Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1903)
















 


Οι «Κόκκινες Γραμμές» δεν αλλοιώνονται

Ομοτράπεζος φίλος μου, έκανε την εξής ερώτηση σε συζήτηση για το άρθρο το σχετικό με τον τραυματισμό του Συνοριοφύλακα στον Έβρο πριν από λίγες ημέρες: «Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνουμε εμείς γι αυτό το θέμα να αρχίσουμε να τουφεκάμε κατά της απέναντι Τουρκίας για ένα τυχαίο γεγονός, που ακόμα δεν ξέρουμε ποιος πυροβόλησε;»

Απόρησα με την θέση αυτή, που είναι αποτέλεσμα εθισμού από διαχρονικές κυβερνητικές θέσεις απέναντι σε παρόμοια συνοριακά επεισόδια. Σε πρώτη φάση, του απάντησα, έπρεπε να τηρηθεί το σχετικό πρωτόκολλο, πράγμα που συνέβη. ΟΙ συνάδελφοι του θύματος έκαναν το χρέος τους προς το θύμα.

Διαπίστωσαν όμως ότι ο πυροβολισμός προήλθε από την θέση της ομάδας μεταναστών, που επιχειρούσε λαθραία διάβαση του π. Έβρου. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν Βασικές Οδηγίες, που έπρεπε να τηρηθούν. Πολύ φοβάμαι ότι αποτελούν ομοφοβικό μνημείο αναφοράς Ελληνικών Κυβερνήσεων. Αν τολμήσει Έλληνας συνοριοφύλακας να πυροβολήσει Τούρκο σε Τουρκικό έδαφος, θα δεχθεί ομοβροντία πυρών  από Τούρκους συνοριοφύλακες σε πρώτη φάση.

Εδώ όμως, οι σκεπτόμενοι Έλληνες δέχονται απανωτά κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο διμερές επεισόδιο, την υποβάθμιση του γεγονότος από τις αρμόδιες αρχές επικαλούμενες  την όπως όπως εκτόνωση της  κατάστασης. Εκεί επάνω έχω την άποψη πως ο Ερντογάν μας έχει πάρει  χαμπάρι και έχει γίνει ο εφιάλτης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.  Ξεδιπλώνει όλες τις παράνομες διεκδικήσεις εφαρμόζοντας επιθετική πολιτική, η οποία με την σταθερή εξωτερική πολιτική γκριζάρει κάθε τι του Ελληνικού. Ούτε την Αθήνα δεν αφήνει εκτός εμβέλειας.

Ο Ερντογάν και τα παπαγαλάκια του έφτασαν στο σημείο να λένε στον Πρωθυπουργό μας “βάλε στη θέση του τον Δένδια…¨, ως χαμαιλέων έβαλε ειρηνική προβιά πήρε τη ¨Διακήρυξη των Αθηνών ¨ και μαζί της τα Αμερικανικά F 16, εμπέδωσε με τον Γεραπετρίτη τα 6 ν.μ. ως κόκκινη γραμμή αντί τα 12 που ήταν και σαν να μην έφταναν όλα αυτά όλοι οι γεωπολιτικοί αναλυτές μιλάνε για υποχωρήσεις στο Αιγαίο μετά το πρόσφατο επεισόδιο με το Ιταλικό ερευνητικό πλοίο εντός χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Κάτι μας λέγει ότι θα έπρεπε να έχουμε αναγάγει το επεισόδιο στον Έβρο, ως θέμα συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ζητάμε τον εντοπισμό του συνοριοφύλακα, την τιμωρία του και φυσικά να είχαμε αποφύγει τις παραπάνω τρικλοποδιές στην πατρίδα μας, που δίδουν εύλογα βάσεις στις «Κόκκινες γραμμές» Καραμανλή και Σαμαρά.

Οι «Κόκκινες Γραμμές» δεν αλλοιώνονται…


Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Ο Τουρκικός Υβριδικός Πόλεμος κατά της Ελλάδας

Σε παλαιότερες δημοσιεύσεις έχουμε από τις στήλες της εφημερίδας μας, αναφερθεί στην έννοια του όρου «Υβριδικός Πόλεμος», όπως επίσης και «Ασύμμετρη απειλή». Δυστυχώς η Ελλάδα από δεκαετίας για να μην πω πεντηκονταετίας, βρίσκεται επί ξηρού ακμής, κάτω από την επήρεια ενός «Υβριδικού Πολέμου». Τον ιδιότυπο αυτόν πόλεμο μας έχει κηρύξει η δήθεν σύμμαχος στο ΝΑΤΟ Τουρκία. Οι Έλληνες πολιτικοί, ανόητοι και ανθέλληνες στην πρακτική της διεθνούς πραγματικότητας δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος αυτού του ακήρυκτου Ανορθόδοξου Πολέμου.

Πραγματικά η Τουρκία με τα εξαπτέρυγά της στα Βαλκάνια αποτελεί την εν δυνάμει πραγματική απειλή για την ακεραιότητα της χώρας μας. Εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του Καταστατικού του ΝΑΤΟ, που δεν έχει σχετική διάταξη αποπομπής μέλους, αλλά και άλλων παραγόντων στρατιωτικής ισχύος, όπως η Στρατηγική θέση της Τουρκίας, ο μεγάλος πληθυσμός της χώρας και άλλα τινά, δεν λογαριάζει κανέναν. Η εμμονή της είναι πως θα υποβαθμίσει και θα υποτάξει την Ελλάδα κάτω από την νοοτροπία του Ισλαμισμού.

Έχει αποδειχθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια πως ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δίπλα του συγκεντρώσει τις διάνοιες που κατέχουν και χειρίζονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την λεγόμενη «Κοινωνική πολιτική» ή «προπαγάνδα». Αυτοί οι εγκέφαλοι μας παρακολουθούν και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Μας έχουν διαβάσει και έχουν βρει ότι Πολιτικοί κατά κύριο λόγο και Στρατιωτικοί κατά δεύτερο είναι ευάλωτοι στην κατάρα του διχασμού.

Μας πετάνε κατά καιρούς το δόλωμα, τσιμπάνε οι ευάλωτοι πολιτικοί και χάνουν από τα πόδια τους την μπάλα. Τρώγονται συμπολίτευση και αντιπολίτευση μεταξύ τους παίζοντας όμως τον ρόλο που έχει επιλέξει η Τουρκία. Σας φέρνω, ως παράδειγμα πρόσφατη ανακοίνωση Τούρκου παράγοντα για το επεισόδιο με το Ιταλικό πλοίο στην Ελληνική ΑΟΖ Κρήτης Κάσου.

«Ευχαριστούμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον σεβασμό και τη συνεργασία με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας».   Αυτή την ατάκα μας πέταξαν, που δεν είναι αληθής αλλά έπιασε τόπο. Αυτή η…διαρροή μετά την λήξη της έντασης στην Κάσο, ήταν αρκετή για να…βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Τα αριστερά κόμματα της μειοψηφίας, αλλά και του κεντρώου χώρου, μηδέ του δεξιού, ανεύθυνα και αντεθνικά έπεσαν στην Τουρκική παγία. Αντί να στηρίξουν τις Ελληνικές θέσεις το βρήκαν σαν πολιτική ευκαιρία να επιδοθούν σε εσωτερικό πόλεμο κατά της Κυβέρνησης. Η φαγωμάρα μας το κερασάκι στην τουρκική τούρτα. Είναι πολιτική αυτή ή εθνική μειοδοσία;;;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Οι θέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη…

   Οι θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ικανοποίησαν το κοινό αίσθημα του  Χριστιανικού κόσμου. «Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς τον Θεό!

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο πήρε θέση για όσα έλαβαν χώρα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντας «προσβλητικές για τον Χριστιανισμό» τις παραστάσεις, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις του Χριστιανικού κόσμου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: 

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν κορυφαίο αθλητικό Κόσμου γεγονός, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων συνανθρώπων μας από κάθε γωνία της υφηλίου και η τελετή έναρξής τους έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς προσφέρεται για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της διοργανώτριας χώρας και τη διάχυση θετικών μηνυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πολλή θλίψη παρακολουθήσαμε να προβάλλονται, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Παρίσι, προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό και το ιερό Ευαγγέλιο, αλλά και για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, ο οποίος αναγνωρίζει το δικαίωμα της πίστης και του σεβασμού στα θρησκευτικά σύμβολα.

Οι εικόνες αυτές όχι μόνο δεν ελάμπρυναν την τελετή αλλά την αμαύρωσαν. Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς τον Θεό, ούτε δικαίωμα η προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των συνανθρώπων μας. Η αυθόρμητη έκφραση αποστροφής και αποδοκιμασίας από πλευράς του κόσμου, ευελπιστούμε ότι έστειλε ένα αρκούντως ηχηρό μήνυμα στους ιθύνοντες και αποτελεί πηγή ελπίδας για αποφυγή παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον.»

Η εφημερίδα μας στο παρελθόν είχε αντίθετη γνώμη με τις θέσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κυρίως με το καθεστώς των «Νέων χωρών» που επικρατεί μετά από 200 χρόνια στην λειτουργία της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής. Δεν συμφωνούμε να ελέγχει αριθμό θέσεων Μητροπολιτών στην Ιερά Σύνοδο.

Στην προκειμένη θέση όμως του βγάζουμε το καπέλο, διότι υπερασπίζεται την Χριστιανική Ορθοδοξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απεμπολούμε τις δικές μας θέσεις, όπως προανέφερα. Μας απασχολεί όμως τώρα και η θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, ο οποίος μερικές φορές αποφεύγει να λάβει θέσεις στην υποβάθμιση Ιερών και Οσίων του Χριστιανισμού.

Δεν έχουμε παρά να αναμένουμε να δούμε τον Αρχιεπίσκοπο να αναπληρώνει επάξια τον προκάτοχό του αείμνηστο Χριστόδουλο, που υπήρξε θεματοφύλακας της θρησκευτικής μας παρακαταθήκης μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει πείσει πως μπορεί και θέλει να είναι επάξιος Ποιμενάρχης, που υπερασπίζεται την πίστη μας, όπως την δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοι.

Ευχή μας να το δούμε…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Αναγκαία  η εναλλαγή καθηκόντων στην Αυτοδιοίκηση…

Η Αυτοδιοίκηση γενικά όλων των βαθμών συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων δημόσιων φορέων στην κατάταξη της διαφθοράς. Η Διαφθορά μπορεί να αφορά τον τρόπο παροχής Υπηρεσιών στον Πολίτη ή στις Οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ Αυτοδιοικητικών Οργάνων προμηθευτών και Εργολάβων. Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι εύγλωττα και δίνουν το μέτρο της εκάστοτε διαφθοράς. Στο ερώτημα, αν υπάρχει σκοπιμότητα και δόλος, η απάντηση έρχεται σαφώς να στηρίξει τη δεύτερη εκδοχή.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που τοπικοί άρχοντες, ακόμη και στην Κορινθίας, έχουν κατηγορηθεί για αθέμιτες ενέργειες, που δύσκολα αποδεικνύονται. Όταν, όμως, βγει καπνός για κάτι που οδηγείται στα Δικαστήρια, τότε είναι δύσκολο να υπάρξει Κάθαρση, έστω και αν το Δικαστήριο κηρύξει Αθώο τον κατηγορούμενο. Η ρετσινιά μένει. Καλό είναι να μη δίνονται οι αφορμές και μάλιστα όταν είναι κατάφορες οι δοσοληψίες

Οι εκλογές που προηγήθηκαν πριν ένα χρόνο ανέδειξαν τις νέες Δημοτικές και άλλες Αρχές, που κλήθηκαν να οργανώσουν οι αρμόδιοι στις διάφορες θέσεις αρμοδιότητας και ευθύνης. Μεταξύ τούτων υπάρχουν και Δήμαρχοι, οι οποίοι κλήθηκαν να αναθέσουν καθήκοντα σε ορισμένους συνεργάτες τους. Έχουμε τη γνώμη ότι η επιλογή θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποδυναμώσει κάθε καχυποψία ή παράτυπη συνήθεια στελεχών, που είναι κατ΄ επάγγελμα Αυτοδιοικητικοί. Υπάρχουν ενδείξεις που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Να γίνεται η λεγόμενη Ανακύκλωση Καθηκόντων (Ροτέϊσον), αλλαγή Καθηκόντων, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα δημιουργίας κυκλωμάτων διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Αυτό που ισχυριζόμαστε σε αυτή τη στήλη, δεν έχουμε να προσάψουμε κάτι χειροπιαστό εναντίον Αυτοδιοικητικών. Απλά, θέτουμε το θέμα προληπτικά για το καλό των Ηγετών Συνδυασμών.  Να φύγουν αργότερα με ψηλά το κεφάλι. Να μη δώσουν αφορμή για δυσμενή σχόλια, που μπορεί να είναι μερικές φορές και άδικα. Ειδικά αυτή την εποχή των δύσκολων οικονομικά καιρών απαιτείται σύνεση και προσοχή.

Όλοι εργάζονται νυχθημερόν έχοντας τα χιλιάδες προβλήματα του τόπου και των δημοτών στο κεφάλι τους. Είναι επίπονη και διαρκής η εργασία τους, ψυχοφθόρος θα έλεγα, ας μην βάζουν και άλλες έννοιες κακής υστεροφημίας στην βιογραφική τους διαδρομή.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια