Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1901)

 















 


«Πικρός καφές για τον κ. Κασσελάκη»

 

Για «διαστρέβλωση της αλήθειας και μαύρη προπαγάνδα» κατηγορεί τον πρόεδρο του Συριζα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη για την τιμή του καφέ. Όπως αποδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δίκαιο επί του προκειμένου και μάλιστα από τιμητής φάνηκε κατηγορούμενος για τις δικές του επιλογές.

«Δεν μας εκπλήσσει πια η εμμονή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την διαστρέβλωση της αλήθειας και τη μαύρη προπαγάνδα. Το ψεύδος είναι το τελευταίο σωσίβιο των απελπισμένων. Τελευταίο παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού του είναι η ανάρτηση σχετικά με την τιμή του καφέ. Θα υποχρεωθεί να αντέξει τώρα το πικρό ποτήρι της αλήθειας» ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο οποίος προσέθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία».

«Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε, επίσης, τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ" σημείωσε ο κ. Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι "επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται πως του ξεφεύγει αυτό το θέμα έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών» και κατέληξε:

«Αντιθέτως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας».

Καθαρές κουβέντες και δηλώσεις που λένε την αλήθεια, «ΚΑΘΑΡΑ και ΞΑΣΤΕΡΑ».

Τώρα τελευταία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται αναληθής σε θέματα που αφορούν τα πεπραγμένα των διαφόρων Κυβερνήσεων. Μήπως ΄κάποιοι εσωκομματικά εσκεμμένα τον πληροφορούν λανθασμένα υποσκάπτοντας την αξιοπιστία του; Μήπως; Και αν ναι γιατί το κάνουν; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Ευθύνες για τη διάλυση του 6ου Σ.Π.

 

Οι Κορίνθιοι, όσο περνά ο χρόνος, τόσο κατανοούν περισσότερο τι σημαίνει αποεθνοποίηση, που αναφερόμαστε στα άρθρα μας. Το βλέπουν πλέον μπροστά τους. Πηγαίνουν στα Σούπερ Μάρκετς και μπαίνουν στην ουρά μαζί με λαθρομετανάστες, που τρώνε, πίνουν και απολαμβάνουν τα παχυλά επιδόματα, που μαζί με τα πολλά παιδιά τους φτάνουν και υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ. Κάθονται στην Καφετέρια και βλέπουν να περνάνε μπουλούκια νεαρών, που μας ήλθαν 2-3 ετών στις αγκαλιές των μανάδων τους και τώρα έχουν γίνει έφηβοι. Γέμισε η Κόρινθος, από απρόσκλητους επισκέπτες, που μας ήλθαν παραβαίνοντας τους νόμους του κράτους.

Κάποιοι, λένε πως αυτές οι σκέψεις κρύβουν ρατσιστική νοοτροπία. Η απάντησή μας είναι πως οι ίδιοι ή δεν είναι ΄Έλληνες πραγματικοί στην ψυχή και στη νοοτροπία ή αποτελούν «Συστημικά όργανα» της διεθνούς επιχείρησης σε βάρος των λαών της Ευρώπης. Η Αποεθνοποίηση δεν θα γινόταν τόσο εύκολα, αν δεν θα υπήρχαν οι εθελόδουλοι πολιτικοί μεταπράτες της Εθνικής Κυριαρχίας. Είναι αυτοί που αποδέχονται την εφαρμογή του «Μανιφέστου Καλλέργη», το οποίο εφαρμόζεται με τις ευλογίες του ΟΗΕ σε βάρος των Λαών της Ευρώπης με  την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή εισόδου.

Κάποιοι πήραν χωρίς να μας ρωτήσουν την απόφαση να διαλύσουν το Ιστορικό Στρατόπεδο του 6ου Σ.Π. Κορίνθου και να το μετατρέψουν σε «Κέντρο Προσωρινής Κράτησης», μας είπαν αρχικά. Τα χρόνια όμως παρέρχονται και δεν κουνιέται φύλλο από εμάς τους ίδιους. Λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Όσα λέγονται από κάποιους σκεπτόμενους Έλληνες είναι σαν να λέγονται σε «ώτα μη ακουόντων» ή το χειρότερο τα φερέφωνα διαστρεβλώνουν τα καμπανάκια ανησυχίας με τις γνωστές τους ατάκες.

Ζηλεύω τους Αργείτες, τους Τριπολιτσιώτες, τους Σπαρτιάτες και τους Καλαματιανούς, που έβαλαν τις φωνές στους δικούς τους Πολιτικούς της εποχής εκείνης και δεν ακούμπησαν τα Στρατόπεδά τους

 

Όλες οι δημοτικές Αρχές Κορινθίων, αντί να πουν το αναγκαίο ΟΧΙ, είδαν σαν φιλέτο τις εκτάσεις, που αποτελούν  ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και ζητούν ανέξοδα την οικειοποίησή τους. Κανείς, μα κανείς δεν είπε ΟΧΙ στην δομή Κράτησης μέσα στην πόλη. Κανείς, ούτε πολιτικός, ούτε Αυτοδιοικητικός  δεν μιλάει για τις απόπειρες βιασμών, τις κλοπές, την πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών που ανθεί μετά την ίδρυση της Δομής Ελεύθερης Κράτησης, παρακαλώ, στην Κόρινθο. Δεν υπάρχουν επαναπροωθήσεις και απελάσεις; Δεν υπάρχει διάλυση της Δομής;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Εμείς ανοίξαμε τα σύνορά μας κι αυτοί κλείνουν τα δικά τους

 

Υπάρχουν δυστυχώς και αναγνώστες της Φωνής μας, ελάχιστοι ευτυχώς, οι οποίοι δυσανασχετούν, διότι αναφερόμαστε συχνά στο θέμα της παράνομης Μετανάστευσης. Επικαλούνται τον «Ξένιο Δία» και το φιλότιμο στην φιλοξενία. Εμείς δεν τους καταμαρτυρούμε σκοπιμότητα, ούτε θέλουμε να έχουν τα ίδια αντανακλαστικά πάνω στο υπόψη θέμα. Δεν είμαστε ενάντιοι σαν και την πρόσφατη συμφωνία να έλθει στην Ελλάδα αριθμός εργατών γης από την Αίγυπτο, να καταγραφεί νόμιμα για τον χρόνο που επιλέχθηκε και όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου, να επιστρέψει στην Πατρίδα του. Νόμιμη και καθαρά ανταποδοτική φιλοξενία!

Είμαστε, κάθετα όμως αντίθετοι με την χρησιμοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία με δόλο και σκοπιμότητα αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας. Θα πρέπει να είναι αφελής όποιος νομίζει ότι η Τουρκία μας στέλνει απλώς και στην τύχη τους μεγαλοοικογενειάρχες  με τσούρμο παιδιά στα χέρια και στην κυοφορία γυναικών μωαμεθανών στο θρήσκευμα. Ούτε έναν Χριστιανό Ομόδοξο των Ελλήνων. Πηγαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες επιλέγουν και τους μεταφέρουν ακόμη και με τσάρτερ. Τους κρατάνε, τους εκπαιδεύουν, τους μισθοδοτούν με χρήματα της Ε.Ε. και παρόλα αυτά μας τους στέλνουν παράνομα στην Ελλάδα.

Εμείς, σαν κορόιδα, εφαρμόζουμε το λεγόμενο Διεθνές Δίκαιο, την ώρα που εκτός από την Τουρκία που το έχει γράψει κανονικά συμπλέουν και χώρες της Ευρώπης, αφού έχουν εξασφαλίσει τον φράκτη των βόρειων συνόρων μας. Δεν περνάει ούτε ένας σε Ευρωπαϊκή χώρα. Αν δε επιχειρήσει έστω και ένας Έλληνας να διασχίσει πιθαμή Τουρκικού εδάφους, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Θυμηθείτε τι τύχη είχαν πριν από δύο χρόνια δύο Έλληνες Στρατιωτικοί, που βρέθηκαν κατά λάθος στην από εκεί πλευρά του π. Έβρου. Σε μια περιοχή που η Τουρκία μας έστελνε  και στέλνει χιλιάδες λαθρομετανάστες οι δύο Έλληνες κλείστηκαν στις φυλακές της Ανδριανούπολης επί μήνες.

Για να γίνει πιο κατανοητό θα αναφερθώ σε ένα γεγονός, που συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Πήγε να επισκεφθεί νόμιμα την Τουρκία Έλληνας Ιστορικός και δημοσιογράφος, αλλά οι Στρατοχωροφύλακες δεν του επέτρεψαν την είσοδο. Τον θεώρησαν, ως ανεπιθύμητο πρόσωπο, διότι είναι ποντιακής καταγωγής, όπως και δεκάδες άλλους. Την ίδια περίοδο, με την πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν, βρέθηκε Τούρκος Πρόεδρος Δεξαμενής Σκέψης στη Θεσσαλονίκη και έγραψε στο Διαδίκτυο  «Αχ Θεσσαλονίκη θα μπορέσω να σε ξαναδώ Τουρκική» και ακόμη ίσως είναι στην Ελλάδα,,, Τα σχόλια δικά σας.


Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Αυτόνομο Υπουργείο και όχι Γεν. Γρ. Απόδημου Ελληνισμού

Εντυπωσιάστηκα από την δραστηριότητα του εκτελεστικού διευθυντή της Hellenic American Leadership Council, Έντι Ζεμενίδη, αυτή την χρονική περίοδο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αμερικανική Ήπειρο, από την θέση που κατέχει. Ο διαπρεπής Ελληνοκύπριος έχει όπως διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό. Ασφαλώς και δεν είναι  μοναδικός στο είδος του, αλλά ανήκει στην ελίτ που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Απορώ γιατί  οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημασία που μπορούν να έχουν οι Απόδημοι Έλληνες στο μέγεθος που τους αξίζει.

Χωρίς να είμαι προκατειλημμένος  νομίζω πως υπάρχει ένα είδος αντιπαλότητας στην ψυχοσύνθεση των Ελλήνων της Πατρίδας έναντι αυτών της παγκόσμιας Παροικίας. Αυτό το έζησα σε μικρή κάπως διάσταση τη δεκαετία του 70. Αν δεν κάνω λάθος άρχισε με την απόφαση του τότε Προέδρου Γ. Παπαδόπουλου, ο οποίος έδωσε κίνητρα σε επιστήμονες του Απόδημου Ελληνισμού, διακεκριμένους, να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να μεταλαμπαδέψουν ό,τι καλό είχαν να προσφέρουν στη γενέτειρά τους, της δεύτερης επιλογής τους.

Παλιννόστησαν πολλοί , οι οποίοι πραγματικά πρόσφεραν τον εαυτόν τους στις διάφορες θέσεις ευθύνης, πλην όμως δημιουργήθηκε η αίσθηση στην κοινή γνώμη, πως το ντόπιο κατεστημένο σε όλους σχεδόν τους δημόσιους τομείς τους αντιμετώπισε αρνητικά. Το είδαμε σε τοπικά και Αθηναϊκά Νοσοκομεία, στα Πανεπιστήμια και σε άλλους κρατικούς φορείς. Έδιναν μάχη για να επιβιώσουν στις διαβολές των ντόπιων και οι μεν υπομονετικοί παρέμειναν στην Πατρίδα τους, μερικοί δε επέστρεψαν στη σιγουριά της πρώτης επιλογής τους. Έτσι κι αλλιώς όμως, τελικά,  η Ελλάδα ωφελήθηκε από το εγχείρημα.

Η παραπάνω αναφορά μου δεν έχει σκοπό να υποδείξει την επανάληψη του εγχειρήματος, αλλά να  σημειώσει την βεβαιότητα πως η Ελλάδα δεν είναι μόνον η «Ψωροκώσταινα» των δέκα εκατομμυρίων, αλλά η Ελλάδα των εκατοντάδων εκατομμυρίων του Απόδημου Ελληνισμού. Βαυκαλίζονται οι πανέλληνες για τον ρόλο που έπαιξαν οι πρόγονοί τους στην «Αναγέννηση της Ευρώπης των σπηλαίων» και μέσα στην έπαρση του εγωϊσμού και της φιλαυτίας που τους διακατέχει, δεν λαμβάνουν υπόψη τους την Αρχή της Ανταποδοτικότητας. Κάτι έχουν να μας προσφέρουν οι φίλοι τους οι ξένοι. Ο «Απόδημος Ζεμενίδης» και ο κάθε «Ζεμενίδης» με την παρέα του, θα έπρεπε να έχει προσκληθεί αρμοδίως, να «δώσει πλάτη» στην Πατρίδα του…. 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια