Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1902)

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων «Συνεργασία και Ανάπτυξη στο επίκεντρο»

 


Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, πραγματοποίησε συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε η πρόοδος του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που άπτονται της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων έργων υποδομής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων, με σκοπό την προώθηση πρωτοβουλιών που θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία και την οικονομία.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης και αποτέλεσε πλατφόρμα για ουσιαστικό διάλογο, όπου παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες και μελλοντικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ευάγγελος Ξυγκώρος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιάννης Τρουπής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Παναγιώτης Λουζιώτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Γιάννης Παναρίτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Φώτης Δαμούλος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Σωτήρης Μουρίκης, καθώς επίσης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Γιώργος Σπίνος.

 

 

Στις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Συντονισμένες και άμεσες δράσεις στήριξης»

 

 

Σειρά συναντήσεων και αυτοψίες στις περιοχές της Κορινθίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές πραγματοποίησε, το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους και τους παραγωγούς της Κορινθίας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση στήριξη των πληγέντων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, καθώς η αντιπυρική περίοδος παραμένει σε εξέλιξη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση με Δημάρχους, Προέδρους κοινοτήτων και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, όπου συζητήθηκαν τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων και τον συντονισμό των δράσεων.

Επίσης, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Στιμάγκα Κορινθίας, με παραγωγούς της περιοχής, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στρατάκου, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και της Μαριλένας Σούκουλη (Βουλευτής Νομού Κορινθίας).

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μάρκος Λέγγας και στελέχη της ΠΕ Κορινθίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σε διαρκή επαφή με τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης και να προσαρμόζει τις δράσεις της ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

 

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


 Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για τη διοργάνωση summer camps, που θα προσφέρουν πλούσιες εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες στους νέους της Περιφέρειας.

Επίσης, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων, ενώ αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, την προώθηση καινοτόμων προγραμμάτων και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών.

 

 

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

 


Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας ζωτικής σημασίας για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.

Έρευνα σχετικά με τις Περιφερειακές Ανάγκες και Αντιλήψεις για την Κοινωνική Οικονομία

Η έρευνα έχει σχεδιαστεί για να διερευνήσει:

- Την τρέχουσα κατανόηση και στάση απέναντι στην κοινωνική οικονομία.

- Την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων πολιτικών που υποστηρίζουν την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας.

- Προκλήσεις και πιθανές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας.

- Ανεκπλήρωτες ανάγκες και μελλοντικές προοπτικές για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και την προώθησή της στην περιοχή μας.

Η ανατροφοδότησή σας θα συμβάλει άμεσα στη διαμόρφωση της πολιτικής ανάπτυξης και στη δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες και ευκαιρίες της περιοχής μας. Αυτή είναι μια ευκαιρία να εκφράσετε τις εμπειρίες, τις προκλήσεις και τις προτάσεις σας για ένα πιο περιεκτικό και βιώσιμο οικονομικό τοπίο.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλες οι απαντήσεις θα παραμείνουν αυστηρά εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς που περιγράφονται στο παρόν έργο. Με τη συμμετοχή σας, συναινείτε στην ανάλυση των ανώνυμων απαντήσεών σας και τη συμπερίληψή τους στα πορίσματά μας.

Πώς να Συμμετάσχετε

Για να συμμετάσχετε στην έρευνα, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο:https://forms.office.com/e/0H2eNhfC7Z

Ο εκτιμώμενος χρόνος συμπλήρωσης είναι περίπου 20 λεπτά. Σε περίπτωση που έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Καινοτομίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: euprograms@ppel.gov.gr.

Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε και εκτιμούμε βαθύτατα την προθυμία σας να συμβάλλετε σε αυτή τη ζωτικής σημασίας πρωτοβουλία. Οι γνώσεις σας θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της κοινωνικής οικονομίας στην περιοχή μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο και τη συμβολή σας.

 

 

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη επανακαθορισμού χερσαίας ζώνης λιμένος Βραχατίου και παραχώρησης μηχανημάτων έργου

 


Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη επανακαθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμένος Βραχατίου, καθώς και η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βέλου-Βόχας για την παραχώρηση προς χρήση μηχανημάτων έργου χωρίς την καταβολή μισθώματος.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Θανάσης Μανάβης, βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΕ Κορινθίας την Πέμπτη 18 Ιουλίου και, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Αναστάσιου Γκιολή, προχώρησαν στην υπογραφή των δύο συμβάσεων, ενισχύοντας την συνεργασία και την ανάπτυξη της περιοχής.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να υποστηρίζει τα έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα για την περιοχή του Βραχατίου και του Βέλου-Βόχας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, Θανάσης Μανάβης, σημείωσε: «Η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Η παραχώρηση των μηχανημάτων έργου θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση σημαντικών έργων».

Οι συμβάσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση των τοπικών υποδομών και την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

 

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Ίσθμια

 


Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Ίσθμια.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΕ Κορινθίας, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, όπου και προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης, κάνοντας πράξη μια σημαντική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής.

Η προμήθεια και τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία, καθώς θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών άθλησης για τους νέους και τους αθλητές της περιοχής.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να επενδύει σε έργα που προάγουν τον αθλητισμό και την ευημερία των πολιτών. Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη ενός έργου που θα προσφέρει σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης σημείωσε: «Η αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου είναι ένα αίτημα ετών για την τοπική κοινωνία. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πολύτιμη συνεργασία και τη στήριξή της σε αυτό το σημαντικό έργο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια