Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1868)

 

Δήμος Βέλου - Βόχας

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου ξεκίνησε να υλοποιείται


Ξεκίνησε η εγκατάσταση 8.000 ψηφιακών υδρομετρητών, ένα από τα 5 υποέργα της μεγάλης χρηματοδότησης για έργα ύδρευσης, ύψους 7.000.000 ευρώ που εξασφάλισε η δημοτική αρχή Παπακυριάκου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης .

Οι υδρομετρητές που είναι εγκατεστημένοι στα δίκτυα ύδρευσης στις Κοινότητες του δήμου Βέλου-Βόχας είναι παλαιάς τεχνολογίας και συνεπώς δεν έχουν την ικανότητα να μετρούν με ακρίβεια το νερό που καταναλώνεται. Η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών θα παρέχει ακρίβεια μετρήσεων και τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στις υπηρεσίες να έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μέτρηση κατανάλωσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι:


-Θα εντοπίζονται άμεσα οι διαρροές δικτύου ή εντός οικίας.

- Δεν θα μπορεί να υπάρξει παραβίαση ή καταστροφή του υδρομετρητή διότι αυτό θα γίνεται άμεσα αντιληπτό
-Θα εντοπίζονται άμεσα οι βλάβες έτσι ώστε η υπηρεσία να αναλαμβάνει το συντομότερο την επανόρθωσή τους
-Θα αποφεύγονται ή θα εντοπίζονται πολύ γρήγορα κακόβουλες ενέργειες στο δίκτυο ή στους υδρομετρητές. Όλα αυτά επιτυγχάνονται γιατί σε όλο τον νέο εξοπλισμό που θα εγκατασταθεί υπάρχουν αισθητήρες, οι οποίοι σε κάθε μία από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις δίνουν σήμα συναγερμού στο κέντρο, δηλαδή στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Βέλου-Βόχας.

Το έργο όπως είπαμε προβλέπει την εγκατάσταση 8000 ψηφιακών υδρομέτρων στις οικίες των δημοτών και ακόμη αισθητήρες και υδρομετρητές υπερήχων που θα εγκατασταθούν στο δίκτυο και θα ανιχνεύουν κάθε πρόβλημα, διαρροή, βλάβη, κακόβουλη ενέργεια την οποία θα μεταδίδουν αυτομάτως.

Η ορθολογική διαχείριση του νερού ύδρευσης θα φέρει μεγάλη εξοικονόμηση και δεδομένου ότι μπαίνουμε σε εποχές που το νερό θα αποτελέσει το πολυτιμότερο από κάθε άποψη αγαθό, η προστασία και η διαφύλαξή του αποτελούσε και αποτελεί πάντα προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, προσωπικά.

 

Έναρξη προγράμματος “Κατ’ οίκον μαιευτικής φροντίδας” από το Κ.Υ. Λουτρακίου

 

Το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος “Κατ’ οίκον μαιευτικής φροντίδας” από το Μαιευτικό τμήμα της υπηρεσίας μας.

Η κατ’ οίκον μαιευτική φροντίδα θα περιλαμβάνει :

• την προώθηση της φυσικής και ψυχολογικής υγείας της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό,

• την υποστήριξη λεχωίδας σε θέματα θηλασμού και περιποίησης βρέφους.

• την ατομική υγιεινή της λεχωίδας,

• την υποστήριξη και ενδυνάμωση της γυναίκας και του συντρόφου της στην ανάληψη του γονεϊκού τους ρόλου,

• και την προώθηση της ανάπτυξης μίας υγιούς σχέσης γονέων-νεογνού

Υπεύθυνες προγράμματος:

Ισιδώρα Πέτρου

Κωνσταντινιά Μπίμπου

Τηλ. επικ.: 2744360000

 

 

Μια πράξη ευχαριστίας από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Κορίνθου

 

 

 

 

Εκπρόσωποι του Συλλόγου ΑΜΕΑ Κορίνθου επισκέφθηκαν τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιώντας συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελίνα Μενούνου.

Κατά την επίσκεψη, τα μέλη του Συλλόγου δώρισαν μπάλες μπάσκετ και ποδοσφαίρου στα τρία Δημοτικά Σχολεία του Ξυλοκάστρου, ως ευχαριστήριο δώρο για τη συμμετοχή τους στη δράση του σωματείου «ΚΑΠΑΚΙ – ΚΑΡΟΤΣΙ».

Συνεχίζονται τόσο η δράση, όσο και η συμμετοχή των σχολείων

Σε επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η δράση του σωματείου μας και η συμμετοχή του σχολείου σας συνεχίζονται επιτυχώς και παρακαλούμε αυτή η επιστολή να διαβιβαστεί στους μαθητές σας ώστε να ενημερωθούν για την δράση “ΚΑΠΑΚΙ – ΚΑΡΟΤΣΙ” αλλά και για την “ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ”».

 

 

Ο Orfeas Organization κάνει τα σχολεία μας πιο όμορφα!

 

Λένε ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Όμως, εμείς έχουμε πολλούς κούκους και μάλιστα, από διαφορετικά δάση του κόσμου που φροντίζουν να φέρνουν την άνοιξη στον Δήμο μας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου!

Ο Σύλλογος Εθελοντών «Orfeas Organization» συνεχίζει να προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο μας, με συνεχείς δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών, την προηγούμενη εβδομάδα, εθελοντές επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο Ξυλοκάστρου και ζωγράφισαν επιδαπέδια παιχνίδια με χρώματα, αριθμούς, γράμματα και πλήθος άλλες ευφάνταστες δημιουργίες, οι οποίες γεμίζουν ήδη με χαρούμενες φωνές και πατημασιές μαθητών.

«Είμαστε όλοι μια αγκαλιά» - Το μήνυμα των εθελοντών

Σε ανάρτησή τους στη σελίδα του Instagram, οι εθελοντές του Orfeas Organization δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα δώσουν χρώμα στη ζωή των παιδιών, ενώ ευχαρίστησαν τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για την άψογη συνεργασία, όπως την χαρακτήρισαν.

Τέλος, οι εθελοντές δίνουν το δικό τους μήνυμα, λέγοντας ότι «είμαστε όλοι μια αγκαλιά, όλοι ίσοι αλλά και όλοι διαφορετικοί».

 

 

Ανάπλαση Περιοχής Αριστοναυτών της Κοινότητας Ξυλοκάστρου

 

Ανακατασκευή χώρων περιπάτου και κοινωνικής συνάθροισης, με νέα σύγχρονα πεζοδρόμια τα οποία θα εξυπηρετούν άτομα με προβλήματα όρασης και με κινητικά προβλήματα, ανακατασκευή δρόμου, χώρων στάθμευσης, τοποθετούνται νέα καθιστικά και δοχεία απορριμμάτων, φυτεύονται δένδρα και θάμνοι, ενώ διαμορφώνεται χώρος για μελλοντικό ανεφοδιασμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Προβλέπεται η χρήση βιοκλιματικών υλικών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουν τόσο στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος όσο και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οφέλη Αναβάθμιση του δυτικού Ξυλοκάστρου καθώς η περιοχή γίνεται περισσότερο φιλική και προσβάσιμη τόσο στον μόνιμο κάτοικο του δήμου μας όσον και στον επισκέπτη με ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και στους νέους, με ταυτόχρονη συμβολή στη μείωση των ρύπων με τη χρήση βιοκλιματικών υλικών.

 

 

Ο Δ. Βέλου Βόχας παρουσίασε το Εικονικό Μουσείο για την συμβολή της κορινθιακής σταφίδας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

 

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας την Κυριακή, παρουσίασε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών  εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου, το έργο: «Δημιουργία εικονικού μουσείου Δήμου Βέλου – Βόχας για την συμβολή της κορινθιακής σταφίδας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την δημιουργία ενός ψηφιακού μουσείου για την διαδραστική παρουσίαση της ιστορίας και της σημασίας της σταφίδας για την περιοχή, από την αρχαιότητα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, αναδεικνύοντας την σημασία της κοινωνικά, ιστορικά, οικονομικά κ.α.

Το έργο, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», Άξονας «Παιδεία, πολιτισμός, Τουρισμός & Αθλητισμός».

 Στο πλαίσιο της παρουσίασης μίλησαν οι:

  • Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος, Ιστορικός, (Αρχειονομία Βιβλιοθηκονομία),
  • υποψήφιος Δρ. Τμήματος Μουσικών Σπουδών:

[ Η συμβολή της σταφίδας στην εξέλιξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας της Βόχας, κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου ]

  • Κωστούρος Γεώργιος, Πολιτικός Μηχανικός:

[ Ψηφιακό μοντέλο σταφίδας.

Ξεκίνημα για την ανάδειξη της πλούσιας παράδοσης της κορινθιακής σταφίδας ]

  • Καμάρα Αφροδίτη, Ιστορικός-Σύμβουλος Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,
  • Time Heritage:

[ Μικρή Ιστορία της σταφίδας: τεκμήρια από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο και τη Λατινοκρατία ]

  • Σεγιέντ Μοχάμαντ Ταγκί Σχαριάτ-Παναχί,
  • Επίκουρος καθηγητής οθωμανικής ιστορίας στο ΙΑΚΑ, Παν/μιο Θεσσαλίας

[ Οι κάτοικοι της Βοχαϊκής πεδιάδας και οι Οθωμανοί ]

 



Δήμος Κορινθίων

Ξεκινά η κατασκευή του μουσικού σχολείου!



Υπεγράφη από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΚΤΕΡ ΑΕ κ Αθανάσιο Σίψα η σύμβαση για την κατασκευή του μουσικού σχολείου στην Κόρινθο .

Τα βασικά στοιχεία του έργου είναι : προϋπολογισμός 11,2 εκ €,έκπτωση 15% ημερομηνία υποβολής της πρότασης για χρηματοδότηση 7.4.2021, ημερομηνία ένταξης σε χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Τρίτσης 22.10.2021 ημερομηνία υπογραφής σύμβασης 28.11.2023 , ανάδοχος η εταιρία ΕΚΤΕΡ ΑΕ , περίοδός υλοποίησης 24 μήνες

Μιλώντας για το έργο ο δήμαρχος Βασιλης Νανοπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το δήμο κορινθίων και αφορούσαν τη μελέτη, τις αδειοδοτήσεις και τη χρηματοδότηση του έργου καθώς και στην ωφέλεια που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία από ένα σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει 250 μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα έχει χώρους κατάλληλους για πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Παρόντες στην υπογραφή στην οποία και μίλησαν , ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιωργος Πούρος ,ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Τσολάκης ,ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών Νίκος Κουϊνης και εκ μέρους της εταιρείας ο πρόεδρος της ΕΚΤΕΡ ΑΕ Αθανάσιος Σίψας και ο Απόστολος Μπακογιάννης γενικός διευθυντής.

 

 

Το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα

 

 

Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Πρόκειται για το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους που μετά από 15 χρόνια αναμονής έγινε πραγματικότητα.

Το έργο, προϋπολογισμού 879.999,72 ευρώ, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Στο πλαίσιο της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.

Στην παράδοση του έργου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενους από τους Αντιπεριφερειάρχες Τάσο Γκιολή, Σωτήρη Μουρίκη, Αθηνά Κόρκα, Χάρη Βυτινιώτη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτηρία Κορδαλή και τους Αντιδημάρχους Σωτήρη Πέρρα, Σπύρο Ράτη, Θοδωρή Πέτρου, Σάκη Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Δημήτρης Πρωτονοτάριος με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΛ-Α.Θ., ο Γενικός Διευθυντής της Motor Oil, Μιχαήλ-Ματθαίος Στειακάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων Άρης Κωνσταντής, ο τέως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων, Δημήτρης Λάμπρου και η προσφάτως εκλεγείσα Θεώνη Μαυροματίδου. Όλοι τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, όπου μπόρεσαν να δουν τον τρόπο λειτουργίας του νέου βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων, ενός έργου που χαρακτηρίστηκε από τον Παναγιώτη Νίκα ως «το σημαντικότερο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων».

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μου τιμή ο Περιφερειάρχης να μιλάει για εμένα με τέτοια λόγια. Πραγματικά, με λύπησε το γεγονός ότι δεν ήταν πάλι υποψήφιος. Το είπα και δημόσια, το λέω και τώρα. Από την πρώτη στιγμή, είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και μας έλυσε τεράστια έργα, όπως αυτό εδώ σήμερα. Ένα πεθαμένο έργο που μας το ανέστησε. Ένα έργο όχι μόνο για τον τόπο μας, καθώς θα πάρει ένα κομμάτι που θα πάρει και το Δήμο Κορινθίων, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, την Αλμυρή, για να έρχονται στον Βιολογικό όλα τα λύματα ώστε ο Σαρωνικός να παραμείνει καθαρός. Και να ξέρετε, για το συγκεκριμένο έργο έχουμε πληρώσει πρόστιμο πάνω από 2,5 εκ. ευρώ. Και όταν πήγαμε στον Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μας ζήτησε 8 εκατομμύρια πίσω». Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόσο προς τα τοπικά αιρετά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας όσο και προς τους συνεργάτες του στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και στην ΔΕΥΑΛ-ΑΘ, καθώς και προς τον ανάδοχο του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού.

Ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας επισήμανε την εξαιρετική -όπως τη χαρακτήρισε- συνεργασία που υπήρξε τα τελευταία 4 χρόνια με τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτή έγιναν σημαντικά έργα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. «Συνεργάστηκα άψογα με ένα Δήμαρχο ικανό που αγαπά τον τόπο του και λύνει προβλήματα. Σώσαμε μαζί το μέτωπο του Λουτρακίου, με ένα έργο 5 εκατ. ευρώ που άλλαξε την εικόνα της πόλης. Προχωρήσαμε το Δίολκο, έργο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Κάναμε τους κόμβους, επίσης ένα σημαντικό έργο. Όσο και αν κόστισε η πρόσοψη του Λουτρακίου, ο Διολκος, το γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου ή των Αγίων Θεοδώρων, οι παρεμβάσεις προστασίας στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου, έργα που κάναμε σε 4 μόλις χρόνια, το πιο σημαντικό έργο είναι αυτό εδώ. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι με λίγα σχετικά χρήματα, αν κάνουμε τις σωστές επιλογές, μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός τόπου».

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης εξήρε, εκτός από τον Δήμαρχο -για την συμβολή και το ενεργό ενδιαφέρον του ως προς τα πιο πάνω έργα-, τον ανάδοχο του έργου της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού για τον επαγγελματισμό του, καθώς επίσης τα τοπικά αιρετά στελέχη της περιφερειακής Αρχής, τους Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσο Γκιολή, Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργο Οικονόμου και την εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλο Αθηνά Κόρκα, όπως και τα υπηρεσιακά στελέχη, της έδρας και της Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.



 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 


 

 

 






 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια