Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1902)

Ο Θεός μας, προστατεύει τους πιστούς του και σήμερα




Ενθυμούμαι ότι κάθε φορά ο Κύριος και Θεός έσωζε τον Λαό του Ισραήλ όταν με ταπείνωση, μετάνοια και τήρηση των Μωσαϊκών Νόμων ζητούσε τη βοήθειά του.

Ο Λαός αυτός, μικρός σε πληθυσμό σαν την Ελλάδα με πολύ περισσότερο Απόδημο πληθυσμό ανά την Υφήλιο, έχει δο9κιμαστεί και παραμένει όρθιος, σαν κράτος και διεθνής οντότητα. Δεν έχω ψάξει μέσα στην καρδιά μου να βρω γιατί έρχονται στιγμές που διαβλέπω μια συνάφεια ειδικής μεταχείρισης της χώρας μας από την χάρη Του Θεού.

Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, είναι μια χώρα μικρή στο μέγεθος, μεγάλη όμως και με δοξασμένο ιστορικό παρελθόν, ως Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ενώ προϋπήρχε ως χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που με τον πρόωρο χαμό του άφησε πίσω του ένα τεράστιο κατακτητικό και πολιτιστικό έργο, με ελληνιστικές περιοχές και χώρες ή φυλές, που τιμούν το όνομα της Μεγάλης Ελλάδας.

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα πιστεύω των Ισραηλινών; Μίλησα για σχετικό πιστεύω στην Ορθοδοξία των Ελλήνων, την συνάφεια. Δεν μου διαφεύγει της σκέψης ότι στους μεγάλους Πολέμους που αντιμετώπισαν και οι Ελληνικές Δυνάμεις, πάντα το έκαναν. Θυμάμαι από μικρό παιδί και δεν ξεχνώ αυτή την Εθνική επιταγή προσήλωσης στο Μεγαλείο του Κυρίου, που έπλασε αυτό το δημιούργημα όπου ζούμε:

«Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία»

ή το «Εν τούτω νίκα» του Μεγάλου Κωνσταντίνου

ή τις δυο Σημαῖες μέ Σταυρό καί μέ το «Ιησοῦς Χριστός νικᾶ», του Θ. Κολοκοτρώνη.

ή και το Όραμα της Παναγίας που σκέπαζε τους Έλληνες φαντάρους, και μετέτρεπε σε φυγή τους Ιταλούς στα Βορειοηπειρωτικά βουνά της Αλβανίας το 1940¨!

Έχοντας αυτές τις σκέψεις κατά νου δεν μου διαφεύγει ότι ο Κύριος, ο Θεός μας, προστατεύει τους πιστούς του και σήμερα. Αρκεί να είμαστε άξιοι και να του το ζητήσουμε με ταπείνωση, προσευχή

και μετάνοια… 
 Ε.Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια