Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1903)

 Ναρκωτικά: «Τα απατηλά  δεκανίκια» και ο Ιησούς Χριστός


 Παρακολουθώ στο διαδίκτυο το πλήθος της τηλεαγοράς σε «πρωτοπόρα και αποτελεσματικά φάρμακα» και κάθε φορά που ξεπετάγονται αυτές οι απρόσκλητες διαφημίσεις μου θυμίζουν την φράση στο βιβλίο «Ηγεμονία» του Αντόνιο Γκράμσι. Η φράση που έχει γίνει πραγματικό πολιτικό και διαδικτυακό πασπαρτού είναι  «για πάσα νόσο και πάσα μαλακία».

Έχοντας υπόψη μου το οικογενειακό δράμα, που μου έχουν αποκαλύψει γονείς για τα εθισμένα παιδιά τους στη χρήση ναρκωτικών, μου έρχονται συνειρμικά κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, που θα τις μοιραστώ μαζί σας, Μερικοί άτυχοι χρήστες, νέοι στην ηλικία, παρασυρμένοι από την αχαλίνωτη επίπλαστη ευδαιμονία της εποχής μας, πέφτουν θύματα.

Κάνουν το πρώτο βήμα δοκιμάζοντας διάφορες εθιστικές ναρκωτικές ουσίες. Αυτό το πρώτο βήμα είναι και το τελευταίο. Στο τέλος έρχεται η καταστροφή, παρά τις προσπάθειες αποτοξίνωσης, ακόμα και στον θάνατο. «Τα απατηλά δεκανίκια» που χρησιμοποίησαν δεν έφεραν ούτε την αέναη ευδαιμονία, ούτε την αποτοξίνωση. Το «πασπαρτού» που επικαλέστηκαν ήταν αυτοκαταστροφικό.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής μας λέγει σαφώς: « Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι και εγώ θέλω σας αναπαύσει». Ο Κύριός μας, έχει τη λύση για τους κουρασμένους και φορτωμένους από προβλήματα ανθρώπους, που διψούν για ανάπαυση, για ειρήνη, για αληθινή ζωή. Τους καλεί να καταφύγουν στον στον Ιησού Χριστό, που είναι η πηγή της αγάπης και της χαράς.

Η χάρη Του καλύπτει κάθε ανάγκη της ψυχής μας γιατί μας χαρίζει τη  σωτηρία Του από την αμαρτία. Σηκώνει τα φορτία από την καρδιά μας, δια του Σταυρικού του θανάτου και της Αναστασης, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων, για να μας απαλλάξει από τις αμαρτίες και να μας φέρει κοντά στον Θεό, την πηγή της ζωής…     

  Β.Δ.Κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια