Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1887)

 ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Τελετή διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας τη Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 17.00 .

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στο χώρο στις 17.30.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής :

• Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας.

• Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

• Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο

• Ανάκρουση με απόλυτη σειρά των: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ– ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ– ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

• Έπαρση σημαιών : Ολυμπιακών Αγώνων, Γαλλίας και Ελλάδος ταυτόχρονα με την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων.

• Χαιρετισμός Δημάρχου

•Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024»

• Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.

• Ανταλλαγή δώρων

• Πολιτιστικό πρόγραμμα

Η τελετή αυτή διάρκειας περίπου μισής ώρας είναι εξαιρετικής σημασίας για το Δήμο Νεμέας καθώς θα υπάρξει διεθνής προβολή του αρχαιολογικού μας πλούτου.

E-mail επικοινωνίας: nemeaota@nemea.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6944931995-Αντιδήμαρχος Ρογκάκης Παν. 
 



Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Εγκρίθηκαν το ΓΠΣ Ξυλοκάστρου και το ΣΧΟΟΑΠ Ευρωστίνης 





Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Ξυλοκάστρου και του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) Ευρωστίνης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το μέλλον του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, καθώς με τα σχέδια αυτά οργανώνονται βασικά χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα, οριοθετούνται οι χρήσεις γης σε όλη την έκταση του Δήμου και καθορίζονται : Οι οικιστικές περιοχές και η οργάνωση τους στα εγκεκριμένα σχέδια πόλης και στους οικισμούς καθώς και η επέκταση τους, όπου κρίθηκε απαραίτητο.
Οι περιοχές παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με ζώνες ψηλής παραγωγικότητας, ανάπτυξης της κτηνοτροφίας /πτηνοτροφίας, ανάπτυξης του δευτερογενή και του τριτογενή τομέα.
Οι ζώνες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, με προστατευόμενες περιοχές, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις.
Οι ζώνες προστασίας των αρχαιολογικών χώρων.

Οι μελέτες για την σύνταξη των σχεδίων ξεκίνησαν το 2004, ωστόσο διακόπηκαν μετά το 2010. Στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πιστεύαμε από την αρχή της θητείας μας το 2019, στην απόλυτη αναγκαιότητα του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και βάλαμε σε ψηλή προτεραιότητα την ολοκλήρωση του. Για αυτό χρειάστηκε να αναθεωρήσουμε και να επικαιροποιήσουμε τις αρχικές μελέτες, να εκπονήσουμε όσες έλειπαν και να φροντίσουμε για τις αναγκαίες εγκρίσεις τους.

Σε όλη αυτή την δύσκολη πορεία για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, συναντήσαμε πολλά και σύνθετα προβλήματα, τα οποία ξεπεράσαμε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη, το ουσιαστικό ενδιαφέρον και τις καίριες παρεμβάσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά.



Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Let's do it Greece 2024 με τη συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικού τμήματος Ξυλοκάστρου και του Orfeas Organization


 
Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος μας μέσα από το Let's do it Greece με τη συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικού τμήματος Ξυλοκάστρου και του Orfeas Organization, διοργανώνει τον εθελοντικό καθαρισμό του Αισθητικού Δάσους Πευκιά αλλά και παραλιών της πόλης. Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προστατεύουμε τη φυσική μας περιουσία!

Κυριακή 14 Απριλίου 2024 Δάσος Πευκιά στο Τουριστικό Περίπτερο Παραλία Αριστοναυτών στο λιμάνι.





Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματου ελέγχου καταναλώσεων ύδρευσης της πόλης του Λουτρακίου»


 

 Η Σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για το έργο «Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματου ελέγχου καταναλώσεων ύδρευσης της πόλης του Λουτρακίου» υπεγράφη το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου 2024, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ-ΑΘ κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριου, του Γενικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Μπεκιάρη και του Τεχνικού Διευθυντή κ. Αναστάσιου Μαστραντωνάκη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.646.280,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (Πρόσκληση ΑΤ01) και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ-ΑΘ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και συγκεκριμένα α) την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία 13750 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ), β) την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία Δικτύου Επικοινωνίας, γ) την προμήθεια και εγκατάσταση Λογισμικών επέκτασης του ΚΣΕ και δ) υπηρεσίες εκπαίδευσης, τεκμηρίωσης και δοκιμαστικής λειτουργίας.

Στόχος του έργου είναι ο συνεχής, πλήρης και ακριβής έλεγχος της κατανάλωσης νερού στην πόλη του Λουτρακίου που θα οδηγήσει στον άμεσο εντοπισμό των διαρροών, τον δραστικό περαιτέρω περιορισμό του Μη Τιμολογούμενου Νερού, και συνακόλουθα στην εξοικονόμηση υδατικών πόρων.

Γραφείο Τύπου



Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
Παραμένει κλειστός ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου λόγω κατολισθήσεων μέχρι νεωτέρας


 

 
Το πρωί της Δευτέρας 1η Απριλίου, κλιμάκιο εκτίμησης της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών) παρουσία του Διευθυντή κ. Νικόλαου Νικολάου, των Δημάρχων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων, κ.κ. Γιώργου Γκιώνη και Παναγιώτη Μαργέτη αντίστοιχα, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρη Πέρρα, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων κ. Δημήτρη Βόρδου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, κ. Αναστάσιου Γκιολή και του Προέδρου Δ.Κ. Πισίων κ. Δημήτρη Λάμπρου, επισκέφτηκε το σημείο του δρόμου Αλεποχωρίου – Σχίνου όπου έχουν καταπέσει βράχια και πέτρες από το βουνό διαρρηγνύοντας τα προστατευτικά μεταλλικά πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί.

Σκοπός της επίσκεψης, έπειτα από πρόσκληση των δύο Δήμων, ήταν η εκτίμηση επικινδυνότητας της υφιστάμενης κατάστασης και της εξέλιξης του φαινομένου. Ο Διευθυντής της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλλει την έκθεσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα –το πιθανότερο στο τέλος της εβδομάδας – και θα την παραδώσει στους Δημάρχους Μεγαρέων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων καθώς και στις δύο Περιφέρειες, Δυτικής Αττικής και Πελοποννήσου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Σε συνέχεια του κατολισθητικού φαινομένου, ύστερα από Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασία κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, η Δημοτική Κοινότητα Πισίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ΑΔΑ: 97Β246ΝΠΙΘ-ΨΣ5), για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν για έναν μήνα, ήτοι έως την 26η Απριλίου 2024.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης, μετά την αυτοψία του κ. Νικολάου και ομάδας μελών της ΕΑΓΜΕ δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο σημείο όπου διενεργείται επιτόπια έρευνα και έρευνα με τη χρήση drone, για να ελέγξουμε την εξέλιξη του φαινομένου και να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμαρχο Μεγαρέων, τις δύο Περιφέρειες και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου. Η κατάσταση είναι δύσκολη και άκρως επικίνδυνη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διανοιχθεί ο δρόμος, με μεγάλη ασφάλεια και όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Γραφείο Τύπου



Δήμος Σικυωνίων
Υπογράφτηκαν 5 ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ περίπου 4 εκατομμυρίων Ευρώ 


1. Βελτίωση Βατότητας Αγροτικής Οδού ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ-ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ

2. Βελτίωση Βατότητας Αγροτικών Οδών ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ-ΣΟΥΛΙΟΥ

3. Βελτίωση Βατότητας Αγροτικής Οδού

ΓΚΟΥΡΑΣ-ΜΕΣΙΝΟΥ

4. Βελτίωση Βατότητας Αγροτικής Οδού

ΚΑΛΛΙΑΝΟΙ-ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ

5. Βελτίωση Βατότητας Αγροτικών Οδών

Κοινότητας ΒΕΛΙΝΑΣ

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ



Δήμος Κορινθίων

Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών διαβάσεων του Δήμου Κορινθίων σε 46 σχολεία με τη συνεργασία της ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Direct στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των κατοίκων (εφαρμογή σχεδίου μολυβάκια]


 
 

 
 Η υλοποίηση ξεκίνησε από τα Δημοτικά σχολεία, 1ο, 6ο, 4ο-12ο και 8ο στην πόλη της Κορίνθου ενώ σύντομα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Επιπλέον η Hellas Direct έχει δεσμευτεί για την δωρεάν επούλωση επικίνδυνων λακκουβών σε όλο το Δήμο με συνεχείς αποκαταστάσεις μέχρι 31/12/2024, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση (υλικά σήμανσης, αμοιβή εργαζομένων, εργασίες βαψίματος κλπ).




Μανάβης Θανάσης- Δήμος Βέλου-Βόχας

𝚯𝚨 𝚻𝚮𝚸𝚮𝚺𝚶𝚼𝚳𝚬 𝚻𝚶𝚴 𝚲𝚶𝚪𝚶 𝚳𝚨𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚴𝚬𝚸𝚶

 

Μέσα σε 2,5 μήνες για το νερό της ύδρευσης όλων των χωριών μας, έχουμε κάνει όσα δεν έγιναν 13 χρόνια!

Είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο μας για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ νερό, το καλοκαίρι σε όλα τα χωριά και όλα τα σπίτια του δήμου.

Μέσα σε μόλις 70 ημέρες:

• Δημοπρατήσαμε έργα 4.000.000 ευρώ για την ύδρευση!!!!

• Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε όλες τις δεξαμενές

• Καθαρίζουμε τα δίκτυα

• Αξιοποιούμε το σύνολο των δημοτικών γεωτρήσεων

• Δημιουργούμε νέα μικρά δίκτυα για καλύτερο και περισσότερο νερό.!

• Σύντομα θα απαλλάξουμε όλα τα χωριά από τον αμίαντο.

Επίσης:

• Ξεκινάμε νέες διερευνητικές γεωτρήσεις, με σοβαρές πιθανότητες να βρούμε σημαντικές ποσότητες νερού.

• Σταματήσαμε τις υπερχειλίσεις

Ταυτόχρονα:

• Περιορίζουμε παντού τις κλοπές ύδατος…

• Κόβουμε τις παράνομες συνδέσεις

• Ασφαλίζουμε τα δημοτικά δίκτυα και τις δεξαμενές

• Αξιοποιούμε ακόμα και την τελευταία σταγόνα του νερού του Ασωπού.

Στόχος μας είναι μέχρι τον Μάιο να έχουμε εξασφαλίσει επάρκεια νερού και για τα 15 χωριά μας και μάλιστα, νερού που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που τα τελευταία χρόνια έτρεχε στις βρύσες.

Και κρατάμε και τιμούμε τις δεσμεύσεις μας.!

Δουλεύουμε νυχθημερόν, να λύσουμε το πρόβλημα της ύδρευσης, όπως έχουμε υποσχεθεί στους δημότες μας και όπως θα κάνουμε.

Το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά και οι μάσκες θα πέσουν!

Κάνετε λίγη υπομονή!




Φιλαρμονική Λουτρακίου: Διαγωνισμός Λέκκας Γεωργακοπούλου

 
 
 
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 ο πρώτος διαγωνισμός Πνευστών Οργάνων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου, στη μνήμη της Αγάθης Λέκκα Γεωργακοπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Θεώνη Μαυροματίδου, οι γονείς των συμμετεχόντων μαθητών και μουσικοί της Φιλαρμονικής.

Στη χθεσινή ακρόαση συμμετείχαν εννέα (9) συνολικά μαθητές της Φιλαρμονικής.

Την επιτροπή αποτέλεσαν οι καθηγητές του μουσικού σώματος, κ.κ. Χρήστος Καλούδης, Γιάννης Καΐκης, Σάκης Μυρώνης, Νίκος Κωνσταντέλος, ο καθηγητής Κλαρινέτου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου κ. Αλέξανδρος Σαχπατζίδης και ως Πρόεδρος, ο Διεθνούς φήμης Κλαρινετίστας κ. Σπύρος Μουρίκης.

Τους μουσικούς συνόδεψε στο Πιάνο η Χρύσα Γρένδα.

Νικήτρια του διαγωνισμού, έπειτα από απόφαση της επιτροπής, αναδείχθηκε η Ναταλία Πιθαμούδη. Η Ναταλία είναι μαθήτρια του Αρχιμουσικού Πελοπίδα Μαυρόπουλου στην τάξη του Κλαρινέτου και φοιτά στη Β’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου. Ερμήνευσε από μνήμης το Solo De Concours του Rabaud, έργο σολιστικό, ιδιαίτερα απαιτητικό και δεξιοτεχνικό.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης συνεχάρη τους διαγωνιζόμενους για το ταλέντο τους και το υψηλό επίπεδο μουσικής παιδείας, όλους τους μουσικούς αλλά και τους καθηγητές τους και ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια Λέκκα Γεωργακοπούλου για τη γενναιόδωρη προσφορά της. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, τόνισε για ακόμα μια φορά πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως το μουσικό σώμα με κάθε πρόσφορο μέσο για την περαιτέρω ενίσχυση της δράσης της Φιλαρμονικής.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στη νικήτρια του διαγωνισμού.

Καλή Πρόοδο και Καλή σταδιοδρομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια