Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1900)

 

Ν.Δ. 

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού

 


09/07/2024

Δεν μας εκπλήσσει πια η εμμονή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την διαστρέβλωση της αλήθειας και τη μαύρη προπαγάνδα. Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων. Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ. Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε επίσης τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών.

Αντιθέτως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας.

 

ΣΥΡΙΖΑ 

Σημεία από τη συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  στον Real FM

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, στη συνέντευξή της στον Real FM και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το ζήτημα των συνεργασιών του προοδευτικού χώρου Εγώ θα σας διαβάσω πάρα - πάρα πολύ σύντομα ένα μικρό απόσπασμα δύο σειρών της απόφασης της πολιτικής απόφασης που ψήφισε η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο. Και τι λέει; «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι η κινητήρια και ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Άρα το θέμα των συνεργασιών είναι κάτι το οποίο σαφώς και μας απασχολεί, απλώς ο Στέφανος Κασελάκης, ο Πρόεδρος μας, λέει ότι αυτό πρέπει να ξεκινήσει αντιστρόφως και όχι μέσα από κλειστά δωμάτια, αλλά ενώπιον των οφθαλμών του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας με συγκλίσεις και συνεννοήσεις. Ξεκινώντας από το από τη Βουλή, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ενδεχομένως και με καταθέσεις από κοινού προτάσεων νόμου.

Η επιδίωξη μιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κάτι που το κρύβουμε. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο εμάς. Όλα αυτά βεβαίως να πω ότι γίνονται υπό την προϋπόθεση ότι τα κόμματα διατηρούν την αυτοτέλεια και την αυτονομία τους. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για διάλυση, διάχυση, συγχώνευση, ρευστοποίηση των κομμάτων, αλλά σε αναζήτηση πεδίων συνεννόησης. Και φυσικά η πολύ μεγάλη προϋπόθεση και η πιο κρίσιμη θα έλεγα, είναι το να υπάρχει μια προγραμματική σύγκλιση. …

 

ΚΚΕ: Διαλύουν και κλείνουν τις δηµόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας & Απεξάρτησης

 


 Σύνταξη ΙΝ

Το ΚΚΕ εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και την καλεί να το αποσύρει

Φυλλάδιο για τις Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης κυκλοφόρησε το ΚΚΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τονίζοντας πως «η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, µε το πρόσχηµα της ‘ψυχιατρικής µεταρρύθµισης’ και της ‘αποασυλοποίησης’ βάζει ταφόπλακα στις δηµόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, σπρώχνοντας τον λαό στον ιδιωτικό τοµέα και στις διάφορες ΜΚΟ και ΑΜΚΕ».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τους εργαζόμενους σε αγώνα, ώστε να διαφυλαχτεί ο δηµόσιος, δωρεάν χαρακτήρας των δοµών Ψυχικής Υγείας και των προγραµµάτων απεξάρτησης που υπάρχουν στη χώρα µας, αλλά και η φυσιογνωµία τους, με «πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηµατοδότηση των προγραµµάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισµό»…

 

ΠΑΣΟΚ 

 Ανακοίνωση Δημ. Μάντζου, Βουλευτή υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ

 

 

Έχουν παρέλθει ήδη τρία εικοσιτετράωρα από τη νέα πρόκληση με την επίσημη συμμετοχή του τουρκοκυπριακού  ψευδοκράτους στην άτυπη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών (OTS), με πρόσκληση του Αζερμπαϊτζάν.  Δυστυχώς, όμως, το Υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να επιδεικνύει αφωνία και εξαιρετικά μειωμένα ανακλαστικά, λίγες μόλις ημέρες πριν τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή και την έναρξη της παράνομης κατοχής.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επιβεβαιώνουμε τη διαχρονική μας θέση ότι η εδαφική ακεραιότητα και η ευρωπαϊκή προοπτική της ελεύθερης και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αποτελεί θεμελιώδη εθνικό στόχο. Διαφωνούμε, δε, με τη διαφαινόμενη από την Κυβέρνηση αποσύνδεση του κυπριακού ζητήματος από την πρόοδο των σχέσεων Αθηνών – Άγκυρας.

Δεν νοούνται «ήρεμα νερά» και εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο με άμεσο και ρητό πλέον στόχο τη διχοτόμηση του νησιού και την επιβολή της «λύσης των δύο κρατών», κατα προφανή παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ. Κι αυτό πρέπει να γίνεται σαφές από την Ελληνική Κυβέρνηση σε όλα τα διεθνή fora, σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους.

 

Ελληνική Λύση: Η καθαίρεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας


Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024

«Η Ελληνική Λύση είχε καταγγείλει την παθητική έως εξοργιστική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι των μεθοδεύσεων του δικτατορίσκου Ράμα κατά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.  Προσθέτει, ακόμη, ότι «από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος είχε εγκαλέσει την “ένοχη – ανοχή” του Μεγάρου Μαξίμου και του ΥΠΕΞ στον διωγμό του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Ψευδόμενος τότε ο υπουργός Μάκης Βορίδης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση διεξάγει «μυστική διπλωματία» για να απελευθερωθεί ο Φρέντι Μπελέρης και να αναλάβει καθήκοντα! Παρόμοια ήταν και η στάση τόσο του Νίκου Δένδια, όσο και του Γιώργου Γεραπετρίτη. Ήταν εκείνη η εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του Νίκου Δένδια, διοργάνωναν “έκθεση έργων τέχνης του καλλιτέχνη Ράμα”, προκαλώντας όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και την κοινή λογική».

 

Νική: Λίγα λόγια για το κόμμα

 

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα - Νίκη είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα που κινείται στον συντηρητικό χώρο και δίνει έμφαση στις ορθόδοξες χριστιανικές παραδόσεις. Ιδρύθηκε από τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Νατσιό το 2019. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2023, συγκέντρωσε ποσοστό 3,69% και εισήλθε στην Ελληνική Βουλή με 10 έδρες. Τα μεγαλύτερα ποσοστά του συγκέντρωσε στη Bόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μακεδονία.[

Ως κύριες προγραμματικές θέσεις του ορίζονται το τρίπτυχο "Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια", η ριζική αναδιαμόρφωση της παιδείας, η αλλαγή του καθεστώτος για την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας από μετανάστες και πρόσφυγες, ο διαχωρισμός κράτους-κομμάτων, η λήψη μέτρων για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, όπως η στήριξη της πολυτεκνίας και της παραδοσιακής οικογένειας.

Το κόμμα ιδρύθηκε από τον δάσκαλο δημόσιας εκπαίδευσης και θεολόγο Δημήτριο Νατσιό στις 17 Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, μετά τη υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2019, στις οποίες όμως δεν συμμετείχε.

Από την Ιστοσελίδα Νίκη

 

Πλεύση Ελευθερίας: Απόσπασμα δήλωσης για τη δίκη πυρκαγιάς στο Μάτι

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Εφετείο Αθηνών – Κατήγγειλε μεθοδεύσεις στη δίκη για το Μάτι

Στο Εφετείο Αθηνών για την πρώτη μέρα της δικής σε δεύτερο βαθμό για το έγκλημα στο #Μάτι, βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία της για τις μεθοδεύσεις που οργανώνονται προκειμένου να μην δικαστεί καθόλου το έγκλημα αυτό. Η Ζωή είπε για την πρώτη μέρα της δίκης: «Βρίσκομαι για άλλη μια φορά εδώ για να εκπληρώσω το αυτονόητο καθήκον μου προς τη Δικαιοσύνη, προς τους 104 νεκρούς, τα θύματα, τους εγκαυματίες, τους τραυματίες, του επιζώντες, τις επιζώσες. Βρίσκομαι εδώ για να υπενθυμίσω ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους στη χώρα μας. Είναι τρομακτικό ότι το έγκλημα στο Μάτι δικάζεται σε δεύτερο βαθμό σαν να ήταν πλημμέλημα. Είναι τρομακτικό ότι δεν έχει λειτουργήσει η δικαστική λειτουργία ώστε να δικαστεί ως κακούργημα. Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι, πολιτικά πρόσωπα, αισθάνονται την ελευθεριότητα να απουσιάζουν από αυτή τη δίκη. Και είναι φοβερό οι συγγενείς που έχουν μείνει πίσω, η κοινότητα του Ματιού να έρχεται και σήμερα εδώ, περιμένοντας απελπισμένα από τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει»….

 


Δεν υπάρχουν σχόλια