Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1897)

 















 

 

Τα παιχνίδια της Τουρκίας στο «Μεταναστευτικό»

Οθωμανικά παιχνίδια για μετακίνηση ενός εκατομμυρίου Σύριων προσφύγων από την Τουρκία μετά την ήττα στις δημοτικές εκλογές για το κόμμα του Ερντογάν. Που θα θελήσουν να πάνε άραγε όλοι αυτοί, αν και εφόσον απελαθούν από την Τουρκία; Αναρωτιέται το 5Apostagma.gr. Ως γνωστόν, σε πρόσφατη ομιλία του ο Γκρίζος Λύκος Ντεβλέτ Μπαχτσελί παρουσίασε, ως απειλή για την Τουρκία τους μετανάστες και ζήτησε την επιστροφή των αιτούντων άσυλο στη Συρία.

Αμέσως ο ίδιος ανέφερε τον τερματισμό της Συμφωνίας Επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών με την ΕΕ δρώντας όμως πιθανότατα, ως “ λαγός” του Ερντογάν. Το Σχέδιο ενέχει απέλασης χιλιάδων Σύριων από την Τουρκία, πράγμα που σημαίνει κίνδυνο μεγάλων ροών προς την Ελλάδα.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές ανέφεραν ότι οι κατάλογοι όσων πρόκειται να αφαιρεθεί η υπηκοότητα θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες και θα περιλαμβάνουν πολλές εθνικότητες, όχι μόνο Σύριους.

Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν την εργασία για μια ξένη χώρα ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας, την εξυπηρέτηση μιας εχθρικής χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου, τη στρατιωτική θητεία σε μια ξένη χώρα χωρίς άδεια, τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων ή τη διεξαγωγή πράξεων για λογαριασμό τρομοκρατών ή τη χρηματοδότησή τους.

Ο Ahmed Hassan, ένας ερευνητής ειδικευμένος στις τουρκικές υποθέσεις ανέφερε ότι από τότε που σχηματίστηκε η σημερινή τουρκική κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya υιοθέτησε αυτό που αποκαλεί «διορθωτική γραμμή» για τις άδειες υπηκοότητας και παραμονής.  “Έχει ξεκινήσει έρευνες για αιτήσεις ιθαγένειας και περιπτώσεις όπου έχει χορηγηθεί υπηκοότητα, για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πλαστά έγγραφα ή έχουν διαπραχθεί άλλες παραβιάσεις”, λέει ο Χασάν.

Αυτά όμως είναι οθωμανικά παιχνίδια και οι Τούρκοι ετοιμάζονται σταδιακά να εξωθήσουν σε μετακίνηση μερικές χιλιάδες στην αρχή Σύριων μεταναστών και των πολλών χιλιάδων στην συνέχεια δημιουργώντας πανικό, διότι η γειτονική χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας, πληθωρισμό 75% επίσημα και ανεπίσημα 180%, και ο Τούρκος πρόεδρος έχασε τις δημοτικές εκλογές πρόσφατα.

Το ερώτημα που υπάρχει εδώ είναι ένα, εφόσον πάρουν το μήνυμα οι χιλιάδες Σύριοι θα θελήσουν να γυρίσουν ήσυχα στην Συρία, ή θα επιχειρήσουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά, σε μια επανάληψη του 2020 στον Έβρο;

Η Ελλάδα δεν αντέχει αυτή την αποεθνοποίηση και ισλαμοποίηση. Η Κυβέρνηση να λάβει έγκαιρα μέτρα αποτροπής της ειρηνικής εισβολής στην χώρα μας…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Τώρα βλέπουν οι Ευρωπαίοι τι έκαναν…

 

Αφού οι αχυράνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πρώτα χρόνια από την ίδρυσή της, ως ΕΟΚ, φρόντισαν με τις επιχορηγήσεις των χωματερών στα αγροτικά προϊόντα, τις αναμπελώσεις, αγραναπαύσεις και τις αλόγιστες πυρκαγιές, που κατέκαψαν τα δάση, αφού φρόντισαν να μειωθεί ο αγροτικός πληθυσμός της Ελλάδας από το 25% στο 5%, τώρα έβαλαν μυαλό.

Τη Δευτέρα 17.06.2024, η Ευρωπαϊκή ΄Ένωση ψήφισε τον νόμο για την αποκατάσταση του 20% της ξηράς και της θάλασσας των χωρών – μελών της, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Δόθηκε έτσι τέλος σε ένα πολύμηνο αδιέξοδο μεταξύ των κρατών μελών, που χαρακτηρίστηκε και από τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών, λένε οι Ειδήσεις.

Η υπερψήφιση του νόμου έγινε πραγματικότητα χάρη στην αλλαγή γνώμης της τελευταίας στιγμής από την Leonore Gewessler, την Πράσινη υπουργό Κλίματος της Αυστρίας, της οποίας η ψήφος πιστώνεται ότι έσωσε την πρόταση. Η κίνησή της αυτή όμως, προκάλεσε οργή και Πολιτική θύελλα στην Αυστρία.

Στη Βιέννη, το κόμμα του καγκελαρίου, Karl Nehammer, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ποινικές διώξεις εναντίον της για κατάχρηση εξουσίας, καθώς ψήφισε αντίθετα στην κυβερνητική πολιτική της χώρας της. «Η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη για τη φύση», έγραψε η Leonore Gewessler στο X μετά την ψηφοφορία τη Δευτέρα. «Η συνείδησή μου, μου λέει αδιαμφισβήτητα ότι, όταν διακυβεύεται η υγιής και ευτυχισμένη ζωή των μελλοντικών γενεών, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις».

Ο νόμος για την αποκατάσταση της φύσης, ο οποίος έχει αποδειχθεί ο πιο αμφιλεγόμενος πυλώνας της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και παραλίγο να αποτύχει στο τελευταίο εμπόδιο, θέτει ως στόχο την αποκατάσταση τουλάχιστον του 20% της ξηράς και της θάλασσας της ΕΕ μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Νομοθέτες και κυβερνήσεις είχαν αποδυναμώσει την πρόταση τους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, στις οποίες τα ακροδεξιά κόμματα κέρδισαν έδρες και τα πράσινα κόμματα έχασαν. Όμως, παρά τις παραχωρήσεις, οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου, μετά βίας κέρδισαν αρκετές ψήφους κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα.

«Σήμερα σηματοδοτείται μια σημαντική μέρα για την Ευρώπη, καθώς περνάμε από την απλή προστασία και διατήρηση της φύσης στην ενεργή αποκατάστασή της», δήλωσε ο César Luena, κεντροαριστερός ευρωβουλευτής από την Ισπανία που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νόμο

Εδώ είναι να αναρωτιέται κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, αν οφείλουν οι κυβερνήσεις.της Ευρώπης να θεσπίσουν αυστηρούς νόμους προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικά του δασικού μας πλούτου Περιπτώσεις σαν κι΄ αυτή στο «Μάτι» Αττικής, που αθωώθηκαν οι ένοχοι δεν είναι απαράδεκτες; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Τα μηνύματα του Ανασχηματισμού της Κυβέρνησης

Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης ήταν αναμενόμενος. Τέσσερις μέχρι πρότινος υπουργοί βρίσκονται πλέον εκτός κυβερνητικού σχήματος, που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρεται στο Σύνταξη ΙΝ. Ο ανασχηματισμός, είναι πλέον γεγονός. Η απόφαση είχε ληφθεί  -μετά το απογοητευτικό για τη γαλάζια παράταξη αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η νέα κυβέρνηση ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παύλο Μαρινάκη και όπως φάνηκε η ευρωκάλπη «τιμώρησε», υπουργούς που είχαν στα χέρια τους καυτά χαρτοφυλάκια.

Έτσι, εκτός κυβερνητικού σχήματος βρέθηκε ο απερχόμενος πλέον, υπουργός Ανάπτυξης,  Κώστας Σκρέκας, που πλήρωσε το μάρμαρο για την ακρίβεια -ένα πρόβλημα που θεωρείται δεδομένο ότι αποτέλεσε κριτήριο ψήφου.

Εκτός τέθηκε και ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τον ανασχηματισμό, που χειρίστηκε το αγροτικό ζήτημα τον χειμώνα, ένα ζήτημα το οποίο παραμένει ανοιχτό.

«Οι αλλαγές και προσθήκες δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Οικονομία, Ακρίβεια. Αγρότες, Περιφέρεια, αλλά και αποτελεσματικότερο κράτος», διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές

Αλλαγή φρουράς υπάρχει και στο υπουργείο Μετανάστευσης, όπου τη θέση του Δημήτρη Καιρίδη, πήρε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σηματοδοτώντας την πρόθεση του Μαξίμου, να σκληρύνει η ελληνική στάση στο μεταναστευτικό.

Ως ένα είδος «τιμωρίας» θεωρείται και η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Εργασίας. Η υπουργός που συνέδεσε το όνομά της με το email -gate, το σκάνδαλο της διαρροής των emails με στοιχεία αποδήμων, θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών στον Θεόδωρο Λιβάνιο, ενώ η  μετακίνηση της Κεραμέως στο Εργασίας, έθεσε εκτός κυβερνητικού σχήματος τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όσον αφορά την Κορινθία η κατάσταση οδήγησε προς το καλύτερο. Παρέμειναν στην Κυβέρνηση οι δύο Υφυπουργοί μας. Ο μεν Χρίστος Δήμας μετακινήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, πράγμα που δείχνει ότι ο Βουλευτής μας μετακινούμενος από Υπουργείο σε Υπουργείο, αποτελεί μελλοντικό κεφάλαιο για το κόμμα αποκτώντας εμπειρίες, προετοιμαζόμενος για αναβάθμιση, ο δε Νίκος Ταγαράς είναι αναντικατάστατος σ΄αυτό που κάνει. Τέλος καλό. όλα καλά για τον νομό μας!

Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή του ανασχηματισμού αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα, με το νέο κυβερνητικό σχήμα να χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Οικονομία, Ακρίβεια. Αγρότες, Περιφέρεια, αλλά και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

«Οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά με εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027». Ελπίζουμε να πάει καλύτερα…

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Το δόγμα Κίσινγκερ στην Ελλάδα…

 Με αφορμή την μεταπολίτευση της δεκαετίας του ΄70, που κλείνει πενήντα χρόνια σε λίγες ημέρες είχαμε μια συζήτηση στην παρέα του πρωϊνού καφέ. Με ρώτησαν φίλοι τι έχω να τους  για την εποχή εκείνη και τους απάντησα:   Κάποτε ο τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χάρη Κίσινγκερ είχε πει, ότι «πρέπει να χτυπήσουνε τους Έλληνες, στις ρίζες τους, στην ιστορία, την γλώσσα και την θρησκεία τους…».  Αυτό και έγινε. Κι εσείς θα έχετε προσέξει, 0ι Έλληνες σήμερα δεν μιλούν καλά ελληνικά. Αποφεύγουν γιατί δυσκολεύονται να διαβάσουν κάθε τι έντυπο, αν το κείμενο είναι λίγο σοφιστικέ στην άλλοτε καθομιλουμένη γλώσσα.

Είναι βέβαιο πως δεν καταλαβαίνουν οι νέες γενιές κείμενα του Ευαγγελίου και της Παλιάς Διαθήκης, δεν συζητάμε καν για τα παλαιότερα κείμενα των Αρχαίων Ελλήνων σοφών. Οι Έλληνες δεν ξέρουν καθόλου ιστορία, ούτε την ελληνική ούτε την παγκόσμια και δεν ξέρουν όπως θα έπρεπε την θρησκεία των προγόνων τους. Έτσι και πεις κάπου την φράση Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια, σου κολλάνε την ταμπέλα του φασίστα, του ρατσιστή και του ναζί και άντε να βγάλεις άκρη.

Οι σημερινοί ιδίως Έλληνες είναι τύποις μόνον Χριστιανοί και ξέρουν περισσότερα για τους Γκουρού, τον Μωάμεθ, τον Μωυσή παρά για τον Χριστό και την Ορθοδοξία. Όσο για την Ελληνική ιστορία, εκεί είναι που δεν βγάζεις άκρη, αφού υπήρξαν Έλληνες κατ’΄ όνομα και ψηφίζουν ακόμη το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπούλησε την Μακεδονία στους Σλάβους που ήλθαν στα Βαλκάνια τον έβδομο μ. Χ.  αιώνα,.

Κατά τα άλλα, θέλουμε να καθόμαστε με τον φραπέ και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο χέρι, να μας ταΐζουν οι «κουτόφραγκοι, ενώ μας φταίει η άτιμη ¨κενωνία¨, που δεν μας διορίζει στο δημόσιο. Μας λένε κάποιοι Αμερικανάκια, αλλά Αμερικανάκια είναι οι Νεοέλληνες, που έφαγαν ολόκληρο το παραμύθι της αριστερής προπαγάνδας τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Για όλα αυτά κύριοι υπαίτιοι είναι οι πολιτικοί που διαφεντεύουν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι πολιτικοί της Τουρκίας, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, προκειμένου να επαναφέρουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το να βρεθεί πολιτικός στην Ελλάδα που να βγει και να πει "να κάνουμε την Ελλάδα μεγάλη και πάλι", είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Θα πέσουν επάνω του όλοι οι «Συστημικοί» και θα τον φάνε ζωντανό.  Φτάσαμε στο σημείο να δεχόμαστε παρεμβολές στα σχολικά μας βιβλία του γνωστού Τζορτζ Σώρος, ο οποίος δεν  έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, στην αγωγή των παιδιών μας…     

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια