Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1904)



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Οργή και αγανάκτηση στο Μούλκι για την έλλειψη αστυνόμευσης




Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Αυγούστου στην Κοινότητα Μουλκίου του δήμου Σικυωνίων, παρόντος του δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου, του προέδρου της Κοινότητας, Γιώργου Κοτούλα καθώς και της βουλευτή του νομού Μαριλένας Σούκουλη, με αντικείμενο την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής και τα κρούσματα παραβατικότητας που έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους καθώς το τελευταίο διάστημα, λίγο έως πολύ έχουν γίνει μάρτυρες πολλαπλών περιστατικών κλοπών, και άλλων μορφών παραβατικότητας, που τους προκαλούν φόβο και ανασφάλεια.

Από όλους τους παρευρισκόμενους επιτακτικά εκφράστηκε η ανάγκη για την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, την τακτική διεξαγωγή περιπολιών σε κρίσιμα σημεία ειδικά τις βραδινές ώρες, καθώς και τον σχεδιασμό δράσεων ενημερωτικού ή άλλου χαρακτήρα που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας.

Εν κατακλείδι, όλοι συμφώνησαν με την τοποθέτηση του δημάρχου Σικυωνίων ότι η ασφάλεια και η ευημερία των κατοίκων είναι αδιαπραγμάτευτες. Παράλληλα, συντάχθηκαν με το ψήφισμα του δήμου και καλούν τις αρμόδιες αρχές να συνεργαστούν με τον δήμο Σικυωνίων και να αναλάβουν άμεσα δράση για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή.





ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ:

Αναβαθμίζει ενεργειακά πέντε σχολεία – Σεβασμός στο περιβάλλον και κέρδος για όλους




Από το 8ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου ξεκίνησε η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης των πέντε δημοτικών σχολείων της πόλης, τα οποία έχει εντάξει σε σχετικό πρόγραμμα η δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρέλη και υλοποιούν οι αντιδημαρχίες Πολεοδομίας και Παιδείας – Τουρισμού.

Σήμερα το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Βασίλη Πανταζή, επισκέφθηκε το σχολείο στην Αγιάννα ομάδα μηχανικών μελετητών από την Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσει τις μετρήσεις και να ολοκληρώσει την μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το νέο έτος.

Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει:

· θερμομόνωση κελύφους,

· αλλαγή φωτιστικών με led,

· αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων με θερμομονωτικά,

· νέα κλιματιστικά,

· αλλαγή των καυστήρων (ει δυνατόν) με αντλίες θερμότητας,

· φωτοβολταϊκά,

· στέγαστρα και άλλες δράσεις.

Όλα αυτά θα προσφέρουν στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους λοιπούς χρήστες, ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να εργάζονται με άνεση. Ταυτόχρονα, ωστόσο, με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα υπάρχει και οικονομικό όφελος για τον δήμο και τους δημότες, από την μείωση του κόστους λειτουργίας των κτιρίων.

Η προσπάθεια του δήμου Κορινθίων είναι η ένταξη όσο δυνατόν περισσοτέρων σχολείων, (αλλά και άλλως δημοτικών κτιρίων) σε αντίστοιχα προγράμματα.



Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Βασίλης Πανταζής

Η αντιδήμαρχος Παιδείας & Τουρισμού Δήμητρα Τσουλουχά





Δήμος Βέλου-Βόχας

𝚺𝚻𝚶𝚴 𝚼𝚽𝚼𝚷𝚶𝚼𝚸𝚪𝚶 𝚬𝚳𝚷𝚶𝚸𝚰𝚱𝚮𝚺 𝚴𝚨𝚼𝚻𝚰𝚲𝚰𝚨𝚺 𝚶 𝚫𝚮𝚳𝚨𝚸𝚾𝚶𝚺

 

Τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα, επισκέφθηκε στο γραφείο του στον Πειραιά, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης.

Ο δήμαρχος ανέφερε στον υπουργό, τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο δήμος στην παραλιακή ζώνη, από το Βραχάτι μέχρι και το Βέλο.

Ζήτησε την αρωγή, του υπουργού και των υπηρεσιών για το μεγάλο θέμα που υπάρχει εδώ και χρόνια στο Βραχάτι, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του δήμου και του Ελληνικού δημοσίου.

Παρουσίασε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του δήμου, για την ολιστική ανάπλαση όλου του μετώπου στον Κορινθιακό κόλπο, την λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου και ζήτησε την ενίσχυση του λιμεναρχείου Κιάτου, για να υπάρχει άμεση αστυνόμευση στην παραλία του Βραχατίου, από το λιμενικό.

Ήταν μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, που στο κοντινό μέλλον θα φανούν τα αποτελέσματα της.

Ο δήμαρχος προσκάλεσε τον υφυπουργό στα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου που θα γίνουν στις αρχές του Σεπτέμβρη.!




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τι αποφασίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

 
 
 
 
- Μεγάλες αυξήσεις στις επιχορηγήσεις των τοπικών συλλόγων

- Προστασία περιβάλλοντος και εισοδήματος των κατοίκων του Αγιάννη


Σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη (ΔΕ Σαρωνικού), την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κατέληξε χτες το δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι επιχορηγήσεις των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ειδικότερα:

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έχει αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, στη διατήρηση του τοπικού πνεύματος στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε (κατά πλειοψηφία) την πρόταση για επιχορήγηση, σε όλους τους συλλόγους που έκαναν σχετική αίτηση, με αυξήσεις 20% και πλέον, σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα οι επιχορηγήσεις αυτές θα δοθούν για πρώτη φορά τόσο έγκαιρα! Έτσι, επιβεβαιώσαμε στην πράξη την προεκλογική μας δέσμευση για στήριξη των συλλόγων.

Σε ό,τι αφορά την κοινότητα του Αγίου Ιωάννη η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη. Είπαμε:

· ΟΧΙ στην πρόταση δημιουργίας λατομικής ζώνης στην περιοχή, για προστασία του φυσικού τοπίου

· ΝΑΙ στην πρόταση δημιουργίας κτηνοτροφικής ζώνης, για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

· ΝΑΙ στην πρόταση χαρακτηρισμού της Κοινότητας ως παραδοσιακού οικισμού.

Θεωρούμε ότι με αυτές τις προτάσεις προστατεύουμε το περιβάλλον και το μοναδικό, φυσικό χαρακτήρα της περιοχής, ενισχύουμε το τοπικό εισόδημα και διαμορφώνουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις της μειοψηφίας για την βελτίωση των γηπέδων ποδοσφαίρου, είναι σε «κενό αέρος». Όπως έχουμε ξαναπεί, για τη Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών είναι κεφαλαιώδους σημασίας και για αυτό απαντά με έργα.

1. Στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα θα δημοπρατηθεί το έργο της αναβάθμισης των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα του Δήμου μας: στα Αθίκια, την Ξυλοκέριζα και φυσικά στην έδρα της αγαπημένης μας «Μπάρτσας», στο Δημοτικό Στάδιο. Και σειρά θα πάρουν μέσα στην θητεία μας όλα τα γήπεδα των χωριών μας.

2. Το επόμενο διάστημα έρχεται το «μπαλόνι» για να τοποθετηθεί δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο και να αλλάξει μια και καλή την εικόνα του αθλητικού μας κέντρου και να προσφέρει συνθήκες προπόνησης και αγώνων υψηλού επιπέδου στους αθλητές μας.

Στον Δήμο Κορινθίων έτσι αντιλαμβανόμαστε την προσφορά στους νέους και τις τοπικές κοινωνίες. Με αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, αλλά και με δημιουργία νέων, όπου είναι απαραίτητο.







Δεν υπάρχουν σχόλια