Header Ads

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (Φ. 1896)

 

   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

 

 

 

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Έχω την εντύπωση πως ο Δήμος Κορινθίων έχει αφήσει τους δρόμους και τις οικίες – Πολυκατοικίες της κάτω πόλεως, επί χρόνια χωρίς επίβλεψη. Αν κάνει μία έρευνα η Δημοτική Αρχή, θα βρει πως ένας μεγάλος αριθμός σπιτιών στερείται ή έχει παραποιημένους αριθμούς στην πόρτα ή την είσοδο πολυκατοικίας. Ψάχνεις να βρεις την οδό στη γωνία και δεν τη βρίσκεις, ενώ είναι περισσότερα σπίτια χωρίς αριθμό. Να επιβάλλει και ελέγξει ο Δήμος την τακτοποίηση του προβλήματος, γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε μερικές περιπτώσεις. Να συστήσει και στους διαχειριστές πολυκατοικιών να επιμεληθούν του θέματος.

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Κάθε τέτοια εποχή , προεξάρχοντα τον μήνα Ιούνιο, την περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, επισκέπτονται πολλοι άνθρωποι που έχουν σχέση με τους Παραθεριστικούς Οικισμούς, τις ομορφιές με τη θάλασσα του Κορινθιακού και άλλα αξιοθέατα.. Επισημαίνω αυτή την περίπτωση στην έγκριτη εφημερίδα σας, γιατί είναι αναγκαία η πρόληψη και προεργασία υποδοχής χιλιάδων ατόμων με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την περιοχή μας.

ΝΕΜΕΑ: Είχα περί το τέλος του προηγουμένου έτους αναφερθεί στην ανάγκη ενεργοποίησης του Δήμου Νεμέας στο θέμα ανάπλασης του δρόμου που ενώνει την περιοχή της Βόχας στο Βραχάτι με την Νεμέα. Να γίνει περισσότερο προσβάσιμος ο δρόμος και προς τις δύο κατευθύνσεις δηλαδή προς την θάλασσα του Κορινθιακού, προς τα Νεμεοχώρια, αλλά και την ΝΕΟ Κορίνθου – Τρίπολης. Καμμία απάντηση ή έργο…

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Τώρα που ΄έφυγε η Άνοιξη και ήλθε το καλοκαίρι και αρχίζουν πάλι οι επισκέπτες για την ωραία μας θάλασσα και όλες τις παραλίες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, επανέρχεται επιτακτικά και το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας της ακτογραμμής από το Ξυλόκαστρο μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια. Να δούμε ορατή και χειροπιαστή κάποια ανάλογη κίνηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Είναι θέμα Δήμου, ας το δει η Δημοτική Αρχή και ας φροντίσει εκ νέου με την παρέμβασή της, ως αρμόδια και υπεύθυνη.

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Είμαι ορεινός, που κατοικώ στο Κιάτο και αναρωτιέμαι γιατί αυτή η εγκατάλειψη της πανέμορφης περιοχής του Φενεού από την Πολιτεία. Αν ρωτήσεις Κορίνθιους της πεδινής πειοχής, αν έχουν επισκεφθεί τα αξιοθέατα με προεξάρχουσα τη Λίμνη Δόξα και το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ή αν έχουν κάνει τη διαδρομή της περιφερειακής οδού Κιάτο – Στυμφαλία- Φενεό Εβροστίνη – Δερβένι – Ξυλόκαστρο, πολύ λίγοι θα πουν ΝΑΙ. Ούτε τα Σχολέία  μας επισκέπτονται.

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Κύριοι, έλαβα μία εφημερίδα ενημέρωσης των μελών του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Βραχατίου, την οποίο εξέδωσε το  Διοικητικό Συμβούλιο. Μου άρεσε γιατί μέσα στις σελίδες της, όπως γινόταν πάντα, περιείχε πολλές δραστηριότητες του Συλλόγου και ενημέρωση όλων μας που ζούμε ή παραθερίζουμε στο ωραίο μας Βραχάτι. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος Σπύρος Πανταζάτος, αξίζουν συγχαρητήρια γιατί συνεχίζουν, κατά τον καλλίτερο τρόπο,  μια ωραία παράδοση!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια