Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1896)

 















 

 

Στρουθοκαμηλίζουμε στην Θράκη…

Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, που απηχεί τα σχέδια του Ερντογάν, σάρωσε στη Θράκη στις ευρωεκλογές, γεγονός που δημιουργεί μείζον εθνικό θέμα, αναφέρει ο Μάνος Χατζηγιάννης στο Newsbomb της 11.6.2024. «Καταπέλτης» ήταν μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Ιμάμ Αχμέτ, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, με αφορμή το εθνικό θέμα που δημιουργήθηκε από στη Θράκη με την σαρωτική επικράτηση του μειονοτικό Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Ειδικότερα, στη Ροδόπη το ΚΙΕΦ απέσπασε ποσοστό 36,1%, σχεδόν διπλάσιο από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 19,61%. Στην Ξάνθη το μειονοτικό κόμμα συγκέντρωσε 27,16% με τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται δεύτερη κι εδώ με 20,39%.

Ο κ. Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος είναι επίσης και εκδότης της εφημερίδας «Ζαγάλισα» τόνισε στο Newsbomb.gr: «Η Τουρκία δια του προξενείου και με τον κόσμο που φέρνουν από Τουρκία και Ευρώπη επιχειρεί να αλλάξει τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και να εκλέξουν άτομα φιλικά προσκείμενα σε αυτήν. Αυτή τη φορά έγινε πιο οργανωμένα. Συνεργάστηκε και το βουλγαρικό μειονοτικό κόμμα, που έβγαλε 3 βουλευτές στη Βουλγαρία».

Ωστόσο ο ίδιος αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr το «μακιαβελικό» σχέδιο των Τούρκων. «Αλλά επειδή η Ελλάδα έχει βάλει το 3% όριο κι έχει αποκλείσει ανεξάρτητους βουλευτές τώρα οι Τούρκοι είναι σε αναζήτηση», αναφέρει. Μάλιστα όπως υποστηρίζει, το τουρκικό σχέδιο επιχειρεί να αντιγράψει εν πολλοίς αυτό που «έκαναν οι Έλληνες με τον Μπελέρη. Ψάχνουν τρόπο να πιάσουν το 3% ή μέσω Βουλγαρίας ή του κόμματος “Μακεδόνων” μέσω Φλώρινας και Καστοριάς για να μπορούν να εκλέγουν βουλευτές», σημειώνει ο Ιμάμ Αχμέτ.

«Ο Ερντογάν με τον Μητσοτάκη υπέγραψαν κάποια δήλωση σαν σύμφωνο φιλίας, αλλά δεν παύουν κα οι δύο πλευρές να κάνουν τα δικά τους», είπε χαρακτηριστικά για το πως διαμορφώνονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά και την συνάντηση της Άγκυρας. Στη συνέχεια ερωτώμενος για το πώς οδηγηθήκαμε στο κυριακάτικο αποτέλεσμα τόνισε ότι οι τοπικοί 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν υποστήριξαν το κόμμα τους, «για αυτό και έχασαν», υπονοώντας πως άφησαν το πεδίο ελεύθερο στο ΚΙΕΦ.

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα xronos.gr, η πρόεδρος του κόμματος, Τσιγδέμ Ασάφογλου, έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε “είμαι Τούρκος”», κατά παράβαση της Συνθήκης της Λοζάνης

Καλείται η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να πάψει να στρουθοκαμηλίζει…

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Το Σύνθημα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» δεν δικαιώθηκε

 

Εντός ολίγων ημερών συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από το 1974 και την κατάκτηση του 38% της έκτασης της Μεγαλονήσου Κύπρου από την Τουρκία  Η όλη επιχείρηση ήταν ενορχηστρωμένη από τον αλήστου μνήμης τότε Υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ Χάρυ Κίνσινγκερ, Το σχέδιο ήταν γνωστό στον τότε πολιτικό  και είχε διπλό σκοπό. Αναλύθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της εποχής. Αφ΄ενός ήταν η απομάκρυνσης του Γ, Παπαδόπουλου από την Προεδρία της Δημοκρατίας για να φύγει από τη μέση η Κυβέρνησή του για να έλθει στα πράγματα ο Δ. Ιωαννίδης και να δώσει το πράσινο φως, που δεν έδινε ο Παπαδόπουλος, στο πραξικόπημα του Σαμψών στην Κύπρο.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια περίοδο είχε αρθεί ο Στρατιωτικός Νόμος και η χώρα οδηγείτο σε βουλευτικές εκλογές, οι οποίες «έπρεπε» να μη πραγματοποιηθούν. Όλα ήταν κανονισμένα και αποδεκτά όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια από παράγοντες του δημόσιου βίου της Ελλάδας και της Κύπρου. Ακολούθησε το Πολυτεχνείο, η δήθεν αντίσταση του Λαού, η κατάργηση της Κυβέρνησης Παπαδόπουλου, η εγκαθίδρυση της Κυβέρνησης Ανδρουτσόπουλου υπό την εποπτεία των «Κανταφικών» του Δ. Ιωαννίδη, το πράσινο φως για το πραξικόπημα του Σαμψών, ο διχασμός των Ελληνοκυπρίων σε Μακαριακούς και Σαμψωνικούς, η επέμβαση της Τουρκίας και της Αγγλίας, ερήμην της Ελλάδας, η κατάληψη έκτασης 4/10 της νήσου, που διαρκεί μετά από μισό αιώνα.

Το σχέδιο ήταν καλά σχεδιασμένο και η αποσταθεροποίηση του νησιού ήταν εξασφαλισμένη. Η  προδοσία ήταν πολύπλευρη και  φάκελο της Κύπρου, που σχηματίστηκε μετά την καταστροφή, σύμφωνα με το σύνθημα «Η Χούντα θα πέσει ύστερα από μία Εθνική καταστροφή».

Δυστυχώς του σύνθημα « ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» με την αιματοβαμμένη Κύπρο δεν δικαιώθηκε από τον χρόνο. Κάποιοι καταχώνιασαν ντον φάκελο της Κύπρου στα υπόγεια της Βουλής και κανείς δεν πλήρωσε για τα αίτια της Τραγωδίας της Κύπρου. Οι θυσίες και οι ηρωισμοί των θυμάτων δεν έχουν ακόμη δικαιωθεί.

Η Τουρκική κατοχή συνεχίζεται, ο εποικισμός διογκώνεται; η καταστροφή 580 εκκλησιών μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας είναι γεγονός; Οι εκτοπισμένοι; οι αγνοούμενοι; η τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση των κατεχομένων; η δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου; η εισβολή μεταναστών; Όλα είναι υπαρκτά. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών είναι ή δεν είναι γελοίοι και αδίστακτα κυνικοί; Εμπαίζουν βάναυσα ή όχι τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των Κυπρίων και των Ελλήνων και αυτό το οφείλουν στους οσφυοκάμπτες πολιτικούς του Συστήματος;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Στρατός και Αστυνομία στις προτιμήσεις του Λαού

    Οι Ευρωεκλογές έδωσαν ένα γερό μήνυμα κατά της πολιτικής και των πολιτικών. Ήταν κάτι που έπρεπε οι πολιτικοί να το περιμένουν. Δεν αποτελεί μοναδική πηγή πληροφόρησης μία εκλογική αναμέτρηση. Εκτός των άλλων, πριν από λίγες ημέρες, είχαν δει το φως της δημοσιότητας σύγχρονα στατιστικά στοιχεία, που δεν ήταν κολακευτικά για την πολιτική και τα κόμματα.

     Συγκεκριμένα σε σχετική  έρευνα με το ερώτημα αποδοχής ή όχι, που αφορούσαν κρατικούς θεσμούς τα αποτελέσματα είναι διαφωτιστικά. Η σειρά προτίμησης στο ερώτημα «σε ποιόν κρατικό  θεσμό  έχετε θετική ή αρνητική γνώμη», η ποσοτική σειρά κατάταξης και βαθμολογίας, μεταξύ 14 θεσμών, είναι:

1.     1.  ΣΤΡΑΤΟΣ  ΝΑΙ    75%   ΟΧΙ    25%,  2.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  ΝΑΙ    49%   ΟΧΙ    51%  3. ΕΛ.ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑΙ    47%   ΟΧΙ    43%  4.  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΝΑΙ    45%   ΟΧΙ    55%.  5.  Ε.Σ.ΥΓΕΙΑΣ  ΝΑΙ    41%   ΟΧΙ    59%  6.  ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΝΑΙ    38%   ΟΧΙ    62%.  7.  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ           ΝΑΙ    37%   ΟΧΙ    63%.  8.  ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΝΑΙ    36%   ΟΧΙ    64%.  9.  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΝΑΙ    30%   ΟΧΙ    70%    10.  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ    ΝΑΙ    27%   ΟΧΙ    73%  11.  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΝΑΙ    26%   ΟΧΙ    74%  12.ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΝΑΙ    20%   ΟΧΙ    80%   13.  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝ.  ΝΑΙ    12%   ΟΧΙ    88%   14.ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΝΑΙ    12%    0ΧΙ    88%

     Όπως διαφαίνεται από τις προτιμήσεις των πολιτών, ο κόλαφος ή το χαστούκι που δέχτηκαν η πολιτική και οι βουλευτές στις Ευρωεκλογές, αποτελεί ισχυρό μήνυμα. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για δεν υπάρχει άλλος  κατήφορος. Υπάρχει μόνο γκρεμός και ανυποληψία για να μην επικαλεστούμε την παρέμβαση της Θείας Δικαιοσύνης, που θα είναι καταπέλτης. Από εδώ και πέρα οι Αρχηγοί των κομμάτων  θα πρέπει να συναισθανθούν τις ευθύνες τους

     Αν στον πολιτικό κόσμο  επιβάλετε να επισημανθεί και η πτώση της Δικαιοσύνης, τότε αναντίρρητα είναι ανάγκη να μιλήσουμε με την ίδια γλώσσα, απευθυνόμενοι και προς την Εκκλησία. Και οι δύο ως άνω θεσμοί κατρακύλησαν τις τελευταίες δεκαετίες από τις πρώτες θέσεις προτίμησης του Λαού κάπου στη μέση.

     Η μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, μιλάει με τη δική της γλώσσα και αφήνει ξεκάθαρο μήνυμα:  Ο Ελληνικός Λαός δεν αισθάνεται ασφαλής και επιζητεί ασφαλή πορεία με επιστροφή στα πατροπαράδοτα ιδεώδη, τις αναλλοίωτες Ηθικές Αρχές και την Ελληνοχριστιανική Δημοκρατία. «Οι καιροί ού μενετοί». δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής, αλλά είναι αναγκαίο να δράσουμε αμέσως προς βελτίωση των θεσμών και της ζωής των πολιτών… 

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Ο Ευρωσκεπτικισμός και η άνοδος της δεξιάς...

 

Αναδημοσίευση από εκλογές 2019: Τα κόμματα του Ευρωσκεπτικισμού έδωσαν ισχυρό μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Ελλάδα ό,που το Ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής ήλθε τρίτο  κόμμα, αυξάνοντας τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2009. Συνολικά οι Ευρωσκεπτικιστές  κατέλαβαν στην Ευρωβουλή 129 έδρες και έχουν γίνει ο εφιάλτης στα κόμματα Εξουσίας, δηλαδή στα  Κεντροδεξιά και τα Κεντροαριστερά, που είχαν συνηθίσει στο δικομματισμό μέχρι τούδε.
Η διαβόητη για την Ελλάδα Άγκελα Μέρκελ, Καγκελάριος της Γερμανίας ήπιε το πικρό ποτήρι της  διψήφιας πτώσης στα ποσοστά της στις πρόσφατες εκλογές της Βαυαρίας.
Μιλάμε για πραγματική εξέγερση των Λαών της Ευρώπης, η οποία δεν επιθυμεί να εφαρμοσθούν τα  σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αυτή η εξέγερση δεν είναι κάτι που φάνηκε ξαφνικά στον  πολιτικό ορίζοντα των χωρών μελών. Αυτό που ζήσαμε εμείς οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια με τις ογκώδεις διαμαρτυρίες, που συντάραξαν το Πολιτικό Κατεστημένο, ήταν εδώ και πολύ καιρό επί  μονίμου βάσεως γνώρισμα όλων σχεδόν των κρατών -μελών.
Τα αίτια που αποδίδονται στην αύξηση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, δεν είναι παντού τα ίδια. Κάθε χώρα έχει τις δικές της Αξίες και Σταθερές, για τις οποίες  ζουν και αναπνέουν οι Λαοί. Βασικά αίτια, όμως, μπορούν να χαρακτηρισθούν η Οικονομική  Αστάθεια και η μεγάλη ανεργία, η Ξενοφοβία, που στηρίζεται στην αθρόα λαθρομετανάστευση  Ισλαμιστών από την Αφρική και την Ασία. 

Στην Ελλάδα, μετά την απάνθρωπη επιβολή των Μνημονίων και την ισοπέδωση των πάντων προς τα  Κάτω, ο Ευρωσκεπτικισμός έχει αρχίσει και φουντώνει. Οι φωνές κατά των «αχυρανθρώπων» που  διαφεντεύουν με τις εντολές υποβολέων του παραπετάσματος παίρνουν σιγά σιγά την ανιούσα. Η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής, αρχικά, αλλά και μετά τη φυλάκιση βουλευτών του κόμματος,  Ακόμα και του Αρχηγού του, οφείλεται κατά πολύ στην ασυδοσία των κλεπτών του δημοσίου χρήματος, την μη απόδοση Δικαιοσύνης ακόμη και σε αυτούς που συγκαταλέγονται στη διαβόητη  Λίστα Λαγκάρντ”, στους υπόδικους που την έχουν βγάλει καθαρή, ενώ καταλήστεψαν το δημόσιο  κλέπτοντες οπώρας ή φοροδιαφεύγοντες.
Οι ψηφοφόροι, παρά τις ωραιοποιήσεις, τις Αυτοδιοικητικές παροχές για έργα και τις προεκλογικές υποσχέσεις δύσκολα θα ξεχάσουν την ώρα της κρίσης την πολιτική εξαπάτηση στα Μνημόνια, το  Δημοψήφισμα του ΟΧΙ, το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και θα δώσουν την απάντηση που απαιτείται…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια