Header Ads

Διεθνή και Ελλαδικά γεγονότα (Φ. 1905)

 



*Η Αλβανία του φιλότουρκου Ράμα, έχοντας φυλακισμένο αναίτια τον Φρέντη Μπελέρη, εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας, διοργάνωσε δημοτικές εκλογές παράνομα και με βία και νοθεία εξέλεξε νέο Δήμαρχος του χεριού του. Χωρίς πρακτική αντίδραση η Ελλάδα. Κρίμα…

*Συνεχίζονται οι πόλεμοι στην Ρωσοουκρανική διαμάχη και στη Μ. Ανατολή μεταξύ Ισραήλ, Χαμάς Παλαιστίνης,  Χεσμπολάχ Λιβάνου με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι προσπάθειες εκεχειρίας απέτυχαν, γιατί δεν συμφωνούν οι δύο πλευρές.

*Επιμένουν οι Σκοπιανοί στην υφαρπαγή Ιστορίας και ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας. Δεν τηρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά η Ελλάδα δεν τολμάει να καταγγείλει την συμφωνία μονομερώς, όσον αφορά την ονομασία, που την αναφέρουν όλοι, ως σκέτη Μακεδονία, ούτε καν Βόρεια, που καi αυτό σημαίνει αλυτρωτική μελλοντική σκέψη.

*Σκληραίνει ο Αστικός και Ανορθόδοξος πόλεμος στο εσωτερικό της Τουρκίας από την Κουρδική Αντίσταση, που ζητάει την ανεξαρτητοποίηση και δημιουργία κράτους Κουρδιστάν. Τα 35 – 40 εκατομμύρια Κούρδων, αν και δέχονται εξοντωτικό πόλεμο από την Κυβέρνηση, καταφέρνουν, όμως, θανατηφόρα κτυπήματα κατά των κρατούντων.

*Πληθαίνουν οι Μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας τον τελευταίο μήνα Αύγουστο. Καταφτάνουν έμφορτα τα πλεούμενα και εμείς, ως χώρα εισβολής, επιδεικνύουμε μετά φανών και λαμπάδων τη σύλληψη, αφού τους φορτωνόμαστε κατά χιλιάδες στον κρατικό ιστό. Η αποεθνοποίηση καλά κρατεί, αντί να τους απελαύνουμε παραχρήμα. Στο 222% η αύξηση ροών μέχρι σήμερα το 2024 έναντι του 2023.

*Οι Τούρκοι πανηγύρισαν με εορταστικές εκδηλώσεις την κατάληψη της Τραπεζούντας, αφού δεν επέτρεψαν τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον 15Αύγουστο. Οι ίδιοι έκαναν την Αγία Σοφία Τζαμί και κατάφεραν αυτό που θέλουν με τους εκβιασμούς σε δικές μας υποχωρήσεις. Ακόμη και οι τυχόν διαμαρτυρίες μας είναι υποτονικές χωρίς ουσία πρακτικής εφαρμογής…

* Η Τουρκία δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί την Ελλάδα με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Με τις διαφωνίες της ως προς την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, δημιουργεί τετελεσμένα κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Με την Τουρκία του Ερντογάν;

*Με τον Πόλεμο της Μ. Ανατολής που ξεκίνησε μετά από τη σφαγή 1250 Ισραηλινών απόν την Παλαιστινιακή Χαμάς και την ομηρία 250 Ισραηλινών πολιτών, αναδείχτηκε η Γεωστρατηγική θέση της Μεγαλονήσου Κύπρου. ΟΙ ΗΠΑ, που είναι οι κύριοι αίτιοι του διαμελισμού της το 1974 με το σχέδιο Κίσινγκερ, τώρα που τα βρήκαν σκούρα από το ανυπότακτο Ερντογάν την αγάπησαν σφόδρα, ως προσωρινή βάση, λένε…

*Οι πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι απέδειξαν την κρατική αδυναμία να τιθασεύσει τις φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα και το πράσινο με το οξυγόνο που αναπνέουμε. Κάποιες από αυτές τις φωτιές οφείλονται στις μεγάλες θερμοκρασίες, αλλά οπωσδήποτε υπήρξαν στοχευμένες πυρκαγιές από εμπρηστές είτε αυτοί είναι ασθενείς, είτε είναι πράκτορες ξένης δύναμης. Τίποτα δεν αποκλείεται… Υπέρ της Κυβέρνησης και των Πυροσβεστών γενικώς ότι δεν είχαμε εκατόμβη νεκρών τύπου εποχής Τσίπρα…

* Έχει φουντώσει η μάχη και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την προεδρία στις ΗΠΑ.  Ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ και η Μάκαλα Χάρις έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα με άδηλο ακόμη το αποτέλεσμα. Για τη ώρα πάνε στήθος με στήθος σχεδόν στα ίδια ποσοστά αποδοχής από τις δημοσκοπήσεις.. Όποιος και να κερδίσει, το ίδιο μας κάνει, αφού ούτως ή άλλως και οι δύο είναι αχυράνθρωποι της μιας ή της άλλης πλευράς, που κινούνται ταυτόσημα προς την ίδια κατεύθυνση. Την “Παγκοσμιοποίηση” και υποδούλωση του ανθρώπινου γέννους …

*Βόμβα! Η δημογραφική κρίση οδηγεί σε κλείσιμο σχολείων στην Βόρεια Ελλάδα - Αναστέλλεται η λειτουργία 118 μονάδων. Την προσεχή σχολική χρονιά 2024 – 2025, λόγω έλλειψης μαθητών, σχολεία θα μείνουν κλειστά σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Ημαθία και Χαλκιδική. Πολύ καλή η ενέργεια επάνδρωσης μεγάλου αριθμού κενών θέσεων εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

*Δεν προξένησε έκπληξη το αίτημα της Τουρκίας να ενταχθεί στον νεοσύστατο οικονομικό  Οργανισμό ΒRICS  ( Βραζιλίας - Ρωσίας - Ινδίας - Κίνας - Νότιας Αφρικής), με οπωσδήποτε μετατροπή του σε Οργανισμό τύπου δεύτερου ΝΑΤΟ.  Η Τουρκία του Ερντογάν ούτως ή άλλως δεν ακολουθεί το ΝΑΤΟ στις επιταγές του καταστατικού του.

*Η προεκογική εκστρατεία των Προεδρικών εκλογών Ντ. Τραμπ και Μάκαλα Χάρις στις ΗΠΑ έχει εκτραχυνθεί και υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις τυχόν εμφυλίου πολέμου, όπως και παγκοσμίου τοιούτου. Οι Αμερικανοί, σαν τρελοί αγοράζουν υπόγεια καταφύγια για την περίπτωση ανάγκης ασφαλείας.

*Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη εκτέλεσης εν ψυχρώ έξι Ισραηλινών Ομήρων από την ΧΑΜΑΣ στη Γάζα και την εξεύρεση των πτωμάτων. Η βιοψία απέδειξε την εξ επαφής εκτέλεση των άτυχων θυμάτων. Τέτοια βαρβαρότητα, παρατείνει τα αντίποινα της Κυβέρνησης του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

*Οι εξελίξεις στην Λιβύη και η παρατεταμένη έκρυθμη κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Πρωθυπουργό να μην παραδίδει την εξουσία, αφού έληξε ο χρόνος της αποστολής του, έφεραν την αντίδραση. Τα κράτη Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία δημιούργησαν Λεγαιώνα, η οποία θα παρέμβη στην κατάληψη της Τρίπολης από την Ρωσία και την Τουρκία. Οπωσδήποτε με το μερος της Βεγγάζης του Στρατηγού Χαφτάρ.

*Από πολλές πλευρές Διεθνών Οικονομολόγων, υπάρχει διάχυτη η εντύπωση πως τα κράτη της Υφηλίου είναι καταχρεωμένα και υπαρχουν ενδείξεις μεγάλης Οικονομικής κρίσης. Τούτο δεν αφορά μόνο μικρά και πτωχά κράτη, αλλά μεγάλα, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής π.χ. Το Οικονομικό ΚΡΑΧ θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του 1929, που οδήγησε στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια