Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1904)

 
















 


Η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό δύναμη στους εξοπλισμούς

 Από τις στήλες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, έχουμε πολλές φορές εκθειάσει  το αποτελεσματικό έργο του Υπουργού Νίκου Δένδια τόσο στην προηγούμενη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, όσο και στην σημερινή θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Όλοι ή μάλλον η πλειοψηφία των Ελλήνων διαπίστωσαν ότι στην πρώτη περίπτωση, ως ΥΠΕΞ, εργάστηκε υπεράνθρωπα και υπεύθυνα στη σύσταση διμερών και πολυμερών Συμφωνιών με κράτη κυρίως της Ανατολικής Μεσογείου. Σήμερα έχει αναλάβει τη συνέχεια του έργου του με τον πρώην ΥΠΕΘΑ στην αναβίωση των υποβαθμισμένων Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Είχε βρει ερείπια και σε τελεία ανυποληψία τις πολεμικές βιομηχανίες της Ελλάδας, όταν η Τουρκία κάνει πλέον εξαγωγές εξοπλισμών και αυτοτελή παραγωγή πολεμικού υλικού.  Σήμερα, από τη θέση του ΥΠΕΘΑ έχει σχέδια που αποτυπώνονται στις παρακάτω δηλώσεις του:

"Το σχέδιο μας για την Αμυντική Βιομηχανία περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υποδομών, την ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης, τη συνεργασία με ιδιωτικούς και διεθνείς φορείς, καθώς και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για την Έρευνα και Ανάπτυξη, τα οποία θα ενισχύσουν τη δυνατότητα μας να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες και να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές.

Πρόκειται για προγράμματα τα οποία θα συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, καθιστώντας τη χώρα μας ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Άλλωστε, η «Ατζέντα 2030» στοχεύει ακριβώς στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποδοτικού αμυντικού οικοσυστήματος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την εθνική ασφάλεια", επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Ανάπτυξη» του ΕΒΕΑ.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Και τούτο με αφορμή το γεγονός ότι η συμμετοχή της Αμυντικής Βιομηχανίας στο ΑΕΠ ανέρχεται μόλις στο 0,7%, ενώ οι δαπάνες για την Άμυνα φτάνουν το 3%. "Αυτή η αναντιστοιχία αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση που απαιτεί μια ολοκληρωμένη και στρατηγικά κατευθυνόμενη προσέγγιση για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας", πρόσθεσε.

Με λίγα λόγια προσπαθεί να μετατρέψει την χώρα από αγοραστή εξοπλισμών από το ράφι. Σε παραγωγό δύναμη. H μετατροπή του ΥΠΕΘΑ από αγοραστή εξοπλισμών του εξωτερικού, σε παραγωγό δύναμη αναμένεται να έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την εθνική οικονομία…. Πολλοί Έλληνες πολίτες, αναρωτιόνται γιατί δεν προκόβει η Ελλάδα με τέτοιους Υπουργούς; Γιατί;   

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 

 



Οι πολιτικοί υποβάθμισαν τους Στρατιωτικούς

Αυτό που συνέβη στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις με τα αποτελέσματα στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει προηγούμενο. Κατέδειξε την παθογένεια των Πανελλαδικών εξετάσεων και τις λανθασμένες επιλογές αντιμετώπισης των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την μεταπολίτευση του 1974 από τους πολιτικούς. Με το παραπάνω σκεπτικό, ίσως, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «εύλογο προβληματισμό προκαλούν στην ελληνική κοινή γνώμη τα στοιχεία από τα αποτελέσματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις για τις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), δηλαδή τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ). Οι πολλές κενές θέσεις, η χαμηλή βαθμολογία για την εισαγωγή, αλλά και ο μικρός αριθμός των υποψηφίων καταδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι υφίστανται σοβαροί αποτρεπτικοί λόγοι για την επιδίωξη εισαγωγής στις συγκεκριμένες σχολές. 

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, απ’ όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις 747 θέσεις εισακτέων που προκηρύχθηκαν φέτος έμειναν κενές οι 460, δηλαδή ποσοστό 61,58%. Για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), κενές έμειναν οι 230 από τις 307 θέσεις που προκηρύχθηκαν, δηλαδή ποσοστό 74,91%, ενώ το σύνολο των υποψηφίων ήταν μόνον 200 άτομα. Στις ΑΣΣΥ οι κενές θέσεις συνολικά ανέρχονται σε 208 από τις οποίες 148 κενές έναντι 200 θέσεων που προκηρύχθηκαν στα Όπλα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς, ποσοστό 74% και 60 κενές έναντι 103 θέσεων που προκηρύχθηκαν στην κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), ποσοστό 60%.

Ενθυμούμαι πως στην εποχή που τη δεκαετία του «50» έδιναν εξετάσεις για εισαγωγή στην Σ.Σ. Ευελπίδων οι υποψήφιοι ήταν 4.500 για 200 θέσεις και εισάγονταν οι εκλεκτοί μετά από διαγωνισμό μάθημα προς μάθημα. Όποιος έπαιρνε βαθμό κάτω της βάσης απεκλείετο από την περαιτέρω διαδικασία. Μετά την μεταπολίτευση τα πράγματα άλλαξαν. Το «Σύνδρομο κατά των Ενόπλων Δυνάμεων» και η σκαιά αντιμετώπιση των στελεχών, η υποβάθμιση μισθών εν ενεργεία  και ε.α. Αξιωματικών και Μονίμων Υπαξιωματικών, υπήρξαν φραγμός στην προτίμηση Στρατιωτικής καριέρας.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια των Στρατιωτικών ή θα αναγκαστεί, να απευθύνεται σε μισθοφόρους με «Παναμαϊκή σημαία» ευκαιρίας; Οι αποφάσεις περικοπών δικαστηρίων για τις περικοπές ακόμη θα περιμένουν χωρίς εκτέλεση

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Τα μακρόπνοα σχέδια των εχθρών της Ελλάδας…...

«Αναρωτιόνται αρκετοί συμπολίτες μας, για να μην αναφερθώ στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκει το θάρρος ένα κρατίδιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, το κράτος των Σκοπίων, να επιδεικνύει τόσο μεγάλο θράσος, ώστε να οικειοποιείται την ιστορία της Ελλάδας και τον Μεγάλο Στρατηλάτη Αλέξανδρο. Τι κρύβεται από πίσω και σε ποίες δυνάμεις στηρίζει την αδιαλλαξία και την εχθρότητά του;

Αυτά είναι καυτά ερωτήματα, που απασχολούσαν τον γράφοντα, όταν ως νεαρός Εύελπις τη δεκαετία του “50”, άκουγε στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τον θεωρητικό της Προπαγάνδας Καθηγητή τότε, Γεώργιο Γεωργαλά, απόφοιτο της σχετικής Σχολής του Κιέβου, να μας λέγει προφητικά αυτά που συμβαίνουν, μετά από εβδομήντα πέντε χρόνια.

Μας είχε πει ότι ο Στρατάρχης και Πρόεδρος της τότε Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, έδωσε σε συνεννόηση με τον Στάλιν, την ονομασία “Μακεδονία” στη Νότια περιοχή του κράτους που λεγόταν Βαρντάρσκα (Περιοχή του Βαρδάρη) με αλυτρωτικό σκοπό, τη διεκδίκηση της Μακεδονίας του Αιγαίου, για να βγει η Γιουγκοσλαβία στο Αιγαίο.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον είχε συναινέσει τότε και το παράνομο ΚΚΕ. Μας είχε αναφέρει ο ομιλητής για όλο το σχεδιασμό, αλλά δεν τολμούσε να πει και για τους εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες της εποχής εκείνης, που σήμερα αποδεικνύονται ''Νεοταξικοί”. Όλες, μα όλες οι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνικές κυβερνήσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις, άφησαν – ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας – να εξυφανθεί η όλη δυσμενής για τη χώρα μας “ψευτοϊστορία”.

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ενδυναμώνει την ανθελληνική αδιαλλαξία των Σκοπιανών ακόμη και σήμερα, ότι ο Τζορτζ Σόρος και τώρα ο γιος του εργάζεται με τις ΜΚΟ και τα Ιδρύματα που έχει στήσει στα Σκόπια επ ωφελεία των Σλάβων; Μήπως δεν είναι αλήθεια  πως το κρατίδιο αυτό που αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” της ανθελληνικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, στηρίζεται άμεσα στην ανθελληνική του αδιαλλαξία με όλα τα μέσα από την Τουρκία;  …» 

Με τα λόγια αυτά περιγράφαμε πριν μερικά χρόνια στη στήλη ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ με τίτλο Πως “Στήθηκε” το κρατίδιο των Σκοπίων.. και κλείναμε: « … Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε ακόμη μία περίπτωση Προδοσίας σαν της Κύπρου...» Δυστυχώς η Κυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ μας επαλήθευσε πριν λίγα χρόνια με την Συμφωνία των Πρεσπών, που και αυτή τηρείται μονομερώς από την Ελλάδα….

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




  

Η Ελλάδα κινδυνεύει από επώνυμους «Σωτήρες»…

     Εκφράζουμε απερίφραστα την άποψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες, παραμένοντας η μόνη χώρα, που μιλάει για ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των μεταναστών την ώρα, που όλες οι χώρες ακολουθούν εθνικές πολιτικές περιχαράκωσης των συνόρων τους. Ακόμη και η Γερμανία βολεύεται από αυτό, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο αναλυτής και εκδότης του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, ο Αξιωματικός της πρώην ΚΥΠ, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, κατ ΄εντολή του Κ. Σημίτη.

     Όπως είχε πει πριν από μερικά χρόνια , ήδη η πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλλειψη στρατηγικής βάθους, πιέζει την Ελλάδα για παραχωρήσεις στην Ε.Ε., στη Ν.Τ.Π. και στην Τουρκία, ώστε η τελευταία από κράτος πρόβλημα στη περιοχή σήμερα με τις ευλογίες Ευρωπαίων και την ανεξήγητη ανοχή της ελληνικής πλευράς, να εμφανίζεται, ως παράγοντας λύσης του προβλήματος δήθεν του Αιγαίου.

      Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, λύσεις υπάρχουν έστω και τώρα, καταγγέλλοντας με στοιχεία τον ρόλο της Τουρκίας, αλλάζοντας την πολιτική για τους μετανάστες και ζητώντας η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προξενεία στη Τουρκία.

      Όπως είπε , με την απουσία εξωτερικής πολιτικής βάθους, έχουμε διαρκώς διπλωματικές ήττες, άνευ λόγου, μετατρέποντας ακόμη και την ανυπόληπτη πρώην FYROM, σε παράγοντα λύσης για την Ε.Ε. του προσφυγικού. Δεν μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε εργατικό δυναμικό της Γερμανικής βιομηχανίας και να γίνεται αποθήκη ανθρώπων για διαλογή , ούτε το ΝΑΤΟ να έρχεται στο Αιγαίο, ώστε να επικαιροποιούνται οι Τουρκικές διεκδικήσεις.

     Οι απόψεις του αρθρογράφου Αξιωματικού, που έχει, ως Πόντιος στην καταγωγή, ενδιατρίψει στην Τουρκική ιστορία, έχουν μεγάλο κύρος και θα έπρεπε οι Κυβερνήσεις να προσλαμβάνουν αυτό το είδος, ως Ειδικών Συμβούλων και όχι τους σημαιοφόρους των κομματικών γραφείων της εκάστοτε εξουσίας.

Δυστυχώς για την Ελληνική πραγματικότητα οι πολιτικοί ταγοί ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε Εθνική μειοδοσία, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι η πρόσφατη δήλωση του Μοιραίου  ΥΠΕΞ, που κάνει δηλώσεις για το Αιγαίο που προκαλούν το κοινό αίσθημα; Και το χειρότερο, όλα προμηνύουν πως ετοιμάζονται να πουν να το συζητήσουμε ακόμη μια φορά με την Τουρκία. Δικαιολογημένα έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες κατά του ΥΠΕΞ.  Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες είναι υπαρκτός , αλλά οφείλεται στους σωτήρες της Ελλάδας. Την λεγόμενη 5η φάλαγγα…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια