Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1900)

 

Η Κυριακή είναι Ημέρα του Κυρίου…

 

 

 

Για να πω σήμερα κάποιες Χριστιανικές σκέψεις έλαβα υπόψη μου μια ερώτηση φίλου, ο οποίος μου είπε ότι πολλά λέγω για την ποδηγέτηση του ανθρώπινου γένους στον υλικό κόσμο από τον άρχοντα του σκότους, τον διάβολο. Θα μπορούσα να παρουσιάσω πολλά σχετικά παραδείγματα, αλλά θα αρκεστώ σε ένα, που έχει σχέση και με τη θρησκεία. Θα επιθυμούσα να μην είμαι τόσο αντίθετα επηρεασμένος από την καταστρεπτική παρουσία του κακού απέναντι στην Πίστη προς τον Κύριόν μας, τον Θεό μας.

Έχω εμπεδώσει όμως την βεβαιότητα τον εκκλησιασμό των μαθητών τις Κυριακές, οι Κυβερνήσεις  μέσα μου πως οι πολιτικοί δια των Κυβερνήσεων αποτελούν την αιτία κάθε καλού και κάθε κακού, που συμβαίνει στη ζωή μας. Οι Κυβερνήσεις υποβάθμισαν τα θρησκευτικά στα Σχολεία, οι Κυβερνήσεις  επέβαλαν, δήθεν για το καλό μας τη λειτουργία των Εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και πάει λέγοντας. Θα ΄επιθυμούσα να φέρω και άλλα παρόμοια παραδείγματα στην επιφάνεια, αλλά θα ήταν πλεονασμός.

Ακόμα και ο ξενόγλωσσος μιμητισμός με το  Week end”, τελευταία ημέρα της εβδομάδας, μου φέρνει στη σκέψη ότι συνηθίζουμε, έτσι μας έμαθαν, να αρχίζουμε από την Δευτέρα και την τελειώνουμε την Κυριακή, στην οποία σύμφωνα με τα παραπάνω είναι η τελευταία ημέρα, το τέλος,  της εβδομάδας. Μας επέβαλε το «Σύστημα» που κυβερνάει τον κόσμο, να είναι ημέρα αφιερωμένη στον εαυτόν μας. Για μια ανάπαυση, βόλτα στη αγορά, διασκέδαση ή εκδρομή.

Φίλοι μου, αν πραγματικά θέλουμε όχι της εβδομάδας να λεγόμαστε, αλλά να είμαστε πραγματικά Χριστιανοί, είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε και τι μας λέγει η Καινή Διαθήκη, η οποία αναφέρει πως η  Κυριακή, είναι η ημέρα του Κυρίου. Είναι η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, όχι η τελευταία ημέρα, που ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή.

Η Κυριακή πρέπει να είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη λατρεία του προσώπου του Κυρίου Ιησού Χριστού, στην Εκκλησία Του και στη μελέτη του Λόγου Του, ημέρα δική του και όχι δική μας, όπως μας το επέβαλαν. Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 28:1 μας λέγει: « Αφού δε επέρασε το Σάββατον, περί τα χαράγματα της πρώτης ημέρας της εβδομάδας…», εννοώντας , ως πρώτη ημέρα την Κυριακή… 

 Β.Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια