Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1898)


 


 Η Κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της σε Αλβανία και Σκόπια



Τα τελευταία γεγονότα, που συμβαίνουν στις σχέσεις της Ελλάδας με τα κράτη της Βαλκανικής και συγκεκριμένα με την Αλβανία και τα Σκόπια δίνουν αιτία ανάλυσης για εξαγωγή συμπερασμάτων. Όλα δείχνουν πως οι ηγεσίες αυτών των κρατών τελούν υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερνογάν. Δείχνουν ωμά και περίβλεπτα την εχθρότητα κατά της Ελλάδας και τα γνωστά επεκτατικά σχέδια.

Η μεν Αλβανία ορέγεται την Μεγάλη Αλβανία σε βάρος της Ελληνικής Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας, τα δε Σκόπια δεν παύουν να γράφουν στα άγραφα τις υπογραφές στη Συμφωνία των Πρεσπών. Για την εχθρική θέση του Πρωθυπουργού Ε. Ράμα κατά της χώρας μας, είναι σαφής ο Διεθνούς φήμης Μαϊκλ Ρούμπιν, σε άρθρο του που δημοσιεύουμε σε άλλη σελίδα. Όσο για τα Σκόπια δεν θα τολμούσαν οι Σκοπιανοί να εποφθαλμιούν επεκτατικά την Μακεδονία, αν δεν είχαν τις οδηγίες του Ερντογάν για επιμονή στην αρπαγή της Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι Σκοπιανοί οικειοποιούνται το όνομα και την Ιστορία επίσης της Ελληνικής Μακεδονίας, αλλά και την Βουλγαρική ιστορία, σαν δική τους. Τυπώνουν και παρουσιάζουν χάρτες με την λεγόμενη ¨Μακεδονία του Πιρίν¨ με κάθε τρόπο ακόμα και σε διεθνείς εκδηλώσεις. Έχουν γεμίσει του δρόμους και τις πλατείες με αγάλματα και ανδριάντες. Αλλά και με επιγραφές με τη λέξη σκέτο ¨Μακεδονία¨’

Οι νεολαίες και των δύο Λαών γαλουχούνται με τα σχολικά βιβλία από μικρά παιδιά μέσα στο ψέμα και την επεκτατική προπαγάνδα. Η Τουρκία έχει καταφέρει να επωφεληθεί από το μίσος κατά της Πατρίδας μας και ποιος ξέρει με ποιο δέλεαρ κατευθύνει την ανθελληνική συμπεριφορά αυτών των κρατών.

Είναι φανερό πως τουλάχιστον για το κρατίδιο των Σκοπίων δεν θα υπήρχε μέλλον, αν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις χειρίζονταν το θέμα με ελληνοπρεπή εξωτερική πολιτική. Ειδικά για το κρατίδιο των Σκοπίων δεν θα υπήρχε ορατό μέλλον. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι πάνω από το μισό του εδάφους κατοικείται από Αλβανούς, Βούλγαρους και Έλληνες, τα ονόματα των οποίων άλλαξε ο Τίτο προς αυτό της Σκοπιανής γλώσσας, όπως του Έλληνα Γρούπου σε Γκροέφσκι.

Η προκλητικότητα αυτών των κρατών δεν είναι αρεστή στην Ελληνική κοινή γνώμη. Επιβάλλεται να πάψουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις να υποχωρούν έναντι της ιστορικής αλήθειας. Να σκληρύνουν τις Εθνικές μας θέσεις, γιατί αυτοί δεν πρόκειται να μας χαριστούν, αν τους δοθεί η ευκαιρία…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια