Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1902)

 

Η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση και ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού

 

 Η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση και ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΜΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», το οποίο ρυθμίζει ποικίλα θέματα για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, ενός παραγωγικού τομέα, που  στηρίζει σταθερά και δυναμικά την ελληνική οικονομία δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για την ελληνική κοινωνία. Ένα πεδίο που η Ελλάδα πρωταγωνιστεί παγκοσμίως.

Η βουλευτής τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο καλύπτει νομοθετικά κενά του παρελθόντος αλλά και δημιουργεί νέα προοπτική σε κρίσιμους άξονες της τουριστικής μας πολιτικής. Οι γεωπολιτικές, οι οικονομικές, οι κλιματικές, οι τεχνολογικές και σίγουρα οι δημογραφικές προκλήσεις, που επικρατούν και στην τουριστική αγορά,  επιβάλλουν μια διαρκή αναπροσαρμογή στις πολιτικές μας, ώστε να διατηρηθούν και να ενδυναμωθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού μας προϊόντος.

Εν συνεχεία, η κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, επεσήμανε την αναγκαιότητα της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου όπως ορίζει το νομοσχέδιο σε ζητήματα πολεοδομικά και αδειοδοτικά, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την αύξηση των καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ενώ τόνισε την σημασία θέσπισης ξεκάθαρων περιβαλλοντικών κανόνων στην διαδικασία της βιώσιμης τουριστικής  της αναγκαίας περιβαλλοντικής προστασίας, την σημασία του ρόλου των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, και τέλος τον κυρίαρχο ρόλο ενός καταρτισμένου ανθρωπίνου δυναμικού, που με τις γνώσεις και τις δεξιότητες του, μπορεί να οδηγήσει τον τουρισμό σε νέα εποχή ανάπτυξης.

Επιπροσθέτως, η βουλευτής κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, πρότεινε τρόπους για την απλοποίηση της διαδικασίας προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων, που συχνά προσκρούουν σε τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια, όπως π.χ. μέσω της ίδρυσης σύγχρονων και λειτουργικών τοπικών κέντρων ενημέρωσης επενδυτών, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η βουλευτής πρότεινε επίσης πέρα από την δημιουργία Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, και την δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, την δημιουργία ειδικών Task-Force  μεταφοράς τεχνογνωσίας,  που θα συμβουλεύουν ιδιαίτερα περιοχές που δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τις  αναπτυξιακές δυνατότητες τους στον κλάδο του Τουρισμού.

Η κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, κατά την εισήγηση της δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσουμε αποτελεσματικότερα την επιδιωκόμενη ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη διαφοροποιώντας το περιεχόμενο του τουριστικού μας προϊόντος. Παράλληλα θα  δημιουργηθεί ένα συνολικό ψηφιδωτό του τουριστικού προφίλ της χώρας μας, που θα επιτρέπει να καθοδηγούμε πιο ορθολογικά τις τουριστικές ροές ανάλογα με τις στρατηγικές αποφάσεις του κράτους, που μπορεί να αφορούν είτε την αποσυμφόρηση ανεπτυγμένων τουριστικά περιοχών, είτε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου .

Τέλος, η βουλευτής δήλωσε ότι το νέο νομοσχέδιο αποτελεί ένα θετικό βήμα για την ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.-





 

Δεν υπάρχουν σχόλια