Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ (Φ. 1865)

 Σοκ και δέος του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο!


Τρία αεροπλανοφόρα από Μ. Βρετανία-Ιταλία-Ισπανία ενισχύουν την τεράστια ναυτική δύναμη των ΗΠΑ



 
5Apostagma.gr Newsroom

Στην παρούσα φάση βρίσκονται πλέον στη Μεσόγειο συνολικά τέσσερις(4) δυνάμεις κρούσεων αεροπλανοφόρων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, από Μ.Βρετανία-Ιταλία-Ισπανία-ΗΠΑ, δημιουργώντας μια τρομακτικής ισχύος αποτρεπτική δύναμη, ικανής να σβήσει από τον χάρτη την Χεζμπολάχ αλλά και το Ιράν

Οπόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραηλινού στρατού και της τρομοκρατικής Χαμάς και η πιθανότητα επέκτασής του με συμμετοχή της Σιιτικής Χεζμπολάχ και του Ιράν κατά του Ισραήλ- ήδη οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης κήρυξαν τον πόλεμο στο Τέλ Αβίβ- προκάλεσαν τα αντανακλαστικά όχι μόνο των ΗΠΑ που έχουν αποστείλλει μια τεράστια αεροναυτική δύναμη στην περιοχή, αλλά και του ΝΑΤΟ.

Οι Ναυτικές δυνάμεις κρούσης στη Μεσόγειο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Είχαμε επισημάνει ότι στη ΝΑ Μεσόγειο ενεργούσαν τρείς (3) ναυτικές δυνάμεις κρούσης ΗΠΑ και ΝΑΤΟ οι οποίες ήταν:

Η FORD CARRIER STRIKE GROUP, των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει το ομώνυμο αεροπλανοφόρο μαζί με τέσσερα (4) Αντιτορπιλικά κλάσεως Arleigh Burke και ένα (1) Καταδρομικό κατευθυνομένων πυραύλων κρούζ κλάσεωςTiconderoga.

Η Littoral Response Group South, με δύο (2) βετανικά πολεμικά πλοία (1 παράκτιο πλοίουποστήριξης με δυνατότητα περίθαλψης τραυματιών και 1 αποβατικό πλοίο).

Η Standing NATO Maritime Group 2, που περιλαμβάνει οκτώ (8) πολεμικά πλοία Νατοϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και μια φρεγάτα Ελληνική η (HS Psara F-454 ) και μια τουρκική φρεγάτα, η (TCG Yavuz F-240).

Πλέον των παραπάνω στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου υπήρχαν και εξακολουθούν να υφίστανται Υποβρύχια και άλλα πλοία υποστήριξης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Αναφορικά δε με την δύναμη κρούσης Ike Carrier Strike Group, αποτελούμενη από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower CVN-69 και τέσσερα(4) ακόμη πολεμικά πλοία των ΗΠΑ , αφού έμειναν για λίγο στη ΝΑ Μεσόγειο, κατευθύνονται ήδη μέσω Ερυθράς θαλάσσης στον Περσικό κόλπο. Παράλληλα γίνονται αεροναυτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση ενισχυμένης δραστηριότητας- επαγρύπνησης "Neptune Strike 23", η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Σε αυτήν μετέχουν 20 Συμμαχικά έθνη και ένας εταίρος, δείχνοντας ότι η δέσμευση της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ για κυριαρχία και ελευθερία παραμένει ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε.

Τρία (3) αεροπλανοφόρα από Μ.Βρετανία-Ιταλία-Ισπανία ενισχύουν την υπάρχουσα δύναμη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη  Μεσόγειο

Τρία αεροπλανοφόρα από Μ.Βρετανία-Ιταλία- Ισπανία στα πλαίσια της "Neptune Strike 2023" από 30Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στη Μεσόγειο.

Το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth , ένα κατόρθωμα της βρετανικής ναυτικής μηχανικής και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ για το Βασιλικό Ναυτικό βρίσκεται υπό την εντολή και τον έλεγχο του NATO για πρώτη φορά.

Αυτή η Ναυαρχίδα του Βρετανικού Στόλου θα ενεργεί μαζί με το Ιταλικό Cavour και στο ESΙσπανικό Juan Carlos I καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Η συνέργεια μεταξύ αυτών των τριών κολοσσών στέλνει ένα σαφές μήνυμα για το πώς οι Ευρωπαίοι Σύμμαχοι στέκονται ακλόνητοι για να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του ΝΑΤΟ.



Πληροφορίες για δίκτυο τούνελ κάτω από το λεγόμενο Ινδονησιακό Νοσοκομείο

 



Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον πόλεμο κατά της Χαμάς, με πυραυλικές επιθέσεις, βομβαρδισμούς και επιδρομές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι Παλαιστίνιοι, σε μια από αυτές τις επιθέσεις χτυπήθηκε ακόμη ένας προσφυγικός καταυλισμός.

Σε ενημέρωση των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι αποκάλυψε νέες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές εγκαταστάσεις στη Λωρίδα της Γάζας για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Ο Χαγκάρι παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μια υπόγεια είσοδο στο νοσοκομείο Sheikh Hamad, η οποία, όπως λέει, συνδέεται με τα δίκτυα τούνελ της Χαμάς. Ένα άλλο βίντεο δείχνει ενόπλους της Χαμάς να ανοίγουν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο.

«Ο πόλεμός μας είναι με τη Χαμάς»

«Ο πόλεμός μας είναι με τη Χαμάς, όχι με τους αμάχους στη Γάζα. Δεν θα δεχτούμε την κυνική χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς, για να κρύψει την τρομοκρατική της υποδομή. Η εκμετάλλευση των νοσοκομείων από τη Χαμάς πρέπει να σταματήσει», λέει ο Χαγκάρι.







Στήριξη Τεχεράνης στους τρομοκράτες της Χαμάς: Συναντήθηκε ο Χαμενεΐ του Ιράν με τον επικεφαλής Χανίγια



 
5Apostagma.gr Newsroom 7.11.2023

Η Ισλαμική Δημοκρατία λέει ότι υποστηρίζει την Χαμάς αλλά δεν είχε κάποιο ρόλο στην αιφνιδιαστική επίθεση

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συναντήθηκε με τον ηγέτη της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, τον Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μια ημέρα αφότου αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι οι δυό τους συναντήθηκαν πρόσφατα.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ο Χανίγια, ο οποίος από το 2019 μένει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας, "ενημέρωσε τον Χαμενεΐ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και για τα γεγονότα στη Γάζα καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη". Η Ισλαμική Δημοκρατία λέει ότι υποστηρίζει την Χαμάς αλλά δεν είχε κάποιο ρόλο στην αιφνιδιαστική επίθεση της οργάνωσης στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

Χωρίς λεπτομερείς αναφορές για το πότε έγινε η συνάντηση, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim μετέδωσε ότι ο Χαμενεΐ "τόνισε την σταθερή πολιτική της Τεχεράνης να υποστηρίζει τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης κατά των Ισραηλινών".

Το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ, το οποίο αρνείται να αναγνωρίσει για "σοβαρές συνέπειες", αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. 
 


Η Σαουδική Αραβία Κατέρριψε Πύραυλο

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέες αναφορές, ισραηλινά μέσα μετέδωσαν πως το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη προς το Ισραήλ εχθές το βράδυ.

Ο Ισραηλινός ερευνητής Guy Bekhor τόνισε πως παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας για «προσωρινή παύση» στις διαπραγματεύσεις για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, έχουν επιτευχθεί θετικές εξελίξεις αναφορικά με αυτό το ζήτημα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Τα νέα γεγονότα έρχονται όσο το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η Σαουδική Αραβία έχει καταστείλει σχέδια των Αμερικανών για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ. Το διάσημο πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε ανθρώπους που έχουν γνώστη του εν λόγω ζητήματος.

Στο υλικό βίντεο που απέκτησαν δημοσιογράφοι της ρωσικής πύλης ειδήσεων Avia-pro, μπορείτε να δείτε την επιχείρηση ενός συστήματος αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η ακριβής τοποθεσία της αναχαίτισης αυτού του πυραύλου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα αναχαιτίστηκε από το οπλοστάσιο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.



Δεν υπάρχουν σχόλια