Header Ads

Μουσικός χειμώνας στο ΚΠΙΣΝ: Ένας Cosmos, μία Μουσική (Φ. 1865)

 

   *Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου

 

Τους επόμενους μήνες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα, με δημιουργούς, και καλλιτέχνες που εξερευνούν διαρκώς τις δυνατότητες του ήχου, μέσα από τις σειρές συναυλιών Cosmos και Microcosmos. Όπως κάθε χρόνο, το μουσικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η καθιερωμένη πλέον σειρά Cosmosπου διανύει την έκτη σεζόν της, προτείνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ρευμάτων, από τη world ως την κλασική και την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, και φέρνει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Την αυλαία ανοίγει φέτος η  πέντε φορές βραβευμένη με Grammy ερμηνεύτρια της σύγχρονης world μουσικής Angelique Kidjo (20/11), στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της για τα σαράντα χρόνια καριέρας. Τον Δεκέμβριο ακολουθούν δύο μεγάλες χριστουγεννιάτικες συναυλίες: στις 11/12 η El Sistema Greece Youth Orchestra και η El Sistema Greece Youth Choir ερμηνεύουν εορταστικά τραγούδια από τις πέντε ηπείρους, ενώ, ανήμερα τα Χριστούγεννα, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζει μια γιορτινή συναυλία για όλη την οικογένεια. Τον Φεβρουάριο παίρνουν τη σκυτάλη οι θρυλικοί πιονέροι της ηλεκτρονικής μουσικής Tangerine Dream (19/02) που υπόσχονται ένα μοναδικό live. Οι συναυλίες της σειράς Cosmos συνεχίζονται μέχρι τον Απρίλιο 2024 και τα ονόματα των υπόλοιπων καλλιτεχνών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σε διάλογο με τη σειρά Cosmos, η σειρά συναυλιών Microcosmos, παρουσιάζει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ πέντε καινοτόμους καλλιτέχνες με -άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο εμφανές- jazz υπόβαθρο, οι οποίοι ξεχώρισαν στο εγχώριο και διεθνές μουσικό στερέωμα. 


Για τις συναυλίες των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου στις 12.00 στον ιστότοπο της Ticket Services.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

 

* Εύη Κοκκίνου

Δικηγόρος

Διαμεσολαβήτρια

Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων

Απ. Παύλου 40, Κόρινθος

τηλ. 27410 84568

6944964225

email: ekokklaw@otenet.gr , https:/evikokkinoulaw.gr
  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια