Header Ads

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ (Φ. 1874)

 


Ν.Δ.  Μαξίμου: Ως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ψηφιστεί το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

 

 

Έως το τέλος Φεβρουαρίου στοχεύει το Μέγαρο Μαξίμου να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία- -Τι προβλέπει και πώς θα καμφθούν οι αντιδράσεις

Παρότι συνεργάτες του πρωθυπουργού επαναλαμβάνουν την φράση του «να μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», αποφεύγοντας έτσι να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αναγνωρίζουν ότι από την στιγμή που θα ανοίξει άμεσα η συζήτηση «πρέπει και να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Στους περίπου δύο μήνες που μεσολαβούν η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εξηγήσει το περιεχόμενο των ρυθμίσεων και να κάμψει, όσο το δυνατόν, τις αντιδράσεις που υπάρχουν και να μειώσει τις δεδομένες κοινοβουλευτικές απώλειες από την κυβερνητική παράταξη. Κυρίως, όμως, όπως τονίζουν από το κυβερνητικό επιτελείο να εξηγήσουν στην κοινωνία τους λόγους που προχωρά στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η κυβέρνηση.

Την δημόσια συζήτηση θα άνοιγε ο πρωθυπουργός με την συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά χθερς Τετάρτη, όπου ο ίδιος θα έθετε το πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας και ξεκαθάρισε τι θα προβλέπει για την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, που αποτελεί και το κυριότερο αγκάθι. Όπως αναμενόταν να πει θα δίνεται η δυνατότητα στην υιοθεσία αλλά δεν θα περιλαμβάνει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να κάνουν χρήση του πλαισίου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως είναι η παρένθετη μητρότητα. Ένα ομόφυλο ζευγάρι θα μπορεί να υιοθετεί ένα παιδί από ίδρυμα, έστω και με τις δεδομένες αργές διαδικασίες, όπως μπορεί να κάνει και σήμερα μόνος του ένας άντρας ή μόνη της μία γυναίκα…

 

 

ΣΥΡΙΖΑ:Η πρόταση νόμου που κατέθεσε για τα ομόφυλα ζευγάρια…

 

Η πρόταση έχει 16 επιμέρους άρθρα και την υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

Πρόταση Νόμου κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την άρση των διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, την Κατοχύρωση του Δικαιώματος Γάμου για όλα τα πρόσωπα, καθώς και τις αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας.  Η πρόταση έχει 16 επιμέρους άρθρα και την υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος,όπως αναφέρει το protothema.gr.

Στην Αιτιολογική Έκθεση της Πρόταση Νόμου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνεται:​Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, όπως υπενθυμίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το Ψήφισμα της 14ης Σεπτεμβρίου 2021, είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Η ΕΕ έχει διαμορφώσει ήδη μια ειδική στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ για την περίοδο 2020-2025, για τη μετατροπή της σε μια πραγματική «Ένωση ισότητας». Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ανάγκη να τεθούν ως πρόταγμα και πραγματικό πολιτικό πρόγραμμα για τις δημοκρατικές, τις κοινωνικά φιλελεύθερες και προοδευτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα, όπως στην Ευρώπη. Ήδη, κατά την περίοδο 2015 – 2019 στην Ελλάδα έλαβαν χώρα μια σειρά από μείζονος χαρακτήρα παρεμβάσεις.

 

ΠΑΣΟΚ:  Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια

 

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στο Action24 για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκτίμησε ότι: «Τα ζητήματα δικαιωμάτων και καταπολέμησης των διακρίσεων δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο λογιστηρίου με ασκήσεις κόστους-οφέλους. Πρέπει πάντοτε να υπάρχει ενημέρωση της κοινωνίας. Η ΝΔ και σε αυτό το ζήτημα βλέπει τον εαυτό της στον καθρέπτη και τρομάζει. Αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται πάντοτε με όρους επιστημονικούς, κοινωνιολογικούς, που αφορούν στο συμφέρον του παιδιού. Και όχι με όρους επικοινωνιακούς και στείρα δογματικούς».
Ο κ. Μάντζος υποστήριξε παράλληλα ότι: «Εμείς έχουμε αποδείξει πως είμαστε θετικοί σε ό,τι φέρνει τη χώρα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις που εξασφαλίζουν την ελευθερία, την ισότητα και την ισότιμη συμμετοχή όλων στην κοινωνική ζωή. Ήταν το ΠΑΣΟΚ εκείνο που το μακρινό 1983 έφερε τη μεγάλη επανάσταση στο οικογενειακό δίκαιο, σπάζοντας παραδόσεις και στερεότυπα της εποχής. Το αποδείξαμε και στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Εμείς είμαστε υπέρ της κοινωνικής προόδου».

 

 

ΚΚΕ για συνάντηση Μητσοτάκη- Μπλίνκεν

 

 

Το ΚΚΕ δημοσίευσε ανακοίνωση με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Άντονι Μπλίνκεν στο σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει σύμφωνα με το newsit.gr,  πως η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν έγινε «στο φόντο της εξελισσόμενης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, των ορατών κινδύνων γενίκευσης της σύγκρουσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, του μακελειού στην Ουκρανία και των ΝΑΤΟϊκών διευθετήσεων που δρομολογούνται στα ελληνοτουρκικά» και πως στόχο είχε «την αναβάθμιση της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή».

«Όπως φαίνεται, κομμάτι αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών είναι και η κούρσα των εξοπλισμών σε Ελλάδα και Τουρκία, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, όπως αποδεικνύεται περίτρανα αυτές τις μέρες με την αποστολή μιας ακόμα φρεγάτας στο “στόμα του λύκου”, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας, στην Ερυθρά Θάλασσα…

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Οργή της Ελληνικής Λύσης για τα ομόφυλα ζευγάρια…



Πριν λίγους μήνες είχαμε εκλογές. Δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό ότι θα φέρει το νόμο για την τεκνοθεσία και το γάμο των ομοφυλοφίλων. Με μια οργισμένη ανακοίνωση, η Ελληνική Λύση καταφέρεται κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης:

Πριν λίγους μήνες είχαμε εκλογές. Δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό ότι θα φέρει το νόμο για την τεκνοθεσία και το γάμο των ομοφυλοφίλων. Άρα λοιπόν εμείς δεν μιλάμε για δημοψηφίσματα. Όχι! Μιλάμε για εκλογές! Έκλεψε την ψήφο του Ελληνικού λαού… Και από την άλλη αφού μιλούν για δικαιώματα, να ρωτήσουμε κάτι απλό: Από πότε είναι δικαίωμα κάτι, όταν δεν το έχεις και δεν στο αφαιρεί κανένας; Διότι είναι γνωστό ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή ούτε το δικαίωμα. Άρα δεν του αφαιρούν τίποτα του όποιου ομοφυλόφιλου…

 

 

ΝΙΚΗ:  Ο Δημήτρης Νατσιός για τις δηλώσεις Συρίγου

 

 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Μέσω των δηλώσεων του βουλευτού κ. Συρίγου, χαρακτηρίστηκε παρωχημένο το 97% της Συνθήκης της Λοζάνης, σε μία χρονική περίοδο που υποτίθεται οι διαπραγματεύσεις του πολιτικού διαλόγου Ελλάδος-Τουρκίας είναι ευαίσθητες και κάθε δημόσια δήλωση-ενέργεια ή πρωτοβουλία έχει την ιδιαίτερη αξία της. Τι καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο για την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας;

Ο κ. Συρίγος εξαπάτησε τον ελληνικό λαό διότι εκλέχθηκε ως βουλευτής με πατριωτική ρητορική, αλλά η εξουσιολαγνεία τον μεταμόρφωσε οβιδιακά σε σύγχρονο Νενέκο. Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ακαδημαϊκή αίθουσα για να δηλώνουν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας τις ιδιαίτερες γνώσεις τους. Απαιτούν λεπτότητα χειρισμών, λόγων και έργων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφωνεί με τις θέσεις του κ. Συρίγου ότι: «η Συνθήκη της Λοζάνης είναι μία παρωχημένη Συνθήκη» και εάν συμφωνεί τι σχεδιάζει να κάνει; Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος πλέον βαδίζει στα πολιτικά χνάρια του κ. Τσίπρα και της διαμόρφωσης μίας νέας εθνικής μειοδοσίας.

Οι μυστικές συμφωνίες που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, ήταν μέχρι τώρα στο στάδιο των ενδείξεων. Από σήμερα το επίπεδο αλλάζει και οι ενδείξεις γίνονται αποδείξεις. Αποδείξεις των συμφωνηθέντων και της πλήρους ευθυγράμμισης των θέσεων των δύο χωρών, που μεταφράζονται σε πλήρη παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.

 


ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης

 

 

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις». ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Άννα Ευθυμίου και Γεώργιος Γαβρήλος. Λαθρομετανάστες ρατσιστική αντγηψη ρατιστικά ένστικτα

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια