Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1898)

 

Ρωσία: 2 μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα σε μόλις 3 μήνες 

 

Η «έκρηξη» της θρησκευτικής βίας φοβίζει τον Πούτιν

 5Apostagma.gr 25/6.2024

Πώς οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Ισραήλ επιδεινώνουν την «έκρηξη» θρησκευτικής βίας στη Ρωσία

ΗΡωσία βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο μετά από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή με τουλάχιστον 19 νεκρούς και 25 τραυματίες σε ταυτόχρονες επιθέσεις που σημειώθηκαν στις πόλεις Ντέρμπεντ και  Μαχατσκαλά, στην περιοχή του Νταγκεστάν, με στόχο μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα αστυνομικό τμήμα.

Η επίθεση είναι η δεύτερη που σημειώνεται τους τελευταίους τρεις μήνες. Τον περασμένο Μάρτιο 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την ένοπλη επίθεση στο Crocus City Hall την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Το γεγονός πως έγιναν στόχοι χριστιανικοί και εβραϊκοί τόπους λατρείας πυροδότησε νέους φόβους ότι η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίζει μια νέα ισλαμιστική απειλή. 

Η «έκρηξη» αυτή βίας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες έρχεται καθώς οι εθνικές εντάσεις που σιγοβράζουν επανεμφανίζονται και επιδεινώνονται τόσο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία όσο και των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη την ώρα που οι τοπικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους εμπνευστές αυτής της επίθεσης.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εδώ και καιρό κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να υποκινήσει τον αυτονομισμό στον Καύκασο, δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο για το μακελειό. 

 

 

Τουρκικός δάκτυλος στην Λέρο; Κοντά σε μια κρίσιμη υποδομή του Πολεμικού μας Ναυτικού κέντρο μεταναστών;

Η MOSSAD  έχει κάνει εδώ και χρόνια λόγο  για ύπουλο τουρκικό σχέδιο  με " φύτεμα τζιχαντιστών" εντός ελληνικών νήσων

Το περιστατικό με την υπόθεση κατασκοπείας στην Λέρο, η οποία αφορά υπηκόους Παλαιστίνης ηλικίας 39, 24, 34 και 31 ετών, χτύπησε καμπάνες στην Αθήνα και σε πολλούς αξιωματούχους μας , για πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας στην όλη υπόθεση Τι μπορεί να συμβαίνει στο παρασκήνιο ωθώντας τους Τούρκους σε αυτήν την πρωτόγνωρη κίνηση;

Πολλοί ίσως θεωρούν στην Τουρκία, ότι επίκειται ακόμα και πιθανή πολεμική ρήξη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ενώ πάντα στο πίσω μέρος τους μυαλού μας στην Ελλάδα έχουμε, πιθανές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας.

Στην Λέρο, σύμφωνα με πληροφορίες στον ελληνικό τύπο, έχουμε προκεχωρημένη βάση του Πολεμικού μας Ναυτικού, με δυνατότητα παροχής υποστήριξης στα πολεμικά μας πλοία που επιτηρούν τον θαλάσσιο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου, που είναι κρίσιμη περιοχή για την άμυνα της χώρας μας.

Το μοναδικό ερώτημα εδώ είναι γιατί δημιουργήθηκε στο καλύτερο στρατηγικό σημείο του νησιού, αυτό το ΚΥΤ;  Είναι γνωστό ότι στο σημείο βρίσκεται αυτό, ελέγχει τον διεθνή δίαυλο ανάμεσα σε Λέρο και Κάλυμνο, αλλά και μεγάλο μέρος της θαλάσσιας περιοχής.

 

Ο δρόμος της Ευρώπης για τη βόρεια Μακεδονία περνάει μέσα από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

 

Νέο αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, που εξακολουθεί να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η απόφαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί ”στο δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας” συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο. Και συνέχισε: «Η συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες αποτελεί τη βάση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και δεν νοείται επιλεκτική εφαρμογή του».

 


Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν νέα απειλή σε Ισραήλ και Κύπρο


Στο στόχαστρο ο ισραηλινός στρατός και οι βάσεις στην γύρω περιοχή, μεταξύ των οποίων και αυτές στην κυπριακή επικράτεια. Μετά τις πρωτοφανείς απειλές του Νασράλα κατά της Κύπρου, μία νέα είδηση αποκαλύφθηκε στον διεθνή τύπου που αφορά την λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι η οργάνωση του Λιβάνου σχεδιάζει να συνεργαστεί με Ταλιμπάν του Αφγανιστάν.

Όπως καταλαβαίνετε, ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Χαμάς αποτέλεσε αφορμή ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, όπως επίσης και μεταξύ της Χεζμπολάχ και των Ταλιμπάν. Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί μία θετική εξέλιξη για το εβραϊκό κράτος του Ισραήλ.

 

 

Η Βόρεια Κορεα απειλεί για «νέο Παγκόσμιο Πόλεμο»

 


Ο δεύτερος στην ιεραρχία των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας επέκρινε τις ΗΠΑ για τη διευρυνόμενη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA)., σύμφωνα με το κρατικό μέσο KCNA, όπως επικαλείται το Sky News .

Ο Πακ Γιονγκ Τσον, ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι η Ρωσία πλέον έχει «το δικαίωμα να επιλέξει κάθε είδους αντίποινα γιαυτό», προσθέτοντας ότι εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να ωθεί την Ουκρανία προς έναν «πόλεμο αντιπροσώπων» κατά της Ρωσίας, τότε θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ καίρια απάντηση από τη Μόσχα και σίγουρα έναν «νέο παγκόσμιο πόλεμο».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια