Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1887)

 















 

 

Φυλή στη Β/Ακή Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά!

Σύμφωνα με το πάντα ενημερωμένο 5Apostagma.gr, είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Φυλή στη βορειοανατολική Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά. Η διάλεκτος αυτής της κοινότητας είναι η πιο κοντινή στα αρχαία ελληνικά. Μια απομονωμένη κοινότητα κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της βορειοδυτικής Τουρκίας βρέθηκε να μιλά μια ελληνική διάλεκτο, που προσεγγίζει εντυπωσιακά την αρχαία ελληνική, με πολλές λεξιλογικές και συντακτικές ομοιότητες.

Μόλις 5.000 άνθρωποι μιλούν τη διάλεκτο των Romeyka (Ρωμαίικα), αλλά οι γλωσσολόγοι πιστεύουν ότι είναι η πλησιέστερη στα αρχαία ελληνικά ζωντανή γλώσσα, που θα μπορούσε να προσφέρει μια άνευ προηγουμένου εικόνα για το πώς ακούγονταν ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας, σύμφωνα με τον Independent.

Η κοινότητα αποτελείται από ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, εκεί που κάποτε άκμαζε η αρχαία περιοχή του Πόντου. Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η Romeyka, παρακλάδι της ποντιακής ελληνικής, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας.

Ακόμα, το λεξιλόγιο της Romeyka αποτελείται από πολλές αρχαιοελληνικές ρίζες. Η Ιωάννα Σιταρίδου, λέκτορας φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δήλωσε: «Η Romeyka διατηρεί έναν εντυπωσιακό αριθμό γραμματικών χαρακτηριστικών που προσθέτουν μια αρχαία ελληνική "γεύση" στη δομή της διαλέκτου, χαρακτηριστικά που έχουν χαθεί εντελώς από άλλες σύγχρονες».

Η πιο εντυπωσιακή ομοιότητα είναι η διατήρηση του απαρέμφατου, μίας ρηματικής μορφής που δίνει στον λόγο περισσότερη «ευλυγισία».

Μια εξήγηση για την ύπαρξη των ομιλητών της Romeyka θέλει να είναι άμεσοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας πριν από χιλιετίες, ίσως από τον 6ο ή τον 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε για πρώτη φορά. 

Επίσης, λόγω του ότι δηλώνουν μουσουλμάνοι, δεν εκδιώχθηκαν από την περιοχή κατά την περίοδο της γενοκτονίας που διέπραξε η Τουρκία, και τους επετράπη να μείνουν μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης.  «Με μόλις 5.000 ομιλητές να έχουν απομείνει στην περιοχή, σύντομα, η Romeyka θα μπορούσε να γίνει μία νεκρή, παρά μια ζωντανή δημοτική γλώσσα. Με την εξαφάνισή της θα χανόταν μια απαράμιλλη ευκαιρία να ξεκλειδωθεί η εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας», δήλωσε η Δρ. Σιταρίδου.  Είναι «συνεχιστές» των αρχαίων Ελλήνων και η Κυβέρνηση θα πρέπει να το κάνει παγκόσμια γνωστό, όπως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στην Ασία. 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 




Αγροτικά προϊόντα από την Τουρκία;;;

Η είδηση που έφερε στην επιφάνεια το 5Apostagma.gr με τίτλο: Τι τρώμε τελικά; Απορρίφθηκαν 80 τόννοι ακατάλληλα προϊόντα από την Τουρκία, λόγω φυτοφαρμάκων, θα πρέπει να συνεγείρει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η είδηση, εκτός από τις λεπτομέρειες που θα αναλύσουμε στη συνέχεια δεν κομίζει γλαύκες στην Αθήνα. Από χρόνια το θέμα αυτό παίζεται και μάλιστα επικίνδυνα, στα Τελωνεία των Ελληνοτουρκικών συνόρων. Το πρόβλημα είναι όπως δείχνουν τα γεγονότα διαχρονικό, έχουν κατ ΄επανάληψη απορριφθεί ακατάλληλα προϊόντα, αλλά όλως παραδόξως οι Τούρκοι εισαγωγής βρίσκουν τον τρόπο να πλασάρουν τον θάνατο στα Ελληνικά νοικοκυριά.

Οι Τούρκοι δεν έχουν αλλάξει τακτική και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν απαγορευμένα φυτοφάρμακα και χημικά στα προϊόντα τους, που στέλνουν σε ΕΕ και Ελλάδα. Σύμφωνα με τοπικό ΜΜΕ του Έβρου, συνολικά 80.696 κιλά προϊόντων εκ των οποίων το 99% (79.696 κιλά) ήταν προέλευσης Τουρκίας, λόγω υψηλής περιεκτικότητας υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων απορρίφθηκαν στο Τελωνείο Κήπων το δεύτερο 6μηνο του 2023. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις απορρίψεις προϊόντων στο τελωνείο Κήπων από την 1-7-2023 έως τις 31-12-2023.

Το θέμα έχει, πέραν από το γεγονός ότι προσβάλλει απ΄ευθείας την υγεία των Ελλήνων και άλλων χωρών, οδηγεί και στον τομέα προστασίας της εγχώριας παραγωγής ομοειδών αγροτικών προϊόντων. Εισάγουμε μαζικά νωπά προϊόντα και τρόφιμα από την Τουρκία, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά της Άγκυρας από μέρους των Ελλήνων αγροτών. Αντί να στηριχθεί ο Έλληνας αγρότης εμείς εισάγουμε χιλιάδες τόνους νωπά προϊόντα και τρόφιμα από την Τουρκία, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες επικίνδυνα φυτοφάρμακα. Έχουν ακόμη ένα σοβαρό αίτιο να ξεσηκώνονται οι συμπατριώτες μας αγρότες και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει σοβαρό χρέος έναντι των ανθρώπων που καλλιεργούν τη γη.

Εδώ και χρόνια οι αρχές στα τελωνεία στον Έβρο μπλοκάρουν  κάθε χρόνο τόνους ακατάλληλων τροφίμων από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα και την ΕΕ, αλλά και πάλι περνούν χιλιάδες τόνοι από αυτά. Το προϊόν με τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων ήταν τα λεμόνια και τα φιστίκια. Ανάγκη να διασφαλιστεί μετά από έλεγχο δικαστικών αρχών ότι θα πάψουν να εισάγονται ανεξέλεγκτα αγροτικά προϊόντα  ή όχι; Γίνονται παρόμοιοι έλεγχοι στους πάγκους των λαϊκών αγορών; Γιατί δεν ακούγονται τυχόν απορρίψεις και άλλων προϊόντων; Ακόμη και στα Πολυκαταστήματα;  

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 




Οι πρόωρες πυρκαγιές προβληματίζουν…

 Στο άρθρο της ΦΩΝΗΣ μας, προσπαθούμε κάθε φορά να δημοσιεύσουμε κάποια θέματα επίκαιρα, τα οποία χρήζουν ειδικότερης προσοχής και περαιτέρω αναλυτικής εκτίμησης από τους αναγνώστες προκειμένου να μπουν στο νόημα αυτών που αναφέρονται γραπτώς, αλλά και αυτών που υπονοούνται, κατά το καλώς νοούμενο απόκρυφο νόημα. Εμείς τα λέμε συμπυκνωμένα, εσείς βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Απαιτείται εμπειρία και μεγάλη προσπάθεια να πεις πολλά σε λίγες γραμμές και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε μαζί με την ανάλογη επικαιρότητα. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι πάντα είμαστε εξ οφίτσιο οι ειδικοί.

Την τρέχουσα εβδομάδα η Ελλάδα δέχεται μίαν αφόρητη κατάσταση από τη λεγόμενη Κλιματική Αλλαγή λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και για ντα Τέμπη. Πολλές απόψεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας πάνω στο υπόψη θέμα και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ηγέτες Λαών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Πλανήτη. Έχουν ακουστεί απόψεις ειδικών και μη ειδικών επί του αντικειμένου. Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» δεν επικαλείται μια από τις ειδικότητες που κατέχει. Επισημαίνει όμως κάποιες απόψεις που τις θέτει σε σας με πρόθεση ενημέρωσης και προβληματισμού.

Οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν, αυτές τις ημέρες κτύπησαν κυρίως την Κρήτη. Αυτές όμως οι πυρκαγιές ήλθαν πρόωρα συγκριτικά με τις όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια. Βεβαίως θα έπαιζε ρόλο και τυχόν μεγάλη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας που δεν φαίνεται να ξεπερνάει τα γνωστά μέχρι σήμερα όριά της. Αναζητήσαμε προηγούμενες καταστροφικές φωτιές και διαπιστώσαμε ότι όλες οι περιπτώσεις είχαν σαν συνέπεια, τουλάχιστον για την Ελλάδα, κάποια δυσμενή συνάφεια με Εθνικές υποχωρήσεις. Ως ελάχιστο παράδειγμα αναφέρουμε τον Αγωγό Πύργου Βουλγαρίας – Αλεξανδρούπολης και Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με πυρκαγιές Πελοποννήσου, την ονομασία των Σκοπίων με τις πυρκαγιές στο Μάτι…

Κατά το εγγύς παρελθόν έχουν αποδειχθεί ότι πολλές μαζικές φωτιές εξερράγησαν μετά από παρεμβολή ξένων δυνάμεων όπως στα νησιά του Αιγαίου, επίσης μετά από συλλήψεις  ατόμων που είχαν έλθει στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου και αφέθησαν ελεύθερα από την πίσω πόρτα της Αστυνομίας και αλλαχού.  Δεν είναι ευνόητο, λοιπόν, η σκέψη μας να πάει ΄έστω και λανθασμένα – στην περίπτωση που οι πυρκαγιές να είναι βαλτές για να δώσουμε χείρα βοήθειας στη επιθυμία του ΝΑΤΟ να συγκρατήσει την Τουρκία στους κόλπους του; Φυσικά με οικειοθελή παράδοση Εθνικής μας Κυριαρχίας… Γιατί οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν αναζητούν δορυφορικές πληροφορίες εικόνων στην έναρξη και πριν από τις φωτιές; Αυτά…   

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 



Τα μυστικά της χειραγώγησης των Λαών  Β

 *Η τεχνική της διασκέδασης. ως  Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου. Η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής.

«Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, όπως μας λέγει και ο Δήμος Λιακόπουλος. Τα «Συστημικά» ΜΜΕ έχουν κατακλειστεί από παρουσιαστές και ¨Ξανθές¨ παρουσιάστριες, που μας βομβαρδίζουν με χαζοχαρούμενα γέλια και κάθε είδους αγράμματη χαζομάρα. Το φθηνό ¨Κατινίστικο  κουτσομπολιό, οι έρωτες, τα διαζύγια, οι αγάπες, δίνονται άπλετα βορά στα αχόρταγα νεανικά, αλλά και των μεστών μάτια με τις ώρες. Όσο για το λεξιλόγιο, καλά, αυτό είναι επιστρατευμένο όπλο. Καθηλώνει εθελοντικά στη διασκέδαση από τον καναπέ του σπιτιού σου.

*Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων:  Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί.  Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του..
Ζήσαμε στο πετσί μας την χειραγώγηση με την Πανδημία του κορωνοϊού. Μας ήλθε από την Κίνα, μας είπαν και ότι πρόκειται για θανατηφόρο ιό. Και τότε μας πλάκωσαν την καρδιά μας με την φοβία του θανάτου. Μας δημιούργησαν το πρόβλημα και αφού παρουσιάστηκαν οι «Τσιώδρες», ως Επιστημονικοί εγκέφαλοι, πήραν μακάβρια και ανελεύθερα μέτρα πρόληψης. Μας επέβαλαν εμβολιασμούς, απαγορεύσεις κοινωνικής ζωής, φίμωτρα, Τράπεζες και Εκκλησίες εσίγησαν, θάνατοι από τον μπακάλη και αφού πέτυχαν την εθελουσία υποταγή στις εντολές, βρέθηκαν, ακόμα και ειδικοί και μας είπαν ότι οι νεκροί δεν είχαν πεθάνει όλοι από τον ιό. Αυτοί όμως, μας χειραγώγησαν με τον αισμό της προπαγάνδας να αποδεχθούμε αμαχητί όλα τα απαράδεκτα μέτρα. Είχαν πετύχει τον σκοπό τους. Έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Ξέχασαν όμως ένα θέμα. ¨ότι υπάρχει πραγματικός Θεός, «ος τα πανθ΄όρα». Θα έλθει η ώρα του;    

 

Ο» ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια