Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1905)

 

Να μου μιλάτε και απ΄ ευθείας οι αμαρτωλοί

 

 

 Ο Ιησούς Χριστός είπε: «… Καλό είναι να μου μιλάτε όταν είστε στα καλά σας και δεν έχετε προβλήματα. Όταν δεν είστε δεμένοι με τον κόσμο που ζείτε, αλλά το μυστικό είναι να μου μιλάτε στα χειρότερά σας, όταν κάνετε τις μεγαλύτερες αμαρτίες σας. Εκείνη την στιγμή μπορείτε να με σκεφτείτε και να ζητήσετε βοήθεια για να απελευθερωθείτε. Τότε έχετε το μεγαλύτερο κέρδος…»

Υπάρχουν στιγμές της ζωή μας, που αναρωτιέται ο άνθρωπος σε ποιόν κόσμο ζούμε. Οι υπεύθυνοι στη διαμόρφωση του βίου των ανθρώπων κινούνται και ρέπουν ολοταχώς προς την έννοια του κακού. Είναι φανερό σε μια σειρά ενεργειών και ψήφισης Νόμων, που κάθε άλλο παρά οδηγούν σε σκέψεις καθησυχασμού των ανθρώπων. Είναι γνωστή η φράση ότι: «Πάμε από το κακό στο χειρότερο…». Και όλα αυτά δείχνουν την οσμική πραγματικότητα. Ο Αντίχριστος, ο άρχοντας του σκότους και του κακού έχει το ελεύθερο από τον Θεό να παρεμβαίνει στο μυαλό των ανθρώπων και να τους οδηγεί στον αφανισμό, στην καταστροφή, τη δυστυχία και την ερήμωση.

Ο διάβολος Σαμαέλ, κάνει πολλά και φέρνει αναρίθμητα δεινά στη σημερινή κοινωνία ανθρώπων και Εθνών. Οι έριδες μεταξύ  των ανθρώπων, οι φονικοί και καταστροφικοί πόλεμοι μεταξύ των κρατών, οι δολοφονίες και τόσες άλλες συμπεριφορές που τις λέμε αμαρτίες είναι έργο δικό του. Όπως λένε οι Γραφές. Ο Ιησούς Χριστός είχε πει ότ

«… Καλό είναι να μου μιλάτε όταν είστε στα καλά σας και δεν έχετε προβλήματα. Όταν δεν είστε δεμένοι με τον κόσμο που ζείτε, αλλά το μυστικό είναι να μου μιλάτε στα χειρότερά σας, όταν κάνετε τις μεγαλύτερες αμαρτίες σας. Εκείνη την στιγμή μπορείτε να με σκεφτείτε και να ζητήσετε βοήθεια για να απελευθερωθείτε. Τότε έχετε το μεγαλύτερο κέρδος…»

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι αμαρτωλοί δεν πρέπει να μιλούν απ΄ ευθείας με τον Ιησού Χριστό. Όταν είπαν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι στον Χριστό γιατί μιλάει με τους αμαρτωλούς, έδωσε της απάντηση: «… Δεν κοιτάτε το δοκάρι στα μάτια σας, κοιτάτε την ακίδα στο μάτι του αδελφού  σας.».  Και το «.. Κύριε, συ γαρ μόνον εκτός αμαρτίας υπάρχεις, ου γαρ γεννηθήσεται άνθρωπος και ουχ αμαρτήσει…» {ουδείς αναμάρτητος, πλην του Ιησού). Μεγάλη πλάνη…

Όλοι οι άνθρωποι πάνω σ΄αυτόν τον πρόσκαιρο κόσμο να ζητούν στο ξύπνιο και στον ύπνο τους στις προσευχές τους: « Χριστέ μου ελέησόν με, πάρε με όταν έλθει η ώρα μου στην Επουράνια Βασιλεία σου, στο φως… και μέχρι τότε απάλλαξέ με από τον πόνο και το άγχος.»                

 

  Β.Δ.Κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια