Header Ads

Ξεκίνησε ο εορτασμός των Χριστουγέννων 2023! (Φ. 1869)

 

Εκδηλώσεις στους Δήμους της Κορινθίας στο πνεύμα των Χριστουγέννων

 

 

     *Γράφει - Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου

 Ξεκίνησε ο εορτασμός των Χριστουγέννων με εκδηλώσεις σε όλους τους Δήμους της Κορινθίας, ενώ οι πόλεις και τα χωριά βάζουν τα γιορτινά τους!

Στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ (loutraki.gov.gr) ξεκίνησε το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων με μία όμορφη τελετή της Φιλαρμονικής για τα φετινά Χριστούγεννα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης με την καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση αποκάλυψε ένα υπέροχο εορταστικό σκηνικό στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, το οποίο επιμελήθηκαν με αγάπη και φροντίδα μέλη της Φιλαρμονικής και ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος, με τη συνδρομή του Νίκου Γλέζου και του Αντιδημάρχου καθαριότητας Αθανασίου Μουζάκη. 

Στο πνεύμα των ημερών, η χορωδία της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου από τη Μαδριγάλειο Μουσική Σχολή, η Μικτή Χορωδία Λουτρακίου με μαέστρο τον Γρηγόρη Παντελέων, η μπάντα και το κουιντέτο χάλκινων πνευστών της Φιλαρμονικής, πλημμύρισαν με μελωδίες τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτηρίου.

 Τα κεράσματα και το ζεστό κρασί που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους ήταν προσφορά των γονέων των μαθητών του μουσικού σώματος, αλλά και του Συλλόγου Φίλων της Φιλαρμονικής. 

 

Φωτογραφία από Panos Michalas

 

Το πρόγραμμα του Λουτρακίου συνεχίζεται με την εκδήλωση-Αφιέρωμα στη μεγάλη Μαρία Κάλλα «100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαιότερης λυρικής τραγουδίστριας όλων των εποχών».

 


Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και η Φιλαρμονική Λουτρακίου τιμούν τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας με ένα αφιέρωμα που έχει επιμεληθεί και θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαρμονική Λουτρακίου την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.00.

Κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί σπάνιο αρχειακό υλικό που έχει παραχωρηθεί από τον σκηνοθέτη Ηλία Μαλανδρή.

Στο φουαγιέ της Φιλαρμονικής θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού από τη ζωή και την καριέρα της.

(Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2023)

Είσοδος Ελεύθερη

Το αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας θα συνεχιστεί στο Λουτράκι με τη βραδιά όπερας που διοργανώνεται το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. (πλησίον Ισθμού)


A Night At The Opera!



Ένα λαμπερό γκαλά όπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας!

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αφιερώνει τη φετινή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της στη Μαρία Κάλλας με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάσημες άριες και αποσπάσματα από τις σημαντικότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου που ερμήνευσε με το δικό της μοναδικό τρόπο η Μαρία Κάλλας κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας της.

Σολίστ της ξεχωριστής αυτής βραδιάς είναι δύο σημαντικοί λυρικοί τραγουδιστές, η σοπράνο Κάτια Πάσχου και ο τενόρος Νίκος Στεφάνου.

Τη Φιλαρμονική Λουτρακίου διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Τη παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας (φιλική συμμετοχή). 

Εισιτήρια Διαθέσιμα μέσω της

  https://www.ticketservices.gr/event/a-night-at-the-opera/



Στην ΚΟΡΙΝΘΟ οι εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αρχίζουν την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη με την Τελετή Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

 



ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: Νατάσα Γκολφίνου, Μαργαρίτα Παγώτση, Λευτέρης Πάνος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Φιλαρμονική - Χορωδία Παραδοσιακού τραγουδιού του ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θοδωρής Παπαδάς




* Εύη Κοκκίνου

Δικηγόρος

Διαμεσολαβήτρια

Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων

Απ. Παύλου 40, Κόρινθος

τηλ. 27410 84568

6944964225

email: ekokklaw@otenet.gr , https:/evikokkinoulaw.gr
  



 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια