Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1900)

 Δήμος Σικυωνίων: Διανοίγει Αντιπυρικές Ζώνες στα χωριά με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο


 
Μια πολύ σημαντική χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Σικυωνίων από το Πράσινο Ταμείο για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τα χωριά που γειτνιάζουν με δασικές περιοχές.

Η πρόσκληση «άνοιξε» για τους δήμους στα τέλη Μαΐου με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης, όμως οι Υπηρεσίες του Δήμου Σικυωνίων ανταποκρίθηκαν αμέσως και πλήρως, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση.

Στόχος του έργου που θα υλοποιηθεί είναι η αποτελεσματικότερη πυροπροστασία των χωριών και των οικισμών του δήμου μας που γειτνιάζουν με δάσος ή δασική έκταση, διασπώντας τη συνέχεια του μετώπου, σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς, επιβραδύνοντας ή αποτρέποντας την εξέλιξή της.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε δηλώσεις του, υπογράμμισε την ικανοποίησή του για τη σημαντική αυτή χρηματοδότηση και σημείωσε πώς «στις αντιπυρικές ζώνες που θα δημιουργηθούν, θα μπορούν να κινηθούν γρήγορα και με ασφάλεια τα πυροσβεστικά οχήματα, δίνοντας την δυνατότητα στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης να αναπτυχθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε καίριες θέσεις. Όλο αυτό όπως έχει αποδείξει η εμπειρία των τελευταίων ετών είναι καθοριστικό στην κατάσβεση μιας φωτιάς στην προάσπιση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά κυρίως στην προστασία της ανθρώπινης ζωής»!
Κιάτο, 05/07/2024




Δήμος Σικυωνίων: Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας

 

Την Τετάρτη 03/07/2024, στο ΚΑΠΗ Κιάτου πραγματοποιήθηκε, από τον Δήμο Σικυωνίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας».

Ο δωρεάν ακουολογικός έλεγχος (ωτοσκόπηση) πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ιατρό Κωνσταντίνο Μπαλαφούτη, εξετάστηκαν συνολικά 56 άτομα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα 33 από αυτούς είχαν ύποπτα ευρήματα και προτάθηκε ο περαιτέρω έλεγχος.

Την δράση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η πρόληψη εκτιμάται από την επιστήμη της ιατρικής ως σημαντικότερη ακόμη κι από τη θεραπεία. Ο Δήμος Σικυωνίων εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, με δωρεάν εξετάσεις, που στόχο έχει την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, διασφαλίζοντας έτσι μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του, ανεξαρτήτων οικονομικών ή άλλων κριτηρίων. Ευχαριστούμε πολύ τόσο το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) όσο και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA για την στήριξή τους και σ’ αυτή τη δράση προληπτικής ιατρικής που έλαβε χώρα στο δήμο μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης, απηύθυνε επίσης χαιρετισμό και δήλωσε «Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης όπως αυτή. Η βαρηκοΐα και σε μακροχρόνια βάση, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη καθώς επίσης και σε νόσο Alzheimer (άνοια) αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα βάσει σχετικών ερευνών».

ΚΕΠ Υγείας: Προληπτικές εξετάσεις για 12 κύρια νοσήματα

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΚΕΠ Υγείας εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, ο Καρκίνος του Πνεύμονα, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.





Νέα χρηματοδότηση για τον Δήμο Κορινθίων

 
 
Νέα έγκριση με τίτλο πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση ταρτάν στίβου στο δημοτικό στάδιο Χιλιομοδίου», προϋπολογισμού 478.020,00€ και δικαιούχο τον Δήμο Κορινθίων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης IV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠ.ΕΣ

Σε συνέχεια της επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης και ακολουθώντας μεθοδικά τη διαδικασία για την τροποποίηση της σχετικής Απόφασης Ένταξης, αφού εξασφαλίστηκε και η Σύμφωνη Γνώμη της Δ/νσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα τροποποίησης της υπ. αριθ. 5981/26.1.2024 απόφασης ένταξης και εγκρίθηκε.

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων κ. Παπαϊωάννου δήλωσε σχετικά, «Ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει με όραμα, σχέδιο, συνέπεια, πολλή δουλειά και λίγα λόγια, να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις από κάθε ενεργό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για την παραγωγή έργων και υπηρεσιών που θα κάνουν την καθημερινότητα του δημότη καλύτερη και θα βελτιώνουν ημέρα με την ημέρα την ποιότητα ζωής του. Ευχαριστώ την συνεργάτιδα μου στο Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού κα Αλεξάνδρα Αρτοποιάδου καθώς επίσης και τον κο Μανωλάκη Δημήτρη, Αντιδήμαρχο Έργων καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας για την πολύτιμη βοήθεια στη σύνταξη και διόρθωση του φακέλου για την άψογη συνεργασία τους σε όλα τα στάδια της εξαιρετικά ταχείας προσπάθειας, από την ωρίμανση, τη συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων, την υποβολή, την υποστήριξη στη διαδικασία αξιολόγησης του χρηματοδοτικού αιτήματος και εν τέλει την επιτυχή ένταξη και χρηματοδότηση».







Δήμος Σικυωνίων: Πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου το «Τρίαθλο 2024» στη Λίμνη Δόξα Φενεού

 

Στη μαγευτική λίμνη Δόξα στον Φενεό πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 το καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο «Τρίαθλο 2024» που διοργανώνει η Transition Sports, υπό την αιγίδα της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του Δήμου Σικυωνίων.

Ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τριαθλητική κοινότητα, καθώς όσοι έχουν συμμετάσχει μία φορά, δεν τον χάνουν ποτέ, ανεξαρτήτως αν είναι αθλητές που κάνουν μεγάλες αποστάσεις πλέον. Οι αθλητές που συμμετέχουν έχουν την επιλογή να διαγωνιστούν είτε στο τρίαθλο (κολύμπι, ποδηλασία, τρέξιμο) είτε στο Aquabike (κολύμπι και ποδηλασία), επιτρέποντας έτσι σε όλους να απολαύσουν τη διοργάνωση με βάση τις δυνατότητές τους. Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 5:00 το απόγευμα.

Η επίσημη υποδοχή των αθλητών έγινε την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην γραφική και πανέμορφη πλατεία της Γκούρας, όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Pasta Party στην παραδοσιακή ταβέρνα «Ρέλιας» με χειροποίητα λαζάνια, κόκκινη φρέσκια σάλτσα και τοπικό τυρί.

Το Σάββατο βράδυ, οι απονομές των μεταλλίων έλαβε χώρα στην ταβέρνα Τρίκρηνα στο Μεσινό ακολουθούμενες από φαγητό και έπειτα πάρτι σε παραδοσιακό μπαρ-καφέ στην Γκούρα. 
 



ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5.7.2024

 
 
Βασίλης Νανόπουλος. Θα βυθίσει στο σκοτάδι την Κόρινθο και τα χωριά ο κ. Σταυρέλης με την καταγγελία της σύμβασης φωτισμού led

 
 
 
Η απόφαση του κ. Σταυρέλη και της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου με φώτα led , βλάπτει τα συμφέροντα του δήμου και οδηγεί σε μεγάλες δικαστικές περιπέτειες για να κερδίσει τι η δημοτική αρχή ? όπως είπε ο δήμαρχος διεκδικεί 83 χιλιάδες ευρώ ετησίως από την εταιρία όσο είναι το κόστος του καρναβαλιού της Αποκριάς . Αξίζει η εμμονή σε μια προφανώς λάθος επιλογή επειδή το είπε προεκλογικά ? Είπε και άλλα πράγματα προεκλογικά που δεν τηρεί π.χ αύξησε τα δημοτικά τέλη αντί να τα μειώσει ,προωθεί συμβάσεις έργων με 1% έκπτωση κλπ.

Αν υλοποιηθεί δικαστικά το αίτημα του δήμου για διακοπή συνεργασίας με την εταιρία , δεν θα μπορεί ο δήμος να αντικαταστήσει καμένες λάμπες αφού νέος διαγωνισμός προμήθειας θέλει χρόνια να εκτελεστεί , οι ηλεκτρολόγοι του δήμου δεν επαρκούν και νέος διαγωνισμός δεν μπορεί να γίνει για το ίδιο έργο .Με τη νέα κατάσταση επιπλέον κινδυνεύει να πληρώσει ο δήμος εκατομμύρια ευρώ άμεσα, ρήτρες κλπ. και με βεβαιότητα θα αυξήσει πάλι τα δημοτικά τέλη .

Η σύμβαση που ολοκλήρωσε η εταιρεία Μυτιληναίος είναι μια εξαιρετική για τα συμφέροντα των δημοτών σύμβαση. Εξασφάλισε μεγάλη εξοικονόμηση κόστους ενέργειας για το δήμο περίπου 70 % , καλύτερη ποιότητα φωτισμού και αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων σε 72 ώρες χωρίς ο δήμος να επενδύσει ούτε ένα ευρώ .Η εταιρία τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις , ο δήμος δεν πρέπει να τις τηρήσει? Οι αποφάσεις των οργάνων διοίκησης του δήμου για τη σύμβαση που εγκρίθηκε νόμιμα δεν πρέπει να είναι σεβαστές ?

Ο δήμος Κορινθίων ζητήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο να αποκτήσει δημοτική συγκοινωνία, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για επάρκεια νερού οικιακής χρήσης στους πολίτες και να ενταχθούν έργα στο ΕΣΠΑ 2021-2027 της περιφέρειας που έχει παραλείψει να προτείνει μέχρι σήμερα .

Με τις υπογραφές όλων των μελών της αντιπολίτευσης και οι 3 παρατάξεις φέραμε για συζήτηση όπως προβλέπει ο νόμος τα παραπάνω σημαντικά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο πρώτο ζήτημα των ενεργειών που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας προτείναμε συγκεκριμένα ενέργειες που πρέπει να συνεχιστούν , ενέργειες που έχει ξεκινήσει η δική μας δημοτική αρχή και αφορούν την υδροληψία από τη Στυμφαλία, την χρήση των γεωτρήσεων ως εφεδρικών για να συμπληρώσουν νερό όταν χρειαστεί , τις αφαλατώσεις , την αξιοποίηση του βιολογικού καθαρισμού για άρδευση , έργα όπως η ολοκλήρωση εγκατάστασης των ψηφιακών υδρομέτρων ώστε να ελεγχθεί η διαρροή και η κλοπή του νερού και πολλά άλλα. Δυστυχώς ο δήμαρχος κύριος Σταυρέλης δεν ήθελε να ακούσει τις προτάσεις μας , τις εξέλαβε ως κατηγορίες εναντίον του και δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα σε ότι αφορά το θέμα . Μακάρι να υπάρξουν βροχές που θα βοηθήσουν την επάρκεια του νερού γιατί δεν περιμένουμε πολλά από τη δημοτική αρχή .

Στο θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας κατέθεσε ο κ. Νανόπουλος στα πρακτικά τη γνωμοδότηση του δικηγόρου της ΚΕΔΕ που βεβαιώνει ότι είναι νόμιμη η ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας και η σύνδεση του προαστιακού με το κέντρο της πόλης και άλλα σημεία Κατέθεσε επίσης τη διαδικασία που έχει προτείνει ο ειδικός νομικός σύμβουλος καθώς και τη βεβαίωση της νομαρχίας ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συγκοινωνία από τον προαστιακό στην Κόρινθο. Ο κύριος Σταυρέλης συνέχισε να επιμένει ότι πρέπει το έργο της συγκοινωνίας και τα οχήματα τα οποία μας χαρίζει MOTOR OIL να δοθούν στο ΚΤΕΛ και με κόστος να μεταφέρονται οι πολίτες από τον προαστιακό στο κέντρο της πόλης. Επέμενε δε ότι υπάρχει συγκοινωνία με το ΚΤΕΛ από προαστιακό σε Κόρινθο !!!

Εμείς προτείναμε δωρεάν μετακίνηση από τον προαστιακό στην πόλη και το κόστος των 2 οδηγών που χρειάζονται να καλυφθεί από το δήμο .

Στο θέμα τον έργων που έπρεπε να έχουν κατατεθεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι 24.6.2024 για το ΕΣΠΑ 2021 -2027 δεν αναφέρθηκε τίποτα γιατί δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς προτείναμε έστω και την τελευταία στιγμή να ενταχθούν έργα όπως το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου , οι κυκλοφοριακοί κόμβοι στην παλαιά εθνική οδό που θα συνδέσουν τον συνοικισμό με τη Νεάπολη -Καλλιθέα , η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Κεραμιδάκι -Κανταρέ , το νέο δίκτυο ύδρευσης στο Λέχαιο -Περιγιάλι κλπ.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην προσπάθεια που εξήγγειλε ο κύριος Σταυρέλης για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας καταρχήν σε 2 δημοτικές ενότητες και συνέχεια στο υπόλοιπο του δήμου. Η δική μας θέση είναι ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση του δήμου και όχι των ιδιωτών. Όταν υπάρχει έλλειψη εποχικού προσωπικού τότε συμπληρωματικά για μικρό χρονικό διάστημα να χρησιμοποιούνται ιδιώτες αν η κυβέρνηση δεν εγκρίνει την πρότασή μας για εποχιακή πρόσληψη προσωπικού εφόσον ο δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα ο δήμος Κορινθίων έχει ταμείο 28 εκατομμυρίων άρα την έχει τη δυνατότητα .

Ένα άλλο παράδειγμα ελλιπούς προετοιμασίας από το δήμο είναι ότι πλημμύρισε η Κόρινθος με 10 λεπτά βροχή γιατί δεν είχε έγκαιρα καθαριστεί η περιοχή που συνήθως τα φρεάτια γεμίζουν σκουπίδια και πλημμυρίζει η λεωφόρος Αθηνών, η Ποσειδωνία και το Δέλτα Κορίνθου .

Στην προηγούμενη δημοτική αρχή όταν υπήρχε πρόβλεψη της ΕΜΥ για νεροποντή, καθαρίζονταν τα φρεάτια και η γύρω περιοχή των δρόμων όπου υπήρχαν σκουπίδια για να μην πλημμυρίσουν δρόμοι και τα σπίτια . Αυτό δεν έγινε από την δημοτική αρχή με αποτέλεσμα το θέαμα και το θέμα που είδαμε στις τηλεοράσεις εθνικής εμβέλειας και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης . Η δημοτική αρχή πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί , να ακούει τους εργαζομένους και να προλαμβάνει καταστάσεις αντί να φωνάζει τα φιλικά κανάλια ενημέρωσης και να παρουσιάζουν <<ηρωικές >>ενέργειες αποκατάστασης από τους αντιδημάρχους.

Φρόνιμους ανθρώπους στην ηγεσία του δήμου χρειαζόμαστε και τότε δεν θα έχουμε ανάγκη από <<ήρωες>> και σωτήρες .

Ψηφίσαμε θετικά στην ίδρυση ελεύθερου ανοιχτού πανεπιστήμιου στην Κόρινθο με δυο δίωρες διαλέξεις το μήνα αλλά προτείναμε την συνεργασία με την δια βίου μάθηση η οποία σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ,τον καθηγητή κ Μπαγάκη και πανεπιστήμιο του εξωτερικού έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή . Μπορεί να μην δίνει πτυχίο ούτε επαγγελματική κατοχύρωση η συμμετοχή στις διαλέξεις του ανοιχτού πανεπιστήμιου όπως είπε ο καθηγητής κ Τούσουλης αλλά ενδιαφέροντα θέματα θα αναλύονται από πολύ αξιόλογους εισηγητές .





ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο Δήμος Κορινθίων δημιουργεί Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο




Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Κορινθίων. Η ιδέα ανήκει στον πρώην Αντιπρύτανη, ομότιμο καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Δημήτριο Τούσουλη.

«Το θέμα που εισάγεται είναι με πρωτοβουλία του Αντιπρύτανη, του καθηγητή, του φίλου, του γιατρού Δημήτρη Τούσουλη που θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας και να είναι παρών στα κοινωνικά δρώμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του θέματος ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης.

Ο καθηγητής κ. Τούσουλης με τη σειρά του παρουσίασε στο Σώμα τον σκοπό ίδρυσης του Πανεπιστημίου καθώς και τον κανονισμό λειτουργίας του. Συγκεκριμένα:

· Η ίδρυση και Λειτουργία Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Κορινθίων έρχεται να εγκαινιάσει μια καινοτόμα πρόταση στην εκπαίδευση, να εδραιώσει ένα νέο θεσμό πολιτισμού και παιδείας, έναν φορέα δια βίου μάθησης στον Δήμο Κορινθίων . Η δια βίου παιδεία των πολιτών είναι ζητούμενο και αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Κορινθίων (ΔΕΑΠ) που θα είναι ευέλικτο με συνεχώς διευρυμένα γνωστικά αντικείμενα τόσο των θεωρητικών, όσο και των θετικών επιστημών, με όρους και προϋποθέσεις μέσα από το σύνολο των δραστηριοτήτων που θα αποβλέπουν στην ικανοποίηση των ενδιαφερόντων των πολιτών του Δήμου Κορινθίων και στην κάλυψη των πνευματικών τους αναγκών.

· Τα εκπαιδευτικά θέματα ενδεικτικά θα είναι: εκπαίδευση και παιδεία, ψυχολογία, κοινωνιολογία, οικονομία, τουρισμός, ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, ιστορία, λαογραφία, δημόσιες σχέσεις, διεθνείς σχέσεις, φιλοσοφία, λογοτεχνία, ιατρική και γενικότερα ό,τι σχετίζεται με τον πολιτισμό της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

· Θα υπάρχουν δύο εξάμηνα: το χειμερινό από Οκτώβριο ως και Ιανουάριο και εαρινό από Φεβρουάριο ως και Μάιο. Τα μαθήματα θα γίνονται 2 φορές τον μήνα (κάθε δεύτερη Τετάρτη απόγευμα). Το πρόγραμμα κάθε εξαμήνου θα αναρτάται πριν την έναρξη του εξαμήνου. Κανείς δεν αμείβεται, ούτε οι διδάσκοντες, ούτε οι διδασκόμενοι. Δεν υπάρχουν δίδακτρα ούτε υποχρεωτική αγορά βιβλίων ή σημειώσεων. Εν προκειμένω επιβεβαιώνεται η δωρεάν παιδεία.



· Τα μαθήματα θα γίνουν στο κτιριακό συγκρότημα του Δημοτικού Θέατρου Κορίνθου στο οποίο θα υπάρχει προσβασιμότητα για τα άτομα με ειδικά κινητικά ζητήματα, θα παρέχει ασφάλεια και καθαριότητα και κυρίως θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.



«Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) του Δήμου Κορινθίων θα αποτελέσει μια σημαντική μορφωτική προσφορά στους πολίτες, ώστε μέσα από τον συνδυασμό ελεύθερης επιλογής, πρόσβασης και παροχής ποιοτικού επιπέδου διαλέξεων, να συμβάλλει στη δημιουργία πραγματικής πολιτιστικής, πνευματικής και ποιοτικής ζωής στο Δήμο Κορινθίων. Από τις διαλέξεις, τις συνομιλίες και τις συχνές ανταλλαγές απόψεων και ιδεών θεωρούμε ότι θα αναδειχτούν σημαντικά θέματα και ζητήματα και οι πολίτες θα μπορέσουν να αναδείξουν τα ενδιαφέροντά τους και να έρθουν σε επαφή με ποικίλα γνωστικά πεδία. Έτσι η δια βίου παιδεία θα αρχίσει να υλοποιείται ουσιαστικά και οι πολίτες θα έχουν προσιτή την ακαδημαϊκή γνώση» δήλωσε κλείνοντας την παρουσίασή του ο κύριος Τούσουλης.

Η σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής:

· ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΣΟΥΛΗΣ ομ Καθηγητής ΕΚΠΑ π Αντιπρύτανης

· ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ Δήμαρχος Κορινθίων

· ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΚΙΔΗΣ Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Κορίνθου

· ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Κορίνθου

· ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΖΩΡΑΣ ομ Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Κρήτης ΓΓ Υπουργείου Παιδείας

· ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΙΑΣΟΣ Πρύτανης ΕΚΠΑ

· ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Καθηγητής Θεολογίας Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ

· ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ Καθηγητής Θεολογίας ΕΚΠΑ

· ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ

· ΝΙΚΟΣ ΗΡΕΙΩΤΗΣ Καθηγητής Οικονομικών Κοσμήτορας Σχολής Πολιτικών Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ

· ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Καθηγητής Φιλοσοφικής, Κοσμήτορας Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ

· ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΑΣ Καθηγητής Γεωλογίας ΕΚΠΑ

· ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ Καθηγητής Χημείας ΕΚΠΑ Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΕΚΠΑ

· ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ Ομ Καθηγητής Φιλοσοφικής π Πρύτανης ΕΚΠΑ

· ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ Ομ Καθηγητής Νομικής π Πρύτανης ΕΚΠΑ

· ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΨΥΡΡΗ Καθηγήτρια Ογκολογίας Παθολογίας ΕΚΠΑ Διευθύντρια Β Παν/κης Κλινικής ΕΚΠΑ


«Βλέποντας αυτή τη διοικούσα επιτροπή το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει όλα τα εχέγγυα να είναι η ναυαρχίδα των Ανοιχτών Πανεπιστημίων», δήλωσε ο Χρήστος Χασικίδης.



ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 

Την Παρασκευή 05-07-2024, στις 11:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Δήμου Κορινθίων (Κολιάτσου 32, ισόγειο) θα παρουσιαστεί από τον Ανάδοχο: “DENCO ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕ” η Α’ Φάση της μελέτης με τίτλο: «Σύνταξη Κυκλοφοριακής Μελέτης πόλης Κορίνθου», η οποία περιλαμβάνει την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκεντρωθήκαν.

Η συμμετοχή σας στη διαμόρφωση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού της πόλης μας είναι πολύ σημαντική.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ








Πρόσκληση για συμμετοχή στην 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας -Αγ.Θεοδώρων

 

 
Αγαπητές κυρίες,

Με ιδιαίτερη χαρά σάς πληροφορούμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» ξεκινά την 2η φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου τής μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ.Θεοδώρων.

Θα ήταν για εμάς ευχαρίστηση να δηλώσετε και πάλι την συμμετοχή σας στο υψίστης ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελούμε και το οποίο στοχεύει στην περιφρούρηση της υγείας τού γυναικείου πληθυσμού τής χώρας και στην συγκεκριμένη περίπτωση των γυναικών τού Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ.Θεοδώρων.

Στόχος τού προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στον προηγούμενο κύκλο εξετάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος. Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται τεστ Παπ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.

Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στο Λουτράκι (έναντι Κέντρου Υγείας), και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2744.360138 και 2713.610244 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη, προσφερομένη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Ευελπιστώντας στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς



Για το Δ.Σ. του

Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Μιχαήλ Βροντάκης

Πρόεδρος

Για την

Π.Ε.Κορινθίας

Αναστάσιος Γκιολής Αντιπεριφερειάρχης

Για τον

Δήμο Λουτρακίου

Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων

Γεώργιος Γκιώνης

Δήμαρχος

Για τον

Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος Πρόεδρος



Βαλτετσίου 11 – Αθήνα,. Τηλέφωνο : 210.3620831-32

e-mail : info@ellio.gr Ιστολελίδα : www.ellio.gr Fb : Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας 
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια