Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1898)

 















 

 

«Κόκκινες γραμμές» στο Μεταναστευτικό…

Η Ελλάδα, αν έχει βρεθεί σε δύσκολη γενικά  θέση, τούτο οφείλεται στον λυσσώδη ακήρυκτο πόλεμο που της έχει κηρύξει επί εικοσαετία η γειτονική Τουρκία. Ο μισέλληνάς γενίτσαρος Ρ.Τ.Ερντογάν χρησιμοποιεί το «Μεταναστευτικό πρόβλημα», ως όπλο προκειμένου να υλοποιήσει τον «Εθνικό όρκο» επανασύστασης της Μωαμεθανικής Αυτοκρατορίας. ‘Έχουν συσσωρευθεί στα απέναντι παράλια της Μικράς Ασίας και στον Έβρο εκατομμύρια μουσουλμάνων, που επιδιώκουν να βρουν να βρουν τον δρόμο προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Θα ήταν ακόμη σε πιο τραγική Οικονομική κατάσταση η Τουρκία του Ερντογάν, αν δεν προσποριζόταν τα εκατομμύρια, που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μη στέλνει λαθρομετανάστες από την γειτονική της πύλη εισόδου, που είναι η Ελλάδα. Το πιθανότερο είναι ότι όλη αυτή η επιχείρηση τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο οποίος έχει υιοθετήσει το λεγόμενο «Μανιφέστο Καλλέργη».  Το Μανιφέστο Καλλέργη αποτελεί επινόηση ενός σχεδίου, που επιδιώκει τον αποεθνισμό των κρατών της γηραιάς Ηπείρου.

Στα πλαίσια του Υβριδικού Πολέμου που μας κήρυξε η Τουρκία, η χώρα αυτή εργάζεται μόνο και μόνο για να περιθωριοποιήσει απομονώνοντας την Ελλάδα, με κάθε δυνατό, θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Δεν αφήνει τίποτα που να μην το εκμεταλλεύεται, προς όφελός της. Δαπανούνται δισεκατομμύρια ευρώ από τα μυστικά κονδύλια, την ώρα που ο Τουρκικός Λαός λιμοκτονεί  από την πείνα και την οικονομική ανέχεια,  Χαράς ευαγγέλια για την Τουρκία, που δεν χάνει ευκαιρία να δυσφημεί την Ελλάδα ακόμα και σε τουριστική περίοδο.

Η ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης TRT, όργανο της Τουρκικής Κυβέρνησης άδραξε την ευκαιρία και δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με επιστολή ευρωβουλευτών με αναφορά στις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων που επιχειρούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα, κυρίως από την Τουρκία στο Αιγαίο. Με τίτλο «33 Ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή στη Γιόχανσον σχετικά με τις επαναπροωθήσεις της Ελλάδας» και αναφέρει τα εξής:

 «33 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν της διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας από την Επιτροπή της ΕΕ σχετικά με την είδηση ​​που βασίζεται σε καταθέσεις μαρτύρων ότι τουλάχιστον 43 παράτυποι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε 15 περιστατικά μέσα σε 3 χρόνια, ως αποτέλεσμα απωθήσεων από την Ελλάδα. Η Επιστολή με καταγγελίες για την χώρα μας  αποτελούν μονόδρομο, χωρίς να δίνεται το δικαίωμα αυτοάμυνας και τήρησης των διεθνών κανόνων περί λαθρομετανάστευσης. Καμμιά; Καταγγελία για τον ρόλο της Τουρκίας για την προώθηση λαθρό. Η Κυβέρνησή μας να τηρήσει τις κόκκινες γραμμές και σκληρή γραμμή στις επιθέσεις της Τουρκίας…  

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Έρχεται μεγάλος πόλεμος και πείνα;

Το πρόβλημα των εν εξελίξει πολέμων, εξακολουθεί πιεστικά να απασχολεί όλο και περισσότερο τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Στα πλαίσια αυτά ακούγονται από πολλές πλευρές μηνύματα που, μεταξύ των άλλων τυχόν εξελίξεων, αναφέρεται το επισιτιστικό ζήτημα. Οι πληροφορίες δεν προέρχονται μόνο από την ευρύτερη ανθρώπινη κοινωνία των Εθνών. Κυβερνήσεις κρατών, γεωπολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, Ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί έχουν αναγάγει το θέμα σε μεγάλο βαθμό ενδιαφέροντος και προβληματισμού.

Όλοι μα όλοι οι παραπάνω, ακόμη και οι Προφητείες μιλάνε για τυχόν μελλοντικό λιμό και επισιτιστικά προβλήματα από μεγάλο πόλεμο. Έρχεται μεγάλη πείνα των Λαών. Το πως και πότε θα έλθει ένας μεγάλος πόλεμος δεν είναι γνωστό θέμα. Δεν παύουν όμως όλες οι ενδείξεις  να οδηγούν στην σκέψη πως όλα είναι ανεξέλεγκτα. Η σπίθα που θα οδηγήσει στην έκρηξη έχει τεθεί στο επίκεντρο όλων των σκεπτόμενων  ανθρώπων. Τα ερωτήματα είναι μεγάλα, καυτά και πολλά, που θέλουν ανάλυση από ειδικούς. Ο πολύς κόσμο ζει στον ρυθμό της εποχής που έχει επιβάλλει ο άρχοντας του σκότους, στην υλική ζωή.

Πολύ ελάχιστοι ¨μυρίζονται¨ τις προετοιμασίες Πολέμου των Συνασπισμών Δύσης και Ανατολής. Δεν διαφεύγουν όμως γενικότερα οι μετακινήσεις στρατευμάτων, οι εσκεμμένες «δηλώσεις  αποτροπής πολέμου» διαφόρων κρατικών αξιωματούχων, μηδέ των εκατέρωθεν ήδη εμπολέμων, που συνεχώς διευρύνονται τα όρια των πολεμικών μετώπων. Πριν λίγες ημέρες η Γερμανία ψήφισε την επιστράτευση 900.000 εφέδρων και ανακοίνωσε στους πολίτες την ανάγκη εφοδιασμού τροφίμων, η Τουρκία αυξάνει αιφνιδιαστικά τα αποθέματα τροφίμων της και άλλες χώρες ακολουθούν. Όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε σε εμπόλεμες ενέργειες.

Για να έρχεται ο παγκόσμιος οργανισμός τροφίμων να δηλώνει ότι προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης των τροφίμων σε 17 χώρες δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Το ερώτημα είναι

Τι μπορεί να συμβαίνει στο παρασκήνιο ωθεί όλους τους πιο πάνω σε αυτήν την πρωτόγνωρη κίνηση; Μήπως είναι λίγοι αυτοί, που  ίσως θεωρούν  ότι επίκειται ακόμα και πιθανή πολεμική ρήξη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ;  Μήπως στο πίσω μέρος τους μυαλού μας στην Ελλάδα θα  έχουμε, πιθανές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας:

    Εκτίμησή μας είναι ότι ανάλογες κινήσεις έχουν ληφθεί και στην Ελλάδα για όλα αυτά τα επικίνδυνα σενάρια, για τα οποία πιθανόν κάποιοι να γνωρίζουν κάτι παραπάνω λόγω επαφής τους με τους πρωταγωνιστές  των ΗΠΑ και της Ρωσίας.. Εσείς, τι λέτε;   

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


 

 

Τούρκοι και Σκοπιανοί αγοράζουν την Ελλάδα

Πραγματικά σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες ψυχολόγους και αναλυτές αυτή τρομερή οικονομική κρίση, που κτύπησε την χώρα μας , έχει αλλάξει ολοκληρωτικά για εμάς τους Έλληνες τον τρόπο ζωής, που ζούσαμε. Εμφανίζει όμως και  το πραγματικό «πρόσωπο» φίλων και εχθρών αλλά και γειτόνων,  όπως οι Τουρκοι και οι Σκοπιανοί. Σύμφωνα με τον σκοπιανό τύπο,   ένας Σκοπιανός πολίτης με  βουλγαρικό διαβατήριο, ο οποίος  διαθέτει  επαρκή ποσότητα  χρημάτων σε μετρητά,  θα μπορούσε να αγοράσει  πραγματικά φθηνά διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη και στα περίχωρά της, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraf.mk (link is external).

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα , κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα στον Έβρο και στα ανατολικά νησιά του Αγαίου.  Μετά τη διμερή συμφωνία Μητσοτάκημ – Ερντογάν για διευκόλυνση Τούρκων πολιτών στην επίσκεψη στην Ελλάδα, γίνεται το έλα να δεις. Χαμός από εύκολες επισκέψεις στα Ελληνικά Τελωνεία.

Η αγοραπωλησία ακινήτων στα ύψη, η είσοδος πρακτόρων μεταξύ αυτών, βεβαιωμένη. Τώρα, αν συμβαίνει να συλλαμβάνονται κατάσκοποι στα νησιά μας ή να κατακαίγονται τα δάση στα νησιά, αυτά είναι απλές «συμπτώσεις». Αυτή είναι η πρόφαση για να αφήνονται ελεύθεροι οι συλληφθέντες κατάσκοποι – πράκτορες, που ακολουθούν τις οδηγίες της εκπαίδευσης κατά γράμμα. Δίνουν επιδεικτικά ότι βρίσκονται στην Ελλάδα για λόγους αναψυχής και καθευδουν τον ύπνο του δικαιου ή αν προτιμάτε, βρίσκονται «εν υπνώσει», αναμένοντας το σύνθημα για να ξυπνήσουν.

Αναρωτιέμαι, αν η Ελληνική Πολιτεία, που έχει δίπλα της σωρεία έμμισθων Ειδικών Συμβούλων λαμβάνει υπόψη αυτό το θέμα ή περιμένουν ΄όλοι οι αρμόδιοι να αποκτήσουν δικαιώματα μειονότητας οι επισκέπτες για να ανοίξουν τα μάτια τους. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά. 

Μα θα μας πει κάποιος από τις ΜΚΟ, η Ελλάδα αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας, υπάρχουν και διεθνείς νόμοι. Η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη, όταν πρόκειται για πολίτες της πΓΔΜ, λόγω της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ποια συμφωνία; Αυτή που δεν τηρείται μονομερώς από τους Σκοπιανούς. Όσο για τους Τούρκους, ας είναι καλά τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που και μ΄ αυτά εμείς είμαστε τα κορόιδα. Οι Τούρκοι μας έχουν κηρύξει «Αιτία Πολέμου» κι εμείς δεν τολμάμε να εφαρμόσουμε το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Με λίγη σκέψη συνειρμική είναι εύκολο να διαβλέψει κανείς τι κίνδυνοι εγκυμονούν, αν δεν λάβει μέτρα η Ελληνική Κυβέρνηση..

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Ο Ρούμπιν βλέπει την πραγματικότητα

Σύμφωνα με το 5ΑApostagma.gr, Ο διάσημος Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν μίλησε για τα αυξημένα επίπεδα διαφθοράς στην Αλβανία, ως αποτέλεσμα της κακής πολιτικής του πρωθυπουργού Έντι Ράμα . Έχει ενδιαφέρον  ένα άρθρο του ειδικού Μάικλ Ρούμπιν με τίτλο «πως το πρόγραμμα κατά της διαφθοράς των ΗΠΑ βοηθάει τους διεφθαρμένους δικτάτορες». Μέσα σε αυτό ο ίδιος βλέπει και στην περίπτωση του ψευδοκράτους στην βόρεια Κύπρο, αλλά και στην Αλβανια, όταν λέγει:

«Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και ο ΥΠΕΞ  Άντονι Μπλίνκεν δήλωσαν πως η διαφθορά είναι αδιαμφισβήτητα καταστροφική για ένα κράτος: επιβραδύνει την οικονομική πρόοδο, υπονομεύει την δημοκρατία και συνδράμει στην παγκόσμιο αστάθεια. Παρά τα λόγια τους όμως, τα σχέδια τον Αμερικανών ευνοούν την διαφθορά αντί να την καταπολεμήσουν.

Η υπηρεσία USAID δεν ενδιαφέρεται για την καταπολέμηση της διαφθοράς, το μόνο που την νοιάζει είναι τα οικονομικά ζητήματα. Από την άλλη οι Αμερικανοί πρέσβεις επικεντρώνονται στο να κάνουν ομαλότερες τις σχέσεις μεταξύ των προέδρων και των πρωθυπουργών παρά να ασκήσουν  κριτική για ζητήματα όπως αυτό της διαφθοράς».

Σαν εύστοχο παράδειγμα ο Αμερικανός αναφέρθηκε στην περίπτωση της Αλβανίας. Βλέπει πως οι Αμερικανοί έχουν επενδύσει σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα ανασχηματισμού του συστήματος δικαιοσύνης και επιβολής του νόμου στην βαλκανική χώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.  «Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προσπαθεί να μετακινήσει την Αλβανία μακριά από την ευρωπαϊκή δημοκρατία και όλο και πιο κοντά στην τουρκικού στυλ αυτοκρατία».

Και πράγματι, η οργάνωση Freedom House τοποθέτησε την Αλβανία σε χαμηλότερη θέση ακόμη και από το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου στην παγκόσμια λίστα κατάταξης κρατών βάσει του επιπέδου ελευθερίας. 

Ο Ρούμπιν υποστήριξε την άποψή του για το υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Αλβανία με δύο παραδείγματα: αυτό της περίπτωσης Φρέντι Μπελέρη, δηλαδή του δημοκρατικά εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας που βρίσκεται σήμερα στην φυλακή και την υπόθεση Άρμπεν Αχμετάι.

«Ο Ράμα φυλάκισε τον Μπελέρη άδικα, επειδή πήγαινε κόντρα στα σχέδιά του για την ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας στην περιοχή. Όσον για τον Αχμετάι, ο Ράμα τον έβαλε στην φυλακή επειδή κέρδισε έδαφος στην πολιτική σκηνή της χώρας και κατ' επέκταση γίνονταν απειλή για αυτόν.»

Και ο Ρούμπιν έκλεισε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του λέγοντας πως «δεν είναι αργά, οι Αλβανοί χρειάζονται δημοκρατία, ο Ράμα πρέπει να τιμωρηθεί». Τα βλέπεις κύριε Πρωθυπουργέ;  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια