Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1866)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




• Η βουλευτής του νομού μας, Μαριλένα Σούκουλη -Βιλιάλη, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, και με τον Χρ. Πέτσα, Διευθυντή Ωρίμανσης και Αξιοποίησης Ακινήτων. Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκε η αξιοποίηση του ιστορικού για την περιοχή, ξενοδοχείου "ΞΕΝΙΑ'' Καστανιάς. Το επόμενο διάστημα το ιστορικό θέρετρο- τοπόσημο της ορεινής Κορινθίας θα δημοπρατηθεί και η λειτουργία του θα ξαναδημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή με αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

• Η Βουλευτής, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, καθώς και με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νικ. Μανέτα. Στο επίκεντρο της τεχνικής σύσκεψης βρέθηκε το Leader της νέας προγραμματικής περιόδου 2023 έως 2027, τα προγράμματα στήριξης για την ενίσχυση των ομάδων παραγωγών, και φυσικά η πορεία εξέλιξης του φράγματος του Ασωπού. Η βουλευτής, στην δήλωση της τόνισε ότι: " Συνεχίζουμε με συνέπεια να στηρίζουμε τους αγρότες της Κορινθίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τεράστιες προκλήσεις, που ανοίγονται μπροστά μας''.



• Εν συνεχεία, η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη συναντήθηκε με τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στο γραφείο του στο Υπουργείο. 
 
 
Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν τα μέτρα στήριξης των αγροτών του νόμου μας, από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, και των έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και η ενίσχυση της συνεργατικότητας διαμέσω των ομάδων παραγωγών ενόψει και του νέου νομοσχεδίου που θα έρθει προς ψήφιση στην βουλή την επόμενη περίοδο. Η βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό, για την διαρκή στήριξη, που προσφέρει στον αγροτικό κόσμο του νομού μας.

• Τέλος, η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Ολοκληρωμένης Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου, στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, δυναμικότητας 105.000 τόνων όπου θα κατευθύνονται και τα απορρίμματα της Κορινθίας. Η βουλευτής τόνισε ότι η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επισφράγισε τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν επί μεγάλο διάστημα ώστε να τελειώσει αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Ένα έργο που φέρει την σφραγίδα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Παναγιώτη Νίκα. 
 
 

  Η βουλευτής δήλωσε ότι αυτό το έργο, θα ωφελήσει πρώτα τους φορολογούμενους πολίτες, αφού η χώρα δεν θα χρειάζεται να πληρώνει τεράστια πρόστιμα στην ΕΕ, θα προσφέρει φθηνή και καθαρή ενέργεια σε 6000 νοικοκυριά, θα εκπέμπονται 24.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότεροι, θα μειώσει τα τέλη αποκομιδής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τόσο στο ίδιο έργο όσο και από παράλληλες δραστηριότητες, και θα βελτιώσει πάνω από όλα την ποιότητα της ζωής των πολιτών αφού πλέον δεν θα υπάρχουν οι χωματερές της ντροπής. Τέλος, η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, στην δήλωση της τόνισε ότι: " Η χώρα προχωράει μπροστά με σχέδιο και όραμα, ότι όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ανάλαβε τα ηνία της χώρας το 2019, στην Ελλάδα διαθέταμε 3 μονάδες σε λειτουργία και 6 υπό κατασκευή ενώ σήμερα διαθέτουμε 11 σε λειτουργία και 16 υπό κατασκευή. Αυτή είναι η πραγματικότητα των έργων. Κάθε μέρα που περνάει, πάρα τις μεγάλες προκλήσεις, αντιμετωπίζουμε χρόνια προβλήματα και δομικές δυσλειτουργίες του ελληνικού κράτους. Έχουμε ακόμα δρόμο αλλά βρισκόμαστε σίγουρα στον δρόμο της ευημερίας και του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού της χώρας''.

Δεν υπάρχουν σχόλια