Header Ads

Ασφάλεια της Οικογένειας (Φ. 1898)

 



Μορφές απειλών

Κανείς δεν επιθυμεί την αντιμετώπιση απειλών, αλλά στην χρονική περίοδο που διανύουμε οι πάσης φύσεως απειλές είναι αναπόφευκτο φαινόμενο. Δεν αποτελεί πλεονασμό προς αποφυγή να έχουμε υπόψη μας αυτές τις απειλές και να προετοιμαστούμε αναλόγως για να τις αντιμετωπίσουμε. Τα χειρότερα ελπίζουμε να μη συμβούν, αλλά αν συμβούν πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τον εαυτόν μας και την οικογένειά μας.

Η μεγαλύτερη απειλή σε περίοδο μεγάλης κρίσεως θα είναι όπως βλέπω τα πράγματα η εισβολή ληστοσυμμοριών στα σπίτια του καθενός με σκοπό την αναζήτηση τροφής και λεηλασίας’

Στην στρατιωτική ορολογία πρόκειται για «Σπειροειδή απειλή», δηλαδή η απειλή με την πάροδο του χρόνου γιγαντώνεται και προκαλεί «Αμυντική αντιμετώπιση». Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην ανάγκη κατάλληλης προετοιμασίας της οικογένειας.

Υπόψη παρακάτω μερικές απειλές προ ενημέρωσή σας:

-Οι διαρρήξεις σπιτιών. Όσο χειροτερεύει η οικονομία τόσο αυξάνεται το εγκληματικό  φαινόμενο.

-Οι συμμορίες θα έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Θα έχουν γίνει κλειδαράδες και σαϊνια φίμωσης συναγερμών. Ανάγκη χρήσεως κλειδαριών ασφαλείας σε παράθυρα και πόρτες, αλλά και ασφαλείς συναγερμούς.

-Εμπλοκή κινητών τηλεφώνων κυρίως κινητών από συμμορίες με εξειδικευμένα άτομα.

-Κτύπημα στο κουδούνι πόρτας για δήθεν πληροφορία για να την ανοίξετε με διάφορες κομπίνες. Μην είσθε αφελείς και εύπιστοι σε αγνώσους.

-Χρήση ακόμη και πολυορκητικού κριού με αυτοκίνητα για άνοιγμα πόρτας.

-Οι συμμορίτες προσποιούνται ταχυδρομικούς υπαλλήλους, ΔΕΗ για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Να τους ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας.

- Το σπρέϋ πιπεριού αποτελεί αναγκαίο υλικό προσωπικής αντεπίθεσης

- Πολλοί άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα ουσιώδη της ζωής και είναι απρόσεκτοι αφήνοντας πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο σε χαλεπούς καιρούς.

Κάποιες ιδέες για περισσότερη ασφάλεια σπιτιού ή καταφυγίου.

Η περίφραξη λίγο αφού κτυπήσει το κακό δεν αποτελεί πλεονασμό στα μέτρα προφύλαξης του σπιτιού ή του καταφυγίου. Αντίθετα αποτελεί αναγκαία την αυξημένη ασφάλεια.

Η Αγορά σάκων άμμου συμβάλει στη δημιουργία προμαχώνα, αφού γεμιστούν με χώμα ή χαλίκια και τοποθετηθούν σε κατάλληλα σημεία του σπιτιού ή του καταφυγίου, όπως παράθυρα, βεραντόπορτες, δρομίσκους προσέγγισης συμμορίας. Όσο πιο χαμηλή είναι η περιεκτικότητα του χώματος σε φυτικές ίνες τόσο μεγαλύτερη είναι η ανθεκτικότητα σε βαλιστική προσβολή.

Κάντε προμήθεια ειδών φωτισμού. Όταν κτυπήσει το κακό το μόνο βέβαιο είναι ότι το σπίτι θα μείνει χωρίς φωτισμό. Τα μικρά και μεγάλα για να ποφ΄γει κεριά, οι φακοί και οι μπαταρίες θα αποτελέσουν μαζί με άλλα είδη φωτισμού νυκτερινής όρασης, τα μόνα μέσα να γίνει η νύχτα ημέρα.

Διαλέξτε στις αγορές σας ηλεκτρικά είδη που δεν απαιτούν μπαταρίες ή ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος να εξακολουθούν να λειτουργούν για την ασφάλειά σας.

Το «δωμάτιο πανικού»

Αν το σπίτι σας διαθέτει αρκετά δωμάτια, δημιουργείστε ένα «Δωμάτιο ασφαλείας από τα υπάρχοντα με ενίσχυση χαλύβδινης πόρτας, ασφαλή κλειδαριά και ασφαλή παράθυρα, αν υπάρχουν. Οχυρώστε αυτό το «δωμάτιο πανικού» με κατάλληλα υλικά και οπλισμό, έστω και πρόχειρο ό,που θα καταφύγει η οικογένεια, για να αποφύγει την άμεση εξόντωσή της. Ασφαλώς ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο είναι αναγκαίο, αν και η αστυνομία θα είναι πολλαπλώς απασχολημένη.

Στην Ελλάδα οι σχεδιαστές οικοδομών δεν ασχολούνται με αυτό το θέμα, δημιουργίας δηλαδή από την αρχή με ενδεδειγμένα υλικά οικοδομής ενός χώρου τελικής προσπάθειας ασφαλείας των μελών μιάς οικογένειας

        

Δεν υπάρχουν σχόλια