Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ (Φ. 1904)

 

Για πρώτη φορά, μετά από 15 χρόνια, η ανεργία υποχώρησε σε μονοψήφιο ποσοστό 

 

  Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας αναφέρθηκε στην σημαντική μείωση του ποσοστού ανεργίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 

 Ο κ. Δήμας ανέφερε συγκεκριμένα: 

 "Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2009, η ανεργία υποχώρησε σε μονοψήφιο ποσοστό.

 Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία μειώθηκε στο 9,6% τον Ιούνιο και οι άνεργοι ανήλθαν σε 456.663 άτομα, αριθμός μειωμένος κατά 85.865 άτομα.

 Μάλιστα το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2019, βρισκόταν στο 17,5%, με την πτώση δηλαδή να τοποθετείται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 400.000.

 Ένα σημαντικό βημα επετεύχθη, αλλά προφανώς έχουμε ακομα σημαντικό δρόμο να διανύσουμε ώστε να αυξήσουμε την απασχόληση και να μειώσουμε την ανεργία ακόμα περισσότερο."

 Ανάρτηση για την μείωση της ανεργίας έκανε όμως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέφερε μεταξύ άλλων:

 "Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009! 

 Θέλω επίσης να παραθέσω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι έχουν τη δική τους σημασία. Η ανεργία των γυναικών έχει πέσει 2,2 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ αντίστοιχα η ανεργία των νέων έχει πέσει κατά 2 μονάδες. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα.

 Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής. Και αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια