Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1865)


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2023, 7ος γύρος, Σχολή Μηχανικού Λουτράκι, 11 – 12 Νοεμβρίου


 

 
Διοργάνωση Start Line Racing Club

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Στον πυρετό των προετοιμασιών!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελευταίο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου έχει ξεκινήσει, με την οργανωτική επιτροπή να βρίσκεται σε «πυρετό» προετοιμασιών.

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line σε συνεργασία με την ομάδα Drift Dynasty θέλοντας να αναδείξει για ακόμη μία φορά το δημοφιλές άθλημα του Drift, έχει προχωρήσει στη δημιουργία μίας διαδρομής η οποία θα δοκιμάσει τις οδηγικές ικανότητες των συμμετεχόντων των τριών κατηγοριών (Drift 1, Drift 2, Drift 3). Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη διαδρομή πρόκειται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκατοντάδες θεατές οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου στις 11 και 12 Νοεμβρίου ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών του Drift.

Οι αγωνιζόμενοι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος οι οποίοι θα βρεθούν στο Λουτράκι για να δώσουν την τελευταία αγωνιστική παράσταση τους για το 2023, ταυτόχρονα θα διαφημίσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα το άθλημα του Drift σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής για τον 7ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ώρα 23:59. Να υπενθυμίσουμε πως οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω Σ.Δ.Δ.Α. στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: www.e-omae-epa.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6908 805 068 και στο email: info@startline.gr



Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Ανακοίνωση: Έναρξη εργασιών καταπολέμησης της πευκοκάμπιας


 

 
Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έναρξη εργασιών καταπολέμησης της πιτυοκάμπεως (πευκοκάμπιας) με ψεκασμό από εδάφους των πεύκων του αισθητικού δάσους «Πευκιάς» Ξυλοκάστρου, με βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας), το οποίο δεν προσβάλλει τα ζώα, τα ψάρια, τα έντομα και τον άνθρωπο.

Είναι επομένως φιλικό προς το περιβάλλον, το δασικό και το θαλάσσιο οικοσύστημα. Ο μόνος κίνδυνος που ενέχεται είναι αυτός της πρόκλησης αλλεργιών σε οργανισμούς που πιθανόν να έχουν ευαισθησία σε κάποιο συστατικό του.

Περαιτέρω επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν: Στο δάσος Σαρανταπηχιωτίκων
Στο δάσος Κάτω Λουτρού
Στο δάσος Γελινιατίκων
Σε πλατείες, σχολεία, παιδικές χαρές του Ξυλοκάστρου
Στο Ειδικό Σχολείο και στην εκκλησία της Συκιάς
Στο νηπιαγωγείο του Πιτσά
Στην εκκλησία και στον προαύλιο χώρο του νεκροταφείου Γελινιατίκων
Στα πεζοδρόμια επί της Π.Ε.Ο. και στα δύο μικρά, παραθαλάσσια άλση του Μελισσίου, για πρώτη φορά

Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν για ένα δεκαπενθήμερο.





Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Θα πραγματοποιηθούν στειρώσεις σε γάτες – Καλέστε για ραντεβού


 
 
 
 
07 Νοεμβρίου 2023

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στειρώσεις αδέσποτων γατών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και με τα κτηνιατρεία του Δήμου μας.

Για να προβείτε σε στειρώσεις των τριχωτών μας φίλων, παρακαλείστε να καλέσετε στο τηλέφωνο της Αντιδημάρχου κ. Ελίνας Μενούνου που αντιστοιχεί στον αριθμό 2743360203 και να προγραμματίσετε το ραντεβού σας από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Τα έξοδα των φαρμάκων είναι μια ευγενική χορηγία του συντοπίτη μας, κτηνιάτρου, κ. Γιάννη Πολυζώη.




Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας σε Ξυλόκαστρο & Δερβένι


 
 
 03 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στο Ξυλόκαστρο και, για πρώτη χρονιά, στο Δερβένι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με το εθελοντικό σωματείο «ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ.» της Πάτρας (Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής).

Το σωματείο αυτό αποτελείται από ειδικούς Ψυχικής Υγείας (Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Κοινωνική Λειτουργό) και λειτουργεί στην Πάτρα από το 1994. Το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργεί κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα.

Η πλήρης δραστηριοποίηση του Ιατρείου θα παρέχει τη δυνατότητα για έγκαιρη διάγνωση, θεραπευτικές παρεμβάσεις, συμβουλευτικές παρεμβάσεις και τέλος, ενημέρωση του κοινού μέσω ημερίδων σε ζητήματα Ψυχικής Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, θα ωφελούνται δημότες με χρόνια ή πρόσφατα ψυχολογικά προβλήματα, με χρόνια προβλήματα σωματικής υγείας (ψυχοκοινωνική υποστήριξη), με ζητήματα σχετιζόμενα με την ηλικία (ηλικιωμένοι, έφηβοι), με ψυχολογικά ζητήματα λόγω οικονομικής κρίσης, με ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων. Οι συνεδρίες παρέχονται δωρεάν.
Καλέστε μας για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας

Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας καλείτε στα τηλέφωνα: Ξυλόκαστρο: 27430 24748
Δερβένι: 27433 60101





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ από τον Δήμο Βέλου Βόχας


Ο Δήμος Βέλου-Βόχας και το Ν.Π.Δ.Δ. <<ΑΝΕΛΙΞΗ>> σε συνεργασία με την Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Κορινθίας θα πραγματοποιήσουν διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος <<Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής>>, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead)

Ο χρόνος και τόπος διανομής ειδών ΤΕΒΑ μηνός Νοεμβρίου διαμορφώνονται ως κάτωθι:

• Δευτέρα 13/11/2023 και ώρες 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου.

• Τρίτη 14/11/2023 και ώρες 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου.

• Τετάρτη 15/11/2023 και ώρες 9:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

AστυνομικήΤαυτότητα

ΑΜΚΑ

εξουσιοδότηση σε περίπτωση που επιθυμούν να προβούν σε παραλαβή αντί συγγενικού ή φιλικού τους προσώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα σημεία διανομής των Δήμων / φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας.

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι τα ακόλουθα: κρέας βόειο, κρέας χοιρινό, ελαιόλαδο, φασόλια, φακές, ζάχαρη, τυρί φέτα, ζυμαρικά, ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, γάλα εβαπορέ, σκόνη πλυντηρίου ρούχων, υγρό πιάτων, πατάτες, μήλα, τυρί γραβιέρα, ρύζι, καθαριστικό γενικής χρήσης, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν.




Αίτημα του Δήμου Κορινθίων για να ενταχθεί η Κόρινθος ξανά στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”

 
Παρά το γεγονός πως η παράταξη με την οποία συμμετείχε στις εκλογές ηττήθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Τιμολέων Πιέτρης δεν έχει εγκαταλείψει το έργο του. Έτσι, με έγγραφο προς τον δήμαρχο αλλά και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων καταθέτει εκ νέου το αίτημα για την ένταξη πέντε παραλιών του Δήμου μας, στο πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία 2024.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε σχετική ανάρτηση στα social media “όπως κάνουμε κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μαζί με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, προετοιμάζουμε την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα στο θέμα των γαλάζιων σημαιών να θυμίσω ότι εμείς παραλάβαμε μηδέν γαλάζιες σημαίες το 2019 και σήμερα παραδίδουμε πέντε γαλάζιες σημαίες!

Και όχι απλά παραδίδουμε, αλλά κάνουμε και τα σχετικά έγγραφα και προετοιμασία, έτσι ώστε να συνεχιστούν όλα ομαλά την επόμενη χρονιά, εφόσον βεβαίως το επιθυμεί και η νέα Δημοτική Αρχή”!














Δεν υπάρχουν σχόλια