Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1876)

 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την καταβολή του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων


 
Οι υπόχρεοι καταβολής του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων θα υποβάλλουν πλέον τις σχετικές δηλώσεις απόδοσης ψηφιακά και μόνο μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE

(myaade.gov.gr) σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β ΄ 7332/22-12-2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο (Γραφείο εσόδων στο τηλέφωνο 2744360134 ήΤαμείο στα τηλέφωνα 2744360155-156).



Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
 

 
 
Είδες κάποιο αδέσποτο? Ενημέρωσέ μας...

17 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης:

Καλεί τους πολίτες του που εντοπίζουν αδέσποτα ζώα εντός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου να το δηλώνουν χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω τρόπους: μέσω της πλατφόρμας NOVOVILLE, ακολουθώντας τη διαδρομή Ζω στο Δήμο > Επικοινωνώ > Κουμπί Κάνε Αίτημα (https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/index.php/el/e-peresies-neo/to-aitema-mou) ή κατευθείαν από το κινητό κατεβάζοντας την εφαρμογή (App Store ή Google Play).
επίσης στην ιστοσελίδα του Δήμου στην φόρμα αδέσποτων ακολουθώντας τη διαδρομή Ζω στο Δήμο > Επικοινωνώ > Κουμπί Αδέσποτα Ζώα https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/el/adespota
είτε στο γραφείο Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων στο τηλέφωνο 2743360284




Δημιουργία νέων μουσικών τμημάτων από τον Μουσικό & Μορφωτικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου "Ο ΑΥΛΟΣ"

 
 
 
17 Ιανουαρίου 2024

Ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΥΛΟΣ", δημιουργεί δύο νέα μουσικά τμήματα . Πρακτικής εκμάθησης Βυζαντινών Εκκλησιαστικών Ύμνων -προφορική διδασκαλία των ήχων -χορωδία.
Συστηματική διδασκαλία Βυζαντινής Μουσικής, ανάγνωση -απόδοση μουσικού κειμένου, παραλλαγή και μέλος.

Διεύθυνση Σπουδών: Δημήτρης Μιχαλόπουλος, Θεολόγος - Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Παραδοσιακής-τραγουδιού και παραδοσιακών οργάνων.

ΕΓΓΡΑΦΗ και ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ.

Απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας για τη δημιουργία τμημάτων παίδων, εφήβων και ενηλίκων.

Πρώτη συνάντηση Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στη Σχολή του ΑΥΛΟΥ (Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός) στις 20.00 και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ


 
Σχετικό: α) Ν.5075/2023 «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις για την κρατική αρωγή» (Α’ 206).

β. Το άρθρο 167 του ν.4662/2020 «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις.» (Α’ 27).

γ. Η υπ’ αριθ. οικ. 23083 Φ.700.19/ 11.06.2020 Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών: «Έγκριση της υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστικής Διάταξης με θέμα: Διαδικασία επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» (Β’2233), όπως ισχύει. Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ με αριθμό 206, τεύχος Α’, της 12.12.2023, δημοσιεύτηκε το (α) σχετικό, με το άρθρο 48 του οποίου, τροποποιείται η παρ. 3 του (β) σχετικού, αυξάνοντας τα ελάχιστο και μέγιστο επιτρεπόμενο όριο προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας. Ειδικότερα, το πλαίσιο του διοικητικού προστίμου του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του (β) σχετικού τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής: «Η Πυροσβεστική Αρχή δύναται να επιβάλει στους παραβάτες των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας πυροπροστασίας, διοικητικό πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό υπαιτιότητας του δράστη, τον βαθμό άμεσης συμμόρφωσης, τις επιπτώσεις στο ευρύ κοινό, το μέγεθος και τη διάρκεια της ενδεχόμενης πυροσβεστικής επιχείρησης».
Κατόπιν των ανωτέρω, τροποποιείται αντίστοιχα και η παρ. 2 του άρθρου 4 της (γ) σχετικής, και εφεξής το ελάχιστο επιβαλλόμενο πρόστιμο των διακοσίων ευρώ (200€) διαμορφώνεται σε πεντακόσια ευρώ (500€) και το μέγιστο των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€) σε πενήντα χιλιάδες (50.000€) ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι για οικόπεδα και συναφείς λοιπούς ακάλυπτους χώρους το διοικητικού πρόστιμο είναι 0,50 λεπτά το τετραγωνικό μέτρο (ήτοι: 500 ευρώ το στρέμμα). Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι υπόχρεοι (ιδιοκτήτες, κλπ) να έχουν προβεί (εντός του μηνός Απριλίου) σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού των αντίστοιχων χώρων (που κατέχουν ή νέμονται) για λόγους πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιών πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Επισημαίνεται ότι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (συνήθως από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) οι παραβάτες δύναται να έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με το ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, αλλά επιπλέον και με τα αντίστοιχα έξοδα καθαρισμού (του χώρου τους) από το Δήμο μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας. 
 



ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΒΗΝΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!!!!

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ...!






Απο την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Θανάσης Μανάβης, βρέθηκε στο εργοτάξιο του Βέλου και άρχισε να απομακρύνει οχήματα, ενώ ανέβηκε σε μηχάνημα και άρχισε να σβήνει την φωτιά.!!!!

Μαζί με τους άλλους χειριστές και εργαζόμενους, κατάφεραν να σώσουν τα πολύτιμα οχήματα και μηχανήματα.!!!

Για ελάχιστα λεπτά δεν καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοτάξιο και ο στόλος μας.

Ο δήμαρχος συγκλονισμένος απο την πράξη εκδίκησης απέναντι στον δήμο, σχολίασε:

"Δεν έβαλαν φωτιά στον Μανάβη. Στο υστέρημα και τον ιδρώτα των δημοτών του δήμου Βέλου-Βόχας έβαλαν. Αυτό προσπάθησαν να κάψουν.

Δεν θα τους περάσει. Είμαστε εδώ με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε την περιουσία του δήμου μας.

Οι αμετανόητοι και οι καθοδηγητές τους, θα καταλάβουν σύντομα πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές.

Ευχαριστώ από την ψυχή μου, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μου, για την αυτοθυσία τους.

Ο δήμος Βέλου-Βόχας έμεινε όρθιος και είναι πολύ μικροί όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μας κάνουν κακό."..!



ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ…!!!!!

ΤΟ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ


Άγνωστοι για την ώρα δράστες, στις 9,30, σήμερα το πρωί, έβαλαν φωτιά στο εργοτάξιο του δήμου Βέλου-Βόχας, στο Βέλο.

Προσπάθησαν να κάψουν όλο τον στόλο και τον εξοπλισμό του δήμου, που σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων, οι οποίοι, σε ελάχιστα λεπτά κατάφεραν να απομακρύνουν τα οχήματα και ιδιαίτερα τα απορριμματοφόρα.!

Ο δήμαρχος Θανάσης Μανάβης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπουτσιούκος και Βαγγέλης Λυμπερόπουλος μαζί με τον Δημητρη Σαββίδη που βρέθηκαν αμέσως εκεί μαζί με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, κινητοποίησαν όλες τις δυνάμεις του δήμου και πρόλαβαν να σώσουν τα οχήματα.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων μας ήταν συγκινητική και σε ελάχιστα λεπτα ήταν ΟΛΟΙ στις θέσεις τους και έδωσαν μάχη με τις φλόγες!

Ο εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στους πλαστικούς κάδους και αμέσως επεκτάθηκε ανεξέλεγκτα στον χώρο.

Η φωτιά μετά από προσπάθεια τέθηκε ευτυχώς υπό έλεγχο και ευχαριστούμε την Πυροσβεστική για την άμεση ανταπόκριση της.

Γεμάτος οργή οι αντιδήμαρχος Γιάννης Μπουτσιούκος δήλωσε:

«Είναι αλητεία και αθλιότητα. Τα άρρωστα μυαλά που σκέφτηκαν και εκτέλεσαν αυτή την τραγική πράξη, θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Τίποτα δεν θα μας πτοήσει. Η υπηρεσία καθαριότητας, αύριο το πρωί, θα είναι στους δρόμους, πιο αποφασισμένη από ποτέ. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει». Η δημοτική αρχή Μανάβη δεν τρομοκρατείται, ας το καταλάβουν μία για πάντα».

Νεώτερα σε λίγο…

Γραφείο Τύπου

Δήμου Βέλου-Βόχας




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




 

O Δήμος Νεμέας, σε συνεργασία με τη Γεωργική Σχολή Νεμέας (ΔΙΕΚ. ΠΕ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ) ,φιλοξενεί στις εστίες της σχολής την Εθνική Ομάδα Γυναικών Κ-18 στο άθλημα του Βόλεϊ ,στα πλαίσια προετοιμασίας, που πραγματοποιείται στο κλειστό Γυμναστήριο Νεμέας ,ενόψει της συμμετοχής της στην πρώτη προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ,που διοργανώνεται στην Άγκυρα στις 23-27 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος Νεμέας, κος Φρούσιος Κων/νος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ,κος Ρογκάκης Παναγιώτης, επισκέφτηκαν την αποστολή ,συνομίλησαν μαζί τους και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα .

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΡΟΓΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ





ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ζήστε το Μαζί μας το σλόγκαν του φετινού Κορινθιακού Καρναβαλιού 2024

Ολοκληρώθηκε στις 18 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Κορίνθου κατόπιν προσκλήσεως του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων κ. Παναγιώτη Λαμπρινού, η πρώτη συνάντηση της καρναβαλικής επιτροπής, φορέων και πολιτιστικών συλλόγων, ενόψει των εκδηλώσεων για το Κορινθιακό Καρναβάλι 2024.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων και οι δηλώσεις συμμετοχής των Πολιτιστικών Σωματείων, των Αθλητικών Συλλόγων, όλων των σχολείων και των φορέων που επιθυμούν να συμβάλουν στα πολιτιστικά δρώμενα του Καρναβαλιού.

Στην συζήτηση υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος , διατυπώθηκαν απόψεις, εκτιμήσεις και προτάσεις για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Καρναβαλιού και την ανάπτυξή του.

Προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η μαζική συμμετοχή, φαντασία, καλλιτεχνική και δημιουργική διάθεση εκ μέρους των τοπικών φορέων και όλων των καρναβαλιστών , επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Λαμπρινός.

Η επιτροπή καθόρισε ημερομηνία λήξης συμμετοχής την 10η Φεβρουαρίου 2024 και όρισε την εκ νέου συνάντηση προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές προτάσεις.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κορινθίων



ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ανακοινώνεται ότι το Δημοτικό Θέατρο θα παραμείνει κλειστό, λόγω πρόκλησης ζημιών στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι Σύλλογοι που έκαναν χρήση του Δημοτικού Θεάτρου, να φροντίσουν για τον επαναπρογραμματισμό των εκδηλώσεών τους.

Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας γνωστοποιηθεί η έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου.



Εκ του Γραφείου Δημάρχου





Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Νέα αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΨΔ - Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών



 
Με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε νέα αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων (Exadata).

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 07:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες που σχετίζονται με: Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.)
Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης
Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..

Όπως και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι μικρότερη η επίπτωση από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια