Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1901)

 

Επενδυτικές Ευκαιρίες και Τουριστική Προβολή στο Επίκεντρο της Συνάντησης του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη Αντρέας Κιντλ

 


 Η τουριστική προβολή, οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι εκθέσεις του εξωτερικού, ήταν οι τρεις άξονες της συζήτησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, με τον Γερμανό Πρέσβη, Αντρέας Κιντλ, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κιντλ για την επίσκεψή του, τόνισε τη σημασία της συνάντησης για την προώθηση της Πελοποννήσου στη Γερμανία. «Είχαμε μια πολύ παραγωγική και ωραία συζήτηση, κυρίως για τρεις βασικούς άξονες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, και αναφέρθηκε στην τουριστική προβολή, επισημαίνοντας την αναγνώριση και το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Πελοπόννησο, ως προορισμό.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δυνατότητα διοργάνωσης ενός roadshow, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, για την παρουσίασή τους στη Γερμανία. «Είμαστε σε μια συζήτηση για να οργανώσουμε ένα roadshow, μαζί με την κυβέρνηση, σχετικά με το πώς μπορούμε να παρουσιάσουμε επενδυτικές ευκαιρίες της περιοχής μας, στο εξωτερικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, συζητήθηκε η ουσιαστική συμμετοχή της Πελοποννήσου σε διεθνείς εκθέσεις, με στόχο τη βελτίωση της εξωστρέφειας και την προβολή των τοπικών προϊόντων μέσω B2B συναντήσεων.

Ο Γερμανός Πρέσβης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και την πεποίθησή του ότι η Πελοπόννησος αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς. «Η συνεργασία μας και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Πελοποννήσου και της Γερμανίας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

 

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο», προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ



Υπεγράφη, στα γραφεία της ΠΕ Κορινθίας, η σύμβαση για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο», προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ.

Το έργο αυτό αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποδομή για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η κατασκευή του αρδευτικού συστήματος θα επιτρέψει την καλύτερη άρδευση των καλλιεργειών, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, τον Πρόεδρο ΤΟΕΒ, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ανάδοχο του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είναι μια σημαντική ημέρα για την περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου και την αγροτική μας κοινότητα. Με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του αρδευτικού έργου, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης και της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων μας.

Το έργο αυτό δεν είναι μόνο μια επένδυση στην υποδομή, αλλά και μια επένδυση στο μέλλον των αγροτών μας και της τοπικής οικονομίας. Με την ολοκλήρωσή του, θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη άρδευση των καλλιεργειών σε μια έκταση 1.730 στρεμμάτων, εξασφαλίζοντας έτσι την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τον ανάδοχο του έργου για τη συνεργασία. Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον αγροτικό τομέα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας».

 

 

Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου | Αποφάσεις για έργα οδικής ασφάλειας και διεκδίκηση χρηματοδότησης ευρωπαϊκών πόρων

 


 Συνεδρίασε, την Τετάρτη 10 Ιουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εγκρίναμε την επαναδημοπράτηση έργου οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Επίσης, εγκρίναμε τα τεύχη για δύο σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τα οποία θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και αφορούν τις ΠΕ Κορινθίας και Μεσσηνίας, σε Μεσσήνη και Σχίνο Λουτρακίου, έτσι ώστε να έχουμε υποβολή πλήρους φακέλου για έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ».

Θέματα που εγκρίθηκαν:

1)      Επαναδημοπράτηση του έργου:

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο. 70 (ΝΑΥΠΛΙΟ – ΛΥΓΟΥΡΙΟ) (Α’ΦΑΣΗ)»,Π/Υ: 1.000.000,00 ευρώ.

2)      Έγκριση διενέργειας και συγκρότηση επιτροπών κάτω των ορίων, ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου: «ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ (ΚΛΑΔΟΚΟΠΗ) ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ», προϋπολογισμού 56.447,50 € χωρίς ΦΠΑ στην ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

3) Έγκριση των τευχών δημοπράτησης για το έργο με τίτλο: «ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΧΙΝΟΥ», προκειμένου να υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ  Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

4) Έγκριση των τευχών δημοπράτησης για το έργο με τίτλο: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ – ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ‘ΡΥΑΚΑΣ’ ΣΤΟ ΑΝΑΝΤΗ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ», προκειμένου να υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ

 

 

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

 

 Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα.

Η ατζέντα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, περιλάμβανε θέματα εμπορίου, ακρίβειας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων.

«Η σημερινή σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την Πελοπόννησο και για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Συζητήσαμε κρίσιμα θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών μας.

Βασικό ζήτημα της καθημερινότητας μας είναι η ακρίβεια, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ολιστικά, με ελέγχους και συγκεκριμένες προτάσεις, ακολουθώντας την προσπάθεια της Κυβέρνησης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε τη συνδρομή των υπηρεσιών των Περιφερειών στη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, ενώ ανακοίνωσε πως οι Περιφέρειες αύριο θα πάρουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ, που είναι υπόλοιπο από την εφαρμογή παλαιότερων Αναπτυξιακών Νόμων, προκειμένου να συνεχιστούν τα επενδυτικά σχέδια αρκετών εκατοντάδων επιχειρήσεων.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε, μεταξύ άλλων πως «διαβεβαιώσαμε τον Υπουργό ότι οι Περιφέρειες της χώρας βρίσκονται και στο ζήτημα της ακρίβειας στην πρώτη γραμμή, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Κράτους συνολικά».

 

 

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέο Πρόγραμμα για Φοιτητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση, εξέδωσε πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027, με προϋπολογισμό 1.176.471,00 €, και δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται να στηρίξει τους φοιτητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλους στην ανώτατη εκπαίδευση. Με την πρόσκληση αυτή, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού και προσβάσιμου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για όλους τους φοιτητές μας.

Αυτή η απόφαση στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και την ίση μεταχείριση όλων των νέων της περιφέρειάς μας. Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου κάθε φοιτητής θα μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του και να επιτύχει τους στόχους του», ανέφερε, σχετικά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Ακολουθούν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις:

1. Καταγραφή Περιορισμών και Εμποδίων:

– Ενημέρωση και υποστήριξη φοιτητών στη συμπλήρωση των απαιτούμενων εγγράφων.

– Γραμματειακή υποστήριξη και διαχείριση παραπόνων προσβασιμότητας.

2. Ηλεκτρονική Προσβασιμότητα:

– Κατάρτιση και υποστήριξη φοιτητών στη χρήση τεχνολογιών.

– Αξιολόγηση και βελτίωση της προσβασιμότητας των ιστοτόπων του ιδρύματος.

3. Κατάρτιση Προσωπικού:

– Εκπαίδευση ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού για την υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

4. Διερμηνεία/Μεταγραφή:

– Υποστήριξη φοιτητών με κώφωση ή βαρηκοΐα μέσω της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

5. Μετακίνηση AμεΑ:

– Οργάνωση και διαχείριση της μετακίνησης φοιτητών με αναπηρία από και προς το ίδρυμα.

6. Παραγωγή Προσβάσιμων Συγγραμμάτων:

– Παραγωγή συγγραμμάτων σε προσβάσιμες μορφές για φοιτητές με εντυποαναπηρία.

  


Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

 

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε:

  • Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών.
  • Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών
  • Στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Λαφαζάνο Γεώργιο ένα (01) Ωτοσκόπιο και ένα (01) Οφθαλμοσκόπιο
  • Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Εξηνταβελόνη Λυδία έναν (01) Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED) για τις ανάγκες του λιμένα Καλαμάτας.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Γενική Δ/νση  Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στέκονται αρωγοί σε ζητήματα Πρόληψης, Προαγωγής και ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια