Header Ads

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Φ. 1902)

 Στρατηγός Φράγκος: "Με 9 μήνες θητεία δεν πάμε πουθενά" - Η πρόταση για επιπλέον ... έμμισθη στράτευση…


5 Apostagma.grNewsroom 22.07.2024

Οι Ένοπλες Δυνάμει αυτή τη στιγμή είναι πανίσχυρες! - Έχουμε πάρει ήδη το "πάνω χέρι" τόνισε ο κ Φραγκούλης - Αλλά καλό θα ήταν να ενισχυθεί σταδιακά ο Στρατός Ξηράς

Χείμαρρος για άλλη μια φορά ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος.  Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Όλγας Λαθύρη "Τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό αν τον είχε απέναντι του"  ο κ. Φραγκούλης απάντησε: "Κύριε πρωθυπουργέ δες την Ελληνική οικογένεια! Που σημαίνει την ακρίβεια και την δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν. Μη σκύβεις το κεφάλι, δεν έχεις καμία ανάγκη"!

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσε πως αυτή τη στιγμή είναι πανίσχυρες! "Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι. Έχουμε πάρει ήδη το "πάνω χέρι" τόνισε.  Ωστόσο όπως είπε "καλά είναι και τα drone καλή και η αντιαεροπορική "ομπρέλα" αλλά καλό θα ήταν να ενισχυθεί σταδιακά ο Στρατός Ξηράς όπως ενισχύεται το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία"

Και πρότεινε στον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το θέμα της θητείας: "Με 9 μήνες θητεία δεν πάμε πουθενά" είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε η 9μηνη θητεία να συνοδεύεται από άλλους 9 μήνες με τον βασικό μισθό. 

 

 

Εκλογές ΗΠΑ: Αποσύρθηκε από την κούρσα ο Τζο Μπάιντεν – Επίσημη η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις


Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ - Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις που δήλωσε ότι θέλει να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών

Σύνταξη ΙΝ  22.07.2024

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποχωρεί από την προεκλογική  ούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.  Μετά τις εκκλήσεις και τις πιέσεις που δεχόταν τις τελευταίες ημέρες από έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό Δημοκρατικών, ο Μπάιντεν αποφάσισε να αλλάξει γνώμη.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στους Αμερικανούς αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρο. Η ίδια η Χάρις δήλωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.   Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν να χαρακτηρίσει τον Μπάιντεν ως «τον χειρότερο πρόεδρο με διαφορά στην ιστορία των ΗΠΑ» και να δηλώσει ότι πιστεύει ότι θα νικήσει τη Χάρις πιο εύκολα.

FT: Χωρίς αντίπαλο η Χάρις;

Χωρίς αντίπαλο – στην εσωκομματική διαδικασία – φαίνεται ότι θα παίξει η Κάμαλα Χάρις. Όλοι οι μεγάλοι δωρητές των Δημοκρατικών έχουν ήδη εκφράσει τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά της για το προεδρικό χρίσμα, σύμφωνα με τους Financial Times.

 

 

Οι Κούρδοι εξαπέλυσαν Τέσσερα κύματα επιθέσεων με FPV κατά τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ-Δεκάδες νεκροί στρατιώτες

Μέση Ανατολή 22.07.2024

Οι Κούρδοι ετοιμάζουν μαζική χρήση drone-αυτοκτονίας και FPV κατά των Τούρκων που έχουν βρει ένα τρομερό εχθρό που δεν μπορούν να τον αναχαιτίσουν

Τρομερό όπλο στα χέρια των Κούρδων ανταρτών έχουν γίνει τα drone FPV, προκαλώντας τρόμο στις τουρκικές δυνάμεις μέρα και νύχτα ερχόμενοι από το πουθενά στην κυριολεξία, ειδικά στο Βόρειο Ιράκ που έχει γίνει ο εφιάλτης της Άγκυρας.

Η κουρδική μονάδα Şehîd Dogan Zinar χτύπησε 4 φορές από αέρος τις βάσεις των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στο Ζαπ στο Βόρειο Ιράκ προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων, ενώ το ηθικό των υπολοίπων έχει πέσει στο ναδίρ.

Το Κέντρο Συνδέσμου Τύπου του YPG ανακοίνωσε ότι: «μεταξύ 14 και 16 Ιουλίου 2024, οι βάσεις του τουρκικού στρατού κατοχής στην περιοχή Şehîd Delîl Δυτικό Ζαπ έγιναν στόχος μη επανδρωμένων οχημάτων των ανταρτών.  Οι Τούρκοι εισβολείς χτυπήθηκαν από αέρος 4 φορές.

«Ο αριθμός των τουρκικών δυνάμεων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτές τις ενέργειες δεν μπορούσε να διευκρινιστεί με ακρίβεια, αλλά προκλήθηκαν σοβαρές απώλειες στις θέσεις και τις βάσεις των εισβολέων», καταλήγει η ανακοίνωση των Κούρδων.

Το πλεονέκτημα που απολαμβάνουν τώρα τα μικρά εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα πεδία μάχης, συμπεριλαμβανομένης του Ιράκ και της Συρίας είναι μια κομβική στιγμή στην στρατιωτική τεχνική πλέον.  Τα drones FPV πραγματοποιούν επί του παρόντος περίπου το 40% των πληγμάτων στην πρώτη γραμμή στο Ιράκ και την Συρία, ερχόμενα στην κυριολεξία από το πουθενά.

Τα άμεσα αποτελέσματα των κουρδικών επιχειρήσεων είναι η πρόκληση θυμάτων ( νεκροί-τραυματίες) και η κατακόρυφη πτώση του ηθικού των τουρκικών δυνάμεων  Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να επανακαταλάβει την περιοχή του Ζαπ στο Βόρειο Ιράκ με τη βοήθεια των Κούρδων του Ιράκ. Ωστόσο, το YPG και το YJA Star προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση και αναγκάζουν επανειλημμένα τους Τούρκους εισβολείς σε άμυνα.

Οι Κούρδοι ετοιμάζουν μαζική χρήση drone-αυτοκτονίας και FPV κατά των τουρκικών θέσεων που είναι πιθανό να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις τουρκικές απώλειες. Αρκετοί ειδικοί αναφέρουν ότι έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή καθώς η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει εδώ και χρόνια καμία απογραφή κατοίκων στην τουρκική επικράτεια.

 

 

Ο Φρέντι Μπελέρης επέστρεψε στις αλβανικές φυλακές:

«Δεν κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας»

 

 

 

Newsbomb  20 Ιουλίου 2024

 

«Το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα», επεσήμανε ο Φρέντι Μπελέρης.


Ο  ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης, επέστρεψε στις φυλακές του Φιέρι, κατά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, μετά το πέρας της πενθήμερης άδειας που τού χορηγήθηκε.

«Η επιστροφή μου στις αλβανικές φυλακές σηματοδοτεί τον τελευταίο κύκλο ενός αγώνα για όλα αυτά τα δίκαια αιτήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας για Δημοκρατία και σεβασμό της λαϊκής βούλησης», τόνισε.

«Από την πρώτη στιγμή, είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής ασυλίας μου· εδώ είναι το σπίτι μου, η ζωή μου, η σκέψη μου. Αν δε δικαιωθώ από τα αλβανικά δικαστήρια, ασφαλώς και θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και η ελληνική εθνική μειονότητα έχει υποστεί μία ιστορική αδικία», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπελέρης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χειμάρρας, Πέτρο Γκικουρία, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο «που προέρχεται από μία οικογένεια με παραδόσεις και αγώνες για τη Χειμάρρα» και «που φέρνει την εμπειρία του από την Αμερική, την όρεξη, το κουράγιο και τη δύναμη να παλέψει για τα αυτονόητα». «Αισθάνομαι περήφανος που με τιμά τόσα χρόνια με τη φιλία του. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί άξιο τέκνο της Χειμάρρας μας», συμπλήρωσε.

 

Η Λατινοπούλου οργάνωσε -και πέτυχε- ευρωπαϊκό ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τον «Αττίλα»

 

 


 

Newsbomb

20 Ιουλίου 2024 · 19:30

Το ψήφισμα συνυπέγραψαν οι επικεφαλής από δώδεκα κομματικούς σχηματισμούς που απαρτίζουν τους «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ για την Ευρώπη».

Ψήφισμα καταδίκης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο με πρωτοβουλία της πρόεδρου της «Φωνής Λογικής» Αφροδίτης Λατινοπούλου συνυπέγραψαν οι επικεφαλής από δώδεκα κομματικούς σχηματισμούς που απαρτίζουν τους «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ για την Ευρώπη. Τους ευχαριστώ για την έμπρακτη στήριξη στον δίκαιο αγώνα μας» είπε η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής».

 


«Αντίστοιχη δήλωση δεν θα δείτε ποτέ ούτε από το ECR της Μελόνι ούτε φυσικά από το Λαϊκό Κόμμα που υπάγεται το κόμμα της ΝΔ. Πλέον με τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος μας, έχουν τη δική τους φωνή στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε σε ανάρτησή της στα social media η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια