ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1892)
Παπαφλέσσεια 2024 | Δημήτρης Πτωχός: «Η στήριξη της Περιφέρειας στη διοργάνωση, αποτελεί μια δήλωση της δέσμευσής μας στον κλασικό αθλητισμό και τις αξίες που εκφράζει»
H Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια 2024» διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει διαχρονικά τον αθλητικό αυτό θεσμό και στους φετινούς αγώνες την εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού, Βασίλης Σιδέρης.
Δεκάδες Έλληνες και ξένοι Αθλητές και Αθλήτριες πήραν μέρος σε πολλά αγωνίσματα και κάποιοι από αυτούς πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις, παρότι τώρα αρχίζει η αγωνιστική περίοδος, αφού το 2024 είναι χρονιά Πανευρωπαϊκών και Ολυμπιακών αγώνων, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα.
Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός και ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος απένειμαν το βραβείο του «Χρυσού Χορηγού επί σειρά ετών», του παλαιότερου Ελληνικού Σωματείου, με την 136χρονη παρουσία στον Αθλητισμό και διοργανωτή των αγώνων «Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888», στην εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια», Σύλβια Καρέλια.
O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανέφερε: «Στην Πελοπόννησο, ο κλασικός αθλητισμός αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ταυτότητάς μας. Από τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα, οι αξίες του αθλητισμού εκφράζονται μέσα από τη διατήρηση των παραδόσεων και την προώθηση της ηθικής και φυσικής υγείας.
Η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» 2024 αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας. Η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διοργάνωση, αποτελεί μια δήλωση της δέσμευσής μας στον κλασικό αθλητισμό και τις αξίες που εκφράζει, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε ώθηση και στον αθλητικό τουρισμό που είναι σημαντικός για εμάς».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού για τη δημιουργία DMMO
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού για τη δημιουργία DMMO με στόχο τη διάρκεια και τη συνέχεια των πολιτικών, την ευθυγράμμιση των εταίρων του οικοσυστήματος τουρισμού, και την στενή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Το παραπάνω έγινε σαφές, από τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό, στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα, την Δευτέρα 13 Μαΐου, υπό την προεδρία της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.
Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη, την προώθηση και προβολή της χώρας, το πλαίσιο λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMMOS) και του Παρατηρητηρίου για τον Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό, ενώ υπήρξε και ενημέρωση σχετικά με συγχρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους έργα που υλοποιεί του Υπουργείο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στάθηκε στην ανάγκη συνδυασμού του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα, έθεσε ζητήματα χωροταξικά και αναφέρθηκε στην προοπτική των DMMOS και την υλοποίηση των Σχεδίων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Προορισμών.
Σχετικά με τη λειτουργία του Οργάνου, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογράμμισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού αποτελεί ένα όργανο με γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, στη χάραξη και στον σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής, όπως αυτή επανακαθορίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου με στόχο την ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής
Προς υλοποίηση προχωρά το έργο της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα και από τις τελικές λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή, Χρήστο Ζερεφό.
«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ο τρόπος αντιμετώπισης των φαινομένων αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως έχουμε προαναγγείλει προχωράμε στη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, βασικός μας υποστηρικτής, σύμβουλος και συνεργάτης είναι ο Καθηγητής, κ. Χρήστο Ζερεφός και η Ακαδημία Αθηνών, προκειμένου να διασφαλίσουμε όλη την απαραίτητη επιστημονική «ομπρέλα», να σημειώσουμε τις λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε σε αυτήν τη σημαντική και σπουδαία πρωτοβουλία», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός.
Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ανέφερε: «Είναι χαρά και τιμή η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος, μέσω των εποικοδομητικών συζητήσεων που είχαμε, μας έδωσε νέους ορίζοντες και νέες ιδέες. Στόχος μας είναι η υλοποίησή τους».
Σκοπός του Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής θα είναι η διαρκής παρακολούθηση των φαινομένων και κυρίως η άντληση δεδομένων ώστε να είναι εφικτή η επαναδιαστασιολόγηση των έργων υποδομής, που πλέον κρίνονται ακατάλληλα για ακραία φαινόμενα, όπως επίσης και η δημιουργία μιας κατάλληλης βάσης δεδομένων και για άλλου είδους πρωτοβουλίες.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, την Τετάρτη 15 Μαΐου, συμμετείχαν επίσης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Γιώργος Σπίνος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνης Ψαράκης.
Αφήστε ένα σχόλιο