Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1896)

 

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το WingFoil Racing WORLD CUP που έρχεται για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

 

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά ένα από τα κορυφαία και πιο συναρπαστικά αθλητικά γεγονότα του 2024, το WingFoil Racing World Cup.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν από την εταιρεία Κυβερνήτης και τον Αθηναϊκό Ναυτικό Όμιλο (ΑΝΟ) σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ένωση WingFoil (IWSA) από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου στο W Costa Navarino, στην περιοχή Navarino Βay της Costa Navarino.

Οι καλύτεροι αθλητές από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν στο WingFoil Racing World Cup Greece 2024, προσφέροντας θεαματικούς αγώνες, πολλές εκπλήξεις, ενώ θα διεκδικήσουν το χρηματικό έπαθλο των 10.000€ και 300 βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WingFoil.

Η εταιρεία Κυβερνήτης, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων εταιρικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών με περισσότερα από 50 χρόνια στον κλάδο, και με ειδίκευση στη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων, διοργανώνει το WingFoil World Cup Greece 2024 και υπόσχεται ένα πενθήμερο γεμάτο δράση και παράλληλες εκδηλώσεις.

Το WingFoil Racing World Cup Greece 2024 είναι αναγνωρισμένο event από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (World Sailing Special event) και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου Νέστορος. Αναμένεται να προσφέρει συναρπαστικές στιγμές για τους θεατές και τους αθλητές, ενώ θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα.Αξίζει να σημειωθεί ότι το WingFoil αναγνωρίζεται ως ένα ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον νέων αθλητών από όλο τον κόσμο καθώς και αθλητών που προέρχονται από διαφορετικά ιστιοπλοϊκά αγωνίσματα, όπως το KiteFoil και το foiling windsurfing αλλά και από διάφορα άλλα extreme sports.

Το W Costa Navarinο θα φιλοξενήσει τους διεθνείς αγώνες, σε μια ιδανική παραθαλάσσια τοποθεσία, στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. Στην Cοsta Navarino οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πλήθος θαλάσσιων αθλημάτων, όπως kitesurfing, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και  yachting.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 2 Αυγούστου στο www.kyvernitis.gr/SPORT-and-EVENT s/wing-foil/

Οι διοργανωτές αναφέρουν:

“Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στo W Costa Navarino για να γνωρίσετε το άθλημα, να χειροκροτήσετε και να ενθαρρύνετε τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους elite αθλητές”.

 

WingFoil Racing World Cup Greece 2024

Χώρος: W Costa Navarino

Ημερομηνίες: 10 – 14 Σεπτεμβρίου

Διοργάνωση : Kyvernitis Travel Group

[https://www.kyvernitis.gr] [sports-events@kyvernitis.gr]

 Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: [https://kyvernitis.gr/sports-and-events/wing-foil/]

 Social media: Instagram WingFoil Racing World Cup Series

WingFoil Racing | Facebook

Για χορηγίες επικοινωνήστε στο 210-9001243 ή e.chatzimitsou@kyvernitis.gr

 Σχετικά με την εταιρεία ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ:

Ο εταιρεία Κυβερνήτης, ιδρύθηκε το 1974 και έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παρόχους ολοκληρωμένων εταιρικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Η δυναμική ομάδα μας απαρτίζεται από περισσότερους από 130 επαγγελματίες με εξειδίκευση στην παροχή μιας ευρείας γκάμας υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των Crew Travel, υπηρεσιών Inbound & Outbound Luxury Leisure, Business Travel, MICE, και Sports & Events.

Το 2022, η Kyvernitis Travel S.A. αναλαμβάνει το ρόλο του επίσημου αντιπροσώπου της American Express Global Business Travel (GBT) στην Ελλάδα, έπειτα από την εξαγορά του τοπικού της γραφείου.

 Σχετικά με την International Wing Sports Association (IWSA)

Η International Wing Sports Association (IWSA) ιδρύθηκε για να δώσει στους καλύτερους αθλητές σανίδας μια πλατφόρμα για να αγωνίζονται σε θεμιτό ανταγωνισμό, αναδεικνύοντας την ικανότητα, την ταχύτητα και την καινοτομία σε αυτό το αναδυόμενο θαλάσσιο σπορ. Η IWSA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός βάσει της ελβετικής νομοθεσίας για τις ενώσεις.

 

 

Φιλοξενία 67 παιδιών υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε παιδικές κατασκηνώσεις

 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει την υλοποίηση του προγράμματος «Διαμονή παιδιών υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024». Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη φιλοξενία 67 παιδιών υπαλλήλων της Περιφέρειας σε πέντε κατασκηνωτικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εξής περιόδους:

Από 15 Ιουνίου 2024 έως 3 Σεπτεμβρίου 2024.

Από 15 Ιουνίου 2024 έως 20 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Κατά τη διάρκεια της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, κάθε παιδί δικαιούχου μπορεί να φιλοξενηθεί για διάστημα έως και 15 ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στη στήριξη των οικογενειών των υπαλλήλων της, προσφέροντας στα παιδιά τους την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργικές και ευχάριστες διακοπές σε ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον.

 

 

«Νέμεα 2024, στα βήματα του Μίλλερ» υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

 

Στις 28 με 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν τα «Νέμεα 2024», από το σύλλογο αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων, που στοχεύει στην αναβίωση του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Η 8η Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας (IACD: Uppsala – Sweden)

Συνδιοργανωτής: Δήμος Νεμέας

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 8ης ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΜΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΛΛΕΡ»

 ΗΜΕΡΑ 1η Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

17:00 Ναός του Νεμείου Διός στην Αρχαία Νεμέα

17:15 Σάλπισμα αναγγελίας έναρξης της εκδήλωσης

17:15 Η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συνοδεία μουσικών οργάνων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Καρούζου Δημητρίου, Δικηγόρου και καθηγητή μουσικής, θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση με ύμνους και τραγούδια.

17:55 Καλωσόρισμα και ομιλίες προσκεκλημένων επισήμων.

17:55 Πρώτη παρουσίαση σε παγκόσμιο επίπεδο του « Ύμνου στον Αθλητή», σε ποίηση Κωστή Παλαμά, μελοποιημένου από τη διεθνώς βραβευμένη συνθέτη Πηγή Λυκούδη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική και τη Χορωδία του Δήμου Νεμέας, υπό τη Διεύθυνση της αρχιμουσικού Δρ. Γιαννακοπούλου Γεωργίας.

19:00 Κήρυξη έναρξης της 8ης Αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων από επίσημο/η προσκεκλημένο/η.

19:00 Στέψη της Νεμέας από την ιερή εκεχειρία (Ολιγόλεπτο θεατρικό δρώμενο). Τελετή αφής φλόγας και απαγγελία του Ύμνου της Νεμέας από τον συγγραφέα και ποιητή Μπουχούτσο Γεώργιο και του «Ύμνου των Νέμεων Αγώνων» από τη φιλαρμονική του Δήμου Νεμέας.

19:20 Ύμνος του Σείκιλου από τη Σοπράνο Ζαβίτσα Μαρία και 1ος Ορφικός Ύμνος (Ύμνος στον Απόλλωνα) από τον μουσικό Κλεόπα Αθανάσιο, συνοδεία αρχαίας λύρας.

19:25 Μεταφορά της φλόγας στο Αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας, συνοδευόμενη από λαμπαδηδρόμους αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Νεμέας και από το Λύκειο Ελληνίδων Κιάτου, οι κοπέλες του οποίου ντυμένες ιέρειες θα πλαισιώσουν όλη την εκδήλωση.

19:55 Αφή του Βωμού από την Ανδριάνα Μούλου, μαθήτρια και διακεκριμένη αθλήτρια του shotokan karate, με Ελληνικές, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις.

20:00 Παρουσίαση αφηγήματος του Πίνδαρου από την Dianne de Laet, συνοδεία άρπας.

20:05 Εθνική Λυρική Σκηνή Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Ηρακλής μαινόμενος», βασισμένη στο ξεχωριστό έργο «Ηρακλής» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Κουμεντάκης.

Συντελεστές παράστασης:

Μεταφράσεις: Λένια Ζαφειροπούλου

Μουσική διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Ερμηνεύουν: Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος), Έλενα Μαραγκού (μεσόφωνος), Χρήστος Κεχρής (τενόρος), Μάριος Σαραντίδης (βαθύφωνος). Ως αφηγήτρια εμφανίζεται η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Με τη συμμετοχή 21μελούς μουσικού συνόλου.

21:00 Τέλος πρώτης ημέρας.

 ΗΜΕΡΑ 2η Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Χώρος: Αρχαίο Στάδιο Αρχαίας Νεμέας

07:00 Αγώνες δρόμου ενός σταδίου

10:30 Παρουσίαση οπλιτοδρομιών.

12:00 Επίδειξη Παγκρατίου Αθλήματος από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος

18:00 Αγώνας δρόμου 7.500 μ. « Στα βήματα του Ηρακλέους»

19:30 Τελετή Λήξης παρουσία επισήμων προσκεκλημένων και Πρέσβεων διαφόρων χωρών.

Απονομή επάθλων στους νικητές και τις νικήτριες των αγώνων και παρουσίαση του «Ύμνου στον αθλητή» του Κωστή Παλαμά, σε μουσική Πηγής Λυκούδη.

ΗΜΕΡΑ 3η Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

11:00 Εκδήλωση προς τιμήν του Στέφανου Μίλλερ. Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες επίσημων προσκεκλημένων (φίλων και συνεργατών του αειμνήστου) με μουσικές παρεμβάσεις από την παιδική και νεανική χορωδία συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Νεμέας.

Σημείωση: Οι ώρες στο παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις.

Η 8η Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας (IACD: Uppsala – Sweden) Συνδιοργανωτής: Δήμος Νεμέας Χορηγός Επικοινωνίας : ΕΡΤ Α.Ε.

Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.Α.

Ο Πρόεδρος Σπύρος Κ. Κυριάκος

 

 

Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο» προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ

 

 

Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον διαγωνισμό για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο», προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ.

Το έργο αυτό αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποδομή για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η κατασκευή του αρδευτικού συστήματος θα επιτρέψει την καλύτερη άρδευση των καλλιεργειών, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.                                                                                          

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, δήλωσε: «Η έγκριση του διαγωνισμού για την κατασκευή του αρδευτικού έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας. Με έργα σαν αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες μας και συμβάλλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια