Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1903)

 

 

 

Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή…

Η Κατάσταση που έχει παρουσιαστεί αυτές τις τελευταίες ημέρες στη Μέση Ανατολή έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στην Υφήλιο. Οι δηλώσεις διεθνών Αξιωματούχων επισημαίνουν τον κίνδυνο περαιτέρω ανάφλεξης των τοπικών πολέμων. Τα σύγχρονα πολεμικά όπλα μαζικής καταστροφής και τα πλήγματα που έχουν σημειωθεί και στις δύο πλευρές των αντιμαχόμενων δυνάμεων είναι θανατηφόρα  και καταστροφικά.

Ο πύραυλος που εξαπόλυσε η Χεσμπολάχ, τρομοκρατική Οργάνωση του Λιβάνου, που κατευθύνεται και εξοπλίζεται από την Περσία, στο υψίπεδο του Γκολάν του Ισραήλ με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 παιδιών και τραυματισμό άλλων 7, που έπαιζαν ποδόσφαιρο ήταν η πρώτη αιτία. Επακόλουθο της ενέργειας αυτής ήταν τα αντίποινα του Ισραήλ, που εξουδετέρωσε τον Πολιτικό Ηγέτη της ΧΑΜΑΣ Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη και τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Χεσμπολάχ Φουάντ Σουκούρ,  στον Λίβανο..

«Θα κάνουμε όποιον είναι εναντίον μας να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα». δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Από την αρχή του πολέμου, ξεκαθάρισα ότι πολεμάμε τον κακό άξονα του του Ιράν. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Θα κάνουμε όποιον είναι εναντίον μας να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο. Δεν υποχωρώ. Ο Σουκούρ ήταν ένας βασικός παράγοντας στη σύνδεση μεταξύ του Ιράν και της Χεσμπολάχ. ΄Ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τη σφαγή 12 παιδιών και εφήβων στο Γκολάν.

Η Ρωσία προειδοποιεί: «Οδεύουμε προς μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και οι βασικοί παίκτες συνεχίζουν να αυξάνουν το επίπεδο του κινδύνου. Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από οποιαδήποτε βήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δραματική επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας στην περιοχή και να προκαλέσουν μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη αντιπαράθεση», υπογράμμισε.

Από την άλλη πλευρά δίδεται το δικαίωμα αυτοάμυνας και παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να λάβουν τα μέτρα υποστηρίζοντας το Ισραήλ, διότι αναμένονται επιθετικές μαζικές  ενέργειες κατά της χώρας. Στην θαλάσσια περιοχή του Λιβάνου πλέει το Πυρηνικό αεροπλανοφόρο Φρ. Ρούσβελτ με συνοδευτικά πολεμικά πλοία, ενώ έχουν τεθεί σε κόκκινο Συναγερμό θαλάσσιες και αεροπορικές Μονάδες που σταθμεύουν στη Σούδα και στην Κύπρο.

Με λίγα λόγια η κατάσταση στη Μέση Ανατολή για μια ακόμη φορά βρίσκεται  στην κόψη του ξυραφιού με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις, αφού επίσης Ρωσία, Ιράν, Λίβανος, Παλαιστίνη, ακόμη και η Τουρκία μιλάει για πολεμική επιχείρηση κατά του Ισραήλ.

Ευχή μας στον Θεό να μη φτάσουμε στα άκρα…   

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια