Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1866)

 ΜΠΑΣΚΕΤ

Η έβδομη «50άρα» του Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Οι 54 πόντοι που έβαλε απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει στο ΝΒΑ.

Σύνταξη ΙΝ

 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μία τεράστια εμφάνιση απέναντι στην Ιντιάνα και σημείωσε 54 πόντους, κάτι που δεν ήταν αρκετό για τους Μπακς. Ο Ελληνας σταρ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει ξεκινήσει την χρονιά με… όρεξη και οι προσδοκίες δεν είναι μικρές.

Σε ένα ματς που ο προπονητής των «ελαφιών», Έιντριαν Γκρίφιν, θέλησε να κερδίσει χρησιμοποιώντας κυρίως τους rookies του αλλά και παίκτες που δεν παίρνουν συνήθως πολλά λεπτά συμμετοχής, άφησε στον πάγκο τους Λόπεζ, Κόνατον, Μπίσλι και Πέιν, ενώ ο Ντέιμιαν Λίαλρντ έμεινε εκτός αποστολής και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στην αναμέτρηση.

Ο Γιάννης προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να τα βγάλει εις πέρας με αποτέλεσμα οι Μιλγουόκι Μπακς να ηττηθούν από τους Μάτζικ στο Ορλάντο.

Οι 54 πόντοι που έβαλε ο Γιάννης είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει στο ΝΒΑ.

Κορυφαία ήταν αυτή που είχε κάνει την 1 Μαρτίου 2023 απέναντι στους Ουάσινγκτον είχε σημειώσει 55 πόντους.

Παράλληλα είναι η δεύτερη φορά που σκοράρει 54 πόντους σε ένα ματς. Η πρώτη φορά είχε γίνει στην αναμέτρηση με τους Λος Αντζελες Κλίπερς στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Μιας και μιλάμε για έναν από τους καλύτερους εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ, είναι συνηθισμένο να παίρνει πάνω του ένα παιχνίδι. Αυτή ήταν η 7η φορά που ο Αντετοκούνμπο σημείωσε πάνω από 50 πόντους.

Την καλύτερη επίδοση σε θέμα λεπτών συμμετοχής και… 50αρα ήταν στις 29 Ιανουαρίου 2023 απέναντι στη Νέα Ορλεάνη που σκόραρε 50 πόντους σε μόλις 30′. Αυτή, πάντως ήταν η δεύτερη φορά που ο Γιάννης σημειώσει πάνω από 50 πόντους με αντίπαλο την Ιντιάνα.

Αναλυτικά οι «50άρες» του Γιάννη:

·       vs Ουάσινγκτον 55

·       vs Ιντιάνα 54  1-0

·       vs Λ.Α. Κλίπερς 54

·       vs Φιλαδέλφεια 52κακή έννοια της φίλαθλης ιδιότητας

·       vs Νέα ορλεάνη 50

·       vs Ιντιάνα 50

·       vs Γιούτα 50

 

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναργειακός – ΠΑΣ Κόρινθος  1-  0

Η ομάδα μας παραμένει 2η στην πρώτη τριάδα

   

 Το ντέρμπι μεταξύ Παναργειακού και ΠΑΣ Κόρινθος, έληξε με σκορ 1-0 υπέρ του Γηπεδούχου μέσα σε ποδοσφαιρική πολεμική ατμόσφαιρα σε ένα ρεσιτάλ κακής διαιτησίας σε βάρος της ομάδας μας. Ο αγώνας ήταν σκληρός όπως αναμενόταν, αφού η κακή φίλαθλη ιδιότητα των Αργείων έδωσε τα ρέστα της. Πάνω σ΄αυτό σημαντική ήταν και η μεροληπτική διαιτησία του Πουλόπουλου.

    Οι παίκτες της Κορίνθου και η διοίκηση θα πρέπει να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους πως από εδώ κι έπειτα όλοι οι αντίπαλοι έχουν στοχοποιήσει τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ο οποίος με την άξια ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, «τολμάει να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα του 3ου Ομίλου της βαθμολογίας στη Γ΄ Εθνική κατηγορία!».

    Για να πετύχουν τον στόχο τους, παίκτες και διοίκηση, οφείλουν να αντλήσουν  τη δύναμη να βελτιώσουν τις αντοχές και τις δυνατότητες να ανταπεξέλθουν νικηφόρα σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις με τις λιγότερες απώλειες. Με τη σύμπραξη των χιλιάδων φιλάθλων μπορούν να τα καταφέρουν και να γίνει το όνειρο πραγματικότητα!

    Ο Αγώνας επιδέχεται σκληρή κριτική τόσο από απόψεως τεχνικής όσο και από απόψεως απόδοσης, αφού ήταν έκδηλη η γραμμή των γηπεδούχων σε όλο τον αγώνα για σκληρό μαρκάρισμα. Ακόμη μια φορά η ομάδα μας φάνηκε ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά της σε πολλούς τομείς τακτικής, τήρησης των κανόνων διαιτησίας,  ομαδικότητας και προπαντός αποτελεσματικότητας.

    Η όλη εικόνα των παικτών μας που δεν είχαν επιθετικό πνεύμα, ούτε έδειξαν να κατέβηκαν για το «έτσι θέλω και πιστεύω στη Νίκη», ακολούθησαν ομαδικά τα γιουρούσια των αντιπάλων τους στην άμυνα χωρίς κάτι το αξιόλογο επιθετικά. Κινήθηκαν σε αργό ρυθμό και πολλές φορές άστοχη μεταβίβαση της μπάλας, με άνευρη αυτοπεποίθηση. Το αποτέλεσμα βέβαια κρίθηκε σε ένα τυχαίο πέναλτι που ήταν και κρίσιμο στη βαθμολογική μας κατάταξη.

    Η άμυνα του ΠΑΣ Κόρινθος δοκιμάστηκε ακόμη μια  φορά από την επιθετική έξαρση των γηπεδούχων «που έδιναν εξετάσεις στο ρετιρέ της κερκίδας». Ήταν αποφασισμένοι για την νίκη…

 Όλα δείχνουν πως οι τελικοί μας αντίπαλοι στον Όμιλο θα είναι μέχρι τέλους Η Βάρη, η Ρόδος, πιθανώς και ο Παναιγιάλειος. Το Πρωτάθλημα έχει μάκρος ακόμη και υπάρχει χρόνος βελτίωσης τεχνικής, ομαδικής και τακτικής των παικτών, αλλά και συσπείρωσης των φιλάθλων κοντά στη διοίκηση. Χωρίς ακρότητες και άσκοπους φανατισμούς των τελευταίων.

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Μετά τον αγώνα με τον Παναργειακό

 

    Ο ΠΑΣ Κόρινθος θέλει να συγχαρεί την ΕΠΟ και τον υπεύθυνο του πρωταθλήματος Άγγελο Δανιήλ, για την άψογη διοργάνωση!

    Σήμερα στο γήπεδο του Παναργειακού, το αγαπητό παιδί του Σπάθα, ο διαιτητής Πουλόπουλος επί 95 λεπτά κατακρεούργησε την ομάδα μας, σφυρίζοντας ανύπαρκτα/ανάποδα φάουλ, δίνοντας αλλεπάλληλες κίτρινες κάρτες στους παίχτες μας, με μόνο μία κάρτα στον Παναργειακό, σε μια άγρια, μέχρι απανθρωπιάς, φάση, σε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα!

Οι παίχτες του Παναργειακού σε ένα βρώμικο παιχνίδι, σακάτεψαν στην κυριολεξία τους ποδοσφαιριστές μας, υπό τα χειροκροτήματα του προπονητική Βαζάκα!

Απολογισμός της Διαιτησίας

3 κόκκινες χωρίς αιτία.

3 (τρίτες) κίτρινες χωρίς κανένα παράπτωμα, με αποτέλεσμα 6 ποδοσφαιριστές μας να μην μπορούν να αγωνιστούν την ερχόμενη εβδομάδα!

Ο αρχηγός της ομάδας μας Λ. Αργυρόπουλος, πήρε κάρτα επειδή διαμαρτυρήθηκε για τρία ανύπαρκτα φάουλ!

Ο Ν. Αναστασόπουλος για τον ίδιο λόγο!

Ο Συρεγγέλας από τον πάγκο επειδή αντέδρασε από αγανάκτηση για τις βρώμικες αποφάσεις του διαιτητή!

3 κίτρινες σε Χαλάτση, Καλούση και μία σε παίχτη του πάγκου!

    Στο γήπεδο, φιλοξενούμενος του προέδρου του Παναργειακού Τσιόρδα, βρισκόταν ο Διακοφώτης, ο πραγματικός πρόεδρος της Ρόδου!

    Αύριο το πρωί ο πρόεδρός μας, κ. Αλέξης Κούγιας θα επισκεφτεί τον εισαγγελέα κ. Γεώργιο Οικονόμου, που διεξάγει προανάκριση για την υπόθεση των στημένων αγώνων και θα τον ενημερώσει πλήρως για όσα γίνονται!

Πίστη της ιστορικής ομάδας ΠΑΣ Κόρινθος είναι ότι θα πάρει το πρωτάθλημα!

Παρόλα αυτά συνιστούμε στους Φιλάθλους μας ψυχραιμία στην κερκίδα και απάντηση στις αδικίες στα νόμιμα πλαίσια…

 

***Η Διοίκηση του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ είχε προγραμματίσει για χθες Τετάρτη και ώρα 19.00 συγκέντρωση φιλάθλων της Κορινθίας στην Αίθουσα ¨Γιάννης Λαρσινός¨ του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Σκοπός της Συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση για την πορεία της ομάδας με πρόκριμα την κακή διαιτησία στον αγώνα του Άργους. Περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη έκδοση, λόγω σελιδοποίησης και έκδοσης της αυριανής εφημερίδας.


 

Κοινοποίηση ειδήσεων

 Ο Παναργειακός νίκησε με 1-0, τον ΠΑΣ Κόρινθος με γκολ που πέτυχε στο 52′ με πέναλτι ο Πρίκας, με εύστοχο πέναλτι έπειτα από ανατροπή στον Ελευθεριάδη.

Με ανακοίνωση του ο ΠΑΣ Κόρινθος, σημειώνει, μεταξύ άλλων: “Ανύπαρκτο πέναλτι όπως και όλα τα ανύπαρκτα φάουλ και οι κάρτες εις βάρος της ομαδας μας!

Στην κερκίδα ο πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου Διακοφωτης, παρέα με την διοίκηση του Άργους!”,

 

Γ' Εθνική: Χωρίς αλλαγές ο πίνακας των σκόρερ


Με εννιά γκολ οι Γκέκας (Καβάλα) και Τσιμέλι (Ζάκυνθος) βρίσκονται στην κορυφή των πρώτων σκόρερ της Γ’ Εθνικής 2023-24.

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023:  Αναλυτικά, οι πρώτοι σκόρερ της Γ' Εθνικής: Eννιά γκολ: Γκέκας (Καβάλα), Τσιμέλι (Ζάκυνθος), οκτώ γκολ: Κυπαρίσσης Ν. (Σβορώνος), Παπαδόπουλος (Καβάλα), επτά γκολ: Σαμπανίδης (Αρης Αβάτου), Βάσκος (Πανθρακικός), έξι γκολ: Γκαργκαλατζίδης (Θερμαϊκός Θέρμης), Κέρι (Ρόδος), Μπατζώνης (Σβορώνος), Πασχαλίδης (Ορέστης Ορεστιάδας), Ιγνατίδης (Πανιώνιος), Ν. Σκόνδρας (Τρίκαλα), Μακρής (Παναιγιάλειος), πέντε γκολ: Αλεξίου (Τρίκαλα), Σέα (Νέστος Χρυσούπολης), Σταθόπουλος (Προοδευτική), Μετάι (Κεραυνός Αγγελοχωρίου), Βάσκος (Πανθρακικός), Ψυχογιός (Θύελλα Ραφήνας), Μπαρμπαρούσης (Ρόδος), Βαλαβανόπουλος (Εθνικός) και Παυλίδης (Μαρκό).

Χαρακτηριστικό ότι από τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ απουσιάζουν δικοί μας με 5 γκολ, κάτι που πρέπει να απασχολήσει την διοίκηση στις εγγύς προσεχείς μεταγραφές…


Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  3ος  Όμιλος

 Βαθμολογία 10ης Αγωνιστικής

ΟΜΑΔΕΣ                       ΓΚΟΛ  ΔΙΑΦ. ΒΑΘ.

1  . ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ  18-  5    13         23

2  . ΠΑΣ  ΚΟΡΙΝΘΟΣ       12-  8      4          22

3  . ΑΣ ΡΟΔΟΣ               20-  7    13         21

4  . ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ     18-  9      9         20

5  . ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝ/ΚΟΣ 14-  3      3         18

6  . ΑΕ  ΜΥΚΟΝΟΥ       14-  7      7         17

7  . ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ     13-  8      5         17

8  . ΠΑΟ  ΒΑΡΔΑΣ         16-  15    1         17

9  . ΜΑΡΚΟ                    12-  10    2         15

10. ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑ 16-  16    0         14

11. ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ        13-  11    2         13

12. ΙΑΛΥΣΟΣ ΡΟΔΟΥ     9-  11  -2         12

13. ΑΟ ΠΥΛΙΟΥ ΚΩΣ     11- 14  -3         10

14. ΑΦΑΝΤΟΥ                  9- 13  -4         10

15. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ     10- 16 -6            9

16. ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ       10- 19 -9            7

17. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  3- 19  -16            4

18. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 6-  25    -19        2                                                                        

 

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 3ος όμιλος

Αποτελέσματα 10ης αγωνιστικής

Ρόδος-ΑΕΡ Αφάντου                        3-1
Ελλάς Σύρου-Εράνη Φιλιατρών 4-0
Παναιγιάλειος-Ιάλυσος                  1-0
Θύελλα Ραφήνας-ΑΕ Μυκόνου    0-2
Παναργειακός-ΠΑΣ Κόρινθος   1-0
Βύζας Μεγάρων-ΑΕ Μεσολογγ    1-0
Ερμιονίδα-Μαρκό                             2-3
ΠΑΟ Βάρδας-Πανελευσινιακός   3-2
ΑΟ Πυλίου Κω-Αστέρας Βάρης    1-2

 

SUPER LEAGUE

Βαθμολογία 11ης αγωνιστικής

      ΟΜΑΔΕΣ                   ΓΚΟΛ.     ΔΙΑΦ. ΒΑΘΜΟΙ

 1    ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ      32  -  6  + 26      28

 2    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ           28  -  9  + 19      24

 3    ΑΕΚ                           21  -  9  + 12      24

 4     ΠΑΟΚ                       21  -10 +  11       23

 5    ΑΡΗΣ                         16  -  14  + 2       17

 6    ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ              11     17   - 6       15

 7    ΟΦΗ                         12     14   - 2       14

 8    ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ          14     18   - 4       13

 9    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.         11     19  -  8       11

10   ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.    11     21 - 10       10

11   ΚΗΦΙΣΙΑ                    11     20 -   9          8

12   ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ        11     18 -   7           7

13   ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ            7     20  - 13          6

14   ΒΟΛΟΣ                       9     20  - 11         6

*Ο Πανσεραϊκός και ο Βόλος έχουν από 10 αγ/κές

 

Δεν υπάρχουν σχόλια