Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1865)

 















 



Παλαιστίνιος κατέβασε την Ελληνική Σημαία…


Διάβασα για το επεισόδιο ενός Παλαιστίνιου που συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα και κατέβασε την Ελληνική σημαία από ιστό που είναι στον χώρο της Βουλής των Ελλήνων και στη θέση της ανάρτησε τη σημαία της Παλαιστίνης. Η εικόνα που δημοσιεύτηκε θα έπρεπε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα αντίδρασης των παρισταμένων Ελλήνων πολιτών. Την πορεία είχε οργανώσει το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ και μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που φέρουν την ευθύνη της συγκέντρωσης. Η προσβολή του Εθνικού μας συμβόλου αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Οι πραγματικοί Έλληνες δεν υπέστειλαν ποτέ στην ψυχή τους την ελληνική σημαία. Την κράτησαν με ηρωισμό, αυταπάρνηση και ασύγκριτη αυτοθυσία, καλά φυλαγμένη από τη βαρβαρότητα του κατακτητή, ως σύμβολο ιερό της ελευθερίας και ανεξαρτησίας του έθνους μας. Η έπαρση της Σημαίας πριν από μερικά χρόνια ήταν μαζί και η ανάταση της αδάμαστης ψυχής των Ελλήνων, καθώς και η ανάδειξη του μεγαλείου του έθνους μας. Έχουν χυθεί ποταμοί αίματος για να κυματίζει ελεύθερη ανά τους αιώνες.

Η συγκέντρωση ήταν διανθισμένη με Τούρκικη Μουσική, ενώ τα μηνύματα ήταν όλα για την Ελευθερία της Παλαιστίνης, ούτε ένα πανό για την απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκική δύναμη κατοχής. Όλους τους συμμετέχοντες, Παλαιστίνιους, Τούρκους και Έλληνες, τους ενδιέφερε μόνο η Παλαιστίνη και όχι η Λευτεριά της Μεγαλονήσου.

Όλοι οι Λαοί της Γης, ακόμη και οι νεότεροι σέβονται, τιμούν και θυσιάζονται για το Εθνικό τους Έμβλημα, ενώ το υπερασπίζονται φραστικά και πρακτικά. Ο Πρόεδρος της Κροατίας δήλωσε πρόσφατα ότι «Δεν επιτρέπεται σε ιστό μας άλλη Σημαία πλην της Κροατικής!». Στην Ελλάδα υπάρχουν Νόμοι, με τους οποίους έχουν καθιερωθεί ο Σημαιοστολισμός Οικιών, Καταστημάτων και Δημόσιων Καταστημάτων σε ημέρες Εθνικής Επετείου και οι πολίτες αδιαφορούν παρανομούντες, χωρίς να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση κανένας Έλληνας πολίτης δεν αντέδρασε στο κατέβασμα της Ελληνικής Σημαίας.. Δεν επιλήφθηκε ούτε καν η Αστυνομία. Όπως δείχνουν τα γεγονότα, το ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι της Αριστεράς κάνουν ό,τι θέλουν; Δεν υπάρχουν νόμοι για τις ευθύνες τους;

Αναρωτιέμαι σε ποια οικτρή κατάσταση έχουμε φτάσει, ώστε να μην αγγίζουν τέτοιες, κατά του Ελληνικού Έθνους, ενέργειες λαθρομεταναστών και Ελληνικών κομμάτων; Το λιγότερο που επιβαλλόταν να έχει γίνει ήταν η άμεση απέλαση από τη χώρα του δράστη υποστολής της Σημαίας και τα νόμιμα κατά των οργανωτών της διαμαρτυρίας. «Ζητούνται Έλληνες!»

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






Να φύγουμε από τις συμφωνίες Σέγκεν και Δουβλίνο


Η Ουγγαρία έχει ανακοινώσει πριν από μερικά χρόνια ότι αναστέλλει μονομερώς την εφαρμογή της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την υποδοχή προσφύγων, που έχουν ζητήσει άσυλο, με το αιτιολογικό ότι έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες, που διαθέτει για τη φιλοξενία τους. «Η βάρκα είναι γεμάτη» είχε πει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse και στον ουγγρικό ιστότοπο Index. Είχε υπενθυμίσει ότι από τις αρχές του έτους η Ουγγαρία ήταν αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα αυξημένη εισροή προσφύγων. Προκειμένου να «προστατεύσει τα ουγγρικά συμφέροντα» η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορος Ορμπάν, που το κόμμα του επανεξελέγη σε βουλευτικές εκλογές, αποφάσισε να αναστείλει τη ρύθμιση που αφορά τη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο σε χώρες της Ε.Ε. Έτσι, δεν επρόκειτο να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από χώρες-μέλη της ΕΕ. Τα λόγια του τα έκανε πράξη και γι΄αυτό ο Ουγγρικός Λαός τον εμπιστεύτηκε και τον έχει ακόμη Πρωθυπουργό.

Η Αυστρία, η χώρα που επηρεάζεται κυρίως από την απόφαση της Ουγγαρίας, επέκρινε σχεδόν αμέσως τις ενέργειες της ουγγρικής κυβέρνησης. Η ίδια η Αυστρία έχει σταματήσει να εξετάζει τα αιτήματα για τη χορήγηση ασύλου, σε μια προσπάθεια να πιέσει άλλες χώρες της ΕΕ να δεχτούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Η Ουγγαρία είχε ανακοινώσει επίσης ότι θα κατασκευάσει έναν φράχτη ύψους 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Σερβία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο των Βρυξελλών όσο και του Βελιγραδίου. Παρόλα αυτά ο φράχτης κατασκευάστηκε και η χώρα έχει γίνει ένα φρούριο ό,που οι μετανάστες το αποφεύγουν.

Τα ίδια έπραξαν και οι Σκοπιανοί στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα στέλνοντας φύλακες συνόρων με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια λαθρομετανάστες, που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα με τις ευλογίες όλων των Κυβερνήσεων που αποδυνάμωσαν ακόμη και τον φράχτη του Έβρου μέχρι που ανέλαβε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα νησιά μας και του Αιγαίου έχουν γίνει ο εφιάλτης του Ελληνισμού. Μήπως, εν όψει της επέλασης Παλαιστινίων πρέπει να ακολουθήσουμε την Ουγγαρία για να δούμε χαίρι και προκοπή;

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






 

Η Ουγγαρία έχει Εθνική πολιτική στο Μεταναστευτικό…


Άτομα ή ομάδες που βοηθούν μετανάστες που δεν δικαιούνται προστασία να καταθέτουν αιτήματα χορήγησης ασύλου, ή που βοηθούν παράτυπους μετανάστες να αποκτήσουν καθεστώς παραμονής στην Ουγγαρία, αντιμετωπίζουν κίνδυνο φυλάκισης βάσει ενός νόμου που ψηφίστηκε προ ετών από το κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο, γνωστό ως το νομοσχέδιο «Σταματήστε τον Σόρος», αποτελούσε μέρος μιας εκστρατείας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορος Όρμπαν ενάντια στον ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος. Και στηρίζουν ενεργά την μετανάστευση

Ο Ορμπάν, που εκλέγεται συνεχώς από τον Ουγγρικό Λαό, ως δεξιός, κατηγορεί τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος ότι εμπλέκονται στην πολιτική της χώρας και στηρίζουν ενεργά τη μετανάστευση. « Εκείνοι που παρέχουν οικονομικά μέσα ή διεξάγουν αυτή την οργανωτική δραστηριότητα τιμωρούνται έως και με ένα χρόνο φυλάκισης Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο δράσης να υπερασπιστούμε την Ουγγαρία και αυτό είναι το πακέτο νόμων «Σταματήστε τον Σόρος», τόνιζε ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας που σέβεται την ακεραιότητα και τους νόμους του κράτους.

Με λίγα λόγια αυτό ήταν ΄μια Εθνική πολιτική την οποία καταπολεμούν άλλα κράτη, αλλά αυτά μιλάνε ε του ασφαλούς, αφού δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που είναι κατευθυνόμενη και έχει γίνει ο νταλκάς των κρατών που αποτελούν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ουγγαρία και άλλες χώρες.

Η πολιτική που ασκεί η Ελλάδα δεν φέρνει αποτελέσματα, αφού δεν λαμβάνονται υπόψη οι κίνδυνοι αποεθνοποίησης, αύξησης της εγκληματικότητας και της αλλοίωσης της πληθυσμιακής συνοχής. Τι κάνει σήμερα η Ελλάδα; Απλώς παρακολουθεί τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας με την FRODEX AI, ΤΟ ΛΙΜΕΝΙκΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ. Κάθε φορά ακούμε στις ειδήσεις πως συλλάβαμε δεκάδες και εκατοντάδες λαθρομετανάστες στα χωρικά μας ύδατα ή στην ξηρά, τους οδηγούμε στα νησιά ή στις τοποθεσίες κράτησης και δεν γίνεται απέλαση τούτων, τους φορτωνόμαστε αφού οι εταίροι μας δεν παίρνουν αναλογία εισερχομένων λαθρομεταναστών.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ είναι ανίκανη ή ευλογεί το Μεταναστευτικό πρόβλημα, αφού παίρνει σχεδόν πάντα το μέρος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Μεταναστών. Όλοι αυτοί που κραδαίνουν τον μπαμπούλα του ρατσισμού αποτελούν άχρωμους και απάτριδες αχυράνθρωπους, που στηρίζουν το Παγκόσμιο Σύστημα ερήμην των Λαών. Να δώσουν λύσεις, όπως να τιμωρηθεί διεθνώς ηΤουρκία που χρησιμοποιεί ως Υβριδικό όπλο της εμπορία και προώθησης της λαθρομετανάστευσης.

Η κοινή γνώμη δεν αντιδρά ή έχει μάθει να λουφάζει στον καναπέ μπροστά από την οθόνη της Τηλετύφλωσης.. Δεν καταγγέλλει όμως ανωνύμως και στο ψιθυριστό τις απαράδεκτες και εθελόδουλες υποκλίσεις των κυβερνήσεων μπροστά στα «Συστημικά Όργανα»; Ιδού η απορία. 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»







Στον πόλεμο η προπαγάνδα έχει λόγο…


Αυτές τις ημέρες του Πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να είναι κάθε ένας από εμάς προσεκτικός στις εκατέρωθεν ανακοινώσεις, Είναι σύνηθες φαινόμενο σε περίπτωση πολέμου μεταξύ δύο οντοτήτων να πριμοδοτείται η προπαγάνδα και από τις δύο πλευρές. Το ψέμα και η παραπληροφόρηση αποτελεί ισχυρό όπλο που χρησιμοποιείται για εσωτερική και εξωτερική σκοπιμότητα. Είναι θέμα ηθικού φρονήματος και ποδηγέτησης της κοινής γνώμης.

Σας φέρνω ένα παράδειγμα. Όλα τα ΜΜΕ έδειξαν σκηνές φρίκης και έγραψαν ότι μπορεί να σκεφτεί ο νους του καθενός για την «απάνθρωπη» επίθεση¨ του Ισραήλ που βομβάρδισε το λεγόμενο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Γάζα της Παλαιστίνης. Με εκατόμβη θυμάτων ακόμα και ασθενών που τελούσαν σε νοσηλεία. Η πλευρά της Χαμάς το πήρε και το έκανε σημαία «απανθρωπιάς». Διάβασα κι εγώ τον μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων που κατακεραύνωνε τους επιτιθέμενους Ισραηλινούς. Μετά από τις πρώτες εντυπώσεις περίμενα να δω τι θα πουν οι Ισραηλινοί πάνω σ΄αυτό το θέμα.

Σε ενημέρωση των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ισραηλινών Ε.Δ. υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι αποκάλυψε νέες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τρομοκρατικούς σκοπούς. Ο Χαγκάρι παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο στο εν λόγω νοσοκομείο, η οποία, όπως είπε, συνδέεται με τα δίκτυα τούνελ της Χαμάς. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ενόπλους της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο.

Από γνώση εκτίμησης Καταστάσεως συνέκρινα τις ανακοινώσεις και των δύο μερών και διαπίστωσα ότι η κάθε μια από αυτές ήταν γραμμένη και ραμμένη στα γούστα της με στόχο τον προσεταιρισμό της διεθνούς κοινής γνώμης. Έχοντας υπόψη μου τις ανακοινώσεις του Ισραήλ για την απομάκρυνση προς νότο των παλαιστινίων, την χρησιμοποίηση αμάχου πληθυσμού και χώρων από την Χαμάς έκρινα πως το Νοσοκομείο αποτέλεσε κρυσφύγετο για τους αρχικά επιτιθέμενους Παλαιστίνιους, που αποτελούν Κύριο Αντικειμενικό Σκοπό της Κυβέρνησης των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου.

Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον πόλεμο κατά της Χαμάς, με κύρια αποστολή την εξόντωση της λεγόμενης τρομοκρατικής Οργάνωσης. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο τούνελ κάτω από το Νοσοκομείο, καθώς και αεροφωτογραφίες που δείχνουν εκτοξευτές ρουκετών μερικές δεκάδες μέτρα από το συγκρότημα. Παρουσίασε επίσης ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων μεταξύ αξιωματούχων της Χαμάς που περιγράφουν τη χρήση των αποθεμάτων καυσίμων που ανήκουν στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο… Πείτε μου εσείς ποια είναι αληθής πληροφορία; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια