Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1902)


Δήμος Βέλου-Βόχας
Μεγάλη επιτυχία Μανάβη: Εκδόθηκε ειδική πρόσκληση από την Περιφέρεια για Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Βέλου-Βόχας

 

 By gnomipoliton
Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας είχε θέσει ως απόλυτο στόχο του την έκδοση ειδικής πρόσκλησης για την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας – Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Βέλου-Βόχας είχε χάσει την χρηματοδότηση το 2020 στην προηγούμενη πρόσκληση

«Πες, πες το κοπέλι, κάνει την κυρά και θέλει», λέει ο θυμόσοφος λαός μας κι αυτό φαίνεται ότι συνέβη και στην περίπτωση του Δήμου Βέλου-Βόχας. Όπου «κοπέλι» βάλτε τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας Θανάση Μανάβη και όπου «κυρά» βάλτε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το «θέλει» δεν είναι άλλο από το Κέντρο Κοινότητας!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όλοι θυμόμαστε ότι στην αρχή της θητείας του, τον Μάρτιο, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης βρέθηκε με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελευθερία Παπαλέκα σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Περιφέρειας. Εκεί δοκίμασαν μία δυσάρεστη έκπληξη αφού διαπίστωσαν ότι στην πρόσκληση του 2020 ο Δήμος Βέλου-Βόχας παρότι πληρούσε τα κριτήρια ένταξης και χρηματοδότησης για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας, δεν είχε υποβάλλει φάκελο, δεν είχε αξιοποιήσει τα χρήματα που διέθετε τότε η Περιφέρεια και φυσικά δεν είχε φτιάξει Κέντρο Κοινότητας.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η κα Παπαλέκα εξέφρασε την αγανάκτηση της Δημοτικής Αρχής και ο δήμαρχος Θανάσης Μανάβης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν και ότι περισσότερο μπορεί να πείσει την Περιφέρεια να ανοίξει νέα πρόσκληση, Ειδική Πρόσκληση και να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Βέλου-Βόχας.

Ακολούθησαν συνεντεύξεις και ανακοινώσεις από πλευράς του πρώην δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου, ο οποίος «έδειξε» εμμέσως πλην σαφώς ως υπεύθυνη για το χάσιμο της χρηματοδότησης και την μη ίδρυση Κέντρου Κοινότητας την Μαρία Καλλίρη, πρώην πρόεδρο της «Ανέλιξης».

Η κυρία Καλλίρη σήκωσε το γάντι και απάντησε στον πρώην δήμαρχο με μία μακροσκελή δήλωση με πολλά κατηγορώ για τον Αννίβα Παπακυριάκο, μια δήλωση που μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητη από πλευράς πρώην δημάρχου και εν πολλοίς οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση της κυρίας Καλλίρη.

Κι ενώ αυτά συνέβαινε εδώ, στην Τρίπολη δινόταν μάχη από την πλευρά του Θανάση Μανάβη για να βρεθεί τρόπος να εκδοθεί ειδική πρόσκληση για να χρηματοδοτηθεί ο δήμος Βέλου-Βόχας για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας. Κατατέθηκε πλήρης φάκελος, βρέθηκε κτήριο για να στεγάσει την υπηρεσία, κατατέθηκαν επιχειρήματα και τελικά, επειδή «ο επιμένων νικά», σήμερα ο Θανάσης Μανάβης καταγράφει μια σημαντική επιτυχία, τη δεύτερη – θυμίζουμε – μετά την εξασφάλιση 1,5 εκατ. ευρώ για αγωγό ύδρευσης:

Με τον Κωδικό ΠΕΛ61 και αρ. πρωτ. 11275 εκδόθηκε, σήμερα 22/7/2024, Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τίτλο: «Νέα Κέντρα Κοινότητας» για την υποβολή Προτάσεων στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος»! Η πρόσκληση, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, αφορά ονομαστικά, μεταξύ άλλων 10 δήμων της Πελοποννήσου, τον Δήμο Βέλου-Βόχας, η επιμονή του οποίου αποτέλεσε την θρυαλλίδα για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τα Κέντρα Κοινότητας που ήδη λειτουργούν σε Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Κόρινθο και Λουτράκι, παρέχουν ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους Δήμων, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση αυτών των κατηγοριών ωφελούμενων.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βέλου-Βόχας που αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ως περιοχή ευθύνης τα όρια του Δήμου, με αντικειμενικό στόχο την παροχή υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της φτώχειας καθώς και την κοινωνική ένταξη με στόχευση ευπαθών και περιθωριοποιημένων ομάδων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στα όρια του Δήμου Βέλου-Βόχας αναμένεται να λειτουργήσει και Παράρτημα για την παροχή υπηρεσιών στον πληθυσμό Ρομά της περιοχής, αποσυμφορίζοντας έτσι τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Αναλυτικά το Κέντρο Κοινότητας:

• θα παρέχει δια ζώσης ενημέρωση και εξατομικευμένη προσέγγιση (συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική στήριξη, διαμεσολάβηση κ.λπ.) στις ομάδες στόχου για όλα τα Προγράμματα απασχόλησης και κοινωνικών υπηρεσιών, τόσο μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις με τους ωφελούμενους, όσο και μέσα από τακτικές ενημερώσεις, δράσεις πληροφόρησης στο γενικό πληθυσμό σε επίπεδο Τοπικής Κοινότητας, Δημοτικής Ενότητας, Δήμου, θύλακες φτώχειας, κλπ.

• θα διασυνδέεται και θα συνεργεί με την στήριξη, συνέργεια και διαμεσολάβηση της Επιτελικής Δομής, με τις τοπικές Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας /Περιφερειακής Ενότητας, των Δήμων, Νοσοκομείων, ΕΟΠΥΥ, κλπ., όπου υπάρχουν, καθώς και με τις τοπικές ανά Περιφερειακή Ενότητα Υπηρεσίες, και Προγράμματα απασχόλησης (πχ ΟΑΕΔ), σε όλο το φάσμα της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και προώθησης της απασχόλησης.

• θα διασυνδέεται με την Επιτελική / Συντονιστική Δομή της Περιφέρειας. Μέσω αυτής της συνεργασίας θα τυγχάνει συγκεκριμένης επιστημονικής και οργανωτικής υποστήριξης, ενώ θα τους παρέχονται εργαλεία, συστήματα, εκπαίδευση και πιστοποιημένη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα ταυτοποίησης των ωφελούμενων, το οποίο θα διασυνδέεται και θα διαλειτουργεί με λοιπά αντίστοιχα συστήματα εθνικού επιπέδου.

• θα συμπληρώνει και θα επικαιροποιεί υποχρεωτικά και με ευθύνη των αρμοδίων εξουσιοδοτημένων επιστημονικών στελεχών των Δικαιούχων το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης της Ταυτοποίησης των Ωφελούμενων και Παρακολούθησης της Κοινωνικής Ένταξης (ΟΠΣ ΥΤΚΕ) το οποίο θα τηρείται με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

• θα δέχεται από την Επιτελική Δομή, εξειδικευμένες υπηρεσίες, από ειδικότητες που δεν διαθέτει, όπως υπηρεσίες διαμεσολάβησης, νομικής υποστήριξης, συμβουλών διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού και άλλων θεμάτων κ.λπ., καθώς και υπηρεσίες «σύζευξης» παραπομπών ωφελουμένων που δυνητικά καλύπτονται από ειδικές Δομές άλλης Π.Ε. και άλλου Φορέα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα σημαντικό υποστηρικτικό για την κοινωνία εργαλείο που με τις ενέργειες και την επιμονή του δημάρχου Θανάση Μανάβη, τα οφέλη του θα είναι προσιτά και για τους πολίτες του δήμου Βέλου-Βόχας. 
 
 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δημότες για τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων


- Τι έκανε ο δήμος από την αρχή της θητείας του


Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας.

Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την μεγάλη προσπάθεια την οποία έχει καταβάλλει ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Πούλος και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι για να διαχειριστούν την δύσκολη αυτή κατάσταση.

Μία δύσκολη κατάσταση, η οποία άλλωστε επιτείνεται και από το γεγονός πως στις δημοτικές ενότητες του Άσσου - Λεχαίου, του Σαρωνικού και της Σολυγείας, από τις αρχές του καλοκαιριού, έχουμε αύξηση των απορριμμάτων, λόγω της έλευσης των παραθεριστών.

Θυμίζουμε ότι, όπως έχει τονίσει ήδη κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Κορινθίων, η υπηρεσία καθαριότητας τους τελευταίους μήνες -και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο- είναι μείον 35 εργαζόμενους. Πρόκειται για τους τετραμηνίτες που είχαν προσληφθεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και η σύμβασή τους έληξε.

Ταυτόχρονα η υπηρεσία έχει να αντιμετωπίσει:

· τις τακτικές καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων,

· τις έκτακτες αναρρωτικές άδειες και

· τα προβλήματα των συνταξιοδοτήσεων, με δεδομένο πως το μόνιμο προσωπικό της υπηρεσίας είναι «γερασμένο», αφού δεν έχει ανανεωθεί εδώ και πολλά χρόνια! Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως τέσσερις οδηγοί αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν την 1η Ιανουαρίου 2025, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα δρομολόγια τα οποία πρέπει να βγαίνουν κάθε μέρα.

Στο σημείο αυτό θα επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, ώστε να αντιληφθούν οι συνδημότες μας για ποιον λόγο δημιουργούνται τα προβλήματα στην διαχείριση της καθαριότητας και τι κάναμε ως δήμος, για να τα αντιμετωπίσουμε. Για να ξέρουν οι δημότες μας την αλήθεια για το πώς λειτουργεί το κράτος.

1. Παρά το γεγονός πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μία πάγια και διαρκής αναγκαιότητα οι δήμοι δεν έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν το μόνιμο προσωπικό που χρειάζονται. Είναι, λοιπόν, υποχρεωμένοι, κάθε οκτώ μήνες, να μπαίνουν σε μία διαδικασία αναζήτησης προσωπικού. Αυτή η διαδικασία δεν είναι μόνο επίπονη γραφειοκρατικά για τις (επίσης υποστελεχωμένες) διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και εξαιρετικά χρονοβόρα, όπως θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

2. Τον περασμένο Φεβρουάριο, γνωρίζοντας πως η σύμβαση των 35 λήγει τον Μάρτιο, ζητήσαμε από την κεντρική κυβέρνηση την πρόσληψη 45 ατόμων για την καθαριότητα, 30 εργατών και 15 οδηγών. Από τον Φεβρουάριο η έγκριση του υπουργείου ήρθε στις 4 Ιουνίου. Μετά ήταν απαραίτητη η έγκριση των όρων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Η έγκριση αυτή δόθηκε από το ΑΣΕΠ ένα μήνα μετά, στις αρχές Ιουλίου. Στις 5 Ιουλίου βγάλαμε στον αέρα τον διαγωνισμό, ενώ στην συνέχεια χρειάστηκαν 15 ημέρες για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά οι πάνω από 300 ενδιαφερόμενοι.

3. Από σήμερα, 22 Ιουλίου, η υποστελεχωμένη διοικητική υπηρεσία, σε μία περίοδο αδειών, θα πρέπει να ελέγξει τα δικαιολογητικά, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει «να τρέξει» και τον διαγωνισμό για την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών (ούτε αυτές οι θέσεις μπορεί να είναι μόνιμες), οι οποίες θα πρέπει να πιάσουν δουλειά την 1η Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσουν τα σχολεία.

4. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως από τον Φεβρουάριο που κινήθηκαν έγκαιρα οι διαδικασίες από τον δήμο θα περάσουν οκτώ μήνες και θα φτάσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου (στην καλύτερη περίπτωση), για να έχουμε και πάλι προσωπικό στην καθαριότητα. Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο δήμος για να ξέρουν οι πολίτες. Οι οποίοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αλλά πρέπει να ξέρουν και την αλήθεια!

Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους οδηγηθήκαμε στην απόφαση να αναθέσουμε ένα μέρος της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη για συγκεκριμένο διάστημα (δύο μήνες) και για συγκεκριμένο έργο. Θα εξοικονομήσουμε έτσι ανθρώπινους πόρους για να γίνεται καλύτερα η διαχείριση απορριμμάτων στις άλλες δημοτικές ενότητες.

Ευχάριστα είναι και τα νέα σε ό,τι αφορά τα «ογκώδη». Στις αρχές Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός (με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ) για την αποκομιδή και επεξεργασία των ογκωδών και πλέον είμαστε στη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης. 
 
 






ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.7.2024

Βασίλης Νανόπουλος. Η φωτιά στο Σοφικό έσβησε , στο ταμείο του δήμου Κορινθίων τώρα αρχίζει


 

 
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ εκφράζει τις ευχαριστίες προς όλους, όσες και όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Σοφικό , πυροσβέστες, εθελοντές, υπηρεσιακούς παράγοντες και πολίτες .

Στη σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής ψηφίσαμε τις δαπάνες για προμήθεια νερού και τροφής για τους εθελοντές και πυροσβέστες παρ ότι η πυροσβεστική υπηρεσία και η περιφέρεια είχαν καλύψει τη σχετική ανάγκη όπως προβλέπεται .

Καταψηφίσαμε την πληρωμή για μια υδροφόρα και ένα σκαπτικό μηχάνημα συνολικού ύψους 17 χιλιάδων ευρώ για δυο μέρες στην οικογενειακή επιχείρηση υποψήφιας στις δημοτικές εκλογές με τον κ Σταυρέλη . Για την επιτήρηση αρκούν οι υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας .

Θεωρούμε τη δαπάνη απαράδεκτα υψηλή και αδικαιολόγητη εκτός και αν καλύπτει και άλλες υπηρεσίες προεκλογικές .

Οι υδροφόρες του δήμου είχαν οι περισσότερες βλάβη είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , γιατί δεν έχουν συντηρηθεί ?

Η καταβολή των επιχορηγήσεων στους συλλόγους εθελοντών γιατί δεν εγινε ακόμα ?

Η διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών εγινε κυρίως από τα μηχανήματα του στρατού , γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα μηχανήματα έργου του δήμου όπως γινόταν στο παρελθόν ?

Ποιος επέβλεψε και παρέλαβε την εκτέλεση της ανάθεσης στον εργολάβο ?



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


22 Ιουλίου 2024
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

(Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ.)

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών



ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΕΡΟΥ α΄_22/7

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

Από σήμερα εγκαινιάζεται η τακτική δημοσίευση Ενιαίων Δελτίων Νερού τόσο για την Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων όσο και για την Δ.Ε. Λουτρακίου-Περαχώρας μετά τα οξυμένα προβλήματα επάρκειας του προηγούμενου 10ημέρου.

Στο παρόν διατυπώνονται οι γενικοί κανόνες επικοινωνίας και ενημέρωσης των καταναλωτών καθώς και η διάκριση των αρμοδιοτήτων του προσωπικού της ΔΕΥΑ, προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας. 
 
 

Οδηγίες επικοινωνίας

Για την συνεχή ενημέρωσή τους για την εξέλιξη και την πορεία επίλυσης των προβλημάτων υδροδότησης, για την αναφορά βλαβών και για τον προγραμματισμό της διανομής του νερού στις διάφορες περιοχές, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της επόμενης παραγράφου.

Για την εξασφάλιση ακρίβειας και αμεσότητας της ενημέρωσης και την αποφυγή λαθών οι καταναλωτές πρέπει να δηλώνουν απαραίτητα τον αριθμό καταναλωτή της παροχής τους και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

1. Τηλέφωνο αναγγελίας βλαβών σε 24ωρη βάση: 2744028361

Αρμόδιοι υπάλληλοι: Καμπανός Σπυρίδων – Μάγειρας Αναστάσιος

2. Δ.Ε. Λουτρακίου-Περαχώρας: 2744069551-2 (ώρες 08:00-15:00)

Αρμόδιοι υπάλληλοι: Σκούρτης Ευάγγελος – Σταματελάτου Ασημίνα – Μίχα Ευρυδίκη

3. Δ.Ε. Αγίων Θεοδώρων: 2741062365 (ώρες 08:00-15:00)

Αρμόδια υπάλληλος: Σταφυλά Ιουλία

Διάκριση αρμοδιοτήτων

Βασικός όρος για την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα της ομάδας δράσης κατά της λειψυδρίας είναι η εξασφάλιση της αποκλειστικής απασχόλησης και της προσήλωσης καθενός στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω:

· Οι καταναλωτές να αποφεύγουν να απασχολούν τους υπαλλήλους της προηγούμενης παραγράφου με άλλα ζητήματα εξυπηρέτησης για τα οποία μπορούν να απευθύνονται στο λοιπό διοικητικό προσωπικό.

· Γνωστοποιείται ότι το σύνολο του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, καθώς ασχολείται με την αποκατάσταση βλαβών, την εκτέλεση εργασιών διανομής του διαθέσιμου νερού και τον έλεγχο των καταναλώσεων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο προσωπικό της Τ.Υ. μέσω μηνυμάτων SMS.

Όπως θα διαπιστώσετε στα επόμενα δελτία το λιγοστό προσωπικό της επιχείρησης συνεχίζει να δίνει την μάχη σε 24ωρη βάση, σε συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών με στόχο την εξασφάλιση του νερού για όλους τους καταναλωτές με δίκαιο τρόπο χωρίς διακρίσεις.

Σας καλούμε να σεβαστείτε και να σταθείτε συμπαραστάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια περιορίζοντας την κατανάλωση νερού αποκλειστικά εντός των οικιών, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ.

Η ανοχή απέναντι στα φαινόμενα σπατάλης και αλόγιστης χρήσης θα είναι μηδενική.



Ο Διευθυντής Τ.Υ.

Τάσος Κ. Μαστραντωνάκης

Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ






Δήμος Σικυωνίων

Τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του δήμου Σικυωνίων, νέοι κάδοι χρώματος μωβ, που αφορούν στην ανακύκλωση ρούχων


Τοποθετήθηκαν την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, σε διάφορα σημεία του δήμου Σικυωνίων, νέοι κάδοι χρώματος μωβ, που αφορούν στην ανακύκλωση_ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η διευκόλυνση των δημοτών στην ανακύκλωση παλιών ρούχων, με έναν τρόπο που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, αλλά και η παράλληλη μείωση των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου και η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.

Οι μωβ κάδοι ανακύκλωσης ρούχων βρίσκονται πλέον σε στρατηγικά σημεία του δήμου, για την ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών, τα οποία είναι: 
 
ΚΙΑΤΟ: Σφαγεία (παραλία), τέρμα οδού Κανελλόπουλου-πλατεία, Λιμάνι, οδός Μιαούλη-Πλατεία, Πλατεία Λυσίππου, 2ο Γυμνάσιο Κιάτου, οδός Παν. Τσαλδάρη 19 - Λαϊκή, Μαρίνα-Παιδική Χαρά, οδός Επιγένους-πλατεία.
ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟ: Πευκιάς (παραλία)
ΔΙΜΗΝΙΟ: (σε χώρο που υποδείξει η Τ.Κ.)
ΒΑΣΙΛΙΚΟ: Δημοτικό Σχολείο
ΜΟΥΛΚΙ: Δημοτικό Σχολείο
ΠΑΣΙΟ: (σε χώρο που υποδείξει η Τ.Κ.)

Στους κάδους ανακύκλωσης ρούχων μπορούν να τοποθετηθούν τα ακόλουθα είδη:
Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κ.λπ.)
Αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κ.λπ.)

*Τα υλικά που εναποθέτονται στους κάδους θα πρέπει να είναι καθαρά και σε κλειστές σακούλες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρεία Recycom τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν κατά προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες μέσω των κοινωνικών δομών του δήμου μας, ενώ το περίσσευμα θα προωθείτε σε συνεργασία με κοινοτικές αρχές, σε κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς, ανά τη χώρα. Περαιτέρω ο ρουχισμός θα διατίθεται όποτε χρειαστεί για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.

Τέλος, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κ.λπ.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ "Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ "


Η 6η Αυγούστου, ημέρα Τοπικής Θρησκευτικής Εορτής «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», θα εορταστεί πανηγυρικά στην έδρα του Δήμου.

Ορίζεται τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων, από το πρωί της 4ης Αυγούστου μέχρι και το βράδυ της 6ης Αυγούστου και Δημοτική φωταγώγηση οδών, πλατειών, Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων.

Την 5η Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Τρίτη 6η Αυγούστου, ημέρα της Εορτής και ώρα 06:30 θα τελεστεί Όρθρος και θεία Λειτουργία.

Παρακαλούνται να παραστούν: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος,οι κ.κ. Βουλευτές Κορινθίας, ο κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας, ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σικυώνος- Κιάτου, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, οι Αρχές του Νομού και της πόλης, Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι και όλοι οι πολίτες.

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, παρακαλείται να ρυθμίσει τα της ιεροτελεστίας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης.

Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για τον πανηγυρικό εορτασμό της τοπικής μας Εορτής.

Κιάτο 24 Ιουλίου 2014

Ο Δήμαρχος

Σπυρίδων Π. Σταματόπουλος 
 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ

Κιάτο 11/06/2024

Αρ. Πρωτ. 4855

 

Περίληψη : Αίτηση εξελληνισμού επωνύμου

Στο Δήμο Σικυωνιων και στο τμήμα   Δημοτολογίου , υποβλήθηκε από τον Δημήτριο Τσαούση , κάτοικο Διμηνιού , δικαιολογητικά για εξελληνισμό του επωνύμου του, από Τσαούση σε Τσαούσης , στην εγγραφή του στο Δημοτολόγιο του Δήμου Σικυωνιων με έτος γέννησης 1989 και τόπο γεννήσεως Αλβανία και καλείται όποιος αντιτίθεται στη ζητούμενη αλλαγή , όπως μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από της δημοσιεύσεως, υποβάλλει στο Δήμαρχο Σικυωνιων τις αντιρρήσεις του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σπυρίδων Π. Σταματόπουλος

 
 





 




Δεν υπάρχουν σχόλια