Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Φ. 1898)
Πριν από μία εβδομάδα επισκέφθηκα το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας για μια προσωπική μου υπόθεση, η επίσκεψη έγινε ενωρίς το πρωί και μάλιστα την ώρα ακριβώς που εγένετο η έπαρση της σημαίας. Στάθηκα προσοχή και παρατήρησα ότι όλοι οι διερχόμενοι ήταν αδιάφοροι πλην ελαχίστων που παρέμεναν ακίνητοι μέχρι το τέλος της έπαρσης. Καλά, όλοι αυτοί οι αδιάφοροι δεν ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ ! Δεν γνώριζαν τίποτε για την ελληνική σημαία, τι συμβολίζει, ποία η ιστορία της, τι αντιπροσωπεύει και κυματίζει στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας! Δεν διδάχτηκαν τίποτε στο Σχολείο, δεν την τίμησαν όταν υπηρέτησαν, όσοι υπηρέτησαν τη πατρίδα! Για όλα αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσω να <<ενημερώσω >> τους <<ανενημέρωτους >>, χωρίς να θεωρηθεί πως <<κομίζω γλαύκα εις Αθήνας >>
Βρισκόμαστε στην εποχή που η επανάσταση των Ελλήνων το 1821 έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και η μία επαναστατική νίκη, μικρή ή μεγάλη διαδέχεται την άλλη και οι φράσεις <<ελευθερία ή θάνατος >>, <<η ταν ή επί τας >> και <<νίκη ή θάνατος >> είναι μια καθημερινή συνήθεια των επαναστατημένων. Ο επόμενος χρόνος, το 1822, είναι το έτος γέννησης της σημαίας από την Α' Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο, στην οποία καθιερώθηκαν τα χρώματα κυανό και λευκό, το πρώτο για να συμβολίζει τη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου ή του ουρανού και το λευκό τα κύματα. Ο Ηρόδοτος έλεγε ότι το γαλάζιο και το λευκό συμβολίζουν το ομόγλωσσο -+, το ομότροπο, το ομόθρησκο και το όμαιμο των Ελλήνων . Μία άλλη άποψη είναι πως το λευκό συμβολίζει την αγνότητα του σκοπού των Ελλήνων και το κυανό υποδηλώνει τη Θεική παρέμβαση . Το πλήθος των λωρίδων είναι 9 και αυτές συμβολίζουν τις συλλαβές της φράσης <<ελευθερία ή θάνατος >>, (οι πέντε κυανές συλλαβές, ε--λευ- -θε--ρι--α ) και οι τέσσερες λευκές (η---θάνα---τος ) που θα ολοκληρώσουν το συμβολισμό . Με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα η επιφάνειά της θα συμπληρωθεί με το σταυρό που συμβολίζει την εκτίμηση και την πίστη προς την Ελληνική ορθοδοξία.
Με όλα αυτά λοιπόν η Ελληνική σημαία τελικά εκ- φράζει ευθέως την εθνική μας ταυτότητα --ενότητα
και δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Εθνους Το 1978 εκδόθηκε ο Νόμος 851, ο οποίος καθορίζει τα χρώματα, τις λωρίδες, τις αποστάσεις μεταξύ των, τη θέση του σταυρού και ακόμη πως η έπαρση της σημαίας θα γίνεται κάθε ημέρα στις Στρατιωτικές Μονάδες στις 8 η ώρα το πρωί και θα παραμένει στη θέση της μέχρι τη Δύση του ήλιου
οι παρόντες θα παραμένουν σε στάση προσοχής κατά τη διάρκεια της έπαρσης και της υποστολής, θα παραμένει σε έπαρση σε αθλητικές συναντήσεις και μεσίστια κατά τη διάρκεια Εθνικού πένθους. Όπως είναι γνωστό το 1896 έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και καθιερώθηκε η ανά τετραετία επανάληψή τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, είναι κορυφαία η τιμητική διάκριση της χώρας μας να προηγείται στη παρέλαση των αθλητικών ομάδων, η αθλητική της ομάδα με τη γαλανόλευκη . Στην αναγνώριση 197 σημαιών, η ελληνική σημαία είναι από τις πλέον αναγνωρίση μες και είναι απορίας άξιον πώς είναι δυνατόν ένα ιερό σύμβολο να αμφισβητείται ή να παραποιείται από κάποιους ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως: 1. Αντικατάσταση του σταυρού με σφυροδρέπανο 2. Παρουσιάζεται με τις λωρίδες κομμένες και <<εκτροχιασμένες >> υπονοώντας το δυστύχημα των Τεμπών 3. Κεράκια μέσα στο ύφασμα 4. << Πειραγμένη σημαία >> με ακρυλικό χαρτί σε ξύλο 5. Απεικονίζεται <<κομματιασμένη >>. 6. Σε gay party εμφανίζεται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, 7. Σε αναρχοσυγκεντρώσεις ποδοπατάτε ή καίγεται και 8. Τέλος όλο της το χρώμα να είναι κόκκινο .
Σε όλους αυτούς τους παραβάτες απαντάμε πως το ιερό μας σύμβολο ΔΕΝ ΒΕΒΗΛΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΒΑΦΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΟΔΟΠΑΤΑΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΓΕΡΙ.
ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ !!, στις πτυχές σου περικλείεις αναρίθμητους αγώνες και θυσίες, μέσα μας βαθιά για σένα, μια λαχτάρα πάντα ζει, τη πατρίδα συμβολίζεις και τη λευτεριά μαζί .
κειμενογράφος
Αφήστε ένα σχόλιο