Header Ads

Πολιτικό και Παραπολιτικό Περισκόπιο (Φ. 1865)

 

 

 


«Η βία κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ένα αποκρουστικό, απόλυτα απαράδεκτο και καταδικαστέο φαινόμενο που δεν μπορεί να γίνει ποτέ και σε καμία περίπτωση ανεκτό. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων οφείλουν να αποτρέπουν την εκδήλωση τέτοιων περιστατικών στους νοσοκομειακούς χώρους, διασφαλίζοντας το δικαίωμα ιατρών και του προσωπικού να ασκούν ανεμπόδιστα και δίχως κινδύνους την εργασία τους», αναφέρει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Μελετάμε αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου…

 

 Η συνεχιζόμενη ακρίβεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων. «Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση για πάρα πολλούς μήνες έχει κάνει ελάχιστους ελέγχους στην αγορά κι έχει επιβάλλει πολύ λίγα πρόστιμα. Ό,τι έχει γίνει, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
 
 
 

Ο Υφυπουργοί Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας, Χρίστος Δήμας και Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα την Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Ο Χρίστος Δήμας, αναφερόμενος στην Σχολή Μηχανικού, τόνισε: "Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρει όχι μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ευρύτερα στη κοινωνία, όποτε υπάρξει η ανάγκη και όπου ζητηθεί η συνδρομή της. Θέλω να υπογραμμίσω πως η συνεργασία της Σχολής Μηχανικού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και με τους Δήμους της Κορινθίας υπήρξε καθοριστική σε δύσκολες καταστάσεις (πλημμύρες, φωτιές, χιονόπτωση κ.α) τα προηγούμενα χρόνια. Τους ευχαριστούμε."

 
 
Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στην προεκλογική περίοδο και της Έφης Αχτσιόγλου στη διεκδίκηση της ηγεσίας, με άρθρο-βόμβα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας, που υποχρέωσε σε παραίτηση τη Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία και την ηγεσία των Συντηρητικών, και να κάνει το ίδιο με τον Στέφανο Κασσελάκη. προτείνει να αποχωρήσει από την ηγεσία ο Στέφανος Κασσελάκης και να αναλάβει ο Σωκράτης Φάμελλος ως τις ευρωεκλογές.

 
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, έχει μπροστά του ακόμη δύο μήνες να παραμείνει στη θέση του. Θα παραδώσει με το νέον έτος τα καθήκοντά του στον επόμενο Περιφερειάρχη. Αυτό που με κάνει να παραδέχομαι την Αυτοδιοικητική του πορεία είναι η προσήλωσή του στο έργο που του ανέθεσαν οι ψηφοφόροι και τον εξέλεξαν να τους υπηρετήσει. Και πραγματικά δεν έχω λόγους να πω κάτι μεμπτό για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα κοινά προβλήματα και αιτήματα των Πελοποννησίων. Πιστός «εργάτης» πλούσιου Αυτοδιοικητικού έργου μέχρι τέλους!

 
 
Συνηθίζεται, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου, όταν ένας Δήμαρχος χάνει στις δημοτικές εκλογές. οι δημότες να τον ξεχνούν πολύ γρήγορα και να μην ασχολούνται με την παρουσία και το έργο που αφήνει πίσω του. Με τον σημερινό Δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, τουλάχιστον για την ώρα, δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Αναφέρομαι σ΄ αυτό το γεγονός γιατί είμαι αποδέκτης σχολίων στο προηγούμενο παραπολιτικό που τον αφορούσε. Πολλοί συμπολίτες μου μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια συμφωνούντες. Σχεδόν όλοι αναθεμάτιζαν τη συνωμοσία που παίχτηκε σε βάρος του, ενώ υπήρξε ένας «πολύ καλός Δήμαρχος»!

 
 
 
Αντίθετα με τον Δήμαρχο Κορινθίων, την εβδομάδα που διανύουμε ε και να φερθούν ανάλογα σ΄αίχα μηνύματα αρνητικά για την εκλογή και μάλιστα για Πέμπτη συνεχή φορά του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου. Άκουσα και τι δεν άκουσα για χάρη του. Μεταξύ έξι ατόμων που είχα επικοινωνία ένας ήταν μαζί του και οι πέντε εναντίον του. Ήταν τόση η ενόχλησή μου, που δεν άντεξα και στους δύο τελευταίους είπα: «Γιατί τα έχετε μαζί του και όχι με αυτούς που τον στηρίζουν. Εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Μπράβο του και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει…»

 
 
«Ακόμη και ο νεόκοπος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, εκτός από την Κόρινθο, να επισκεφθεί τον ημιορεινό Δήμο Νεμέας. Αυτή η επίσκεψη δείχνει το ενδιαφέρον του για την περιοχή. Αυτό και μόνο θα πρέπει οι δημότες να κατανοήσουν τη δύναμη που έχει η ψήφος τους και να φερθούν ανάλογα σ΄αυτούς που μας προσεγγίζουν μόνο σε προεκλογική περίοδο…’, μου είπε φίλος από τη Νεμέα και συνέχισε: «… Παρακολουθώ τις επισημάνσεις και τις προτροπές που απευθύνεις στον Δήμαρχό μας Κώστα Φρούσιο και τις επικροτώ. Είμαι μαζί σου, αλλά θα ήθελα και ο Δήμαρχος αυτό να το καταλάβει και να ενεργήσει αναλόγως…»





 
Ευκλειδης Τσακαλώτος: «Κατέβηκα ως υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στο τέλος στην ομιλία μου στο συνέδριο είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω ένα πράγμα να κάνω. Να φέρω πίσω την περηφάνια των ανθρώπων της Αριστεράς για τις ιδέες τους, για τις προτάσεις τους, για τους αγώνες τους. Λυπάμαι, αυτό πια θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει, αυτή η περηφάνια σε αυτό το κόμμα». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε για τοξικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο χρόνος που θα γραφτούν οι «τίτλοι τέλους» δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, ωστόσο όλοι προβλέπουν πως είναι κοντά

 
 

 Αγαπητοί μου Συνδρομητές, είμαστε και αυτή την εβδομάδα κοντά σας με κάποιες αλλαγές στην εκτύπωση της εφημερίδας. Τα Μνημόνια, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τώρα στη Μέση Ανατολή δεν κτύπησε καμπανάκι μόνο στην ακρίβεια των τροφίμων. Και εμείς δεν μείναμε απέξω. Επανέρχομαι στο θέμα εξόφλησης της ετήσιας συνδρομής των 25 ευρώ. Υπάρχουν ατυχώς μερικοί από εσάς που δεν τηρείτε στο ακέραιο την υποχρέωση να εξοφλείτε στα γραφεία μας ή όπως σας ενημερώνουμε στη 2η σελίδα. Μην αμελείτε γιατί μας φέρνετε σε δύσκολη θέση. Ο χρόνος περνάει και σας παρακαλώ να είστε εντάξει απέναντί μας όπως είμαστε κι εμείς…
 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 
 




Χαιρετισμός του υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Γεραπετρίτη στην 35η Ολομέλεια ευρωπαϊκής περιφέρειεας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης Γαλλοφωνίας: «βρισκόμαστε σε μία πολύ ανησυχητική περιφερειακή συγκυρία. Η Ελλάδα είναι στην άμεση γειτονία δύο μεγάλων συγκρούσεων. Από τον Φεβρουάριο του 2022, η Ευρώπη βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με έναν πόλεμο που διεξάγεται στην ήπειρό μας, στην Ουκρανία και που άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στη γειτονιά μας. Ένας πόλεμος που έθεσε υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αξίες, τις οποίες υπερασπίζεται η γαλλόφωνη, όπως και η ευρύτερη διεθνής κοινότητα». Όπως υπενθύμισε, «η Ελλάδα υιοθέτησε εξ αρχής τη σαφή θέση ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», ενώ σημείωσε ακόμη πως «εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ουκρανία και δεσμεύθηκε μαζί με άλλα κράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα συνεχίσει να της παρέχει κάθε δυνατή στήριξη. Η Ελλάδα υπογραμμίζει σταθερά τις θεμελιώδεις αρχές που περιλαμβάνονται στον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως τον σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών». 
 
 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑme Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος τη Δευτέρα επισκέφτηκε την Τουρκία μετά την επίσκεψή του στην Κϋπρο. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα με αποστολή ενός C130 Ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα…
 
 


Γιατί βραβεύτηκε ο Κ. Σημίτης; Για το σχέδιο καταστροφής- χρεοκοπίας της Ελλάδος και αναγνώρισης Γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο ή που μας έβαλε στην ONE και είδαμε το ευρώ να εξανεμίζει μισθούς και συντάξεις; Oι ιστορικοί του μέλλοντος, γράφει το 5Apostagma.gr σήμερα, να επισημάνουν με ακεραιότητα την τρομερά δυσοίωνη εποχή διακυβέρνησης της χώρας μας από τον συγκεκριμένο πολιτικό. Προχθές είχαμε στο «Κέντρο Πολιτισμού» εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», το «Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ» και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση» με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Δεν κατανοούμε καθόλου για ποιο ακριβώς θεάρεστο έργο βραβεύθηκε εν ζωή ο Κ. Σημίτης, ένας πολιτικός ο οποίος επί ημερών του συνέβησαν τρομερά πράγματα, τα οποία οδήγησαν στα Ίμια, στην χρεοκοπία του 2010, και στην πολιτική κατευνασμού στην εξωτερική πολιτική με Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια, η οποία ακολουθείται πιστά μέχρι σήμερα.
 
 



Ο Υπ.ΕΘ.Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας, Khalid bin Salman, όπως και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Κατά τη συνάντηση του κ. Δένδια με τον ομόλογό του θα συζητηθεί η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου και του Κόλπου και η προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας…
 
 

Παύλος Μαρινάκης: Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του. Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος. Αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης…
 
 

Τον Δημήτριο Νατσιό του Νίκη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής ο οποίος ενημέρωσε την αντιπροσωπία της ΝΙΚΗΣ για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Συνδέσμου και τα προβλήματα που υπάρχουν για την περεταίρω ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας μίας ξεχωριστής Κυβερνητικής δομής, (όπως Υφυπουργείο), αποκλειστικά υπεύθυνης για την αμυντική βιομηχανία και με συγκεκριμένο θεσμικό καθεστώς, προκειμένου να υλοποιούνται οι διαδικασίες, ανεξάρτητα των προσώπων… 
 
 
 

Συνεχίζονται οι εμπρηστικές δηλώσεις της Τουρκίας κατά του Ισραήλ. Αυτήν τη φορά, από την πρόεδρο του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ) Μεράλ Ακσενέρ, που επέλεξε να τοποθετηθεί για το θέμα με προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Θράκης και της Συνθήκης της Λωζάννης όπου παρέμειναν οι Τουρκόφωνοι για να ζητήσει να μην απομακρυνθούν οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα, γιατί αν φύγουν δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν ποτέ εκεί, όπως δήλωσε.
 
