 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ Τζούλιους Ραντλ (που επέστρεψε από την επέμβαση στον αστράγαλο) έκανε double-double με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ.

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

 



 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια