Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1902)

 















 


Η διαφορά αντιμετώπισης Συνοριακών επεισοδίων

Σύμφωνα με πληροφορίες, του 5Apostahma.gr 57χρονος ήταν μέλος μιας ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων που περιπολούσε στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου στο Σουφλί, όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης. Εκεί, στη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι συνοριοφύλακες, δέχθηκαν το Σάββατο πυροβολισμούς από «άγνωστα άτομα» που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας δέχτηκε τρεις πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στην συνέχεια, ο τραυματίας χειρουργήθηκε, και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., μετά την ανωτέρω πληροφόρηση, κλείνει με «… Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές». Κατά καιρούς στην ίδια περιοχή έχουν συμβεί παρόμοια γεγονότα ή συλλήψεις Ελλήνων που περνάνε ακόμα και σε αμφισβητούμενο έδαφος, χωρίς Ελληνικά αντίμετρα. Αποτέλεσμα της υποτονικής ελληνικής χλιαρής αντίδρασης είναι να αποθρασύνεται η από εκεί πλευρά των συνόρων.

Έχω στα υπόψη μου ανάλογες περιπτώσεις, που  σε άλλα κράτη δεν αρκέστηκαν οι Αρμόδιες  Αρχές μόνο στο τυπικό μέρος μιας άσφαιρης Ανακοίνωσης ρουτίνας. Για να μην επεκταθώ σε μερικές αντίστοιχες ενέργειες, θα αναφέρω ένα πρόσφατο γεγονός που τιμάει την Αστυνομική και Στρατιωτική δύναμη της Σερβίας. Είναι γνωστή σε πολλούς η διαμάχη μεταξύ Σερβικού και Αλβανικού στοιχείου στο Βαλκανικό Κόσοβο. Προ δεκαημέρου από την πλευρά του Κοσόβου άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ σε Σερβική περίπολο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί Σέρβος Συνοριοφύλακας..

Η Αρμόδια Σερβική Αρχή δεν αρκέστηκε στην υποτονική ανακοίνωση του δελτίου τύπου για τα μάτια του κόσμου. Η έρευνα εντοπισμού του δράστη με τους πράκτορες που υπάρχουν εκατέρωθεν, εντόπισε τον δολοφόνο και αφού τον αναζήτησε ανταπέδωσε τα επίχειρα της πράξεως του. Με λίγα λόγια οι Σέρβοι  πήραν την απόδοση του δικαίου στα χέρια τους. Για λόγους παραδειγματισμού εξόντωσαν τον δολοφόνο σε ανταλλαγή πυρών σε ένδειξη θέλησης και απόδοσης τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό τους.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι μυστικές Ελληνικές Υπηρεσίες έχουν τον τρόπο να βρουν αυτόν που πυροδότησε τον Συνοριοφύλακα και να ενεργήσουν αναλόγως και εν κρύπτω. Με αυτό τον τρόπο αποδίδεται το δίκαιο, η αφανής πράξη γίνεται φόβητρο και ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα. Δεν υπάρχει άλλη γλώσσα που να καταλαβαίνουν οι θρασύδειλοι Τούρκοι Συνοριοφύλακες που έχουν αναγάγει τις άνωθεν εντολές, ως ευκαιρία πλουτισμού από το Μεταναστευτικό ή την απόδειξη μισελληνισμού…


Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Πως ανέχονται οι πολιτικοί το «μεταναστευτικό»;

Άτομα ή ομάδες που βοηθούν μετανάστες, που δεν δικαιούνται προστασία να καταθέτουν αιτήματα χορήγησης ασύλου ή που βοηθούν παράτυπους μετανάστες να αποκτήσουν καθεστώς παραμονής στην Ουγγαρία, θα αντιμετωπίζουν κίνδυνο φυλάκισης βάσει ενός νέου νομοσχεδίου, που κατατέθηκε προ διετίας στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας και ψηφίστηκε. Το νομοσχέδιο, γνωστό ως το νομοσχέδιο «Σταματήστε τον Σόρος», αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ενάντια στον ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Ο Όρμπαν κατηγορεί τις ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος ότι εμπλέκονται στην πολιτική της χώρας και στηρίζουν ενεργά τη μετανάστευση. «Εκείνοι που παρέχουν οικονομικά μέσα πληρώνοντας διακινητές και ΜΚΟ ή διεξάγουν αυτή την οργανωτική δραστηριότητα σε τακτική βάση θα τιμωρούνται έως και με ένα χρόνο φυλάκισης», υπογραμμίζει το κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της βουλής.

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο δράσης να υπερασπιστούμε την Ουγγαρία και αυτό είναι το πακέτο νόμων Σταματήστε τον Σόρος», είχε τονίσει η Ουγγρική Κυβέρνηση, φυλάσσοντας τα σύνορά της. Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχουν διεθνείς και ουγγρικές οργανώσεις που βοηθούν την είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Ουγγαρία και «η επιβολή κυρώσεων αυτών είναι δικαιολογημένη».

Ο Βίκτορ Όρμπαν είναι Ούγγρος πολιτικός, νομικός και ο σημερινός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Εκτελεί χρέη πρωθυπουργού από τις 29 Μαΐου 2010. Είναι ο αρχηγός του κοινωνικού συντηρητικού κόμματος Φιντές, θέση την οποία διατηρεί από το 2006. Ο 57χρονος δεξιός πρωθυπουργός, από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη, έχει τεθεί υπό διωγμό από τους επικριτές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτός στηρίζει την ανεξαρτησία της χώρας του την οποία έχει κάνει απόρθητο φρούριο στους μετανάστες.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η κύρια αποστολή της κυβέρνησής του θα είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας. Οι αυξανόμενες ξενοφοβικές συμπεριφορές», που του αποδίδονται δεν πιάνουν τόπο σ΄αυτόν και τους Ούγγρους πολίτες. Έχοντας όλα αυτά κατά νου αναρωτιέμαι, γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα, που κατάντησε να δέχεται αδιαμαρτύρητα το σχέδιο αποεθνοποίησης του ΟΗΕ, δεν οφείλουμε να σκεφτούμε με τον ίδιο, ως άνω τρόπο, προστατεύοντας τα σύνορά μας; Πως ανέχονται όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις την κατάντια, που επικρατεί απ΄άκρη σ΄άκρη της Ιστορικής μας χώρας;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Γιατί δεν ομονοούν στα Εθνικά θέματα;


Από την αλήστου μνήμης εποχή του “Θερμού Επεισοδίου των Ιμίων”, η Τουρκική πλευρά εφαρμόζει, παρά τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - ένα σχέδιο “Αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας του Αιγαίου και στοχευμένων βραχονησίδων, που δίνουν δικαιώματα υφαλοκρηπίδας στην Τουρκία.

Ανάθεμα στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, που αποδέχθηκε αυτό το σχέδιο με την υποχωρητικότητά του και έδωσε την ευκαιρία, που επεδίωκαν διαχρονικά οι Τούρκοι για να «γκριζάρουν το Αιγαίο». Ήταν ένα στημένο “Θερμό επεισόδιο”, για το οποίο πληρώνουν με επιπτώσεις καθημερινά οι μετέπειτα Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Έκτοτε οι Τουρκικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου έχουν γίνει καθημερινή υπόθεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται από απόψεως γεωπολιτικών βλέψεων της συμμάχου μας υποτίθεται στο ΝΑΤΟ, αλλά και οικονομικών επιβαρύνσεων της χώρας μας.

Απορούμε, πως είναι δυνατόν Έλληνες Πρωθυπουργοί, ενώ έχει προηγηθεί η νότα της Τουρκίας “Περί Αιτίας Πολέμου”, να αποδέχονται το σχέδιο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, να χορεύουν κατά καιρούς συρτάκι Έλληνες Αξιωματούχοι Κυβερνήσεων  με τον Ομόλογό τους Τούρκο στα παράλια της Μικράς Ασίας, την ώρα που ο Ελληνικός Εναέριος Χώρος γίνεται σουρωτήρι από τις τουρκικές παραβιάσεις.

Το κακό όμως, επιτείνεται όταν κάποιοι ακόμη στην Κυβέρνηση πιστεύουν πως οι Τούρκοι σέβονται την υπογραφή τους. Δεν την σεβάστηκαν, ούτε πρόκειται να τη σεβαστούν, αφού σε κάθε τους ενέργεια έχουν μαζί τους μισέλληνες «λαγούς», που υποσκάπτουν Ελληνικές Κυβερνήσεις  και μέσω αυτών τις Στρατιωτικές Ηγεσίες της Ελλάδας. Είναι γνωστοί οι παρατρεχάμενοι και υποτακτικοί.

Από κοντά έρχονται και οι συγκεκριμένοι κοντυλοφόροι των Αθηνών, που ζορίζονται λέει, επειδή κάποιοι άλλοι καταφέρονται κατά των ορδών που μας στέλνει η Τουρκία από τα απέναντι παράλια και των ξεπουλημένων ΜΚΟ στις ορέξεις του κάθε Σόρος. Τρομάρα να τους έλθει, που δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να βλέπουν τι σημαίνει για την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα η παραβίαση των ΜΟΕ ειδικά τις Μεγάλες Θρησκευτικές Εορτές, που αποτελούν όρο στα ΜΟΕ. Οι Τούρκοι κάνουν καθημερινές πρόβες στα παράλια του Αιγαίου, είτε ως κύριο στόχο νησιά μας, είτε ως παραπλάνηση. Τα ΥΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ έχουν επίγνωση, αλλά κάθε φορά οι Πολιτικοί είναι η Πέμπτη φάλαγγα. Ειδικά σύσσωμη η αντιπολίτευση, που μολύνει με τις πράξεις της ακόμα τα λεγόμενα Πατριωτικά κόμματα…

Βλάκες και ανόητοι δεν είναι, γιατί δεν ομονοούν στα Εθνικά θέματα;  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Απογοητευμένοι οι Έλληνες από την Πολιτική

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια εντυπωσιακή δραστηριότητα από απόψεως “Διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών κυβερνήσεων ή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης όπως “βαπτίστηκαν” για λόγους επικοινωνιακούς πως κάτι άλλαξε. Τα “ Συστημικά “ ΜΜΕ, έχουν πάρει φωτιά, ενώ ο δύσμοιρος Ελληνικός Λαός, που κάποιοι ευφάνταστοι Λαοπλάνοι, τον ονόμαζαν Κυρίαρχο, έχει λουφάξει στην άκρη από τη μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση, που μας άφησαν, ως κατάλοιπο τα Μνημόνια του Γ. Παπανδρέου και ΣΙΑ.

Είναι απογοητευμένος ο Ελληνικός Λαός από την Πολιτική και τους Πολιτικούς, που τον κυβερνούν μετά τη Μεταπολίτευση του 1974 μέχρι σήμερα οδηγώντας τον σε μία επίπλαστη ευδαιμονία με δανεικά λεφτά και όχι με προγράμματα πραγματικής Αλλαγής προς την πρόοδο και την ευημερία.

Του επέβαλαν να αποστατήσει από το δρόμο του Θεού, να εγκαταλείψει την αυτοδύναμη Αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και την ποιοτική εργασία σε όλους τους τομείς, να ζει με τη σύμπραξη πολιτικών και Τραπεζικού Συστήματος με δάνεια μέσα σε μία Εικονική πραγματικότητα.

Αυτός ο Λαός, ο παραγκωνισμένος, έρχεται οπαδός της διαπίστωσης για την μεγάλη απάτη, αφού βρέθηκε πισθάγκωνα δεμένος στο καναβάτσο. Και τώρα προσβλέπει σε κάτι καλύτερο, που όμως, είναι δύσκολο να του βγει, όταν έχει κατά νου, ότι σε προηγούμενες βουλευτικές εκλογές οδηγήθηκε εντέχνως να πιστέψει στο θαύμα, που βαπτίστηκε ξαφνικά από όλες τις δημοσκοπήσεις ακόμα ένας “Χαρισματικός Ηγέτης”. Επικοινωνιακά, είναι αυτός που μιλάει κατ’ ευθείαν στο στομάχι του πεινασμένου.

Αν δεν είχε κάνει εκείνο το ταξίδι στην υπερατλαντική δύναμη, που μας έβαλε να κάνουμε σκέψεις ρετρό “περί δακτυλιδιού εξουσίας¨, δεν θα είχαμε αιτία αμφιβολίας για καλές προθέσεις. Θα λέγαμε ευθέως, πως θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, τις κόκκινες γραμμές, έστω και αν ερχόντουσαν τα επάνω κάτω. Και πραγματικά αποκαρδίωσε με τις πράξεις του τον Έλληνα πολίτη. Μπορεί εκείνος ο Πρωθυπουργός να πληρώθηκε όπως του άξιζε για την ανεντιμότητά του  στην τήρηση προεκλογικών υποσχέσεων και το αντεθνικό του έργο, για τον τρόπο που χειρίστηκε το «Σκοπιανό» και το τελευταίο Μνημόνιο των 99 ετών δεσμών της 'Εθνικής Κυριαρχίας, αλλά το κακό συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Καταγγείλαμε τότε τον ξεπεσμό όλων σχεδόν των βουλευτών που ψήφισαν την παράδοση της Ελληνικής Μακεδονίας στα χέρια Σλάβων και παρουσιάζουν αυτή την εθνική μειοδοσία από τις κόκκινες γραμμές, ως Εθνική επιτυχία, ενώ ήταν μία Εθνική δολοφονία της Ιστορικής μας διαδρομής. ΕΤΣΙ τα βλέπω!...  

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια