Header Ads

UNICS - Τί σημαίνει να είσαι Έλληνας Αλεξιπτωτιστής! (Φ. 1901)

 

 

    

 


Από Unics (Δημοσιεύσεις Facebook)

 Κυριάκος Κόκκινος *

 

 Μια βουτιά στους πνευματικούς αιθέρες με αφορμή τη 10η ετήσια συνάντηση Αλεξιπτωτιστών στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών

Εκατοντάδες Αλεξιπτωτιστές συναντηθήκαμε σήμερα, στον τόπο εμβάπτισης και μύησής μας στα μυστικά των Ειδικών Δυνάμεων, στην έμπρακτη φιλοπατρία, στην τοποθέτηση στην οδό της Αρετής, όχι μόνον της πολεμικής, αλλά αυτής που αν την αναζητήσεις με πάθος και συνέπεια, σε κάνει Άνθρωπο.


 Μετά το μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος μαχητών, όλες οι σειρές ζώντων Αλεξιπτωτιστών ήρθαν σε επαφή μοιραζόμενες τα κοινά ενδιαφέροντα, βιώματα και αξίες, όπου μου γεννήθηκαν κάποιες μύχιες σκέψεις για το νόημα του να είσαι Έλληνας Αλεξιπτωτιστής.

Θα γράψω λίγα λόγια μέσα από την Σωκρατική μέθοδο αποκωδικοποίησης της Ελληνικής γλώσσας, ως υλικό για σκέψη και συνεπή δράση.

Ο Έλλην δεν αποτελεί παρά το πρότυπο του Ανθρώπου, που συνδέει την ύλη με το πνεύμα, του αγωνιζόμενου Φύλακα της αρμονίας του Σύμπαντος Κόσμου, σε συνθήκες Ελευθερίας, Αλλγλοσεβασμού και Αλληλεγγύης.

Η λέξη «Έλλην» είναι σύνθετη από το Ελ και το λην. Όπου "Ελ" είναι το Φως και συμβολικά ο Θεός. Ήλ – ιος είναι ο ζωοδότης, ο φωτοδότης. Η κατάληξη της λέξης «ήλ ιος» σημαίνει ότι αυτό το ουράνιο σώμα που δίνει ζωή στη γη, αντλεί το φως του από τον Ελ ή Ηλ, δηλαδή τον Θεό. Ο Ήλιος δεν ήταν Θεός, ήταν αυτός που αντλούσε ή δεχόταν φως από το Θεό και με τη σειρά του αυτός το έδινε στη γη.

Και "λην" , είναι απαρέμφατο του ρήματος λάω, που σημαίνει βλέπω. Έλ – λην δηλαδή σημαίνει «αυτός που (μπορεί και) βλέπει τον Ήλιο», δηλαδή αυτός που (μπορεί και) βλέπει τον Θεό ή «αυτός που ζει σύμφωνα με τις ιδιότητες του Ήλιου», δηλαδή του Θεού , είναι ο ευσεβής. Έλλην είναι αυτός που ζει σύμφωνα με τους νόμους (και τις δυνάμεις) του Φωτός και Ελλάνιος είναι αυτός που κατάγεται από τους προγόνους, οι οποίοι ζουν σύμφωνα με τους νόμους του Φωτός ή είναι ο κάτοικος αυτού τούτου του (Ουρανίου) Φωτός. ΕΛ:ΛΑΣ είναι αντίστοιχα ο τόπος του Φωτός (Λας =πέτρα, γη και Ελ= Φως).

Ήδη το να γεννηθούμε Έλληνες, μας κληροδοτεί υπέροχες ιδιότητες και ένα σπουδαίο Έργο προς εκπλήρωση.

Αλλά και η ελεύθερη και εθελοντική επιλογή του να ενταχθείς στο όπλο των Αλεξιπτωτιστών, εξειδικεύει το Λόγο και το Έργο Ζωής που καθένας μας καλείται να επιτελέσει.

Γιατί ο "ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ" αντιστέκεται στην πτώση. Αλέξω σημαίνει αποκρούω, προστατεύω από, ως αποδεικνύουν οι λέξεις αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο, αλεξιβρόχιο. Η δε Πτώση δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της υλικής, αλλά και της ψυχοπνευματικής βαρύτητας, ήτοι των αδυναμιών και παθών, που μας κρατούν παγιδευμένους σε ένα φοβερό πεδίο έλλειψης νοήματος, Αλήθειας, Πίστης και Αγάπης.

Συνδυάζοντας τα μηνύματα της υπέροχης Ελληνικής μας γλώσσας κατανοούμε σε βαθύτερο επίπεδο το Έργο, που συνειδητά ή μη, σε διαφορετική καθένας κλίμακα, καλούμαστε να πραγματώσουμε εντός μας και γύρω μας.

Το εύχομαι σε όλους αδέλφια, προστατεύοντας και στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, καθώς το "ΑΛΕΞΕΙΝ" δεν αποτελεί ατομικό, αλλά πάντα συλλογικό έργο, τοις νουν έχουσιν!

 

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, Αλεξιπτωτιστής - Ο.Υ.Κ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια