Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1897)

  

 

  

Οι κατσαρίδες και τα κουνούπια πλημμύρισαν την Κόρινθο

     

Σ΄ αυτό το τεύχος θα κάνουμε μία εξαίρεση στον κανόνα να έχουμε στο κύριο άρθρο της εφημερίδας πάντα ένα θέμα διεθνούς και Ελλαδικού περιεχομένου. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε οχλήσεις από συμπολίτες μας Δημότες Κορινθίων, οι οποίοι μας ζητούν να απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο, που άπτονται της υγείας όλων. Πολλοί συμπολίτες Κορίνθιοι μας καταγγέλλουν  με σκληρά λόγια την λαίλαπα που έχουν κατακλείσει την πόλη της Κορίνθου σμήνη από κατσαρίδες και κουνούπια.

     Συγκεκριμένα μας είπαν ότι ακόμα και στους δρόμους κυκλοφορούν τις βραδινές κυρίως κατσαρίδες, σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και μονοκατοικιών στο κέντρο, αλλά και στα πέριξ της πόλεως, ακόμα και σε χώρους κάδων απορριμμάτων. Σε ερώτησή μας πού αποδίδουν αυτό το φαινόμενο, μας λένε τα εξής: Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, ελλιπούς καθαριότητας, από τυχόν λιμνάζοντα νερά και την έλλειψη ετήσιας απεντόμωσης.

     Τα παλαιότερα χρόνια με ενέργειες της Νομαρχίας σε συνεργασία με τους Δήμους συνεργεία απεντόμωσης, πριν έλθει το καλοκαίρι ράντιζαν με εντομοκτόνα τους επικίνδυνους χώρους δίνοντας οδηγίες και στους διαχειριστές πολυκατοικιών να πράξουν το ίδιο και στους κοινόχρηστους χώρους. Μας είπαν επίσης ότι έχουν πολύ χρονικό διάστημα να δουν σχετικά συνεργεία απεντόμωση από τους παραπάνω Αυτοδιοικητικούς φορείς.

     Πάγιο αίτημα είναι όλων των συνομιλητών μας να ενεργήσει ο Δήμος και η Νομαρχία σύντομα πριν χειροτερέψει η κατάσταση και γίνει ανεξέλεγκτη. Να προβούν, έστω και αργά, με ταχύρρυθμους ρυθμούς σε ενδεδειγμένες ενέργειες απεντόμωσης και καθαριότητα των κάδων απορριμμάτων, γιατί σε μερικά σημεία εναπόθεσης των σκουπιδιών υπάρχει έντονη δυσοσμία. Δεν θα ήταν πλεονασμός, αν σε τακτά χρονικά διαστήματα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας προέβαινε σε πλύση των κάδων και εξέδιδε οδηγίες τήρησης μέτρων καθαριότητας προς ενημέρωση των δημοτών.

     Θέτουμε το πρόβλημα αυτό υπόψη του Δήμου Κορινθίων και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με την επισήμανση να δράσουν  χωρίς μεγάλες διαδικαστικές ενέργειες. Την ίδια επισήμανση την κάνουμε και στην Νομαρχιακή Διεύθυνση Υγείας, η οποία δεν δείχνει δείγματα τακτικής Υγειονομικής επιθεώρησης των Επιχειρήσεων εστίασης και Αναψυχής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Υπάρχει αυτή η Υπηρεσία και ποιος ο καθημερινός της ρόλος; Δεν φαίνεται πουθενά η εργασία της και το ελεγκτικό της έργο.

     Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να επανέλθουμε επί του θέματος…   

 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια