Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1903)

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Υπογράφηκε η Σύμβαση για το Αρδευτικό Έργο ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου – Βελανιδιάς

 


 Υπογράφηκε στις 11/7/2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου και του Προέδρου του ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου -  Βελανιδιάς Δημήτρη Παπαδημητρίου, η σύμβαση κατασκευής του αρδευτικού έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο, με προϋπολογισμό 2.200.000€.  Πρόκειται για την κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου που περιλαμβάνει την συγκέντρωση όλων των υφιστάμενων υδροληψιών σε νέα δεξαμενή φόρτισης από όπου με κλειστό κεντρικό αγωγό το νερό θα μεταφέρεται στα επιμέρους δίκτυα διανομής και θα καταλήγει στις ηλεκτρονικές υδροληψίες του κάθε κτήματος. Το έργο εκτός από την κατασκευή δικτύων μήκους 10χλμ περιλαμβάνει τον αναγκαίο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τα συστήματα  επικοινωνίας.

 Στόχος του έργου είναι η εξοικονόμηση αρδευτικού νερού που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 40% σε μία δύσκολη περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας. Η κατασκευή του νέου συστήματος άρδευσης σε μια έκταση 1730 στρεμμάτων θα παρέχει επάρκεια στην  ποσότητα του νερού που απαιτείται και θα βελτιώσει ποσοτικά και ποιοτικά την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα.

 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες και συνεργάσθηκε αποτελεσματικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου – Βελανιδιάς για την χρηματοδότηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου. Εντός του 2024 αναμένεται και η χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης του έργου με προϋπολογισμό 2.500.000€.

 Παράλληλα συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον σχεδιασμό, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση αναγκαίων έργων στην περιοχή των ΤΟΕΒ της Ευρωστίνης.

 

 

Ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμων Αιγιαλείας Και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 

 

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου έλαβε χώρα η υπογραφή του καταστατικού ίδρυσης Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Αιγιαλείας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι Δήμαρχοι κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και Βλάσης Τσιώτος υπέγραψαν με ικανοποίηση το καταστατικό ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» .

Πρόκειται για ένα δυναμικό αναπτυξιακό εργαλείο, μια δημοτική εταιρεία η οποία σκοπό έχει να συνδράμει τις τεχνικές υπηρεσίες των δύο δήμων αλλά και άλλων ΟΤΑ, στην εκπόνηση μελετών, καθώς και στην εκτέλεση, εποπτεία και επίβλεψη δημοτικών έργων.

Η δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα δώσει μεταξύ άλλων την δυνατότητα στους δύο Δήμους να στοχεύσουν και να εκμεταλλευτούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα αναγκαίες χρηματοδοτήσεις εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Χρηματοδοτήσεις απαραίτητες για την αγροτική οικονομία, την τουριστική αναβάθμιση, την επιχειρηματική στήριξη, την ενεργειακή αυτονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η συνεργασία δύο όμορων Δήμων με κοινά χαρακτηριστικά, προβλήματα, αλλά και  συγκριτικά πλεονεκτήματα, αναβαθμίζει την επιχειρησιακή τους ικανότητα και συμβάλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή πορεία τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Μετά την υπογραφή του ιδρυτικού καταστατικού, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, δήλωσε: «Η σημερινή υπογραφή αποτελεί είναι επιστέγασμα μιας συνεργασίας που αποφασίσαμε και τα δύο δημοτικά συμβούλια και που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή, όχι μόνο στους δικούς μας Δήμους αλλά και σε όλον τον Κορινθιακό Κόλπο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με αυτή την πρωτοβουλία θα έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε ουσιαστική ανάπτυξη και να πραγματοποιήσουμε το καλύτερο δυνατό για τους δήμους μας. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Τσιώτο για την καλή συνεργασία και είμαι βέβαιος πως, μέσα από αυτή την εταιρεία θα δώσουμε ώθηση στην περιοχή. Κοινός τόπος είναι να κάνουμε έργα και για τις δύο περιοχές με τη συνεχιζόμενη παραλιακή μας ζώνη αλλά και τον ορεινό μας όγκο, να προχωρήσουμε σε έργα υποδομής και ταυτόχρονα ανάπλασης και αναψυχής, δίνοντας προτεραιότητα και έμφαση στις δυνατότητες του τουρισμού και για τις δύο περιοχές. Θέλουμε να αποτελέσουμε τόπο έλξης και επισκεψιμότητας και ευχάριστης διαμονής. Αυτός ο αυτοδιοικητικός οργανισμός είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων μας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος δήλωσε: «Θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τους δήμους μας. Δεν το κάναμε πρόχειρα και επιπόλαια, το συζητάμε πολύ καιρό και τα δύο δημοτικά συμβούλια βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο αυτό το σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης. Έχουμε εμπιστοσύνη στις τεχνικές μας υπηρεσίες, έχουμε σημαντικούς στρατηγικούς στόχους να διεκπεραιώσουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία. Είχαμε και άλλες προτάσεις από άλλους Δήμους αλλά μετά από αρκετές συνομιλίες με τον κ. Καλογερόπουλο πειστήκαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη σύμβαση, αφού είμαστε δύο δήμοι με τα ίδια χαρακτηριστικά και όμοροι, έστω και σε διαφορετικές Περιφέρειες. Πιστεύω ότι θα προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στους κατοίκους μας.

 

 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ν. Σταυρέλης: Αυτές είναι οι εννέα δράσεις που πετύχαμε: δημοτικές υποδομές, κοινωνικός δήμος, εξωστρέφεια και προστασία του περιβάλλοντος

 

 

Την ανασκόπηση εννέα δράσεων που πέτυχε η δημοτική αρχή κατά το προηγούμενο δίμηνο, περιελάμβανε το δεύτερο μέρος της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κορινθίων.

1. Ξεκινώντας από την καταγγελία της σύμβασης – σκάνδαλο, όπως έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές, για τον οδοφωτισμό ο κ. Σταυρέλης εξήγησε για μία ακόμα φορά ότι ζημιώνει το Δήμο, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου παραμένουν πολλά χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι παρατηρήσεις της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής.

2. Για το Αστεροσκοπείο Στεφανίου «στα σκαριά» είναι η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Κορινθίων, του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών, για την ανάδειξη του πρόσφατα ανακαινισθέντος δημοτικού αστεροσκοπείου. Αξίζει να σημειωθεί πως το Αστεροσκοπείο που ανήκει στον δήμο Κορινθίων, είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

3. Τρία γήπεδα του δήμου μας αποκτούν αναβαθμισμένους αγωνιστικούς χώρους. Πρόκειται για το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου, όπου θα τοποθετηθεί νέος, σύγχρονος, φυσικός χλοοτάπητας και για τα γήπεδα Αθικίων και Ξυλοκέριζας, όπου θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας τελευταίας γενιάς.

Ξεκινώντας από τα δύο γήπεδα στις Κοινότητες των Αθικίων και της Ξυλοκέριζας, θα αντικατασταθεί ο υπάρχων συνθετικός χλοοτάπητας που είναι υποβαθμισμένος, λόγω παλαιότητας, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους αθλητές.

Στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του «γερασμένου» χλοοτάπητα, με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στον τομέα αυτό. Ο δήμος Κορινθίων είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει την συμφωνία με την διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος, προκειμένου να τον βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνει τη νέα χρονιά να κερδίσει την άνοδο στην Super League 2.

Στον δήμο Κορινθίων αντιλαμβανόμαστε την προσφορά στους νέους και τις τοπικές κοινωνίες, μέσα από την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, αλλά και με δημιουργία νέων, όπου είναι απαραίτητο.

4. Ευχάριστα είναι και τα νέα σε ό,τι αφορά την διαχείριση των «ογκωδών» απορριμμάτων. Στις αρχές Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός (με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ) για την αποκομιδή και επεξεργασία των ογκωδών και πλέον είμαστε στη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, αφού παραλάβουμε τα σχετικά δικαιολογητικά από τον ανάδοχο.

5. Ο δήμος Κορινθίων υπόγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον δήμο της ιταλικής πόλης Γκαλατίνα, στη Νότιο Ιταλία, με στόχο την Αδελφοποίηση των δύο Δήμων, θέμα που θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.

6. Οι φωτιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως στην δημοτική ενότητα Σολυγείας αποτέλεσαν έναν μεγάλο κίνδυνο για όλη την περιοχή. Ευτυχώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν το μικρότερο δυνατό κακό, υπό την έννοια πως δεν είχαμε ούτε θύματα, ούτε αστικές ζημιές σε περιουσίες. Υπήρξε καταστροφή κάποιων καλλιεργειών, αλλά, κυρίως, δασικών εκτάσεων. Για να συμβεί, όμως, αυτό χρειάστηκε να έρθουμε σε σύγκρουση με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας απαιτώντας την ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Το δεύτερο που επισήμανε ο δήμαρχος Κορινθίων ήταν πως υπήρξαν πάρα πολλές ακόμα φωτιές σε διάφορα σημεία του δήμου. Αυτές οι φωτιές, όμως, δεν πήραν έκταση γιατί τις διαχειρίστηκαν οι εθελοντικές ομάδες που έχουμε και οι οποίες κάνουν σπουδαία δουλειά. Τόσο ως δήμος όσο και ως τοπική κοινωνία τους ευχαριστούμε…

7. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τρία θέματα. Το πρώτο αφορά την δημιουργία δύο νέων χώρων στάθμευσης, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών. Ο πρώτος δημιουργείται στο νεκροταφείο των Αθικίων και ο δεύτερος στην Αρχαία Κόρινθο.

8. Το δεύτερο θέμα είναι κοινωνικού χαρακτήρα και αναδεικνύει το ενδιαφέρον της διοίκησης του δήμου για τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Έτσι θα στηρίξουμε τις οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδιά με την χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ, για κάθε παιδί που αποκτούν. Προϋπόθεση είναι να μένουν μόνιμα και νόμιμα στον Δήμο Κορινθίων, με την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας να προκύπτει μέσω της δήλωσης Ε1 και του αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

9. Τέλος, ο δήμος δημιουργεί το κοινωνικό δίκτυο «Όλοι Μαζί» μέσα από το οποίο αναβαθμίζουμε ήδη παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες (κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό συσσίτιο, το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο, η κοινωνική ιματιοθήκη κ.λπ.) ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε και νέα προγράμματα, όπως το πολύ σημαντικό «πακέτο φοιτητή», το κοινωνικό βιβλιοπωλείο, το κοινωνικό πλυντήριο, το κοινωνικό κομμωτήριο και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Σπανού

 

 

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αφιέρωμα του Δήμου Σικυωνίων στα 90 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου  Έλληνα και Σικυώνιου Συνθέτη Γιάννη Σπανού, του δικού μας Γιάννη.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μεγάλη συναυλία σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Παγιάτη με τη συμμετοχή της Μελίνας Ασλανίδου και του Γεράσιμου Ανδρεάτου ενώ στην αφήγηση ήταν ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Στην κατάμεστη πλατεία Μιαούλη ο κόσμος λικνίστηκε στις μελωδίες του Γιάννη Σπανού, θυμήθηκε, νοστάλγησε και συγκινήθηκε με τις μουσικές του μεγάλου συνθέτη.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό στον συνθέτη και σημείωσε ότι ο Χώρος Πολιτισμού των ανακαινισμένων πρώην αποθηκών ΑΣΟ θα πάρει το όνομα του Γιάννη Σπανού, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο κατάμεστο θερινό σινεμά "Σινέ Παλλάς", παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ του Άρη Δόριζα "Πίσω από τη μαρκίζα". Με ιδιαίτερη σκηνοθετική μαεστρία, ο σκηνοθέτης αποτύπωσε την υπέροχη, γλυκιά προσωπικότητα, το τεράστιο ταλέντο και το ασύγκριτο, πολυσχιδές έργο του Γιάννη Σπανού, μέσα από τα λόγια του ιδίου, αλλά και των πολυάριθμων καλλιτεχνών, μουσικών και ερμηνευτών που μίλησαν γι’ αυτόν.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης απονεμήθηκαν τιμητικά αναμνηστικά:

Στον σκηνοθέτη Άρη Δόριζα, για την ικανότητά του να αφηγηθεί την ιστορία του Γιάννη Σπανού με πληρότητα αλλά και ευαισθησία, δημιουργώντας ένα σημείο αναφοράς για τη ζωή και το έργο του Σικυώνιου συνθέτη και

Στην Σοφία Μαγκαφά ανιψιά του αείμνηστου ως εκπρόσωπο της οικογένειας του, σε αναγνώριση της εξαιρετικής προσφοράς του Γιάννη Σπανού στη μουσική τέχνη και της διαχρονικής επιρροής του στη μουσική κληρονομιά μας. «Με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για το απαράμιλλο ταλέντο, το πάθος και την αφοσίωση που χαρακτηρίζουν το έργο του, το οποίο θα μείνει ζωντανό για πάντα στις καρδιές και τις ψυχές μας», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην αφιέρωση!

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επαφές Σταυρέλη με 7 υπουργούς: Τι συζήτησε και τι θα συζητήσει για επτά σοβαρά ζητήματα της Κορίνθου

 

Ενημέρωση για επτά επαφές που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν με κυβερνητικά στελέχη, για ζητήματα που αφορούν τον δήμο περιελάμβανε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης.

Ξεκινώντας από τις επαφές που έχουν ήδη γίνει, ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε καταρχάς στην συνάντηση του ίδιου μαζί με την διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε για να διαπραγματευτεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια την παραχώρηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη στον δήμο Κορινθίων. Το νεότερο στοιχείο που προέκυψε από την συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, είναι πως εντός της επόμενης εβδομάδας θα υποβληθεί στον υπουργό υπόμνημα, που θα περιγράφει ποιο είναι το σχέδιο του δήμου για την αξιοποίηση του χώρου. Όπως είναι γνωστό η κοινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι οι χώροι του 6ου ΣΠ να αξιοποιηθούν για αθλητισμό, παιδεία, περιβάλλον και πολιτισμό.

Η επόμενη συνάντηση ήταν με τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και αφορούσαν το αίτημα άμεσης έγκρισης για εννέα θέσεις δημοτικών αστυνομικών, ώστε σε ένα χρόνο τουλάχιστον με τις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ να τοποθετηθούν. Ο δήμος από τη μεριά του έχει προχωρήσει στην τροποποίηση του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προκειμένου να ενταχθούν οι εννέα θέσεις στο οργανόγραμμα του δήμου.

Πριν από μερικές ημέρες υπήρξε συνάντηση του δημάρχου -μαζί με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παπαϊωάννου- με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χρηματοδότηση από το υπουργείο τριών ανταποδοτικών έργων για την δημιουργία των δύο δομών προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για τον αγωγό ομβρίων υδάτων επί της οδού Αγίας Άννης και δύο πλατείες, μία στην συμβολή των οδών Αγίας Άννης και Ανδρούτσου και μία στην οδό Αγίας Άννης. Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει απάντηση του υπουργείου για την αποδοχή όλου ή μέρους του αιτήματος. 

Εξαιρετικά σημαντική –και λόγω της συγκυρίας- ήταν και η συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η λειτουργία μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σοφικό. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως αν ο Πυροσβεστικός Σταθμός στο Σοφικό ήταν σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες τα αποτελέσματα της διαχείρισης των πολλαπλών πυρκαγιών της εβδομάδας που πέρασε στην περιοχή θα ήταν πολύ καλύτερα. Αυτό φαίνεται πως έγινε κατανοητό από τον υπουργό, ωστόσο η συνδρομή και των δύο Κορίνθιων υπουργών για να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα είναι σημαντική.

Από εκεί και πέρα έχουν προγραμματιστεί άλλες τρεις συναντήσεις

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει προγραμματιστεί μία συνάντηση, που αφορά την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Ένα θέμα που εμμέσως απασχόλησε και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Κορίνθου τον τελευταίο μήνα εξ αιτίας των περιφερόμενων ρομά. Υπενθυμίζουμε πως το 2019, με αφορμή τη δημιουργία της ανοικτής δομής, αποσπάστηκαν στην Κόρινθο 60 αστυνομικοί, οι οποίοι, ωστόσο, απομακρύνθηκαν καθ όλο αυτό το διάστημα. Έτσι σήμερα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης και ζητάμε ανάλογος αριθμός αστυνομικών να έρθει στην πόλη μας.

Μία ακόμα προγραμματισμένη συνάντηση είναι αυτή που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και αφορά την χρηματοδότηση της ανάπλασης του προαύλιου χώρου του δικαστικού μεγάρου, με βάση την μελέτη που έχουν συντάξει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Ο δήμος θέλει να αναλάβει με προγραμματική σύμβαση την ανάπλαση της πλατείας δικαστικού μεγάρου και θα ζητήσει την χρηματοδότηση από το υπουργείο.

Τέλος επίκειται μία ακόμα συνάντηση, η οποία αφορά την επαφή με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, στον οποίο θα τεθεί ένα σοβαρό θέμα που αφορά τους κατοίκους στο Στεφάνι, οι οποίοι έχουν «περικυκλωθεί» από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Η περιοχή έχει υπερκορεστεί και αυτό θα πρέπει να καταστεί σαφές στον υπουργό…

 


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τελευταίες ημέρες για τις αιτήσεις κάλυψης θέσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – Όλη η διαδικασία

 

Συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι αιτήσεις των γονιών για την λήψη voucher μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Με την χρήση αυτών των voucher μπορούν να καλυφθούν αντίστοιχες θέσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του δήμου Κορινθίων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έως και την Πέμπτη 01/08/2024 να υποβάλλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά του αιτούντος. Στην συνέχεια η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων και των Φορέων/Δομών περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί από τις 11/7/2024 στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr και στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr ).

Οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν είναι οι παρακάτω

·       Προσωρινοί Πίνακες Αποτελεσμάτων: 06/8/2024

·       Υποβολή Ενστάσεων: 07/8/2024 – 09/8/2024

·       Οριστικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων: 14/8/2024

Όλοι οι αιτούντες δύνανται να υποβάλλουν ένσταση, κατά τη διάρκεια των ενστάσεων (7-9 Αυγούστου), ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει οριστικοποιηθεί η αίτησή τους.

Σημειώνεται ότι όπως κάθε χρόνο το έμπειρο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών αναλαμβάνει να βοηθάει και να υποστηρίζει τους γονείς κατά την υποβολή της αίτησης.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Είσαι φοιτητής; Έχεις πακέτο! 

 


Όλες οι πληροφορίες για το νέο καινοτόμο κοινωνικό πρόγραμμα που θα στέλνει κάθε μήνα

είδη παντοπωλείου και πρώτης ανάγκης στους κορίνθιους φοιτητές, όπου κι αν σπουδάζουν

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικού χαρακτήρα εγκαινιάζει από φέτος ο δήμος Κορινθίων. Πρόκειται για το «Πακέτο του Φοιτητή».

Το «Πακέτο του Φοιτητή είναι ένα σύνολο προϊόντων, που περιλαμβάνει είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής. Αυτό το πακέτο θα φτάνει ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ στην πόλη που σπουδάζει και διαμένει το κάθε παιδί, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ είτε του φοιτητή είτε της οικογένειάς του.

Αυτή η παροχή των φοιτητικών πακέτων θα γίνεται σε φοιτητές, προστατευόμενα μέλη οικογενειών που κατοικούν στο δήμο Κορινθίων και φοιτούν και διαμένουν σε άλλες πόλεις εκτός του δήμου, ενώ ταυτόχρονα πληρούν τα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια του παρόντος κανονισμού και είναι οικογένειες δικαιούχοι του Κοινωνικού Δικτύου Παροχών Αλληλεγγύης Δήμου Κορινθίων «Όλοι Μαζί».

Οι δικαιούχοι φοιτητές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με συνημμένο το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών του άρθρου 4 για την ένταξη τους στο Κοινωνικό Δίκτυο Παροχών Αλληλεγγύης Δήμου Κορινθίων «Όλοι Μαζί» και συμπληρωματικά να υποβάλλουν:

-         Πρόσφατη βεβαίωση σπουδών σε δημόσιο ΑΕΙ ή δημόσια μεταλυκειακή δομή. Επισημαίνεται ότι το πακέτο του φοιτητή παρέχεται σε φοιτητές μεταλυκειακής δομής μόνο στην περίπτωση που εντός του δήμου Κορινθίων δεν λειτουργεί αντίστοιχη δημόσια μεταλυκειακή δομή, η οποία θα προκύπτει, κατόπιν αυτεπάγγελτης έρευνας της υπηρεσίας.

-         Μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ ή αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.

 

 Ύστερα από την υποβολή αιτήματος χορήγησης εξοπλισμού για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων προς την εταιρία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. από τον Δήμο μας, πετύχαμε την έγκριση προμήθειας δύο προκατασκευασμένων οικίσκων, για άμεση και βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της έλλειψης χώρου του ΕΝΕΕΓΥΛ Λουτρακίου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κορίνθου.

Οι αίθουσες τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Θεώνη Μαυροματιδου, του Αν. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτριου Μακρίδη και της Διευθύντριας του ΕΝΕΕΓΥΛ Λουτρακίου κ. Αριστέας Καλογεροπούλου.

Το αίτημα υποβλήθηκε σε συνέχεια της επιτόπιας αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, στις 22/05/2024, κατόπιν πρόσκλησης της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Μαυροματίδου Θεώνης, προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου κ. Οικονομόπουλο Δημήτριο, την Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπ/σης κ. Παρίση Μαρία, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας κ. Γκιόκα Αθανάσιο, την Δ/ντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κορίνθου κ. Κόντη Αλεξία και την Δ/ντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ Λουτρακίου κ. Καλογεροπούλου Αριστέα, όπου διαπιστώθηκε ότι η στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω έλλειψης χώρου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.», ενισχύοντας τις σχολικές υποδομές του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς για την ουσιαστική συμβολή του στην υλοποίηση του αιτήματός μας για κτιριακό εξοπλισμό ελαφράς προκατασκευής για την κάλυψη εκτάκτων στεγαστικών αναγκών του ΕΝΕΕΓΥΛ.

 

 



 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια