Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1865)

 Ν.Δ. Άστραψε και βρόντηξε ο Δένδιας: «Δεν θα μείνω σιωπηλός παρατηρητής και... κωπηλάτης των ματαίων λιμνών»




5Apostagma.gr Newsroom08.11.2023

Γιατί ο Δένδιας είπε ότι δεν θα μείνει σιωπηλός παρατηρητής και «κωπηλάτης των ματαίων λιμνών»;

Έξω απ' τα δόντια μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σήμερα το πρωί στη Σχολή Ικάρων όπου παρευρέθηκε για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Ο Νίκος Δένδιας αφού αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας μίλησε και για τα μεγάλα σφάλματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν.
«Η Πολιτεία συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για αποτελέσματα απατά και μετρήσιμα. 18 ετοιμοπόλεμα Rafale βρίσκονται στη βάση της Τανάγρας, συνεχίζονται οι παραλαβές των υπολοίπων 6 αεροσκαφών. Τα F-16 στην έκδοση Viper ενισχύουν τα σμήνη μας. Εκτελείται η σύμβαση υποστήριξης των Mirage 2000-5 για πρώτη φορά μετά το 2012. Υλοποιούνται προμήθειες επιλεγμένων οπλικών συστημάτων.
Το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων πιλότων μας. Η καινοτομία της Μοίρας Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης στην Ανδραβίδα αποδεικνύει ότι η Πολεμική μας Αεροπορία έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον», είπε αρχικά.

Από την άλλη όμως άστραψε και βρόντηξε αναφερόμενος στη «δυνατότητα της χώρας να μπορεί να στηρίξει αποτελεσματικά και με ίδια μέσα το οικοδόμημα της Πολεμικής μας Αεροπορίας που χτίσθηκε και χτίζεται με το υστέρημα του ελληνικού λαού. Αναφέρομαι κατ’ αρχάς στην απολύτως προβληματική επί δεκαετίες Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία».
Όπως τόνισε επίσης στο ίδιο μήκος κύματος «δεν έχω καθόλου την πρόθεση να παραμείνω σιωπηλός παρατηρητής της σημερινής κατάστασης. Όπως θα έλεγε και ο Νομπελίστας ποιητής μας δεν προτίθεμαι να καταστώ «κωπηλάτης των ματαίων λιμνών». Η Κυβέρνηση στην οποία ανήκω, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιλαμβάνεται την άμυνα της χώρας ως ολιστική δυνατότητα, ως δυνατότητα απαραίτητη για την εθνική μας επιβίωση. Ως πλήρες σύστημα μάχης αλλά και πλήρες σύστημα υποστήριξης. Και δεν φιλοδοξούμε για την πατρίδα μας το ρόλο της προθήκης μόνον αλλοδαπών εναέριων οπλικών συστημάτων».
Ο Νίκος Δένδιας έδωσε και την είδηση πως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία επιστρέφει στην εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το υπουργείο Οικονομικών που βρισκόταν «και οφείλει να εξυγιανθεί», όπως υπογράμμισε.
«Στις προσευχές μας στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη μαζί με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και του μικρού μου χωριού, των κάτω Δενδιάτικων στους Παξούς, στις προσευχές μας αυτές λοιπόν, πρέπει να προσθέσουμε την επιμελή και επίπονη προσπάθεια για να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη, σοβαρή Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Αυτό συνιστά εθνική υπόθεση και εθνικό στόχο. Υπερβαίνει κυβερνήσεις και κόμματα. Για αυτό και θα ενημερώσω όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής και είμαι σίγουρος ότι θα σταθούν αρωγοί στην εθνική προσπάθεια» κατέληξε.


ΣΥΡΙΖΑ: Κρασιά δοκίμασε στη Νεμέα ο Κασσελάκης

 
04 Νοεμβρίου 2023

Οινοποιεία της Νεμέας επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, που πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή.

Την περιοδεία του στην Κόρινθο συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μετά την Κόρινθο βρέθηκε στη Νεμέα.

Εκεί, ο κ. Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί οινοποιεία και να δοκιμάσει ποικιλίες κρασιού και να… αφήσει πίσω του τις εσωκομματικές γκρίνιες και τους κινδύνους διάσπασης στην Κουμουνδούρου, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο οινοποιείο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε τις δυνατότητες δημιουργίας εγχώριας τεχνογνωσίας στο πεδίο της βιομηχανικής παραγωγής εξοπλισμού για τις ανάγκες των παραγωγών κρασιού, ενώ εξήρε την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, μιλώντας με τους ανθρώπους του οινοποιείου.

«Βασιζόμαστε σε σας να καλλιεργήσετε τη δική μας τεχνογνωσία σ’ αυτά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Έχουν εξαιρετικό brand στο εξωτερικό.
 

Για ρητορική Πολάκη και Καμένου που υιοθέτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν στην Χαριλάου Τρικούπη μετά την φραστική επίθεσή του στην διακυβέρνηση του Κώστα Σημίτη
 
 
08 Νοεμβρίου 2023

Ούτε καν 24 ώρες δεν κράτησε η «εικόνα συνεννόησης» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολύ έτσι ερμήνευσαν την συνάντηση της Δευτέρας ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη. Μια και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μία δήλωσή του για την διακυβέρνηση του Κώστα Σημίτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη που φρόντισε να θυμίσει πως πίσω από τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει ο …Παύλος Πολάκης.

Οι δηλώσεις

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην (γνωστή πια) πρωϊνή του έξοδο συνοδεία δημοσιογραφικών μικροφώνων σχολίασε την απουσία του από την εκδήλωση τιμής στον Κώστα Σημίτη που έγινε στον «Ελληνικό Κόσμο» ως εξής: «Τι δουλειά έχω εγώ με όσους έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν».

Η φράση αυτή προκάλεσε – λίγες ώρες αργότερα- την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γκλαβίνα ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε σε δήλωσή του ότι «ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας» και αφού παράθεσε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σημίτη επισήμανε πως «επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».  
 
 
 
ΚΚΕ Εξεταστική για τα Τέμπη ζητά το ΚΚΕ
Αποκάλυψη περί υπερκοστολόγησης για την εσπευσμένη μεταφορά βαγονιών





efsyn.gr

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, την οποία υπογράφει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα. Στο κείμενο οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι τα «αναμφισβήτητα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των άμεσα εμπλεκομένων στο ατύχημα δεν μπορούν να κρύψουν τις βαθύτερες αιτίες που τροφοδοτούν τα εγκλήματα αυτά», όπως επίσης ότι «επιβάλλεται η πλήρης διερεύνηση και με όλους τους τρόπους της υπόθεσης των Τεμπών ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, σε όλους τους υπεύθυνους όπου αυτές υπάρχουν».



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

«ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ», ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ «ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!





 ΤΡΙΤΗ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Έπειτα από την χθεσινή ντροπιαστική εκδήλωση για την βράβευση του Κώστα Σημίτη, φαίνεται ότι τα «ορφανά» του πήραν θάρρος και προαναγγέλλουν νέα «εγκλήματα» κατά των Ελλήνων.

Χαρακτηριστική η παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μιλώντας στον «Κύκλο Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου, ζήτησε την «επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών»!

Ο «αιώνιος τραπεζίτης» Στουρνάρας ζητάει κατάργηση των φοροαπαλλαγών αντί να ζητήσει κατάργηση των άδικων, οριζόντιων φόρων, όπως στα καύσιμα, την τροφή, τους νέους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες κλπ.

Σε λίγο θα εισηγούνται την κατάργηση της ίδιας της ζωής των Ελλήνων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
Η «ταφόπλακα» του ελεύθερου επαγγελματία με…
εργολάβο την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Κεφαλικός φόρος 1427,40 ευρώ για 735.000


 
 
06/11/2023 Δελτία Τύπου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει σε μια ακόμη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, αυτή τη φορά με θύματα τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι την ψήφισαν σε ποσοστό 56% κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Κόντρα ακόμα και στα μέτρα που είχε πάρει το υπουργείο Οικονομικών για τους αυτοαπασχολούμενους στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 9%, από 22% πριν από τις εκλογές του 2023.
Σήμερα καθιερώνει κεφαλικό φόρο 1.427,40 ευρώ κατ’ ελάχιστον για 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Το μέτρο θα ισχύει με διαφορετικό τρόπο για ορισμένες κατηγορίες. Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το τεκμήριο της ελάχιστης αμοιβής είναι μαχητό.

Μετά την άγρα ψήφων έρχεται η φορολογική επιδρομή κατά των ελεύθερων επαγγελματιών με φόντο τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης να συγκεντρώσει επιπλέον 800 εκατ. ως 1 δισ. ευρώ για να καλύψει το κόστος δανεισμού στα… γερμανικά ταμεία! 
 
 
ΝΙΚΗ Δημογραφικό: Μία βραδυφλεγής πυρηνική βόμβα

 
Ο ξερίζωμα του γηγενούς πληθυσμού της πατρίδας μας και η βίαιη υποκατάστασή του από εντελώς ξένο (από απόψεως πολιτισμού, καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας) πληθυσμό δεν είναι καινούρια ιδέα. Χάσαμε πολλές πατρογονικές εστίες μετά από παιδομαζώματα, εξισλαμισμούς, μαζικούς εκτοπισμούς και γενοκτονίες που έχει ζήσει το Γένος μας. Αλλά και σε τούτη την ύστατη πατρογονική γωνιά όπου σήμερα ζούμε, η απειλή της ίδιας της βιολογικής μας ύπαρξης υπήρξε όνειρο των Οθωμανών την περίοδο προ της Εθνεγερσίας του 1821. Έναν αιώνα μετά εκφράστηκε και από το περιβόητο «σχέδιο Καλλέργη». Σαν εφιάλτης που ζωντάνεψε, αυτές οι παρανοϊκές, απάνθρωπες και άκρως επικίνδυνες ιδέες δείχνουν να παίρνουν σάρκα και οστά τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Ελλάδα πριν 50 χρόνια είχε αυξανόμενο πληθυσμό, κοινωνική (εθνικοθρησκευτική) ομοιογένεια 98%, λίγα διαζύγια, και ελεγχόμενο αριθμό από φιλήσυχους ξένους οικονομικούς μετανάστες, που εργάσθηκαν στην πατρίδα μας φιλότιμα και πρόκοψαν κοντά στους Έλληνες.

Σήμερα, η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας την κατατάσσει παγκοσμίως στο χειρότερο 4% του πλανήτη. Θλιβερά ποσοστά διαζυγίων και ολιγοτεκνίας, επικίνδυνη και η μείωση στην κοινωνική μας ομοιογένεια, που ανεπίσημες εκτιμήσεις την κατεβάζουν ίσως και χαμηλότερα από το 70%.

Δεν υπάρχουν σχόλια