 
 

Άρθρο με το οποίο απογυμνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας γύρω από αυτόν έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, περιγράφοντας το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη» ως «λαϊκίστικο» καθώς, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εκπροσώπησε τη "λαϊκιστική" τάση του, την «Κίνηση Μελών» (Ν. Παπάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, κλπ) και τους νεοεισελθέντες (Αντώναρος, κλπ)»… 
 
 
 

Υπήρξε ένας αναγνώστης ο οποίος μου είπε στο τηλέφωνο ότι Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός είναι πολύ δημοκρατικός και απαντάει στα τηλέφωνα όταν τον ζητούν κλπ κλπ. Η απάντηση που δυο έδωσα ήταν: Ο λόγος και αιτία που έγραψα αυτή την επισήμανση ήταν πως είχα ενόχληση από οπαδό προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ ή και άλλου κόμματος που είχε αντίθετη γνώμη. Είπα αυτή τη γνώμη για να τη λάβει υπόψη του ο βουλευτής μας. Την έλαβε; Η πράξη θα το δείξει
 
 
 

Μου είπε στενός συνεργάτης του Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και μου είπε: Καλά τον πας τον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη, αλλά γράψε ακόμη περισσότερα νέα από την περιοχή μας. Ο Δήμαρχος επιτελεί σπουδαίο έργο και θα αφήσει εποχή στο Λουτράκι. Δεν είναι τυχαίο που οι δημότες τον ψηφίζουν και τον ξαναψηφίζουν. Επικροτούν το θαυμάσιο έργο και μάλιστα σε δύσκολες εποχές όπως είναι η Οικονομία, η πανδημία και οι ανώμαλες καιρικές συνθήκες , μηδέ των πυρκαγιών εξαιρουμένων… Συμφώνησα μαζί του. 
 
 
 

Άλλος ένας παλαιός αναγνώστης της ΦΩΝΗΣ μας μου τηλεφώνησε, αυτή τη φορά από το Ξυλόκαστρο και μου είπε: Έχω διαπιστώσει πως έχεις μεγάλη πρεμούρα για την αξιοποίηση του Σπηλαίου Ερμής Ζήρειας. Επανέρχεσαι πάνω σ΄αυτό το ζητούμενο, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Κανένας μεταγενέστερος Δήμαρχος του Δ. Σούρα δεν συνέλαβε την αξία για τον τόπο μας αυτού του θέματος. Ας το κάνει ο σημερινός Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος. Τι περιμένει και δεν ζητάει λεπτομέρειες από τον Τάκη και να μας ενημερώσει; 
 
 
 

Πες στον Δήμαρχο Βέλου Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο, να εκδώσει ένα δελτίο Τύπου και να ενημερώσει τους δημότες για το καθεστώς που υπάρχει στο λιμάνι του Βραχατίου. Έχουν τελειώσει οι εργασίες, είναι έτοιμο να υποδεχθεί ελλιμενισμό πλοιαρίων, υπάρχει καταστατικό λειτουργίας και έτοιμες υποδομές. Γενικά να δώσει στο ευρύτερο κοινό να καταλάβει ποια είναι σήμερα η όλη κατάσταση εκεί. ¨Έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την αξιοποίησή του λιμανιού, τι περιμένει; Να έλθει ο διάδοχός του να μας ενημερώσει με έτοιμο το πιάτο στο τραπέζι; Το λέγω. Αννίβα μ ΄ακούς; 
 
 
 

Παρακολούθησα την Κυριακή το απόγευμα τον αγώνα του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ με την ομάδα ΕΛΛΑΣ Σύρου, που έληξε με νίκη της ομάδας μας και σκορ 1-0. Το αποτέλεσμα έδωσε την βασική απάντηση «Τέλος καλό όλα καλά». Ως ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της Κορίνθου ( το λέγω αυτό γιατί ως μαθητής Γυμνασίου έπαιζα με την φανέλα του Αχιλλέα Κορίνθου από το 1949 μέχρι το 1954 που πήγα στην Σ.Σ. Ευελπίδων}, αγαπώ την ομάδα μας, έμεινα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και το ρετιρέ της βαθμολογίας, αλλά πάντοτε υπάρχει χώρος για βελτιώσεις, που αναφέρω στην στήλη ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ. Ο Πρόεδρος Αλέξης Κούγιας, που ήταν παρών στον αγώνα, ας τις διαβάσει, αφού είναι συνδρομητής…









Δεν υπάρχουν σχόλια