Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1900)

 















 


Η Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας αναδεικνύεται!...

Δημοσίευμα του Bloomberg είχε αναφερθεί παλαιότερα στη μεγάλη στρατηγική θέση της Ελλάδας ως μέλους του ΝΑΤΟ και πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «η στρατηγική σημασία της χώρας για τη Ε.Ε. ίσως λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την εξασφάλιση παραχωρήσεων, στα Μνημόνια. Γινόταν λόγος για τις εστίες ανάφλεξης και την κομβικής σημασίας θέση της Ελλάδας σε μία δύσκολη, γεωπολιτικά, συγκυρία: «Με τον πόλεμο στη Συρία στα Ανατολικά, την κατάρρευση του λιβυκού κράτους στα Νότια, την εύθραυστη εκεχειρία στην Ουκρανία στα Βόρεια και την μακροχρόνια ένταση του Ισραήλ με τους γείτονές του, η αξία της Ελλάδας ως μέλους του ΝΑΤΟ και των λιμανιών της στα ανατολικά της Μεσογείου, μεγαλώνει», είχε γράψει προφητικά.

«Το διακύβευμα της Ευρώπης είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα δάνειο 195 δισεκατομμυρίων ευρώ σε πρόγραμμα διάσωσης. Η Ελλάδα, στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, διαθέτει πάνω από 200 μαχητικά αεροσκάφη, 1000 τεθωρακισμένα καθώς και μία στρατιωτική βάση στην Κρήτη – που χρησιμοποιήθηκε το 2011 κατά τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη - και υπενθυμίζει τον στρατηγικό ρόλο της χώρας κατά τη διάρκεια και μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», κατέληγε το άρθρο.

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια και αυτός ο ρόλος αναδείχθηκε στο ισχυρότερο όπλο των Κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και φυσικά την Αμερική και χώρες της Μέσης Ανατολής Οι προβλέψεις του blloomberg, δεν άργησαν να απλώσουν την σκιά τους στα χθεσινά και σημερινά πολεμικά μέτωπα στη Λιβύη, στη Συρία, στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ.

Ο ρόλος της Ρωσίας, που αναδύεται με τους συμμάχους της, ως το «αντίπαλον δέος» του ΝΑΤΟ είναι υπαρκτός. Ο Πούτιν, εδραίωσε – τουλάχιστον για την ώρα -  τη δύναμή του στη Μαύρη Θάλασσα με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και άνοιξε πολεμικό καταστροφικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας την οποία ''φλερτάρει'' , προκειμένου να αποκτήσει η χώρα του Στρατηγική πρόσβαση, μέσω της Αζοφικής θάλασσας, της Κριμαίας και της προσάρτησης της κατεχόμενης Ανατολικής Ουκρανίας, με έξοδο στη Μαύρη θάλασσα.

Δίκαιο το ερώτημα: Οι προσφορές βάσεων της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ, οι διμερείς συμφωνίες της χώρας ωφελούν την Ελλάδα ή την στοχοποιούν  σε ενδεχόμενη γενική σύρραξη; Η απάντηση: Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η  επί 70 χρόνια Ειρήνη, που έχουμε στην Ελλάδα θα υπήρχε χωρίς τις ομπρέλες  ΝΑΤΟ και Ε.Ε.;;; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



ΚΑΥΤΑ  ερωτήματα για το κύκλωμα εκβιαστών

 

Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική κοινή γνώμη από την αποκάλυψη και σύλληψη της σπείρας εκβιαστών στην Αθήνα. Όπως αναφέρει το Σύνταξη IN, « επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα περιλαμβάνει κατά περίπτωση το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 14 συλληφθέντες για συμμετοχή στη εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά 14 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί στα δικαστήρια, ωστόσο, οι έξι πήραν και νέα προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, Πέμπτη.

Η μαφιόζικη δομή της σπείρας. Οι αποκαλύψεις είναι απανωτές για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος που είχε υιοθετήσει δομή και λειτουργία μαφίας. Κατέγραφαν τα πάντα, τα ποσά που εισέπρατταν και όσα επρόκειτο να εισπράξουν από τους εκβιασμούς. Τις ημερομηνίες και τα ποσοστά τους από τη μοιρασιά.

Υψηλότερα αμειβόμενη φαίνεται πως ήταν μια αρχιτέκτονας η οποία δούλευε στην υπηρεσία νεότερων μνημείων και είχε καθοριστικό ρόλο αφού έδινε άδειες σε ξενοδοχεία. Η «ταρίφα» της φαίνεται πως ήταν από 6.000 – 10.000 ευρώ.

Η «Νάνσυ» η οποία φέρεται να είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, είχε παρελθόν στις απάτες. Το 2009 είχε κατηγορηθεί για «απόπειρα απάτης», καθώς παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000. Τελικά συνελήφθη και δεν πρόλαβε να εισπράξει τα χρήματα. Το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση, διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831 ευρώ.…»

Προκαλεί εύλογες απορίες πως είναι δυνατόν να υπάρχει μια τόσο μεγάλης έκτασης σπείρα στο κέντρο της Αθήνας, με ιθύνοντα νου μια σεσημασμένη γυναίκα και να δρα ανενόχλητα μέχρι χθες; Αναρωτιέται κανείς πως γίνεται και η σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία παράγει, κυρίως μετά την , μεταπολίτευση αυτού του μεγέθους κακοποιά στοιχεία; Πως κατάντησε έτσι η Ελληνική Οικογένεια, ποιος ο ρόλος της Παιδείας στη διαπαιδαγώγηση των νέων; Γιατί τα «Συστημικά» ΜΜΕ διδάσκουν χωρίς έλεγχο την έννοια του κακού από το πρωί μέχρι το βράδυ; Πού είναι η σημερινή Εκκλησία να αντιδράσει στην ισοπέδωση των πανάρχαιων Ελληνοχριστιανικών Αρχών;

Τέλος ποια η ευθύνη της Πολιτικής και των Πολιτικών, που νομοθετούν πάντα εκσυγχρονισμούς του διαβόλου, της αθεΐας και της κατάπτωσης  του Ορθού Χριστιανικού Λόγου; Αν όλοι αυτοί που αναφέρθηκαν είναι ένοχοι, να είναι βέβαιοι πως θα βρουν τελικά την απάντηση από τον Θεό της Ελλάδας.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

«Ο Καλός Πολίτης είναι ο ενημερωμένος Πολίτης…»

Μερικοί αναγνώστες της “Φωνής μας” με ρωτούν γιατί δεν δημοσιεύουμε πλέον τακτικά ειδήσεις για τη ροή του κύματος λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Μερικοί δε εξ αυτών επισημαίνουν διάφορα συμβάντα σε πόλεις του εξωτερικού από μετανάστες, που είναι ευάλωτοι στην ψυχοσύνθεσή τους και στο θρήσκευμα καταλήγοντας.

Μπορείς να φανταστείς τι θα συμβεί, αν γίνει κανένα Μπαμ με την Τουρκία; Τους απαντώ ότι πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα και λόγω πρότερης πείρας και εκπαίδευσης υπερθεματίζω. Μέχρι σήμερα η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί με το θέμα δεκάδες φορές μέχρι που κάποιοι - ίσως έχουν κουραστεί να ακούνε τα ίδια και τα ίδια. Θα είχαμε σταματήσει να λέμε «ΚΑΘΑΡΑ και ξάστερα» τη γνώμη μας, αν δεν είμαστε βέβαιοι για τη βασική αρχή επιβίωσης σε εποχές, αφού συμβεί το κακό, που λέγει « Ο καλός πολίτης, είναι ο ενημερωμένος πολίτης»

Εμείς πιστεύουμε ότι ο περιφερειακός Τύπος είναι η τελευταία γραμμή αντίστασης στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Σε μια δύσκολη περίοδο που κυκλοφορούν τα fake news, ο οδοστρωτήρας του διαδικτύου, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, τα «Συστημικά» τηλεοπτικά κανάλια, οι εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης γράφοντας ή λέγοντας για κάθε τι που έχει σχέση με το κακό, τη χυδαιότητα, τη διάλυση της οικογένειας, την έκπτωση της πίστης προς τον έναν και μοναδικό Τριαδικό Θεό, ο περιφερειακός Τύπος μπορεί να παίξει το ρόλο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης.

 Όταν ο τοπικός Τύπος έχει διευθύνσεις και προσωπικό παραγωγής ειδήσεων με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα, μπορεί να τα παρουσιάζει χωρίς στρεβλώσεις με εγκυρότητα και ειλικρίνεια. Ακόμα καλύτερα όταν σε αυτά τα τελευταία συνυπάρχει και η αγνή αγάπη προς τον συνάνθρωπο, τότε ο Επαρχιακός τύπος είναι κοντά στον πολίτη.

Για να επανέλθουμε στο θέμα της Λαθρομετανάστευσης – κι ας μας τους βαπτίζουν όπως θέλουν τα φερέφωνα της αποεθνοποίησης – οφείλω να σας πω ότι στην Ελλάδα οι νόμιμοι και οι παράνομοι δεν είναι λιγότεροι τηρουμένων των αναλογιών από τον προηγούμενο χρόνο. Η μαζική και αθρόα προσέλευση από τα παράλια της Τουρκίας και τον ξεχαρβαλωμένο φράκτη του Έβρου σε καθημερινή βάση, συνεχίζεται αδιάλειπτα.

Σοβαρές πηγές πληροφόρησης μιλάνε πως οι Λαθρομετανάστες και οι λεγόμενοι πραγματικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα κατέχουν τα τρία εκατομμύρια, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει, στο γηγενή πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων, δηλαδή περί το 30%, που συνεχώς και καθημερινά αυξάνεται. Μέχρι πού θα πάει αυτό το κακό; Θα πάψουν καμιά φορά να δολοφονούν την Ελλάδα οι εκάστοτε Κυβερνώντες;           

 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Η φάμπρικα του «λαθρομεταναστευτικού»

 

Αυτή η φάμπρικα του «Μεταναστευτικού», που ξεκινάει από τα παράλια της Τουρκίας πρέπει να σταματήσει, μαζί με την πρόσφατη διμερή συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας εβδομαδιαίας επίσκεψης Τούρκων πολιτών στην χώρα μας.  Οι τούρκοι τουρίστες προτιμούν την Βόρειο Ελλάδα, και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη, όπου συρρέουν κατά χιλιάδες για να επισκεφθούν το σπίτι του Κεμάλ Αττατούρκ, την Αθήνα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ειδικά τα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος, Σύμη, και Καστελόριζο.

Στην πρώτη περίπτωση με τη γνωστή «Συνταγή» της Τουρκίας, μας στέλνουν απρόσκλητους φορτωμένα με φουσκωτά και πλοιάρια εκατοντάδες λαθρομετανάστες από τα απέναντι παράλια. Η διαδικασία που τηρούν οι επιβάτες είναι γνωστή γιατί αυτή την μαθαίνουν πανομοιότυπα από τους διακινητές με την βοήθεια της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής. Μόλις εισέλθουν στα Ελληνικά θαλάσσια σύνορα κατευθύνονται σε ελληνικές ακτές νήσων ή ξερονήσια, τηλεφωνούν στο αρμόδιο Λιμεναρχείο ότι κινδυνεύει έμφορτο πλοιάριο, μόλις προσεγγίσει το Ελληνικό Πλοιάριο σκίζουν τα φουσκωτά ή πέφτουν στην θάλασσα και ζητούν διάσωση.

Από εκεί και έπειτα αρχίζει η κοροϊδία. Οι Έλληνες διασώζουν του παράνομους δασκαλεμένους ναυαγούς και τους οδηγούς σε κέντρα κράτησης. Έτσι και κάνει το Λιμενικό προσπάθεια απώθησης προς τα Τουρκικά παράλια, γίνεται ο χαμός με τις καταγγελίες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που είναι στο κόλπο, για παράτυπη απώθηση. Σκέτη όπως ανέφερα κοροϊδία,   χωρίς να ληφθούν μέτρα επιστροφής των λαθρομεταναστών στην βάση τους.

Το τραγελαφικό είναι στην εν λόγω περίπτωση ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ, χειροκροτούν την Ελληνική πλευρά για την σύλληψη και κράτηση των λαθρομεταναστών, κάτι που και οι ίδιοι επιδιώκουν. Με το τρόπο αυτόν έχουν γεμίσει όλα τα Ελληνικά νησιά και οι πόλεις με Μουσουλμάνους Λαθρομετανάστες, όπως και στην Κόρινθο, όπου καταργήθηκε το 6ο Σύνταγμα

Πεζικού, το μοναδικό της Πελοποννήσου, γιατί οι πολιτικοί και Αυτοδιοικητικοί μας είναι συμμέτοχοι στο λεγόμενο «Μανιφέστο Καλλέργη», αποεθνοποίησης των κρατών της Ευρώπης, με την αρωγή του ΟΗΕ, αφού δεν εναντιώθηκαν, αλλά τηρούν αιδήμονα σιωπή.

Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει αυτή αθρόα παράνομη ανοχή εισόδου εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων  πληθυσμού; Θα το θυμηθείτε μετά από δέκα χρόνια, αλλά τότε θα είναι αργά, αν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν ενεργήσουν Ελληνικά.  Αυτή η κατάσταση έχω την βεβαιότητα πως χρησιμοποιείται εύστοχα από την σημερινή  Τουρκία και Στρατιωτικά. Θα το βρούμε μπροστά μας το «Ρέμπελο» των Προφητών μας…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια